Şimdi Ara

JETTAMI YOKSA CİTROEN C4 MÜ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
2.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Şu an FSI Motorlara LPG Takmaya başlanmış sanırım dogrulugu nekadar acaba
  • Arkadaşım, aslında VW'den başka bir yere yazmamaya özen gösteriyorum. Fakat ümitsiz olduğunuzu okuyunca size bir öneride bulunmak istiyorum. Kuzenim dünwww.araba.com adresinde oldukça donanımlı MEGANE II buldu 17.000 YTL'ye 1.4 motor 98 HP ve bu motor da LPG'ye üstün uyum gösteriyor. Yarı fiyatına böyle bir araca da binilebilir. Tiptronik/Otomatik tercihinizi anlıyorum, ama bence bu ekonomik dalgalanma ortamında bir otomobilin 4 yıl sonraki, sizi hayal kırıklığına uğratacağı kesin olan bir 2. el fiyatı sonucunu düşünmenizden ziyade ucuz ama yeni sayılan bir otomobil tercih etmenizde ve 5-10 yıl binmenizde fayda var.

FSI Motorların ECU'su (Elektronik Kontrol Ünitesi) belirli bir seriye dahil olanlara FSI takılıyor, ancak artık "AYNI ANDA" benzin püskürtmek yerine 7 safha LPG ve 1 safha benzin püskürtüyor çünkü paralel yakıt besleme Avrupa'da AB tarafından yasaklandı, ülkemizde henüz yok ama BRC ve ZAVOLI yine de bu sistemleri değiştirdiler, artık seri çalışıyorlar.

4. Kuşak LPG sistemlerinde LPG'yi buharlaştırıcıya sevk etmeden doğrudan motorun içine, silindire besleme sistemleri piyasaya çıkacak. Bu gelişme ile DIRECT INJECTION motorlarda da LPG sorunsuz kullanılabilecek. Ancak Avrupa'da eğim CNG'ye doğru gitmekte, araç üreticileri LPG'yi değil, CNG'yi tercih etmeye başlamışlardır (Mercedes ve VW bilhassa).

Saygılarımla,

Taner Göde

• Jetta herkeste var bırak farkın olsun.C4
  • c4 kadar konforsuz bir araç daha görmedim 1 saat yol gidiyosun belin ağrıyo çok sert süspansiyon bütün çukurlara paldır küldür giriyo hiç düşünmeden jetta. bunu jetta nın şeklinden şemalinden nefret eden biri olarak sölüyorum birgün jetta yı öveceğim hiç aklıma gelmezdi :( ama c4 içler acısı bi araba kullandım biliyorum uzak dur.
  • Kardeşim birisi çıkıyor jetta digeri cıkıyor c4 ya benim anlamadıgım ya birileri citroen bayiligi yapıyor burada ne bileyim yani iyi iyidir kötü kötüdür ortası olmaz bunun..
    Simdi C4 Kötü diyen bir arkadaş duydum ve ilkkez duydum enterasan c4 e kötü diyen bir adam artık orta segmentte sanırım en az passat a falan binerse rahat eder başka açıklaması yok bunun
  • quote:

Orjinalden alıntı: efsaneadam12

Kardeşim birisi çıkıyor jetta digeri cıkıyor c4 ya benim anlamadıgım ya birileri citroen bayiligi yapıyor burada ne bileyim yani iyi iyidir kötü kötüdür ortası olmaz bunun..

bu forumda kıyaslama başlıklarında fazla sağlıklı cvplar alamazsın.. herkesin kendi aracı kendine güzeldir diğer markalar ise kötüdür..
    bu forum jettayla mercedes c serisinin yada bmw 3 serisinin karşılaştırılıp jettanın galip çıktığı bir forumdur.. bunun yanında birsürü vw fanatiiği anti-vw cisi olan bi forumdur
    bu iki araç için 2 ayrı başlık açacarak ayrı ayrı artı ve eksileri hakkında bilgi sahibi olabilirsin

en iyisi 2 aracıda gidip test etmendir.. iki araç hakkında dağlar kadar fark var diyenler 2 aracıda hiç kullanmamış olanlardır. iki araçta birbirinden bazı özellikleriyle küçük miktarlarda üstündür.. birisi boyut olarak biraz daha üstünken diğeri direksiyon kabiliyeti yada motor olarak üstündür..
    araçların üstünlüğü kişinin aradığı özelliğe göre değişir..

