Şimdi Ara

Jetta mı Elantra mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
205
Cevap
3
Favori
18.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: jackchilina

quote:

Orijinalden alıntı: trexin

elantra'nın az görülmesinin nedenlerinden en önemlileri dizel motorunun olmaması ve baz donanım haricinde manuel şanzıman sunulmaması. saçma ama ne yazık ki durum böyle. adam 60 bin liram var 10 bin kredi çekip jetta alacağım diye konu açıyor. 70 bin liraya satılabiliyor bu araç. hatta 2. elde 75'e gidiyor. napalım gırtlağını sıkıp elantra mı aldıralım

marka fanatikliğim yok. jetta iyi araç. 2. eli daha iyi. ancak kesinlikle benzinli olanı tercih edlimeli. otomatik şanzıman konusunda sicili iyi değil. elantra 5 sene garantili. kronik bir rahatsızlığı yok. sorunsuz bir araç. az satılıyor ama bu kalite yoksunluğundan değil başta belirttiğim nedenlerden ve marka takıntısından

Hadi 2.eli boş verelim bana Elantra'nın Jetta'dan üstün olduğu tek bir nokta söyleyebilir misiniz?

Az çok dergi okuyorsanız görmüşsünüzdür Elantra'yı Jettayla kıyaslamıyorlar bile siz hala neyi savunuyorsunuz?

Daha ucuz olması dışında hiçbir artısı yok. Ama o kadar da olsun yani. Sonuç olarak aldığınız arabanın bir imajı ve geçmişi var.

Elantranın ne geçmişi var sorarım size ?

elantra'nın geçmişini merak ediyorsanız şu anki kasa 5. nesli önce onu söyleyeyim. şimdi siz de jetta asırlık çınar diyeceksiniz ancak ağaç değil otomobil alıyoruz.

Türkiye'de yayın yapan dergiler ingiliz veya alman menşeli. elantra avrupa'da satılmadığı için avrupa kaynaklı kaliteli(!) bir karşılaştırmaya yer verilemedi. 20 seneye yakın zamandır otomobil dergilerini alırım. alman baskın bir otomotiv medyası var Türkiye'de. hep en iyinin kendileri olduğunu aşıladılar bize. autocar dergisinin yaptığı yüzeysel bir karşılaştırma vardı. ben bulabilirsem paylaşırım sonuçları burada. yine siz de abd kaynaklı karşılaştırma videolarına göz atabilirsiniz youtube'da. hatta 5 aracın karşılaştırıldığı meşhur bir video da var.

şimdi kendi adıma artılarını eksilerini değerlendireyim. elantra sorunsuz bir araç. 5 sene garantisi var. fiyat daha uygun. baz donanımda dahi esp+vsm standart. kalite sadece yumuşak plastikten ibaret değil. herkesin farklı öncelikleri vardır. bunların yanında iç mekanı belki de sınıfının en genişi. konfor ve sessizlikte sınıf ortalamasının üzerinde. yol tutuşu ortalama. görsel açıdan bence sınıfının en güzeli. otomatik şanzımanı 2500 lira iken dsg 7-8 bin lira ki bu parayı verip ağzı yananlar var değil mi?

motor konusunda sıfır araç alma derdinde olduğum için şahsen tsi olsa hiç fena olmazdı. elantra'nın d-cvvt motoru da çok canlı ve yakıt tüketimi makul. ayrıca bu motor için teorik olarak 400-500 bin km gidebilir diyebilirim ama tsi ne olur muamma. 2 sene sonra garanti bitince hangi parçasından ne gibi sorunlar üretecek bu araç? 2. elde yüksek kilometreli bir tsi motora ne kadar güvenirsiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trexin -- 4 Ağustos 2012; 1:39:10 >

• Jetta

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: theasus

quote:

Orijinalden alıntı: toyyl

Al sat için Jetta ama binmek için ve keyif için alınacaksa ikisi de 5 para etmez.

Bütün hevesimiz kursağımızda kaldı hocam Tamam gönül ister daha iyilerine binelim ama belli bütçe var .

Var mı bu bütçeye önerebileceğin bir Sedan.

Açıkcası konuyu açtıktan sonra aklıma geldi bir Civic ekleseydim diye ama.

