Şimdi Ara

Jetta Mı Passat Mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
47.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yaklaşık 2-3 aydır araba almayı düşünüyoruz (ailecek). Bu iki abi kardeş arasında kaldık diyebilirim.
    Herkes Jetta ile Passat'ı kıyaslamamı saçma bulacaktır ama benim gibi eminim herkes bu iki araç arasında kalıyordur.
    Jetta'nın 1.4 TSI 122 HP DSG/Highline modelini 60.000 TL'ye alabiliyorken, Passat'ın 1.4 TSI Bluemotion T. 122 HP DSG/Comfortline'ını 72.000 liraya alabiliyoruz. Açıkcası bu aradaki 12.000 lira fark büyük bir para. Segment olarak farklı segmentin araçları olabilirler tabi ki ama bu iki araçtan birinin fullü ile diğerinin orta modelinin arasında bile 12.000 lira fark olmasının sebebi nedir?
    Mantıklı olan Jetta'nın Highline'ını ucuza almak mı, yoksa Passat'ın Comfortline'ına 12.000 lira daha fazla para vermek mi?
    Evin tek çocuğuyum ve doğal olarak araç benim isteğime göre alınacak ve yarın aracın siparişini vermeye Doğuş Oto'ya gideceğiz. Sizce ne yapmalıyım
    ? Neye karar vermeliyim?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Jetta mı Passat mı: İhtiyaçlarına Uygun Sedan Seçimi

Jetta mı Passat mı sorusu, sedan segmentinde araç arayan kişilerin sıklıkla karşılaştığı bir ikilemdir. İki model de Volkswagen tarafından üretilmekte olup benzer özelliklere sahiptir. Ancak bazı önemli farklılıklar mevcuttur.

Passat mı Jetta mı: Boyut ve Alan

Passat, Jetta'dan daha büyüktür. Bu, arka koltukta ve bagajda daha fazla alan anlamına gelir. Geniş bir aileye veya sık sık eşya taşıyorsan Passat daha uygun bir seçim olabilir.

Passat vs Jetta: Motor Seçenekleri

Hem Jetta hem de Passat, çeşitli motor seçeneklerine sahiptir. Jetta, daha küçük ve daha ekonomik motorlarla gelirken Passat, daha güçlü ve performans odaklı motorlar sunar. Hızlanma ve performans senin için önemliyse Passat'ı düşünmelisin.

Jetta vs Passat: Özellikler ve Donanım

Passat genellikle Jetta'dan daha fazla standart özellik ve üst düzey donanımla gelir. Deri döşeme, ısıtmalı koltuklar ve gelişmiş güvenlik özellikleri gibi lüks özelliklere değer veriyorsan Passat daha iyi bir seçenek olacaktır.

Passat mı Daha İyi Jetta mı: Fiyat

Passat, Jetta'dan daha pahalıdır. Bütçen sınırlıysa Jetta daha uygun fiyatlı bir alternatiftir. Ancak daha fazla özellik ve alan istiyorsan Passat'ın daha yüksek fiyatını haklı bulabilirsin.

Passat ile Jetta Arasındaki Fark: Özet

• Boyut: Passat daha büyük ve daha fazla alan sunar.
    • Motor: Passat, daha güçlü motor seçeneklerine sahiptir.
    • Özellikler: Passat, genellikle daha fazla standart özellik ve üst düzey donanımla gelir.
    • Fiyat: Passat, Jetta'dan daha pahalıdır.

Sonuç olarak, Jetta mı Passat mı seçimi, bireysel ihtiyaçlarına ve tercihlerine bağlıdır. Alan, performans ve özelliklere öncelik veriyorsan Passat daha iyi bir seçimdir. Bütçe ve yakıt ekonomisi senin için daha önemliyse Jetta uygun bir alternatif olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • tiguana bak beğenmessen passat'da karar kıl derim zira jetta eski kasada daha kaliteliydi sırf dıştan hoş duruyor diye jetta alınmaz.tiguan ve passat üretim yeri almanya jetta meksika
  • quote:

