Şimdi Ara

JETTA MI YENİ COROLLA MI ???? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
0
Favori
2.875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: ..dEnZeL..

Jetta tabi ki Corolla akraba evliligi gibi

kesinliklee
  • quote:

Orjinalden alıntı: funkmaster

Bence Corolla'yı tercih etmen daha doğru olur, en azından Türkiye'de montajı yapılıyor.
    Jetta'nın üretim ve montajı Meksika'dır, sakın Alman arabası alıyorum gibi bir düşünceye kapılma, üstünde Vw yazması seni yanıltmasın, üstünde Chevrolet yazan Daewoo'lar gibi düşün onu da.
    Mariachi'lerin yaptığı arabayı kullanacağına bence bizzat halkımızın işçiliği olan Corolla'yı kullan derim, kaldı ki Türk sanayisi Meksika'dan aşağı kalmaz.

Hayatında kaç kere Jetta'ya bindin de inceledin de bu yorumu yapıyorsun....? Chewrolet-daewoo tamamen ayrı bi pazarlama taktiği.. Jetta'nın Meksika'da üretilme sebebi Amerika'da çok talep görmesidir, Avrupa bildiğiniz gibi Sedan memleketi değil pek

• quote:

Orjinalden alıntı: Janjan

quote:

Bence Corolla'yı tercih etmen daha doğru olur, en azından Türkiye'de montajı yapılıyor.
    Jetta'nın üretim ve montajı Meksika'dır, sakın Alman arabası alıyorum gibi bir düşünceye kapılma, üstünde Vw yazması seni yanıltmasın, üstünde Chevrolet yazan Daewoo'lar gibi düşün onu da.
    Mariachi'lerin yaptığı arabayı kullanacağına bence bizzat halkımızın işçiliği olan Corolla'yı kullan derim, kaldı ki Türk sanayisi Meksika'dan aşağı kalmaz.

Hayatında kaç kere Jetta'ya bindin de inceledin de bu yorumu yapıyorsun....? Chewrolet-daewoo tamamen ayrı bi pazarlama taktiği.. Jetta'nın Meksika'da üretilme sebebi Amerika'da çok talep görmesidir, Avrupa bildiğiniz gibi Sedan memleketi değil pek

O kadar enteresan bir algılama şeklin var ki, üretildiği yer hakkında bilgi vermişim, üzerindeki işçiliğin ne düzeyde olduğunu belirtmişim hayatında kaç kere Jetta'ya bindin diyorsun.
    Meksika'da üretilme sebebi, işçiliğin ucuz olmasıdır. Bu kadar basit... Alman işçiliği 100 kat daha iyi olsa da Meksika işçisinin fiyatına göre de 100 kat fazladır. Yine de Çin'de yapılmamasına şükretmeli...
    Ayrıca ABD pazarında kendi üretimleri gayet uygun fiyatlı arabalar var, neden Vw'e binme ihtiyacı duysun ki? Bence yanlış düşünüyorsun.
    Söyleyeceğimi söyledim, Jetta'ya binersen, Alman elegansından bir parça bile alamazsın.

• quote:

Orjinalden alıntı: ustralı

hangi araba daha sorunsuz ve konforlu olur ?

jetta daha konforlu corolla daha sorunsuz bu durumda ikisindede birer tane al

boylece jettada sorun yasadinmi konforundan odun vererek corolla ile yoluna devam edersin

saka bir yana corolla full benzinli yerine jetta 1.4 tsi alman daha mantikli

• Yaw şimdi montajı meksida yapılınca mexica arabasımı oluyor anlamıyorum arkadaşlar sizi. Bir daha anlatayım örnek fransız firması türkiyede üretim yuapıcak geliyor mühendısleri herşeyi kurup gidiyorlar siz burada fransadaki fabrikda bulunan aynı makinelerle üretim montaj yapıyorsunuz. ne oldu şimdi türk arabası mı oldu çıkan ya güldürmeyin kendinizi.Şu olur parçaları türkiyede ürettirebilir yay vs ama bunu tüm firmalar yapıyor birçok alman araba firması türkiyeden parçalarını alıyor anlaşmış biriyle merak etmeyın onlara giden parçalar n eolması gerekiyrosa öledir kötü yaparım kazuklarım yemez on defa incelerler.Alman firmasıysa hangi ülkede olursa olsun fabrikasından çıkan araçlar ayndır biliyorsnaı zbizim reno ford tofaş araçları avrupaya gidiyor buradan o zaman onlarda almaz bu türk yapımı dıye....
  • toyota tabiki sorunsuz geniş kullanışlı bakım giderleri vw göre daha düşük oturma bozisyonları görüş acıları daha iyi jettadan
  • quote:

Orjinalden alıntı: enforacle

Yaw şimdi montajı meksida yapılınca mexica arabasımı oluyor anlamıyorum arkadaşlar sizi. Bir daha anlatayım örnek fransız firması türkiyede üretim yuapıcak geliyor mühendısleri herşeyi kurup gidiyorlar siz burada fransadaki fabrikda bulunan aynı makinelerle üretim montaj yapıyorsunuz. ne oldu şimdi türk arabası mı oldu çıkan ya güldürmeyin kendinizi.Şu olur parçaları türkiyede ürettirebilir yay vs ama bunu tüm firmalar yapıyor birçok alman araba firması türkiyeden parçalarını alıyor anlaşmış biriyle merak etmeyın onlara giden parçalar n eolması gerekiyrosa öledir kötü yaparım kazuklarım yemez on defa incelerler.Alman firmasıysa hangi ülkede olursa olsun fabrikasından çıkan araçlar ayndır biliyorsnaı zbizim reno ford tofaş araçları avrupaya gidiyor buradan o zaman onlarda almaz bu türk yapımı dıye....

Fabrikasyon statüsünü düşünmemen çok yanlış, bir ülkenin işçilik kalitesi, ücretiyle doğru orantılıdır.
    O yüzden ucuz yollu ülkeler tercih edilir ki mal daha ucuza gelsin, daha çok kişiye ulaşsın.

• bence 2 sinide alma..nedenmi TOYOTA COROLLA artık bitti,yeni kasada plastik kalitesi vasatın altında,VW JETTA desen yüzü eski,1 yada 2 yıla kalmaz kasa değişir...Bu sınıfta CİVİC i tek geçerim
  • arkadaşlar uzun süreden beri hangi arabayı alayım dıye arastırırken bu ıkı aracı bende arastırdım. Corollanın dişe dokunur tek yenılıgı bence ön konsol dizaynı bunun dısında donanım olarak jettayla ozellıklede comfortlıne ıle karsılastırılamaz tabıı bu fıyatada yansıyor ve corolla cok daha ucuz. (motoru ve tsı ı hıc katmıyorum bu farklara). ancak jettada benı rahatsız eden şey arabanın ön konsolunun ıcının genel olarak kötü görünmesi. belki zevk meselesi ancak gercekten tek düze bir ön konsola sahip hele teklı cd çalarının olması tam bir komedi yetkılılere sordugunuzda bu konudakı yaklasımlarıda sızı kayda almadıklarını ıstemıyorsan alma tarzında kı dogus yaklasımı. Tamam VW kendını kanıtlamıs bır marka ancak lastık basıncını bıle gösteren bır donanıma sahıp aracta mp3 calar olmaması cok fecı. Bunu söylüyorum çunku su anda kullandıgım aracta da tekli cd çalar mevcut ve yolda acayıp bır sıkıntı yaratıyor. Cd changer olsadı belkı telafı ederdı. Sun roof orıjınalınde yok ancak sıparıs olarak takııyor.Ayrıca mp3 calar özelliği çin hatırı sayılır bbır para odeyerek aksesuar olarak satın alınabılıyor. Ayrıca jetta comfortlıne alacak arkadaslarımıza 17 ınch jantıda tavsıye edıyorum arabanın kapasıtesını ortaya cıkartıyor (aksesuarla olarak mevcut) diğer yoklugudıkkat ceken bır baska unsur ıse arka pencere perdesının olmaması. Sızlerden ogrenmek ıstedıgım sey bu kotu ıc gorunume ragmen surus keyfı, ıc mekan sessızlıgı acısından nasıl? 170 beygırlık modelıyle 140 beygırlık modelı arasında yakıt tüketimi acısından test verılerınde onemlı bır fark olmadıgı goruluyor acaba sızde bunu musahade ettınız mı
    ?
    Toyotalar sorunsuzluklarıyla unlu sadece bunu soyleyebılırım...

• quote:

Orjinalden alıntı: alibekir

bence 2 sinide alma..nedenmi TOYOTA COROLLA artık bitti,yeni kasada plastik kalitesi vasatın altında,VW JETTA desen yüzü eski,1 yada 2 yıla kalmaz kasa değişir...Bu sınıfta CİVİC i tek geçerim

nasi yani corolladaki plastik vasat civicteki cok mu güzel sanki
  • arkadaşlar megane 2 faz 2 nasıl bunlara göre sizce bir çok sorun giderilmiş diyorlar...faz 2 lerden de sorun duyan var mı ? benim önceki arabalarım hep reno idi açıkçası çok servise gittim ama ahbaplar çok olduğu için bir şekilde hallediyorduk taa ki masraflı arızalar çıkınca tepem attı.