• C4 daha mantıklı geliyor..C4 le ilgili bütün sorularına cevap vermeye çalışırım..Aklına takılan varsa sorabilirsin..
  • Bugun haberlerde yazıyordu ÖTV de indirime gidicekmiş devlet giderse indirime sıfır araç fiyatları düşer dogal olarak ikinci eldede düşüş olur herhalde
  • quote:

Kardeşim birisi çıkıyor jetta digeri cıkıyor c4 ya benim anlamadıgım ya birileri citroen bayiligi yapıyor burada ne bileyim yani iyi iyidir kötü kötüdür ortası olmaz bunun..
    Simdi C4 Kötü diyen bir arkadaş duydum ve ilkkez duydum enterasan c4 e kötü diyen bir adam artık orta segmentte sanırım en az passat a falan binerse rahat eder başka açıklaması yok bunun

C4 konfor bakımından cidden işler acısı durumda bukadar konforsuz bir araba daha görmedim pasatla diğil doğanla kıyasla istersen bişey değişmez.

madem olay C4 e geldi biraz bahsediyim

arabanın kasası güzel çekici ve modern, güvenli bi araba, 110hp hdi motoru performans bakımındanda yakıt bakımındanda çok iyi(92 hp hdi olan versiyonu 120-130 km hızlara kadar çok iyi çalısırken sonra performansı aşırı şekilde düşüyo yakıtı ekonomisi çok iyi),zengin donanıma sahip.

gelelim eksilerine;
    konfor kesinlikle arama, malzeme kalitesi standartların altında, bigun satman gerekirse ya çok zarar edersin yada aylarca satmak için uğrasırsın.

bu arabaya ben kötü dedim diye satılmıcak diğil çekici yönleri var tabi. kuzenime araba almaya beraber gittik ve C4 e bindik çok hoşumuza gitti anında yapıştık arabaya ama 2 yıldırda biz kullanıyoruz o arbayı görüyoruz ne olduğunu kuzenle beraber uzun yola gidecek olsak rahat edemeyiz diye benim 98 model mazdayı kullanıyoruz. ve o c4 e verdiğmiz parayla benim arabadan 4 tane alınır.

• Citroen XSARA 2005 Model araca bindim yeni sattım 17.500 e citroenden 4 senede 90000 bin km de tek bir tık bile yaşamadım. Yakıt olarak istanbulda şehir içinde 100 YTL ile 600 km yol yaptım defalarca ölçtüm bunu yeni veriler.
    C4 Şekil olarak yakıt motor mcp tarzı şanzıman olarak ıyı oldugunu dusunuyorum ama Jetta daha agır geldıgınden jettayı alternatif gordum...
  • http://www.sahibinden.com/acil_jetta_1_6_comfortlineWQQaXQQ7850053WQQpXQQdisplayitem
    bunu al..
    araçla benim ilgim yok ama 32.000 ytl güzel fiyat..
  • quote:

Orjinalden alıntı: _mR_siyah

quote:

C4 konfor bakımından cidden işler acısı durumda bukadar konforsuz bir araba daha görmedim pasatla diğil doğanla kıyasla istersen bişey değişmez.

arabanın kasası güzel çekici ve modern, güvenli bi araba, 110hp hdi motoru performans bakımındanda yakıt bakımındanda çok iyi(92 hp hdi olan versiyonu 120-130 km hızlara kadar çok iyi çalısırken sonra performansı aşırı şekilde düşüyo yakıtı ekonomisi çok iyi),zengin donanıma sahip.

gelelim eksilerine;
    konfor kesinlikle arama, malzeme kalitesi standartların altında, bigun satman gerekirse ya çok zarar edersin yada aylarca satmak için uğrasırsın.

bu arabaya ben kötü dedim diye satılmıcak diğil çekici yönleri var tabi. kuzenime araba almaya beraber gittik ve C4 e bindik çok hoşumuza gitti anında yapıştık arabaya ama 2 yıldırda biz kullanıyoruz o arbayı görüyoruz ne olduğunu kuzenle beraber uzun yola gidecek olsak rahat edemeyiz diye benim 98 model mazdayı kullanıyoruz. ve o c4 e verdiğmiz parayla benim arabadan 4 tane alınır.

Ayıptır ya...Bu kadar da olmaz...Yalan yanlış,bilen bilmeyen konuşuyor..

Tabii umrunda değil senin bas yalan bilgiyi..

" C4'ün iç mekanında kullanılan malzeme kalitesi memnuniyetyaratacak düzeyde yüksek."-arabam.com

"Otomobilin orta serlikteki süspansiyonu yeterli konforu sunuyor."-arabam.com

Lütfen arkadaşlar her yorum yapan kişinin sözüne itibar etmeyelim..

Bırakta işi ehillerine herkes rahat etsin...

LÜTFEN!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH-ALEMDAR -- 24 Ekim 2008; 19:15:40 >

• quote:

Orjinalden alıntı: DH-ALEMDAR

quote:

quote:

gelelim eksilerine;

" C4'ün iç mekanında kullanılan malzeme kalitesi memnuniyetyaratacak düzeyde yüksek."-arabam.com

LÜTFEN!

bunlar benim şahsi görüşlerim katılmaya bilirsin ama uslubun hiç hoş diğil. git kendine bi C4 al ve güle güle konforlu konforlu kullan allah kaza bela vermesin ama lafım sana diğil.
    kendime ayit ne C4 üm var nede jettam.
    ne citroen e nede vw ortaklığım var. nede bu arabalardan birini seçicek olan arkadası tanırım.

kullandım ve biliyorum .bi araba alırken göz önunde bulundurulması gerekn şey o araba ilk günkü performansını nekadar koricak benim bindiğim C4 2 yılda 60 000 km de harab oldu. C4 ü olan arkadaslar arka küllüğü biraz sert davransın bakalım noluyo. arba alındı 1 sene sonra hoparlorlerin oturduğu yerler oynadı biraz ses açınca başlıyo cızırdamaya bumu kalite.

senin bahsettiğin test 100 000 km testi diğil fabrikadan çıkarmışlar bi c4 oh yaz babam yaz yapsınlar bi 100 000 km testi göriyim c4 ü. (DH-ALEMDAR arkadasımızın bahsettiği test arbam.com dakihttp://www.arabam.com/arabamtest/citroen_c4hdi/citroen_c4hdi_1.asp ) arkadaslar girin bakın araba en düşük notunu konforda ve süspansiyonda almış.

ben kullandım ve tavsiye etmiyorum iyi yönleri çok olan bi araç ama konfor benim için çok önemli konforumdan tavizvermem diyen yanaşmasın bu araca. yada 30 000 ytl gibi bi paraya yazık etmesin fiyatı daha uygun olanları belki düşünüle bilir ama.

C4 mü satmaya çalısıyosun anlamış diğilim böle set çıkış yaptın.
    saygılar bu muhabbeti uzatmicam eğer bu tatsızlıkta diyaloklar yaşanıcaksa.

• Jetta'da bir numara yok.. İç mekanı Golf'ten bariz düşük işçiliğe sahip.. Meksikalı ne de olsa..