Orijinalden alıntı: turati

tiguana bak beğenmessen passat'da karar kıl derim zira jetta eski kasada daha kaliteliydi sırf dıştan hoş duruyor diye jetta alınmaz.tiguan ve passat üretim yeri almanya jetta meksika
    hocam passatı secmen icin senin yasının en az 40 olması lazım.... yoksa icinde babasının arabasını calmış cocuktan farkın kalmaz bence..

tabikide herkezin önerecegi passat, jetta ile donanım dısında hic bir sekilde yarısamaz. buna herkezhem fikirfir umarım... bütcen varsa tabikide passat. aracı sen kullancaksan gerci yasını bilmiyorum jettayı almayı öneririm 25-40 yası jetta cok güzel tasır icinde benim düşüncem bu yönde.

belki yorumumu okuyanlar yasa göre araba alınırmı dieye bilir ama ben şahsen aracın icinde kaybolanları kınıyorum...
    misal sana mercedes e serisi sedan gitmez ama mercedes e coupe gider ikiside aynı segmentin arabası, birisi icinde havalı ve gösterişli gösterirken , digerinin icinde babasının arabasını almıs imajı olcak.. umarım nedemek istediğimi anlata bilmişimdir...

passatın ic mekan kalitesine karsın ben kendimce yaşı katmaksızın dış tasarım olarak jetta diyorum... ön tasarımı hemen hemen aynı birsey diyemem ama arka tasarımı passat jettanın eline su dökemez...

• quote:

tiguana bak beğenmessen passat'da karar kıl derim zira jetta eski kasada daha kaliteliydi sırf dıştan hoş duruyor diye jetta alınmaz.tiguan ve passat üretim yeri almanya jetta meksika

aynen hocam Jetta'ların Meksika'da üretildiğini öğrendiğimden beri farklı bakış açısıyla bakıyorum. Tiguan'lara gelecek olursak showroomda onlara da bakma fırsatı buldum ama o bana biraz Polo'nun yüksek hali gibi geldi. İçi biraz küçük yani.

quote:

Orijinalden alıntı: leon_312

hocam passatı secmen icin senin yasının en az 40 olması lazım.... yoksa icinde babasının arabasını calmış cocuktan farkın kalmaz bence..

tabikide herkezin önerecegi passat, jetta ile donanım dısında hic bir sekilde yarısamaz. buna herkezhem fikirfir umarım... bütcen varsa tabikide passat. aracı sen kullancaksan gerci yasını bilmiyorum jettayı almayı öneririm 25-40 yası jetta cok güzel tasır icinde benim düşüncem bu yönde.

belki yorumumu okuyanlar yasa göre araba alınırmı dieye bilir ama ben şahsen aracın icinde kaybolanları kınıyorum...
    misal sana mercedes e serisi sedan gitmez ama mercedes e coupe gider ikiside aynı segmentin arabası, birisi icinde havalı ve gösterişli gösterirken , digerinin icinde babasının arabasını almıs imajı olcak.. umarım nedemek istediğimi anlata bilmişimdir...

passatın ic mekan kalitesine karsın ben kendimce yaşı katmaksızın dış tasarım olarak jetta diyorum... ön tasarımı hemen hemen aynı birsey diyemem ama arka tasarımı passat jettanın eline su dökemez...

Haklısın Passat kullanıcısı genelde 40 yaş ve üzeri oluyor. 20 yaşındayım yani A3, A5, C180, Leon gibi araçlar almadığımız sürece Passat'a da binsem Jetta'ya da binsem yine babasının arabasını almış diyecekler :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iCrack -- 11 Şubat 2012; 0:23:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: iCrack

quote:

aynen hocam Jetta'ların Meksika'da üretildiğini öğrendiğimden beri farklı bakış açısıyla bakıyorum. Tiguan'lara gelecek olursak showroomda onlara da bakma fırsatı buldum ama o bana biraz Polo'nun yüksek hali gibi geldi. İçi biraz küçük yani.

quote:

Haklısın Passat kullanıcısı genelde 40 yaş ve üzeri oluyor. 20 yaşındayım yani A3, A5, C180, Leon gibi araçlar almadığımız sürece Passat'a da binsem Jetta'ya da binsem yine babasının arabasını almış diyecekler :)

Ailecek kullanılacak ise Passat daha mantıklı. Peki comfort yerine trendline passat alsanız daha makul olmaz mı? Passatın donanımı daha zengin jetta'ya göre trend'de bile.

