Şimdi Ara

Jetta mı Elantra mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
205
Cevap
3
Favori
18.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu iki araçtan birini almayı düşünüyoruz. Ancak ciddi anlamda ikilemde kaldık.

Bir yandan yenilenen Elantra ve zengin donanımları,

Diğer yandan VW kalitesi ve sorunsuzluğu .

Sizce Elantra yeni yüzüyle bir Alman arabasına tercih edilebilir noktaya geldi mi?

• Burası degerlenir. Ben jetta diyorum dsg li değil ama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi educationist -- 3 Ağustos 2012; 22:09:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jetta 1.2TSI Highline 49.300 lira.

Donanım olarak da gayet zengin.
  • otomatikse hyundai yoksa tsi vw daha iyidir
  • beni taşlarlar ama Elentra almanızı tavsıye edıyorum

• Arkadaşlar tercih sebebinizi de söyleyebilir misiniz?

Yakıt tüketimi, Fiyat , Performans, Donanım, İkinci El, Sorunsuzluk vs vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theasus -- 3 Ağustos 2012; 22:39:38 >
  • Kızanlar kızacak...CETTA diyorum..Yok derseniz OKTAVİA Elegance diyorum..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Octavia mı? Cıvıc mı?
    7 yıl önce açıldı
    Megane mı Honda mı?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Her ne kadar insanlar hyundai diyip gecsede hala hyundai citayi asti bence

Elantraninda tipini cok begeniyorum donanim ve gidis konusundada begenmistim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Killer_Elite -- 3 Ağustos 2012; 22:41:11 >
  • elantranın tekerleri çok küçük
  • Elentra albenisi olmayan bir araç gibime geldi. İ30 deseydiniz ha keza ama Elentra sanki B+ sınıfındaymış gibime geliyor. Jetta daha mantıklı gibi..
  • Farklı olmak için Elantra. Araç çok güzel bir kere.
  • Şirket ortaklarından birisine Jetta dizel aldık Temmuz'da, araca 1 kez bindim ve araçtan soğumama yetti o tecrübe... Arac tam manasına 45 yas üzerine hitap edecek kadar renksiz ve düz bir iç mekana sahip. Dis görünüm olarak gayet yeterli ancak yinde Elentra ile karşılaştırıldığında sönük kaldığını söylemeliyim. Bence açık ara Elentra...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hadi i30 neyse güzel tasarlanmış,ama blue,elantra çok tipsiz araçlar.jetta elantranın yanında kral gibi kalır bence.
  • Yakıt tüketimi konusunda deneyimlerinizi paylaşır mısınız?

Şahsen fabrika verilerine pek güvenmiyorum. Genelde pratikte bu değerler çok farklı çıkabiliyor.
  • kral jetta'nız şu anda elantra'mla yanyana park halinde. resmini çekmek geçiyor aklımdan. aslında parkta hiç yanyana gelmezdi ama tevafuk işte. çekip şuraya koysam da yanyana durunca kim kral görseniz. görsel açıdan elantra'nın yanında jetta çok sönük kalır. elbette zevk meselesi.

baz donanım konusunda elantra önde. trendline jetta'da esp yok. en önemli eksiklik bu bence. vw'nin imajı çok iyi. ancak jetta'nın kalitesi çok abartılmış. c segment ortalamalarında. ben jetta tdi'ın hem otomatik hem manuelini kullandım. kullandığım aracın bende bıraktığı izlenimden sonra duyduklarım beni çok şaşırtıyor. jetta iyi bir araç ancak "overrated".

otomatik vites tercih edilecekse fiyat açısından elantra çok cazip. sorunsuz ve konforlu bir şanzımanı var. jetta tercih edilecekse kesinlikle benzinli tercih edilmeli. dizel için istenen fark "gülünç".

elantra'nın kalite açısından jetta'dan hiçbir eksiği yok. arka diz mesafesi elantra'da bir tık daha iyi. iç mekan çok daha ferah hissettiriyor. konfor ve sessizlik iki araçta da yeterince iyi. elantra'nın bence en büyük eksiği jetta'daki bağımsız arka süspansiyon.

tercihleri marka algısı, kişisel zevkler ve bütçe belirleyecektir. elantra'nın kalitesinden kimse şüphe etmesin. ayrıca dizel ünite geleceği yönünde haberler var. gelirse 50 bin TL civarından başlar.

• Motor konusunda bir değerlendirme yapılmamış.

Sizce 1.4 TSI 122HP manuel Jetta mı yoksa ELANTRA 1.6 CVVT MODE PLUS (Manuel) ın motoru daha performanslıdır?

TSI'ın genel anlamda hep üstünlüğü vurgulanıyor ve çevremdekiler Jettanın motorunun fark attığını söylüyorlar. Ne kadar doğrudur sizce ?

Hyundai Elantranın motoru konusunda fazla bir şey duymadım. Siz ne düşünüyorsunuz?
  • 1.2TSI Jetta bile Elantra ile neredeyse aynı hızlanma değerine sahipken,1.4TSI karşılaştırılmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: theasus

Motor konusunda bir değerlendirme yapılmamış.

Sizce 1.4 TSI 122HP manuel Jetta mı yoksa ELANTRA 1.6 CVVT MODE PLUS (Manuel) ın motoru daha performanslıdır?

TSI'ın genel anlamda hep üstünlüğü vurgulanıyor ve çevremdekiler Jettanın motorunun fark attığını söylüyorlar. Ne kadar doğrudur sizce ?

Hyundai Elantranın motoru konusunda fazla bir şey duymadım. Siz ne düşünüyorsunuz?

i30 gdi, golf tsi 122 hp'den daha performanslı. elantra'daki mpi motor ile i30'daki gdi motor aynı aileden. ikisi de gamma kodlu. 1.2 tsi jetta, manuel elantra'ya yetişemez. elantra 1.4 tsi'ı fazlasıyla zorlar. geçer mi? belki

işte "overrated" dedim ya. hemen mesnetsiz cevaplar gelmiş: "karşılaştırılamaz".

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trexin -- 3 Ağustos 2012; 23:47:46 >

• Motor konusunda TSI ezici bir üstünlüğü var. Sanırım sizin aklınızı Hyundai'ın 132 HP olması karıştırmış. Evet beygir gücü bir göstergedir ama her şey değildir.

Yakıt tüketimi konusunda 1.4 TS 122 HP'lik seçenekle 132 HP lik bir Hyundai karşılaştırmak bile yanlış tabi Jetta daha az yakar.
  • i30 gdi>>>>>0-50: 3.1 sn , 0-100 : 10 sn , 0-130 : 15.7 sn

golf tsi 122>>0-50 : 3.0 sn , 0-100: 10 sn , 0-130 : 16.5

tsi kör etmiş gözünüzü. bak bakalım yetişiyor mu yetişemiyor mu. tsi torklu motor. i30 devir ister esneklik için. ama ayağını gaz pedalından esirgemezsen gidiyor işte. hız arttıkça tsi daha geriye düşecek. elantra ile jetta arasında da buna benzer bir durum var
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.