Motoruda 102 hp yakan ve gitmeyen bir motor. C4 te yüksek torkla yapıcağınız keyifli sürüşleri Jetta'da LPG taktırıp ekonomik hale getirseniz bile yapamazsınız
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: DH-ALEMDAR

quote:

quote:

gelelim eksilerine;

LÜTFEN!

bunlar benim şahsi görüşlerim katılmaya bilirsin ama uslubun hiç hoş diğil. git kendine bi C4 al ve güle güle konforlu konforlu kullan allah kaza bela vermesin ama lafım sana diğil.
    kendime ayit ne C4 üm var nede jettam.
    ne citroen e nede vw ortaklığım var. nede bu arabalardan birini seçicek olan arkadası tanırım.

kullandım ve biliyorum .bi araba alırken göz önunde bulundurulması gerekn şey o araba ilk günkü performansını nekadar koricak benim bindiğim C4 2 yılda 60 000 km de harab oldu. C4 ü olan arkadaslar arka küllüğü biraz sert davransın bakalım noluyo. arba alındı 1 sene sonra hoparlorlerin oturduğu yerler oynadı biraz ses açınca başlıyo cızırdamaya bumu kalite.

senin bahsettiğin test 100 000 km testi diğil fabrikadan çıkarmışlar bi c4 oh yaz babam yaz yapsınlar bi 100 000 km testi göriyim c4 ü. (DH-ALEMDAR arkadasımızın bahsettiği test arbam.com dakihttp://www.arabam.com/arabamtest/citroen_c4hdi/citroen_c4hdi_1.asp ) arkadaslar girin bakın araba en düşük notunu konforda ve süspansiyonda almış.

ben kullandım ve tavsiye etmiyorum iyi yönleri çok olan bi araç ama konfor benim için çok önemli konforumdan tavizvermem diyen yanaşmasın bu araca. yada 30 000 ytl gibi bi paraya yazık etmesin fiyatı daha uygun olanları belki düşünüle bilir ama.

C4 mü satmaya çalısıyosun anlamış diğilim böle set çıkış yaptın.
    saygılar bu muhabbeti uzatmicam eğer bu tatsızlıkta diyaloklar yaşanıcaksa.

Ya ne alakası var..

Ayrıca güzel konuşup doğru bilgi vermemişsin umrumda bile olmaz..

Verdim testleri,gösterdim yazıları bari bırakta ordakiler senden daha iyi anlasınlar arabadan veya yok ben daha iyi anlıyorum dersen niye bi yerde yazmıyosun burda işin ne..

Bence çok büyük bir çamur attın C4 e..Bu kadar kolay değil herşey..

Lafını bilipte konuşacaksın..

Öyle laf olsun post kasayım diye mesaj atıp insanları yanlış yönlendirip sonra da benim gibi biri seni eleştirince c4 mü satmaya çalışıyorsun diyerek üste çıkmaya çalışmayacaksın..

!!!

• Bence kesinlikle Jetta bana göre bu sınıfın lideri Jetta.Yakından gidip incelerseniz ne kadar kaliteli bir araç olduğunu görürsünüz.Evet sizin düşündüğünüz Jetta en baz model gönül tabiki Comfortline almanızı isterdi ama en baz modelde olsa bence yine Jetta.Bi kere ileride Jetta'yı çok kolay satarsınız ama c4 ü o kadar kolay satamazsınız bide piyasada VW'nin araçları değerini en çok koruyan araçlar yani bugün alacağınız Jetta'yı ileride fazla zarar etmeden satarsınız ama c4 için aynı şeyler geçerli değil.Bir çok marka VW gibi değerini koruyamazken Türkiye'de pek tutmayan gereken ilgiyi görmeyen Citroen değerini hiç koruyamaz.Malesef ülkemizde durum böyle Citroen gibi bazı markalar bizim ülkemizde aranan markalar değiller.Tabi burada bunun nedeni bence marka prestiji ve VW firmasının işçilik açısından çok kaliteli araçlar yapması bununla beraber diğer markaların yaptığı gibi büyük oranda indirimler yapmıyarak aracının değerini korumuş olması.Tabi bunlar benim görüşlerim ve bana görede VW kalite anlamında gerçekten çok önde.
    Herkese saygılar

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.