Şimdi Ara

JETTAMI YOKSA CİTROEN C4 MÜ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
2.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bir konuda sizin bilgilerinize ciddi ihtiyacım var ben 31-32 Milyar civarı bir araç almayı düşünüyorum.

Ama araç triptonic olması gerekmektedir, piyasada triptonic dizel araba kategorisinde yaptıgım araştırmalar sonucunda En iyi hem dizel hem triptonic arabanın c4 olduguna karar verdim şimdi sorun şu ;
    Jetta Primiline Triptonic 1.6 100 Beygir araba almayı düşünüyorum bu araçların 2008 model arabaları 30-31 milyar civarı şimdi diyorum bu paketten alayım Jpg taktırayım bineyim hem 2008 model hem lpg li hemde sağlam bir araba olur diye düşünüyorum.
    Diğer taraftanda 2008 model citroen c4 triptonic dizel alayım diye düşünüyorum ve düşünmekten fenalık geldi bu konuda arkadaşlar yardımcı olursanız memnun olurum hangisini tercih edeyim üstatların bilgilerine ihtiyacım var?

• Sayın efsaneadam12 ;

Kişisel fikrim ve bir C4 kullanıcı olarak yorum yapar isek :

Citroen C4 SX 1.6HDi 110HP dizel otomatik araç, otomatik (MCP) şanzımana rağmen oldukça ekonomik yakıt tüketimi, performanslı ve iyi yol tutuş özellikleri ile oldukça donanımlı olarak satılmakta. MCP şanzıman ile ilgili yaşanan sorunlar çok nadir ve genellikle versiyon yenilenmesi (yazılımsal) ile ortadan kalkan sorunlar olup bu aracın sistem ve ekonomik olmak açısından sizi kesinlikle memnun edeceğini belirtmek isterim.

VW Jetta Primeline 1.6 102HP model araç vw grubunun özellikle sorunsuzluğu ile bilinen motoruna sahip, ferah iç mekan hacmi ve kalitesi ile adından söz ettiren bir model. Bu motorun yakıt tüketimi yüksektir, fakat yaptırmayı düşündüğünüz LPG montajı ile sorunsuz olarak aracı kullanabilir, yakıttan önemli oranda tasarruf sağlayabilirsiniz.

İki aracı karşılaştıracak olursak :

Citroen'in + ları :

1) Donanımı çok yüksek olması (iki bölgeli otomatik klima, sis farları, cruise control, deri direksiyon simidi, makyajlı gelen C4 SXPK ile birlikte sunulan far sensörü, yağmur sensörü, park sensörü, 12V soket)

2) Dizel motorun getirmiş olduğu yüksek tork - atak sürüş

3) Yeni nesil otomatik şanzıman (yakıt tüketiminin düşürülmüş olması ve vites geçişlerinde yığılmaların önlenmiş olması)

Citroen'in - leri :

1) Marka bilinirliği (ikinci elde değerinin daha düşük olması - fakat dizel araçlar ve özellikle otomatikse piyasada oldukça ilgi çekmekte)

2) Arka süspansiyon sertliği ( Özellikle engebeli yollarda gelen tok ses - bu bir sorun değil süspansiyonun özelliğinden kaynaklanmaktadır, yol tutuşunu önemli oranda arttıran bir unsurdur fakat sesin rahatsız edici olduğu doğrudur)

VW'nin + ları :

1) Marka bilinirliği (vw'nin ikinci el değeri oldukça iyi ve jetta da özellikle lpg uygulaması ile birlikte ikinci elde oldukça rağbet gören bir model)

2) Daha kaliteli işçilik - jettanın iç mekanında kullanılan malzemeler ucuz hissiyatı verse de (keza citroende de öyle) işçilik konusunda oldukça başarılıdır.

VW'nin - leri :

1) Satın almayı düşündüğünüz Primeline modeli Jettanın baz versiyonu olup, yukarıda citroen için yazdığım donanımların hiçbiri Jetta Primeline da mevcut değil. Eğer donanım sizin için önemliyse en önemli husus bu, fakat benim için öncelik yakıt tüketimi ve donanımla çok ilgilenmem diyor iseniz bu sizin için önemli bir konu olmaktan çıkıyor

2) Bakım giderlerinin yüksek olması (vw'nin yedek parça fiyatları kısmen daha yüksektir) fakat citroen dizel olduğu için bu fark gözardı edilebilir.

