Arkadaşlar merhaba. 3 hafta önce sıfır jetta 1,6 102 bg midline araç satın aldım. Geçen hafta aracımla tatile gittim. Fakat maalesef araçta ciddi bir yol tutuş problemi var. Aracı düz çizgide tutmak mümkün değil. Bir önceki aracım 2001 hatcback opel astraydı ve mükemmel yol tutuşu vardı. Tatil boyunca yaklaşık 1400 km yol yaptım. Aracın diğer yönleri çok iyi. 102 bg motorun çok söylendiği gibi aşırı bir yakıt tüketimi yok. Sadece yol tutuş problemi var. Bu kadar popüler ve üstelik yol tutuşunun da oldukça iyi olduğu söylenen bir arabada böyle bir durumla karşılaşmak bende şok etkisi yaptı. Rod ayarlarından veya lastik basınçlarından şüpheleniyorum. bunları inceleyecek zamanımda olmadı. Lastik basınçları farklı olsa bile bu kadar etkileyeceğini düşünmüyorum. Sıfır bir araçta rod ayarları bozuk olabilirmi. Daha önce 3 adet sıfır araç aldım ve hiç birinde böyle bir problemle karşılaşmadım. Yardım ve yorumlarınızı bekliyorum. Herkese saygılarımla.
araç yolda geziyorsa bu yol tutuş problemi değil ön düzen ve dediğin gibi rot balasn ayarı lastik basınçları vs.. ile alakalı...virajlardaki performans arabanın yol tutuşudur...
Karadeniz arkadaşım doğru söylüyorsun. Yol tutuş, dediğin gibi aracın viraj performansı. Yanlış bir terim kullanmışım. Servisten randevu aldım, bakacaklar. İnşallah halledilir. Yoksa arabadan fena halde soğuyacağım. Başka yorumları olan arkadaşlar varmı, özellikle jetta kullanıcılarından
jettanın yol tutusunun kotu olduguna ınanam..:D
kullangıgınız yerler cok ruzgarlı ıse arbanı bazen yalpalaması dogaldır
ayrıca on takıma baktırın.. hatta arka tekerleklerınde balansı bozuk olaiblir.
yamulmus fren dısklerı olaiblir..ozellıkle fren esnasında bellı olur
--
rot baslarında sorun olabilir
--
arabayı fazla dınlıyor olabilirsiniz
sorun çözüldümü?
quote:
Orjinalden alıntı: mercator
Arkadaşlar merhaba. 3 hafta önce sıfır jetta 1,6 102 bg midline araç satın aldım. Geçen hafta aracımla tatile gittim. Fakat maalesef araçta ciddi bir yol tutuş problemi var. Aracı düz çizgide tutmak mümkün değil. Bir önceki aracım 2001 hatcback opel astraydı ve mükemmel yol tutuşu vardı. Tatil boyunca yaklaşık 1400 km yol yaptım. Aracın diğer yönleri çok iyi. 102 bg motorun çok söylendiği gibi aşırı bir yakıt tüketimi yok. Sadece yol tutuş problemi var. Bu kadar popüler ve üstelik yol tutuşunun da oldukça iyi olduğu söylenen bir arabada böyle bir durumla karşılaşmak bende şok etkisi yaptı. Rod ayarlarından veya lastik basınçlarından şüpheleniyorum. bunları inceleyecek zamanımda olmadı. Lastik basınçları farklı olsa bile bu kadar etkileyeceğini düşünmüyorum. Sıfır bir araçta rod ayarları bozuk olabilirmi. Daha önce 3 adet sıfır araç aldım ve hiç birinde böyle bir problemle karşılaşmadım. Yardım ve yorumlarınızı bekliyorum. Herkese saygılarımla.
Şimdilerde iyi yol tutuyor o araç aradan seneler geçmiş inşallah görürsün bu mesajımı okursun
Hort.
Jettaya laf edilirmi hocam,sen en yaptın, renault falan olsa neyse Bu forumda Wv e laf söylenmez.
