CİTROEN de iyi ama Jetta bambaşka. Ağır oturaklı araba.
Jetta Primeline'nın C4'e üstünlük sağlayan tek noktası, 2. el avantajı. Bunun dışında motor ve donanım olarak Jetta çok geride. Ayrıca Golf-Passat çakması tipi de bana göre almamak çok yeterli bir neden, ayrıca motor ve donanım üstünlüğü de C4'te.
İkinci el çok önemli değilse C4 derim. Ama ikinci el önemli ise de asla Jetta Primeline düşünmezdim, en azından donanımlı bir Jetta ya da başka marka donanımlı bir araba bakardım.
Jetta
quote:
Orjinalden alıntı: efsaneadam12
Yani c4 mü diyorsun kkma kardeş? ama c4 e 2008 ine 31 vereceksin 2 sene sonra 20 ye satarsan sukredeceksın ama jettayı 32 ye alsan ıkı sene sonra 24 e satarsın ?
elbetteki c4 daha iyidir diyorum ama 2. el konusu devreye giriyorsa bu işler şans işi. o zaman aynı motora sahip focusa bakın onun 2. eli c4ten iyidir.
Selam, Bence kardeş eğer alacağın araca LPG taktıracaksan C4'ün Benzinlisini al, yok eğer Dizel olsun diyorsan Yine C4 Dizel al derim..Nedeni ise bir kere C4 hem görünüm olarak hemde yol tutuş olarak Jetta'dan kat kat daha iyidir.Yaşım genç ve spor bir arabam olsun diyorsan kesinlikle C4 derim.Saygılar..
yaw citroen nereee vw jetta nereeee 2008 senesine geldik hala citroen jettadan ustun diyenler var citroende bi park sensoru fazla olsa aha citroen daha ustun diyonuz birakin artik su donanim isini insanlari boyle donanimlarla kandiriyorlar gozunu boyuyorlar.
Şimdi birkaç soru sorayım? 1. C4 2008 Dizel Triptonic bir araç alsam 30 Milyara bu araç 4 sene sonra hangi fiyatlara satılır? 2. Jetta 1.6 100 HP olan motoru LPG ile ne kadar yakar bilgisi olan varmı? Ve 2008 bir primiline alsam 31 Milyara 4 sene sonra bu araç hangi fiyatlarda satılır?
jetta lpg de ne yakar. bunu fazla irdelemene gerek yok. oldukça az yakar. dizel motoru aratmaz hatta kimi zaman yaaşdığın şehre göre daha çok tasarruf edersin. farzet ki jetta da dizel.
quote:
Şimdi birkaç soru sorayım? 1. C4 2008 Dizel Triptonic bir araç alsam 30 Milyara bu araç 4 sene sonra hangi fiyatlara satılır? 2. Jetta 1.6 100 HP olan motoru LPG ile ne kadar yakar bilgisi olan varmı? Ve 2008 bir primiline alsam 31 Milyara 4 sene sonra bu araç hangi fiyatlarda satılır?
1.Tam olarak fiyat veremesemde 25 civarı rahatlıkla alıcı bulur
2.Şehiriçi 200 den aşağı yakmaz...4 sene sonra ise yine 25 civarı demek isterdim ama o 8v lik motorun üstüne 4 yılda ne teknolojiler çıkacak..Bence Jetta da zarar edersin..
Ayrıca hala niye C4-GOLF yerine C4-JETTA ikilemine düştüğünüze anlam veremedim..
quote:
bir kere gerçekten yeni araba niyetin varsa bence lpg falan abest olur..
ikincisi yok 30 a alsam 4 sene sonra 20 olurmu falan diye takıntın varsa zaten hiç bulaşma, zarar kaçınılmaz zaten...ortalama %30 bir zarar yaşayacağın aşikar...
C4 ile Jetta arasında kalan biri bence GOLF de alabilir. Jettta 2.el alacagınıza Golf 1.6primeline sıfır alın 33.000lira hem de kafanız rahat olsun Tavsiyem Bayaz Golf üstüne hafif bir cam filmi. Jetta ile C4 arasında kaldıgınz için Golfü önerdim yoksa Golfün yenisi cıkacak veya bu paraya Focus sıfır da alınır vs. Secenek cok.
quote:
Orjinalden alıntı: Tacox
quote:
bir kere gerçekten yeni araba niyetin varsa bence lpg falan abest olur..
ikincisi yok 30 a alsam 4 sene sonra 20 olurmu falan diye takıntın varsa zaten hiç bulaşma, zarar kaçınılmaz zaten...ortalama %30 bir zarar yaşayacağın aşikar...
LPG niye abest olsun.Adam Audi'ye,Passat'a LPG taktırıyor.LPG hem ekonomik,hem de çevreyi daha az kirletiyor.
2.elde VW,Citroen'den daha az değer kaybeder.Citroen isterse çok daha kaliteli araba yapsın,yine de daha çok değer kaybeder.
Çünkü yıllar içinde marka imajı VW'nin daha iyi.
Motor eski teknoloji diyenler var.Doğrudur.Ama 102 hp jetta'nın motoru yeterli.LPG de taktırılırsa ekonomik de olur.18-20 ykr yakar tahminimce şehir içinde.Benzinlisi 35 ykr yakıyor çünkü.
Dizel motor olarak en iyi diyebileceğimiz, kendini kanıtlamış,donanimı yüksek C4 varken.En düşük donanımlı 1.6 8 valf jetta alacam birde lpg taktıracam neymiş motor sorunsuzmuş,arkadaşlar biraz objektif olun lütfen.jetta C4 ten çok mu üstün bir otomobil hayır değil.Güvenlik olarak bir zaafımı var hayır yok.Sırf ikinci eli değersizmiş diye jetta alınırmı gül gibi C4 varken.Kaldıki dizel C4 ikinci elde ezilmez.KESİNLİKLE C4.Ayrıca arkadaşım araçları test et göreceksin C4 jettadan aşağı değil.
Çıldıracam arkadaşlar gerçekten:) bana triptonic araba lazım oldugu ıcın jetta ve c4 arasında kaldım hep.. jetta kasa olarak super duruş olarak harika ama bana yakıtı lpg ıle bıle cok gelır dıye dusunuyorum cunku cıdden c4 cok tasarruflu.. ama jettada agırlıgı durusu bir bambaşka...
31 milyar param var Jettayada bakacam c 4 ede bu hafta sonu altunizadede pazarda bakalım ne olacak.. jetta midline 2007 bulabilirsem super olacak.
Arkadaşlar ayrıca seneye jetta yada c4 ün yeni kasaları çıkarmı? 2010 c4 yazınca yenı kasa bısıler cıkıyor jetta ıcınde gecerlı dogruluk payı nedır
jetta 2006da yollarda idi 2010da makyaj yer.
jetta
ben 2007 TDI DSG kullanıyorum, otomatik vitesi 6 ileri ve süper , performans dizelden dolayı çok iyi ama midline olmasına rağmen bence 53000 liralık bir arac için oldukca eksik. iyi araba ama dediğim gibi bu fiyatlar etmez bence . ikinci el dizel otomatik bir C4 bulursan zaten kaybedeceği değeri kaybetmiş olur sende satacağın zaman zarar etmezsin. gerçi araba işinin artık her türlüsü zarar ama
2 yıl 110hp HDİ C4 kullanmış,şu anda da mecburiyetten 102Hp en düz model Jetta kullanan biri olarak kesinlikle C4 diyorum.Ya Allah aşkına Vw nasıl oluyorda hala 8valf'lik 102 Hp'lik bu motoru kullanabiliyor anlamıyorum.Araba kalkmıyor,hızlanması felaket, sinir oluyorum.gerçekten perfermans olarak yerlerde sürünüyor..donanım çok kötü,ve C4'e göre yol tutuşu daha kötü,ve önemli bir konu daha, C4'e nazaran belirgin şekilde yol sesi alıyor. eğer ki bu aracı 4 yıl kullanacağım diyorsan zaten C4 almalısın.Evet ,vw'nin marka imajı ve kalitesi ortadadır (her nekadar meksika üretimi olsada). ancak C4'ün motor performansı,tork'u,ekonomikliği,oldukça dolu donanımını da(özellikle ESP) bir kenara atmamak lazım. kısacası jetta 2.el değeri ve süspansiyon konforu dışında her alanda geridedir.. karar sizin.şimdiden hayırlı olsun.
VW 102 hp 8V motoru keyfinden koymadı herhalde.Eski teknoloji olduğunu bilmiyor mu?Yüzlerde mühendis çalışıyor yapmayın Allah aşkına.
Bu motorun konmasının sebebi,LPG ile olan mükemmel uyumudur.
FSI'lara LPG takılsa da tüketimde %92 LPG,%8 benzin kullanıyormuş.