3) LPG li araçların feribotlara, kapalı otoparklara vb. yerlere alınmaması (Sık sık seyahat eden biri olarak bu konu benim için çok önemli, sizi de bilgilendirmek istedim:)

Sonuç olarak, iki aracın da sizi üzmeyeceği kanaatindeyim, eğer performans ve ekonomiyi birarada düşünüyor ve donanıma önem veriyorsanız Citroen C4 ü öneririm.

Eğer ikinci el değeri sizin için önemli ve vw'nin marka imajı güveniyor iseniz ve LPG uygulatacaksanız VW Jetta modelini tercih edebilirsiniz.

Not: Bu yazmış olduklarım tamamiyle kişisel görüşlerim ve araştırmalarım olup, farklı düşünen kişilere olan saygım sonsuzdur.

Saygılarımla..

• Ben prensip olaral lpg li araç kullanmayı tercih etmediğim için direk c4 ü tavsiye ederim eğer düşük fiyatlı jetta dizel bulabilirseniz o zaman vw tercihimdir. @FRAGGER de gayet güzel bir şekilde açıklamış. Kolay gelsin.
  • Valla okadar zor bir seçimki bu insan sıyırıyor kafayı..
    Jetta her şekli ile araba agır kaliteli ve alıp 10 sene binsen halen havası bitmeyecek araba, kalitesi zaten ortada? ve şunu merak ediyorum acaba jetta ya lpg koysak nekadar yakar acaba dizel civarında yakarmı bir c4 gibi.
    Yani jetta harika bir araç insanı dusunduruyor gerçekten..

FRAGGER arkadaşın öyle bir yazı yazmışsınki sana nekadar tşk etsem az kalır cidden hakkını helal et.
    Fikirlerinizi bekliyorum...İkinci elde bile jetta ilerde daha ıyı gıder gıbı gelıyor bana..
  • jetta dedin mi 122hpden aşağısı kurtarmıyor.
    110hp psa grubu motorun performansı kanıtlıdır. c4 ile birleşince keyif aracı olur.

102 hp jetta alıp d4d kullanıcıları tarafından hor görülmek var.
  • Yani c4 mü diyorsun kkma kardeş?
    ama c4 e 2008 ine 31 vereceksin 2 sene sonra 20 ye satarsan sukredeceksın ama jettayı 32 ye alsan ıkı sene sonra 24 e satarsın
    ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: efsaneadam12

Yani c4 mü diyorsun kkma kardeş?
    ama c4 e 2008 ine 31 vereceksin 2 sene sonra 20 ye satarsan sukredeceksın ama jettayı 32 ye alsan ıkı sene sonra 24 e satarsın
    ?

aracı 1-2 sene sonra satcaksan ikinci elini düşünüp en alt donanımda jetta alman daha mantıklı. Hatta aracı hemen satmayı düşünüyorsan hangi aracı sıfır alırsan al zarar edersin.. sıfır araç alıyorsan fazla zarar etmeden satmak için en az 4 sene binmek en mantıklısıdır..
    @fragger gerekli ayrıntılı cevabı vermiş zaten..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Astra mı Golf mü
    4 yıl önce açıldı
    C3 mü Punto mu?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sıfır düşünmüyorum zaten sıfır araba mantıklı degil.
    2008 moden 15000 bin km civarında Primiline Jetta alıp 31 Milyara LPG Atmayı düşünüyorum ama LPG'de kaç yakar merak ediyorum.
    Yada 2007-2008 Citroen c4 triptonic almayı düşünüyorum dizel olarak.
    İkisi arasında dusunmeten saç baş yoldum kaldım inanın:)
  • tsı falan olsa jetta derdim ama hem 1.6 motor hem primline ise tabiki c4.ayrıca 0 araba almak neden mantıklı olması.uzun yıllar bineceksen 0 almak en doğrusu.o kadar para verdikten sonra başkasının artığını niye süreyim...
  • Bu hafta pazarda bi Citröen C4 vardı siyah 2006 model 1.4 motor adam 19 bin yazmıştı daha doğrusu akşamüstü geldi beleş diye heralde bu arada pazar istanbul/kartaldaki yeni açılan pazar.Neyse konuştuk felan adam alalı 3 ay olmuş arabayı 59.000 de almış şimdi almış 60.000 de araba değişen yok yalnız belden aşşa boya var arabada ve birazda hor kullanılmış 18e bıraktı en son. 16.5 dedik o fiyatlara olmaz dedi Bizde rast gele dedik. Yani diyeceğim şu bu arabalara Citröen gibi 30 milyar vermek saçmalıktır gördüğünüz gibi arabayı 18e rahat alırsın hadi bu araba 1.4 motordu 1.6 sınıda taş çatlasın 20ye alırsın. İnternetteki fiyatlara bakmayın. Altunizadedeki pazardada 2007 Jetta FSİ 30.000 YTLye satıldı araba orjinal. Tanıdık söyledi bunuda fikir vermesi açısından belirtiyim dedim. ßizde 2005 Accent Admire Dizel Güvenlik paketli (Klima+ABS+Çift Airbag) Ön çamurluk sökülmüş takılmış sadece okadar araba toplam 12.500 geldi 250 de komisyon verdik. Yani arabaları gözünüzde büyütmeyin zaten piyasa ölü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ExTReMee -- 20 Ekim 2008; 18:11:43 >

• jetta tabıkıı
  • Yalnızca jetta 1.6 otomatiğin performansı 110hp citroen dizele göre çok ciddi derecede zayıftır hele klima açıldığında çok ciddi oaranda düşen performans gaza fazla basarakta pek bir makul seviyeye kavuşmaz bunun haricinde söylenecek şeyler sadece c4 ten daha olumlu olan satırla dolu olacaktır c4 te ise hdi motor rakipleri arasındaki en iyi bir kaç motordan biridir ki daha fazla motor gücü sünan rakipleride dahil.
  • C4 nün ikinci el değeri hemen hemen yok gibi. Sırf bu yüzden bile ben Jetta alınması taraftarıyım. Kaçımız o donanımları tamtakır kullanıyoruz ki. Bence Jetta al arkadaşım, 2007 de olabilir, şart değil 2008 olması.
  • Jetta
  • Lpg yle uğraşmaya ne gerek var..

Zaten alacağın Jetta Primıline yani en aşağı donanım hemde lpg takılcak..

C4 çok güzel bir araba..Jetta dan daha sert karakterli..Yere daha sıkı tutunan,direksiyon tepkileri daha net bir araç..Yani C4 ün verdiği sürüş zevkini Jetta kesinlikle vermez..

2 aracıda kullananlar zaten ne demek istediğimi anladılar..

• tabikide c4 bide sxpk olursa feci olur
  • vwciyim ama bu durumda c4 derim çünkü 102 pek yetmiyo gibi jettaya ve baz donanımı olduğu için citroendekiler jettada yok. Doğuş otoya
  • Citroen 2.elde daha fazla değer kaybına uğrar.VW'nin marka imajı daha yüksek.

LPG taktıracaksınız Jetta daha mantıklı olur.Bu noktada dizel-benzinli kararınızı vermeniz gerekiyor.

Ben de bu ikilemdeyim.2007 passat alıp LPG takmayı bile düşünüyorum :)

Seçenekler çeşitli yani.Jetta'nın motoru(102 HP) LPG ile tam uyumludur.Bence o motoru VW,LPG için koydu.Çünkü benzini cömertçe harcıyor.

-Citroen kullanıcıları araçlarından memnun gözüküyor;fakat direksiyon tasarımı ve iç mekanı bana biraz kötü geldi.Tabi bu zevk meselesi.

Fazla yol yapmayacak;fakat yakıt tüketimi sizi düşündürecek ise Jetta alıp LPG taktırın.2.elde değer kaybı da fazla olmaz.
  • makyajlı c4 daha makul geliyor...
  • Arkadaşlar gerçekten her fikrini sunan için sonsuz tşk ederim ama gerçekten samimice benim yerimde olmak istemezdiniz
    Çünkü samimice şunu söyleyeyim ucu ucuna para çıkartıyorum yani aldıgım arabayada 4 sene falan binecem..Malum memur adamız biz çok yakan araba fazla gelir bize aşırı hıza düşkün insanlarda degiliz normal diyebilirim

Şimdi birkaç soru sorayım?
    1. C4 2008 Dizel Triptonic bir araç alsam 30 Milyara bu araç 4 sene sonra hangi fiyatlara satılır?
    2. Jetta 1.6 100 HP olan motoru LPG ile ne kadar yakar bilgisi olan varmı? Ve 2008 bir primiline alsam 31 Milyara 4 sene sonra bu araç hangi fiyatlarda satılır?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.