2008 model var bırak düzü virajda bile çizgiden çıkaramazsın[esp] Orjinalden alıntı: oguz
Midline'da ESP olmadığı için galiba arkadaş limitleri zorlamış, fakat araca kabahat bulmanın manası yok öncelikle lastiklerinizi ve lastik basınçlarınızı kontrol edin... fazla basınçlı lastiklerde ABS çok sık devreye giriyor... Aynı şekilde ESP'de... 33'ten 29 PSI'a düşürünce araçta iyileşme oldu zaten deneme amaçlı 33'e çıkartmıştım...
quote:
Orjinalden alıntı: HaCKeRBoY64
Midline'da ESP olmadığı için galiba arkadaş limitleri zorlamış, fakat araca kabahat bulmanın manası yok öncelikle lastiklerinizi ve lastik basınçlarınızı kontrol edin... fazla basınçlı lastiklerde ABS çok sık devreye giriyor... Aynı şekilde ESP'de... 33'ten 29 PSI'a düşürünce araçta iyileşme oldu zaten deneme amaçlı 33'e çıkartmıştım...
merak ettim bende 2008 com otm var lpg hangi marka olmalı araç için
quote:
Orjinalden alıntı: asflo merak ettim bende 2008 com otm var lpg hangi marka olmalı araç için
LPG için marka fazla farketmiyo önemli olan işçilik... Ama ben sana özellikle Zavoli ve BRC öneririm. Biz taktırırken ikisi arasında kalmıştık, Zavoli'nin servis ağı BRC'den daha geniş olduğu için Zavoli taktırdık...
selam araç, golf ya da passat deil sümbülün kalitelisi olan jetta astradan sonra yol tutuşu zayıf gelmiş olabilir arkadaşa bi arkadaş reno falan demiş megan 2 hb in viraj kabiliyetinden haberi yok sanırım fanatikliğe gerek yok jetta da da ön düzen hatalı olabilir ama şu bir gerçek jetta, asla bir astra , focus veya golfle yol tutuş bakımından boy ölçüşemez arabanın tarzı da , yapısıda müsait deil zaten
quote:
Orjinalden alıntı: turgut reis
selam araç, golf ya da passat deil sümbülün kalitelisi olan jetta astradan sonra yol tutuşu zayıf gelmiş olabilir arkadaşa bi arkadaş reno falan demiş megan 2 hb in viraj kabiliyetinden haberi yok sanırım fanatikliğe gerek yok jetta da da ön düzen hatalı olabilir ama şu bir gerçek jetta, asla bir astra , focus veya golfle yol tutuş bakımından boy ölçüşemez arabanın tarzı da , yapısıda müsait deil zaten
arkadaşım şaka mısın? Sümbülle jettanın ne alakası var? Jetta Golfle yol tutuşu ölçülemez çünkü arkasında 527 ltlik bagaj çıkıntısı var... ama Astra HB'le Astra Sedanla Focus'la ölçülür... Hatta geçer bile... Amcamın sattığı yeni astra HB'i de kullandım önden kayma eğilimi çok yüksekti... Yeni Focus Sedanla boy ölçüşebilir... bakın Sedan diyorum HBler'in yol tutuşu sedanlara göre biraz daha iyidir... Siz Megane2'yi geçtiniz Sümbülle karşılaştırıyorsunuz... Ben şimdi VW fanatiğiysem sen de Reno Fanatiğisin...
quote:
bu araçları alanlar zaten yarışlara katılmıyor benim yazdığım 2006-2007 astralar için yazdım . ayrıca merak ettim kaç araç eskittiniz kullanım deneyiniz nedir
quote:
Orjinalden alıntı: asflo
quote:
bu araçları alanlar zaten yarışlara katılmıyor benim yazdığım 2006-2007 astralar için yazdım . ayrıca merak ettim kaç araç eskittiniz kullanım deneyiniz nedir
siz sormadan ben söyliyeyim mercedes fiat ford volkswagen reno volvo pejo opel honda gibi araçları bünyesinde bulundurmuş ve bulunduran
her iki sene de araçlarını yenileyen bir şirketin pazarlama ve lojistik bölümünde bulunuyorum işim gereği günlük ortalama 120- 180 km yol yapıyorum bazen günde 1000 km kadar çıkabiliyorum bu sürüş deneyimlerime bakarak yorumluyorum . sizde bazı araçları yorumlamak için kulaktan dolma değilde sürüş deneyimlerimizle hareket edelim
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme