Şimdi Ara

Jetta mı Civic mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2013 Honda Civic premium 59000 km otomatik lpg'li siyah,2015 Jetta 1.2 tsi trendline 35000 km ikisi de 73000 tl,hangisi ikinci elde zarar ettirmez,piyasası hızlıdır ve diğer yönlerden eksileri ve artıları nedir,teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1.4 tsi jetta kullaniyorum,alacaksaniz comfort alin, trendler cok bos, ayrica 2015 lerde bluetooth yok ve ekran farki var sanirim.2016 model ve ustu tavsiye ederim jetta icin.

• İkisininde 2.eli bence iyi bu ikilemde kalıp 2013te sıfır Civic almıştım sebebi aynı paraya jettanin bosunu alabiliyordum elegance Civic aldım 3 yıla yakın bindim sattım 1.4 TSI yada 1.6 dizel olsa Jetta al derdim fakat 1.2 TSI kullanan biri yorumlarsa iyi olur Civic yokusta üzer tecrübeyle sabit

• Jetta comfortline kullanıyorum 1.6 tdi genel olarak ideal bir araç bir iki donanım eksiği haricinde memnun olmadığım bir durum yok

Keşke hız sabitleyici ve dijital klima da olsaymış diyorum

• Jetta
  • İkisinin de 2. Eli iyidir. Jettanın motoru ve konforu daha iyidir. Civic tüpsüz çok yakar. Jettanın modeli de daha yeni. Benim tercihim jetta olurdu.

• quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

İkisinin de 2. Eli iyidir. Jettanın motoru ve konforu daha iyidir. Civic tüpsüz çok yakar. Jettanın modeli de daha yeni. Benim tercihim jetta olurdu.
    Şaşırdık mı hayır

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    megane mı clio mu?
    5 yıl önce açıldı
    Qashqai mi corolla mı?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: yuxexesahmet

İkisininde 2.eli bence iyi bu ikilemde kalıp 2013te sıfır Civic almıştım sebebi aynı paraya jettanin bosunu alabiliyordum elegance Civic aldım 3 yıla yakın bindim sattım 1.4 TSI yada 1.6 dizel olsa Jetta al derdim fakat 1.2 TSI kullanan biri yorumlarsa iyi olur Civic yokusta üzer tecrübeyle sabit
    1.2 tsi kullandım ve gidişine resmen şok oldum. Çok iyi gidiyor. Atmosferikler hikaye. Golf aldım ardından.

• quote:

Orijinalden alıntı: defiant82

Şaşırdık mı hayır

Alıntıları Göster
    Arkadaşım. İkisini de kullandım ve fikrimi söylüyorum. Sen de kullandıysan sen de söyle.

• quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

Arkadaşım. İkisini de kullandım ve fikrimi söylüyorum. Sen de kullandıysan sen de söyle.

Alıntıları Göster
    Arkadaşım değilsin o ayrı da her yerde bu kadar vag fanı olduğunuzu belli etmeyin mouesondan farkınız kalmıyor.Bende para ne gezer ki civic jetta araçlara biniyim.

• Jetta sorunsuzluk harici neredeyse her anlamda civicten üstün fakat yumusakligina göre arka kismi civic in daha konforlu bagimsiz olmasından oturu.

• Jetta, mümkünse 1.4 tsi vyada 1.6 tdi, 1.2 tsi bana göre ruhsuz

• Jettayı sevmem lakin bu iki araç arasında Jettayı seçerdim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.2 tsi vergi avantajı var.

iki aracında 0/100 hızlanması 10.7 civarında.

Civic'in 125 hp 152 Nm torkuna karşılık jetta 105 hp 175 nm torkla cevap veriyor.Fakat jetta maksimum torkunu 1400 d/d 4000 d/d kadar veriyor.Civic ise 4300/d/d veriyor.

Yani jetta ile daha düşük devirde gidebilirsiniz dolayısıyla yakıt ekonomisine olumlu yansır.Zaten kagıt üzerinde ki yakıt tüketimine bakın görürsünüz karşık olarak 2 litre farkı.Ama civic lpg olunca işler degişiyor.

Civic lpg li olunca muhtemelen daha az yakar ama motor bazında yıllık mtv farkına bakınca yapacagınız km hesaba katarak hesap yapabilirsiniz.

Civic tork konvertörlü iken jetta dsg.Bu konu yorumsuz.Dsg baskı balata degişimi maliyetli olabilir.Tabi jetta otomatikse.

Civic donanımını bilmiyorum.Ama jetta için trendline ve comfortline arasında uçurum var.Comfortline ve highline arasında çok fark yok.Eger sizin için far sensörü,park sensörü,yagmur sensörü,yarı deri koltuk felan önemli degil derseniz o zaman farklı.

Özet olarak muhtemelen lpgli civic daha az yakacaktır.Şanzımanı itibariyle daha sorunsuz.Jetta yönünde ise lpg alternatifi olmadıgından benzinli bir motora göre az yakan alt vergi diliminde,civice göre ses yalıtımı felan olarak daha konforlu bir araç olacaktır.

Rampada jetta torkunu düşük devirde vermesiyle her türlü avantajlı.Civic ile lpg yada benzinde olsun her türlü daha yüksek devirde gitmeniz gerekecek.Özellikle dolu iken.Bu da yakıt tüketimi ve motor sesi demek.Arada aşırı birperformans farkı olmaz ama atmosferik motor devir çevirmeyi istiyor.Zaten tork düşük ve bunu yükske devirde verince...

Donanım olarak ikisinide karşılaştırmanız gerek.O kısım kişisel.Birde yılda yaptıgınız km ile alakalı olarak iyi hesap yapmanız lazım.

ikinci elde ikiside iyi araçlar.Eger jetta manuel degilse; civic ilginç bir şekilde daha yaşlı daha fazla km aynı fiyat.

Bu arada ikinci elde araç satma yada alma işi biraz şans meselesidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alembizim -- 14 Aralık 2018; 23:10:51 >

• Trend ise civic, comfort ve üstüyse Jetta
  • quote:

Orijinalden alıntı: Polestar191

Jetta sorunsuzluk harici neredeyse her anlamda civicten üstün fakat yumusakligina göre arka kismi civic in daha konforlu bagimsiz olmasından oturu.
    Jetta da bağımsız
  • jettayı çok fazla kullanan biri olarak ben civic tercih ederdim. dsg nin patlama riski insanı sürekli tedirgin ediyor. dsg bozulduktan sonra da garanti ile bedavaya bile değiştirsen, ne eskisi gibi dsg konforu kalıyor ne de eski yakıt tüketimi. belki benim kullandığım araç düzgün onarılmadı diğer dsg lerde tamir sonrası bu sıkıntı olmuyordur bilemiyorum ama, bizim araç baya performans ve konfor kaybı yaşadı.

• Jetta

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bi golf kullanıcısı olarak,

Jetta ile civic bence aynı klasmanda değiller.

Heleki trend jettaya bineceğinize accent blue filan alın hocam.

Seçenekler doğrultusunda Honda daha mantıklı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Jetta olacaksa 2015 eylul sonrasi ve comfortline donanimlisi olsun. Yani bluemotion olan olsun. 11 aydir 2016 model 1.2 tsi bmt comfortline donanimlisini kullaniyorum. Performans, yakit, vergi avantaji ve konfor olarak iyi diyebilirim. Honda tecrubem yok o yuzden honda için yorum yapamiyorum. Ama jetta kesinlikle pişman etmez..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.