Şimdi Ara

Jetta Avrupada neden satamıyor? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
0
Favori
7.400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: CAD34

Yahu bir tutturmuşsunuz Avrupalı sedanı ne yapsın, adamlar HB alıyor vs. vs. Yok efendim biz sedan meraklısıymışız. 4 kişilik bir aileyiz. 10 yıl öncesine kadar 5 kişiydik vefat etti kaldık 4 kişi. Ben, annem ve iki kardeşim. Ben 37, kardeşlerim de 33 yaşında. Bana şimdi HB araba gitmez. Belki C segmenti HB gidebilir ama B segmenti bir HB hayatta işimi görmez. Arabaya sürekli dört kişi binmiyoruz tabi. Ancak bayramda ve ayda yılda bir pazar günleri dört kişi biniyoruz. Genelde hatta sürekli ben kullanıyorum. Yazın ancak tatile gideceğiz ki o bagajı kullanacağız. Birde aylık Carrefour yiyecek alışverişlerinde kullanırız bagajı. Tatile giderken, düşünün şimdi 4 yetişkinin bagajı nasıl dolduracağını. Evde iki bayan ve iki erkek var. İki erkek bir veya iki valize sığarız ama bayanlar öyle değil işte. Onuda alayım, bunuda alayım, o elbiseme bu ayakkabı, bu çantama şu t-shirt ve valiz üstüne valiz. Resmen bagaj full dolu oluyor ve o 500 litrelik koca bagaj zor kapanıyor. Yani HB araba bana gitmez. Boy işine gelirsek. Çok şükür ki 1.70'i geçen yok evde. 1.67'de takılı kaldık. 4 kişi olduğumuzdan arkadakiler pek bir rahatsızlık çekmiyor. Ama bir üçüncü kişi oturursa arkaya o zaman durum berbat oluyor. Bu nedenle artık bundan sonra ki arabam inşallah C segmenti ama yine sedan karoser olacak. Avrupalı adam tabi ki Hb alır. Adamlar 18 yaşına gelince ayrı eve çıkıyor. Aile kültürü yok onlarda. Dolayısı ile hepsinin kişi başı arabasının da olması normaldir. Ama biz Türk milletiyiz ve aile kültürü bizde en baş sırada gelir ve bundan da gurur ve mutluluk duyar, ölene kadar da anamla yaşamayı tercih ederim. Zaten öyle de yapıyorum. Evlenmeye vs. niyetim yok.

Kendi durumunuzu güzel özetlemişsiniz, çok da haklısınız.

Fakat Avrupa'da benzer durumda olan çok aile var, Avrupa'yı öyle çok çok farklı sanmayın, onlar da "aile" kavramına sahipler ... Bize onların sıradan aile yaşamları yerine hep abartılı örnekleri yansıtıldığı için, biz Avrupa'da bizdeki gibi aileler azınlıktaymış gibi algılıyoruz...

Avrupalının bizden farkı, "aile aracı" olarak sedan yerine SW veya MPV tercih etmeleri. Ben de ilk SW aracımı aldım, 1 yıldır kullanıyorum. Bir daha sedan araç almayı düşünmüyorum, SW gerçekten çok kullanışlı; MPV'ler daha da iyi... İşte Avrupalıdan ayrıldığımız nokta bu. Avrupa'ya gitmişseniz fark etmişsinizdir, araçların yarısından fazlası SW'dur... Bizde 1-2 sene öncesine kadar şirketler ve esnaf hariç, SW kullananların oranı belki %1'i bile bulmuyordu.

Avrupalının bizden ayrıldığı bir başka nokta da, tercihlerini sadece alım gücüne göre değil, ihtiyaçlara göre yapması. Bizde ise ihtiyaçlar yerine alım gücü, gösteriş merakı, marka/model tutkusu belirleyici oluyor...

• İşte aynen dediğiniz gibi, Avrupalı benim durumumda olanlar yani SW tercih ediyor. Ancak bizde de SW denince akla iş yapan esnaf akla geliyor.
  • Avrupa Sedan araçları pek sevmiyor o yüzden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: r0x

Avrupada Fazla Türk Yok O Zaman

olsa doğuş şube bile açardı belki..
  • quote:

Orijinalden alıntı: CAD34

Yahu bir tutturmuşsunuz Avrupalı sedanı ne yapsın, adamlar HB alıyor vs. vs. Yok efendim biz sedan meraklısıymışız. 4 kişilik bir aileyiz. 10 yıl öncesine kadar 5 kişiydik vefat etti kaldık 4 kişi. Ben, annem ve iki kardeşim. Ben 37, kardeşlerim de 33 yaşında. Bana şimdi HB araba gitmez. Belki C segmenti HB gidebilir ama B segmenti bir HB hayatta işimi görmez. Arabaya sürekli dört kişi binmiyoruz tabi. Ancak bayramda ve ayda yılda bir pazar günleri dört kişi biniyoruz. Genelde hatta sürekli ben kullanıyorum. Yazın ancak tatile gideceğiz ki o bagajı kullanacağız. Birde aylık Carrefour yiyecek alışverişlerinde kullanırız bagajı. Tatile giderken, düşünün şimdi 4 yetişkinin bagajı nasıl dolduracağını. Evde iki bayan ve iki erkek var. İki erkek bir veya iki valize sığarız ama bayanlar öyle değil işte. Onuda alayım, bunuda alayım, o elbiseme bu ayakkabı, bu çantama şu t-shirt ve valiz üstüne valiz. Resmen bagaj full dolu oluyor ve o 500 litrelik koca bagaj zor kapanıyor. Yani HB araba bana gitmez. Boy işine gelirsek. Çok şükür ki 1.70'i geçen yok evde. 1.67'de takılı kaldık. 4 kişi olduğumuzdan arkadakiler pek bir rahatsızlık çekmiyor. Ama bir üçüncü kişi oturursa arkaya o zaman durum berbat oluyor. Bu nedenle artık bundan sonra ki arabam inşallah C segmenti ama yine sedan karoser olacak. Avrupalı adam tabi ki Hb alır. Adamlar 18 yaşına gelince ayrı eve çıkıyor. Aile kültürü yok onlarda. Dolayısı ile hepsinin kişi başı arabasının da olması normaldir. Ama biz Türk milletiyiz ve aile kültürü bizde en baş sırada gelir ve bundan da gurur ve mutluluk duyar, ölene kadar da anamla yaşamayı tercih ederim. Zaten öyle de yapıyorum. Evlenmeye vs. niyetim yok.

bizdeki olayın özeti budur, parası passata yetmeyen gider jetta alır.

• Sedan olmasıyla alakalı olabilir.

Cruze 105

Fluence 108

Jetta 111

Corolla listede yok.

E tabi üstün Meksika kalitesi de önem teşkil edebilir.
  • Aslında Avrupa'lı sedan aracı da seviyor. Aile kullanımı için S320 cdi bile alıyorlardı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: m.C.k.

Jetta'nın Avrupa'da çok satması için tek bir neden var mı?

yarım tane yok.
    Yalnız avrupada ağzına kadar dolu arabayı bomboş alamanla karşılaştırıp ceee alaman diyecek trol de yok.
    Yine avrupada kalitesi dibe vurmuş arabayı "ceee dosbagen" diye alacak bilinç de yok.
    E tabi bu sonuçlara göre Doğuş da avrupada yok
    Bir arkadaş biz asya da mıyız demiş.
    Bırak asyayı sen,Biz otomobil mantalitesinde ugandalıyız.
  • Jetta Avrupalı tüketicilere hitap etmediği ve etmek gibi bir üretim amacı olmadığı için Avrupa da satamıyor.Maliyet düşürülerek Corolla,Civic , Elentra ve Cruze gibi otomobillerle Amerika gibi pazarlarda rekabet edebilmek amacıyla üretilmiş bir araç.Kalite olarak da saydığım araçlarla aynı seviyede.Ülkemizde ise premium segment öncesi son basamak olarak görülüyor o ayrı.