Civic'te baya övülüyor aslında konuyu açınca yazarlar diye düşündüm : "Boşver bunları Civic var" gibi mesaj ama gelmedi

Benzin ya da dizel tercihin nedir?Seni bu 2 modele iten nedir?Jetta amele aracı bunu bil bir kere,zaten biliyorsun da;ayrıca Hyundai Elantra da mazisi olmasına rağmen maalesef beklenen piyasası ve f/p açsından prestiji olmayan bir araç.

Bir de illa sıfır mı olmak zorunda?Sıfır diye bu dandik araçlara para mı vereceksin,piyasada şöyle 4 yıllık pekala kaymak gibi araçlar var.

Bir de benzinde üst motor hacmi sınırın nedir?Malum kaliteli araç /Motor hacmi endeksi,istisnalar hariç artan bir ivme gösterir.

• quote:

quote:

quote:

Al sat için Jetta ama binmek için ve keyif için alınacaksa ikisi de 5 para etmez.

Bütün hevesimiz kursağımızda kaldı hocam Tamam gönül ister daha iyilerine binelim ama belli bütçe var .

Civic'te baya övülüyor aslında konuyu açınca yazarlar diye düşündüm : "Boşver bunları Civic var" gibi mesaj ama gelmedi

Benzin ya da dizel tercihin nedir?Seni bu 2 modele iten nedir?Jetta amele aracı bunu bil bir kere,zaten biliyorsun da;ayrıca Hyundai Elantra da mazisi olmasına rağmen maalesef beklenen piyasası ve f/p açsından prestiji olmayan bir araç.

Bir de illa sıfır mı olmak zorunda?Sıfır diye bu dandik araçlara para mı vereceksin,piyasada şöyle 4 yıllık pekala kaymak gibi araçlar var.

Bir de benzinde üst motor hacmi sınırın nedir?Malum kaliteli araç /Motor hacmi endeksi,istisnalar hariç artan bir ivme gösterir.

Daha önce 2.elde ağzım yandığı için 2.ele mesafeliyim. Benzinli düşünüyorum(Dizel olayı yılda 20 000km yapmadığım için mantıksız oluyor.) 1.6 veya altında motor düşünüyorum.

Bu iki model şart değil aslında. Sedan olarak genelde çevremden genelde bu iki modeli söylediler. Yoksa farklı tavsiyelere açığım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Daha önce 2.elde ağzım yandığı için 2.ele mesafeliyim. Benzinli düşünüyorum(Dizel olayı yılda 20 000km yapmadığım için mantıksız oluyor.) 1.6 veya altında motor düşünüyorum.

Bu iki model şart değil aslında. Sedan olarak genelde çevremden genelde bu iki modeli söylediler. Yoksa farklı tavsiyelere açığım.

hocam corolla, civic, lancer yerine elantra tavsiye ediyorsa arkadaşların onlardan uzak dur

• quote:

Orijinalden alıntı: trexin

quote:

quote:

quote:

quote:

hocam corolla, civic, lancer yerine elantra tavsiye ediyorsa arkadaşların onlardan uzak dur

Alıntıları Göster
    trendline değilse kesinlikle Jetta

• quote:

Orijinalden alıntı: ilhan032

trendline değilse kesinlikle Jetta

Alıntıları Göster
    elentra derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: dix1

elentra derim

Alıntıları Göster
    ikisi de değil , illa biri olacaksa Jetta alın , alığınız fiyata satarsınız bari.
  • Jetta dsg

• Mart ayIndan beri elantra prime plus otm sahibiyim ve her gecen gün bu araca daha cok hayran oluyorum. Bana kalırsa görsel olarak bu siniftali en güzel arac ve iç genişliği birçok d segmenti araçtan bile iyi

Hyundai marka imajı tabiki VW ile aynı değil ülkemizde ama Vw nin her aracıda aynı kalitede değil. Ben şahsen jetta ile passatin arasındaki kalite farkına çok şaşırmıştım.

Bence jetta sadece Vw adı var diye bı kadar satıyor yoksa arabada bişey yok. Ama Passat deseniz tabiki lafım yok

Son olarak Elantra yi tavsiye ederim pişman olmazsınız. Ayrıca birçok benzinli araçtan az yakıyor ve gerekirse LPG uyumlu

• quote:

Orijinalden alıntı: Turkonick

Mart ayIndan beri elantra prime plus otm sahibiyim ve her gecen gün bu araca daha cok hayran oluyorum. Bana kalırsa görsel olarak bu siniftali en güzel arac ve iç genişliği birçok d segmenti araçtan bile iyi

Hyundai marka imajı tabiki VW ile aynı değil ülkemizde ama Vw nin her aracıda aynı kalitede değil. Ben şahsen jetta ile passatin arasındaki kalite farkına çok şaşırmıştım.

