Şimdi Ara

Octavia mı? Cıvıc mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
12.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sıfır araç düşünüyorum skoda. Octavia ile cıvıc arasında kaldım
    İkiside yaklasık aynı fiyat. Biri dsg biri cvt biri skoda biri honda hanhi araç tercih edilmelidir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Benim tercihim manuel octi olurdu.

İşin içine dsg girince bişey diyemiyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beklentiler nedir, yıllık yapılacak yol nedir, LPG vs?

Ama genel olarak bakarsak ikisi de başarılı hemen hemen denk araçlar ama ben daha yeni ve sıkı bi araç olduğu için civic tercih ederdim.

• otomatikse düşünmeden sorunsuz capon tenekesi, manuelse german olan
  • Hocam yılda kaç km yapıyorsunuz sürekli uzun yola çıkıp bagaj ihtiyacınız mi oluyor otomatik mi manuel mi?

Çok km yapıyor iseniz

Ya da otomatik istiyorsanız kesinlikle teneke civic.

Manuel istiyorsanız ve geniş olsun istiyorsanız kesinlikle octovia.

Ek olarak malzeme kalitesi olarak octovia daha iyidir.

Şuan ki aracim civic Eco lpg bir sorun varsa cevaplayabilirim.

• Cıvık motoru ve otomatik şanzımanı gayet iyidir gerisi vasat, kalitesi düşük.

Octavia genel olarak daha kaliteli.

Motoru ve şanzıman cıvık kadar sorunsuz olmaz ama fena da sayılmaz.

Her ikiside dizel ve otomatik olarak düşünülmüştür.

Genel olarak araç fiyatları da çok yüksek. Verilen paraya değer mi, size kalmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yksln -- 22 Nisan 2018; 21:35:31 >
  • Her türlü octavia yıl olmuş 2018 hala 100 bin üzeri para verip atmosferik lpg kullanırım diyorsanız enayi gibi civic alın mis gibi tsi+dsg tadını bir kere alın bırakmak istemezsiniz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Duster mı megane mı
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Octavianin rakibi egea falan olabilir. Ikisi arasinda tabii ki civic. Durusu, yolda gidisi yeter. Octavia ile kiyaslanmaz.

Alternatif olarak 2017 uygun fiyatli bulunabilirse elantra, mazda 3, corolla vs de degerlendirilebilir. Corolla da octavia gibi vasat ama daha uygunsa her turlu tercih edilir.

• Ben octavia alirdim eski kasanin malzeme kalitesi sinifinin ustundeydi, arka kapi ustleri bile cok iyiydi, yeni kasayida cok begeniyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: karahancer2

Her türlü octavia yıl olmuş 2018 hala 100 bin üzeri para verip atmosferik lpg kullanırım diyorsanız enayi gibi civic alın mis gibi tsi+dsg tadını bir kere alın bırakmak istemezsiniz
    Bence pompaya yanaşınca fazlasıyla bırakmak ister

Bu ülkede keyifli şeylerin bedeli yüksek.

• Octavia mı?  Cıvıc mı?
  • Civic c sütunu göçüyor. Octavia dsg patlak, dizel emisyon skandalı sebebiyle gözümde değersiz. Dolayısıyla ikisi de değil!!!

• commandx C kullanıcısına yanıt
    Gülüyorum bir yerimle...

Octavia gidiş anlamında da konfor anlamında da cıvıka 10 basar.

Göçüklü, eski çağ motorlu Cıvıkı bir fanatik ancak bu kadar yüceltebilir...

• quote:

Orijinalden alıntı: karahancer2

Her türlü octavia yıl olmuş 2018 hala 100 bin üzeri para verip atmosferik lpg kullanırım diyorsanız enayi gibi civic alın mis gibi tsi+dsg tadını bir kere alın bırakmak istemezsiniz
    Şu an LPG resmen sübvanse ediliyor. Benzin-Motorin ile LPG arasında büyük fiyat farkı oluştu. Bakım masrafları, yakıt masrafı ve 2. elde değer koruma gibi ekonomik üstünlükler düşünülerek, şu ortamda LPG li Civic mantıklı görünüyor.
  • trust06 T kullanıcısına yanıt
    Sen gidiş, sürüş, yol tutuş, bütünlük gibi şeylerden anlamazsın. Anlamadığın şeylere de yorum yapma. Ayrıca hayatımda LPG'li araç kullanmadım ve kullanmam da ama gaz benzinin yarı fiyatı oldu neredeyse, o "eski çağ" motorla adamlar dizele göre bile bedava geziyorlar, boş yapmayın o yüzden.

Genel olarak Civic sedanı bende basit buluyorum, hatta manuelse özellikle Octi alın geçin derim ama Octavia şasenin bütünlüğü, tokluğu, sürüş kalitesi olarak Civic'e yaklaşamaz bile. Octide sürüşteki o ince his Civicde yok, pek çok kalite sorunu olmasına rağmen. Diğer konularda, işçilik, parça kalitesi, detaylar, kabin rahatlığı ve alanı olarak Octi çok üstün.
    Fanatiklikle bir alakasi yok. Octaviayi aralik ayinda test ettim. Octaviaya konforlu diyorsaniz konforlu arabaya binmemissiniz o zaman. Konfor konusunda c segmentte sonlarda yer alir. Yalitimi da zayif. Bu konuda civic de kotu ama octaviadan iyi.

Eski cag olmasi onemli degil, lpg uyumlu, saglam ve ucuz. Bunlar daha onemli ki satis rakamlari ortada. Octavianin filo satislarini, dizel satislarini cikarsan 100-200tane ancak satar o tiple.

Civic elegance cvt 104bin, octavia 1.0 style dsg 124bin. Bu fiyata octavia alani alnindan opmek lazim.

• Konuyu açanın umurumda değil, millet yine octavia-civic diye birbirini yesin...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Fanatiklikle sucluyorsun, skoda karoq ve crv hakkinda da yazayim. Onceki hafta karoq test ettim. Arac beni sasirtti. Yalitimi, gidisi, konforu gayet guzel. Octavia dan sonra beklentimi dusurmusum herhalde. Crv den daha basarili bana gore. Crv ona gore daha buyuk, ust sinif ama ona ragmen konforu, yalitimi daha kotu. Rav4 de ayni sekilde daha kotu. Ozellikle tumsek konforunda crv ve rav4 cok kotu.

• Oyum Octavia ya, dizel alternetif olarak Megane 4 alırdım Civic güzel aracta bana fazla spor ve alcak geliyor, ne biliyim o kadar lamba varki araçta UFO gibi 😊

• quote:

Orijinalden alıntı: coskunserce

Şu an LPG resmen sübvanse ediliyor. Benzin-Motorin ile LPG arasında büyük fiyat farkı oluştu. Bakım masrafları, yakıt masrafı ve 2. elde değer koruma gibi ekonomik üstünlükler düşünülerek, şu ortamda LPG li Civic mantıklı görünüyor.

Alıntıları Göster
    120-130 bin veren birisi lpg ile benzin arasındaki 3 lira farkı veremeyecek durumdaysa almasın araç felan bence

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.