Meksika mevzusu ve döşemenin çift renk olması Jetta'nın elini zayıflatıyor benim gözümde. Ön tasarımı çok sade, başka markanın logosunu taksanız kimse anlamaz bence VW olduğunu. Japon arabaları gibi. Passat da aşağı yukarı aynı ama biraz daha önden albenili gibi. Arkadan bakıldığında ise Jetta A4 imajı verirken, Passat tipsiz :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Eng.

quote:

quote:

quote:

Ailecek kullanılacak ise Passat daha mantıklı. Peki comfort yerine trendline passat alsanız daha makul olmaz mı? Passatın donanımı daha zengin jetta'ya göre trend'de bile.

Meksika mevzusu ve döşemenin çift renk olması Jetta'nın elini zayıflatıyor benim gözümde. Ön tasarımı çok sade, başka markanın logosunu taksanız kimse anlamaz bence VW olduğunu. Japon arabaları gibi. Passat da aşağı yukarı aynı ama biraz daha önden albenili gibi. Arkadan bakıldığında ise Jetta A4 imajı verirken, Passat tipsiz :)

Alıntıları Göster
    Jetta

• quote:

Orijinalden alıntı: ilhan032

Jetta

Alıntıları Göster
    Jetta'nın Passat'a göre daha spor durduğunun farkındayım ve yaşım itibariyle Jetta bana daha çok yakışacaktır fakat Passat'ın içine ciddi anlamda aşık olmuş durumdayım. Ön konsolu bir harika.
  • quote:

Jetta'nın Passat'a göre daha spor durduğunun farkındayım ve yaşım itibariyle Jetta bana daha çok yakışacaktır fakat Passat'ın içine ciddi anlamda aşık olmuş durumdayım. Ön konsolu bir harika.

Bence jetta alırsanız comfortline alın..Passat ile aradaki fiyat uçurumu iyice arttığı için ,ilerde kendimi biraz daha zorlayıp passat mı alsaydım keşke demezsiniz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: pulse@pulse

quote:

Bence jetta alırsanız comfortline alın..Passat ile aradaki fiyat uçurumu iyice arttığı için ,ilerde kendimi biraz daha zorlayıp passat mı alsaydım keşke demezsiniz..

Alıntıları Göster
    Bence bütçeniz el verdiği sürece bir üst segmenti seçin donanım olarakda zaten iki jetta arasındaki fark kadar uçuk bir fark yok, ki zaten motor şanzıman vs tercihleriniz aynı aradaki donanım farklarını konfor sürüş özellikleri vs kapatacaktır....Bence passat

• quote:

Orijinalden alıntı: Roadstar

Bence bütçeniz el verdiği sürece bir üst segmenti seçin donanım olarakda zaten iki jetta arasındaki fark kadar uçuk bir fark yok, ki zaten motor şanzıman vs tercihleriniz aynı aradaki donanım farklarını konfor sürüş özellikleri vs kapatacaktır....Bence passat

Alıntıları Göster
    Ben övünmek gibi olmasın epeyce passat kullandım. - VOLVO kullandım. Ve kavşaklarda durup yol veren çok insan ve araba gördüm..BMW hariç. Yeni model MERCEDES - AUDİ - VE PASSAT a kavşaklarda yol veriliyor...Dahası uzun yolda kenara çekilip geçsin diye sana yol veriyorlar...Neden ?...GÜÇLÜ ARABA....İmajı toplumda çok etkili...Saygılarımla..

• quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

Ben övünmek gibi olmasın epeyce passat kullandım. - VOLVO kullandım. Ve kavşaklarda durup yol veren çok insan ve araba gördüm..BMW hariç. Yeni model MERCEDES - AUDİ - VE PASSAT a kavşaklarda yol veriliyor...Dahası uzun yolda kenara çekilip geçsin diye sana yol veriyorlar...Neden ?...GÜÇLÜ ARABA....İmajı toplumda çok etkili...Saygılarımla..

duydugum en komik yorumlardan birisi, umarım kusuruma bakmazsınız..
    kişinin arabaya olan saygısından yol vermiyordur her halde ,kişinin kişiye saygısından dolayı yol veriyordur..... buda bi nevi efendiliktir...
    ben kuralcı bir insanım, trafikte hak benim oldugu sürece yoluma devam ederim gerisi beni hiç ilgilendirmez...

her yola cıktıgımda illa bizde yol veriyoruz vermiyoruz degil ama arabaya göre degil bu, trafikliği azda olsa ısıklarla, polislerle degil kişilerin bir birine olan saygısıyla trafiği yürütmesi gerektiğini bilmeli, bilincli toplumuz neticede.....

hodri meydan varoş mahallesinde böyle rahat ve güzel konusacakmısın... denemesi bedava ertesi gün artık sanayiyimi ararsın yoksa servisiimi ararsın bilemiyorum benim aracın maliyeti nekadar oldu die bilemicem...

uzun yolda bir araba bir arabaya yol verir yada sol seritten giden bir araba neden arkasındakine yol verir die acıklamama gerek yok sanırım..

• quote:

Merhaba arkadaşlar,
    Yaklaşık 2-3 aydır araba almayı düşünüyoruz (ailecek). Bu iki abi kardeş arasında kaldık diyebilirim.
    Herkes Jetta ile Passat'ı kıyaslamamı saçma bulacaktır ama benim gibi eminim herkes bu iki araç arasında kalıyordur.
    Jetta'nın 1.4 TSI 122 HP DSG/Highline modelini 60.000 TL'ye alabiliyorken, Passat'ın 1.4 TSI Bluemotion T. 122 HP DSG/Comfortline'ını 72.000 liraya alabiliyoruz. Açıkcası bu aradaki 12.000 lira fark büyük bir para. Segment olarak farklı segmentin araçları olabilirler tabi ki ama bu iki araçtan birinin fullü ile diğerinin orta modelinin arasında bile 12.000 lira fark olmasının sebebi nedir?
    Mantıklı olan Jetta'nın Highline'ını ucuza almak mı, yoksa Passat'ın Comfortline'ına 12.000 lira daha fazla para vermek mi?
    Evin tek çocuğuyum ve doğal olarak araç benim isteğime göre alınacak ve yarın aracın siparişini vermeye Doğuş Oto'ya gideceğiz. Sizce ne yapmalıyım
    ? Neye karar vermeliyim?

Farklı sınıflardaki araçları karşılaştırmak doğru değil, ancak karşılaştıracaksam da donanım olarak Jetta Highline ile Passat Comfortline'ı karşılaştırırdım. İsimlendirmenin comfortline olması iki aracın comfortlinelarının da aynı donanım düzeyinde olduğunu göstermiyor. Örneğin comfortline donanımda Jetta'da RCD310 varken Passat'ta RCD510 var. Jetta'da Cruise Control, hava kalite sensörlü ve çift bölgeli klima Climatronic yokken, Passat'ta comfortline donanımda bu özellikler var. Jetta'da bunlar Highline donanımda var.

Passat'taki malzeme kalitesi kesinlikle çok daha iyi, ayrıca Start - Stop, yorgunluk takip sistemi, elektromekanik park freni, Auto Hold, elektrikli sürücü koltuğu, elektrikli bel desteği gibi Jetta'da olmayan özellikleri de var.

Selamlar,
    Mehmet.

• quote:

Orijinalden alıntı: werttr

quote:

Merhaba arkadaşlar,
    ? Neye karar vermeliyim?

Farklı sınıflardaki araçları karşılaştırmak doğru değil, ancak karşılaştıracaksam da donanım olarak Jetta Highline ile Passat Comfortline'ı karşılaştırırdım. İsimlendirmenin comfortline olması iki aracın comfortlinelarının da aynı donanım düzeyinde olduğunu göstermiyor. Örneğin comfortline donanımda Jetta'da RCD310 varken Passat'ta RCD510 var. Jetta'da Cruise Control, hava kalite sensörlü ve çift bölgeli klima Climatronic yokken, Passat'ta comfortline donanımda bu özellikler var. Jetta'da bunlar Highline donanımda var.