Bence jetta sadece Vw adı var diye bı kadar satıyor yoksa arabada bişey yok. Ama Passat deseniz tabiki lafım yok

Son olarak Elantra yi tavsiye ederim pişman olmazsınız. Ayrıca birçok benzinli araçtan az yakıyor ve gerekirse LPG uyumlu
    İkinci el için Jetta, ama karar sizin.
  • quote:

quote:

Makyajlı kasa Civic'te iç mekanla ilgili memnuniyetsizlikler, şikayetler mevcut. Bu yüzden firma tekrar makyajlayıp iç mekanı değiştireceğini açıkladı. Makyajı bekleyebilirsiniz aceleniz yoksa. Şu an ki makyajlıyı önereceklerini zannetmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ykaraca

quote:

quote:

Makyajlı kasa Civic'te iç mekanla ilgili memnuniyetsizlikler, şikayetler mevcut. Bu yüzden firma tekrar makyajlayıp iç mekanı değiştireceğini açıkladı. Makyajı bekleyebilirsiniz aceleniz yoksa. Şu an ki makyajlıyı önereceklerini zannetmiyorum.

Alıntıları Göster
    hyundai elentra güzeş arac hyundai hızla buyuyor ancak halen büyük marka imajı olusmadı , jettanın dizeli fiyatına passat benzinli alıyorsun...size önerım eğer hyundai alırım diyorsanız ix35 bakınız fiyat olarak gayet iyi bir hyundai arac olsam ilk düşüneceğim arac olur

• ikiside iyi araba. Amerikada elntra birçok odul aldı sitesinde bilgi mevcut. Amerikada satıs rakamlarına bakarsak elantra jettayı ikiye katlamıs durumda. Bu gibi nedenlerden bence elantra agır basar. Ama jettanın tasarımıda cok şık. Karar sizin

• Elantra yi begeniyorsaniz hoslandiysaniz alın. Jetta yi zarar etmeyelim diye düşünüyorsanız alın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Arkadaşlar tercih sebebinizi de söyleyebilir misiniz?

Yakıt tüketimi, Fiyat , Performans, Donanım, İkinci El, Sorunsuzluk vs vs.

(Manuel ise)

Yakıt Tüketimi: Jetta
    Fiyat: Hemen hemen aynı zaten
    Performans: Jetta
    Donanım: Jetta
    İkinci el: Jetta
    Sorunsuzluk: Allah bilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: IslakFasulye

quote:

Arkadaşlar tercih sebebinizi de söyleyebilir misiniz?

Yakıt tüketimi, Fiyat , Performans, Donanım, İkinci El, Sorunsuzluk vs vs.

(Manuel ise)

Yakıt Tüketimi: Jetta
    Fiyat: Hemen hemen aynı zaten
    Performans: Jetta
    Donanım: Jetta
    İkinci el: Jetta
    Sorunsuzluk: Allah bilir.

Alıntıları Göster
    ELANTRA çünkü çok tatlı bence

• quote:

Orijinalden alıntı: tamay_aytam

Elantra yi begeniyorsaniz hoslandiysaniz alın. Jetta yi zarar etmeyelim diye düşünüyorsanız alın.
    Jetta VW'nin yaptığı en kalitesiz araç o parayı etmez.
    Performansta berabereler.
    Donanım açısından prime plus elantra üstün.
    tasarım açısından içtede dıştada elantra üstün.
    2. eli para eder diye araba alınmaz galerici değiliz.
    Jetta diyenler neyin kafasını yaşıyosunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

Bu noktayı ilk kez duydum açıkcası. Eğer öyleyse direkt vazgeçilebilir. Bazen firmalar marka imajına sığınıp böyle şeyler yapabiliyor. Ancak benim Jetta'yı birkaç kere test etme imkanım oldu. O yüzden bir şey söyleyemeyeceğim.

Bu kalitesizlik mesela neresi iç mekan mı?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

Bu noktayı ilk kez duydum açıkcası. Eğer öyleyse direkt vazgeçilebilir. Bazen firmalar marka imajına sığınıp böyle şeyler yapabiliyor. Ancak benim Jetta'yı birkaç kere test etme imkanım oldu. O yüzden bir şey söyleyemeyeceğim.

Bu kalitesizlik mesela neresi iç mekan mı?

git kendin araştır, test et

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.