kazık yesemde yine de kafamın bi tarafında faz 2 var ...priviliege bej full nasıl bir seçenek sizce ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ustralı -- 14 Mayıs 2007; 20:34:05 >
  • galiba benzinli bakıyorusunuz civic bahsi geçen 3 araçtan da mantıklı geliyor bana şöyle bir yanyana düşünüyorum da civic megane jetta corolla en çekici gelen bana civic sonra corolla-megane-jetta diye sıralanıyor bu arada belki de civic kullanıcısı olduğumdan ama diğer arabalar bana heyecan vermiyor
  • Jetta Derim hocam
  • quote:

Orjinalden alıntı: ceyhunberber

quote:

Orjinalden alıntı: alibekir

bence 2 sinide alma..nedenmi TOYOTA COROLLA artık bitti,yeni kasada plastik kalitesi vasatın altında,VW JETTA desen yüzü eski,1 yada 2 yıla kalmaz kasa değişir...Bu sınıfta CİVİC i tek geçerim

nasi yani corolladaki plastik vasat civicteki cok mu güzel sanki

İki aracında birbirine üstünlükleri var fakat corollayı yakıdan inceledim kısa bi sürüş yaptım plastik kalitesi civicten kötü malesef yapılan karşılaştırmalardada corolla malzeme kalitesi olarak civicten geride kaldı hep.

Neyse konu jetta corolla iki araçta güzel corollada sorunsuzluk jettadada vw markası var fakat benim tercihim sürüş keyfi açısından corolladan yana olurdu.

• dış görünüş olarak yeni corolla çok karizmatık görünüyor. ben corolla yı tercih edrdim.
  • PEKİ JETTA FSİ Mİ COROLLA 124 hp Mİ DAHA ATAK ? yeni corollanın kasası ağır olduğu için hantal diyenler var .

İKİSİNİ TEST EDİP KIYASLIYAN VARMI ?
  • golf ve toyota corollaya bindim corollanın dizeliydi ve performansı vasattı. ama tsi golf resmen performans için yaratılmış.benzinli toyota honda civic e benzer ama toyota avruoa otlarına daha çok benzer bir konumdadır.tokluk ve sürüş zevki olarak!terc,h,n senin zevkin olmalı.Ne beklediğine bağlı kararın!
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Janjan

quote:

O kadar enteresan bir algılama şeklin var ki, üretildiği yer hakkında bilgi vermişim, üzerindeki işçiliğin ne düzeyde olduğunu belirtmişim hayatında kaç kere Jetta'ya bindin diyorsun.
    Meksika'da üretilme sebebi, işçiliğin ucuz olmasıdır. Bu kadar basit... Alman işçiliği 100 kat daha iyi olsa da Meksika işçisinin fiyatına göre de 100 kat fazladır. Yine de Çin'de yapılmamasına şükretmeli...
    Ayrıca ABD pazarında kendi üretimleri gayet uygun fiyatlı arabalar var, neden Vw'e binme ihtiyacı duysun ki? Bence yanlış düşünüyorsun.
    Söyleyeceğimi söyledim, Jetta'ya binersen, Alman elegansından bir parça bile alamazsın.

Saçmalamışsın.. Bizim ailemizde Golf kullanan da var, Jetta'da iki araç arasında hiçbir malzeme-işçilik kalitesi farkı yok en azından varsa bile bariz değil ki tüm konsolu inceledim nerdeyse birleşme noktalarından plastik yumuşaklığına, aracın verdiği tokluk hissinden yalıtıma vs. Bu arabalar sonuçta el üretimi değil meksikada üretiliyor diye abartmamak lazım, Türkiye'nin ünü çok mu iyi allah aşkına Auris'ler çok kaliteli deniyor testlerde..? Ki Jetta'nın golften daha kalitesiz olduğunu varsayalım, bu halde bile Corolla'dan daha konforlu ve kaliteli..

• Ama sonuçta insanlar Toyota'yı Toyota-Sa olarak biliyor. Vw'e de Alman arabası olarak biniyor.
    Sonuçta kabul etmek gerekiyor, fabrikanın anavatanından uzaklaşması, hele hele Almanya gibi bir dev için büyük kayıptır.
    Jetta sahipleri istemez miydi araçları Meksika yerine Almanya'da yapılsın!
  • Saplantı ve önyargı yüzünden elbette isterlerdi ama sevgili arkadaşım şunu söyliyim, (cvp vermeden hakkaten düşün hatta golfle jettayı tekrar incele bu dediğimden sonra) VW bu aracın Almanya'da yapıldığını söyleseydi.. ama yine meksika üretimi olsaydı.. insanların düşünceleri çok daha farklı olmaz mıydı?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.