Liste zaten Avrupalıların otomobil tercihlerini açık bir şekilde ortaya koyuyor.Yalnız keşkülün böyle bir başarı sağlayacağını sanırım Nissan da düşünmemiştir.Büyük uzak doğulu üreticilerin Avrupa pazarı için yapmak istediklerini Nissan beklenmedik şekilde başarmış durumda.
  • Almanya da yıllardır sedan tipi araçlar ( polo-golf sınıfı ) rağbet görmez.
    Doğu Avrupada ise ucuz rakama satılan sedan araçlar rağbet görür.
    Jetta pahalıdır ve en büyük rakibi ıse ağabeyi Passat ve akrabası Oktaviadır,bence
  • Avrupa'da sedan satışları ve tercihleri farklı
    ayrıca Audi A4'ün makyajlanmış hali olması! ndan dolayı
    satışları az olabilir..
  • quote:

• Fifth gear programinda sebebini bir-iki cumleyle aciklamislardi zaten. :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aanil

Nissan qq ile her satis listesinde var ve satislari gayet iyi. Helal olsun adamlara.

http://bestsellingcarsblog.com/2012/05/16/germany-april-2012-bmw-3-series-at-highest-in-4-years/

Almanyada jetta tutulmuyor olabilir evet ama vag grubu burdada uzmanligini konusturmus. Jetta satis rakamlari yok ortada.

vag grubu cidden hukumet destegi ile kendi ulkesini bile kandirmis durumda cok yazik.

Listeye bakiyorum vag grubu disinda hicbi marka listede birlesik yazilmamis.

Jetta - golf - golf plus rakamlari birlestirilmis. Hadi golf plus anlarimda jetta ayri bi model degil mi ?

Yine ayni sekilde a6 ve a7 modellerinin satis rakamlari ortak. Neden ?

E serisi ile cls'nin ayni degil mesela. Bu durum vag grubu disinda hicbi markada yok.

Yine ayni sekilde leon - altea bambaska modeller ama satis rakamlara birlesik.

Detective detected. :)

• Bu listede corolla yokmu, ya da benmi bulamıyorum, olması lazım değil miydi?

Diğerleri var ama hayret

Yaris = 13
    Auris = 51
    Avensis = 60
  • Türkiye'de rağbet görmeyen Peugeot 207 ve 308'in satışları gayet iyi. Yerini 208'e bırakırken 9. sırada olmayı başarmış 207.

Pug satışları Citroen'den önde. C4'ün 308'den daha fazla satmış olmasını bekliyordum.

Dikkatimi çeken diğer marka ise Volvo. 88. sıradan listeye xc60 ile girmişler. Arkasından station modeller gelmiş. S60, 143. sırada. S40 listede yok.
  • avrupa da bızım turkler gıbı herkes patron değil.türkiye de sedan sever bır mılletız...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mardukun

quote:

Orijinalden alıntı: desiya

B, C, D sınıfta sedan pek sevilmez.

ne kaldi geriye?

Adamlar sedan sevmiyor. Hatta e segment satışlarının yarısına yakini da SW.

Benim gözlemlerim bu yonde.

Özellikle b-c segmentinde sedan görmek inkansiza yakın :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

bende bunu yazmak için girmiştim ama arkadaş yazmış zaten...

birde orda doğuş yok sanırım..

birde orda premıum marka değil sanırım.
  • Sedan gibi kullanışsız bagajlı aracı,hobileri çok olan Avrupalı ne yapsın.Sw araçlarda bagaj,büyük yükleme kolay hele arka koltuklarda yattığı zaman içine sığmayacak birşey yok.En basitinden köpek taşımak istese adam bagaja koyuyor kafesi rahat rahat aracın içini kirletmeden taşıyabiliyor.Sedan araçta bagaja köpek koymak mümkün mü?

Bizim ülkemizde köpek besleyen kişi sayısı az,doğru düzgün bir hobiyle ilgilenen kişi sayısı az o nedenle tüm ilgi alanları eşe dost'a sedan aracı ile gösteriş yapmak.

Ülkemizde malesef sedan araç gösteriş ögesi olarak görülüyor sw araçlar ise esnaf arabası,sütçü arabası.Mercedes E class sw alan adam da bu mantıkla mandıra sahibi oluyor herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canvarol -- 25 Mayıs 2012; 12:56:06 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.