Passat'taki malzeme kalitesi kesinlikle çok daha iyi, ayrıca Start - Stop, yorgunluk takip sistemi, elektromekanik park freni, Auto Hold, elektrikli sürücü koltuğu, elektrikli bel desteği gibi Jetta'da olmayan özellikleri de var.

Selamlar,
    Mehmet.
    kesinlikle passat derim.. bütceniz yeterli değilse comfort yerine trend alın...
    passatın trendi golf trendi gibi boş değil... Kesinlikle PASSAT... İçtende dıştanda PASSAT..

• quote:

Orijinalden alıntı: vessam

kesinlikle passat derim.. bütceniz yeterli değilse comfort yerine trend alın...
    passatın trendi golf trendi gibi boş değil... Kesinlikle PASSAT... İçtende dıştanda PASSAT..

Alıntıları Göster
    Yazdım ve sildim. Çok lafa gerek yok..Anlayanlara selam olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

Yazdım ve sildim. Çok lafa gerek yok..Anlayanlara selam olsun.

Alıntıları Göster
    Ctesi günü Kartal Doğuş Oto'ya gittik Passat veya Jetta için fakat bırakın aracın 3-4 aya gelmesini (bu sene vw'den araç alanlar bilir, çok bekletiyolar), sipariş bile alamadıklarını söylediler. Cidden çok büyük rezillik. Siz 60-70 bin lira para vereceğiniz bir arabayı 4-5 ay beklemeyi bırakın siparişini bile veremiyorsunuz. Çok saçma birşey.
    Doğuş Oto ve Vw yüzünden Opel Insignia'lara bakmaya başladık artık.

• quote:

Ctesi günü Kartal Doğuş Oto'ya gittik Passat veya Jetta için fakat bırakın aracın 3-4 aya gelmesini (bu sene vw'den araç alanlar bilir, çok bekletiyolar), sipariş bile alamadıklarını söylediler. Cidden çok büyük rezillik. Siz 60-70 bin lira para vereceğiniz bir arabayı 4-5 ay beklemeyi bırakın siparişini bile veremiyorsunuz. Çok saçma birşey.

Alıntıları Göster
    Cosmo paketi 72 Bin lira. 68-69 gibi bir fiyata alınabileceğini düşünüyorum. BENCE Passat'tan daha şık.

• quote:

Orijinalden alıntı: namre3kutuk

Cosmo paketi 72 Bin lira. 68-69 gibi bir fiyata alınabileceğini düşünüyorum. BENCE Passat'tan daha şık.

Alıntıları Göster
    jettanın rakiplerine göre tek kozu malzeme kalitesi ve işçilik..fiyat çok yüksek,bazı donanım eksiklikleri affedilir gibi değil.yani abisi passata alternatif olması mümkün değil..
  • quote:

iyi düşün!
    yok alacağım dersen sakın 1.6 alma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanblg

quote:

iyi düşün!
    yok alacağım dersen sakın 1.6 alma.

Alıntıları Göster
    Jettanın alınabilecek tek modeli 1.2 TSI HIGHLINE'dir. Fiyatı 50000 civarı.

Eğer 60.000 ve üzeri verilecekse ya da DSG isteniyorsa Passat tercih edilmeli. ya da Tercihen Tiguan..

Yok o kadar veremem ama DSG kesin olmalı diyorsanız o zaman Golf.

Sizin sorunun yanıtı bence PASSAT. Önceki kasa passat genç yaşa pek hitap etmiyordu ama bu kasa daha sportif (hele bir de stoplar led olursa veya amerikan versdiyonu gibi olsaydı)

PASSAT al yıllarca rahat rahat kullan, modası geçmez jetta gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: usta83

jettanın rakiplerine göre tek kozu malzeme kalitesi ve işçilik..fiyat çok yüksek,bazı donanım eksiklikleri affedilir gibi değil.yani abisi passata alternatif olması mümkün değil..

Bence Jetta'nın rakiplerine göre en zayıf noktası malzeme kalitesi ve işçiliği.

En önemli kozu ise 1.6 dizel + DSG kombinasyonu ve güzel dış tasarımı.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.