Şimdi Ara

JIAYU G3 // 1 GHZ 1GB Ram / 8.0 MP HD 1280x720P / 4.5 Inch IPS (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.840
Cevap
24
Favori
155.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 4-5 gündür resmi Beta JB 4.1 versiyonu kullanıyorum.Arkadaşlarda bahsetmiş zaten resim çekme menüsünde çekilen resme tıklayınca direk olarak açmıyor, bu sorun var.

Bence bu romdaki en önemli sorun batarya.4.0 a göre batarya daha hızlı azalıyor.Henüz geçmemiş olan arkadaşlar Stabil olan versiyonu bekleseler daha iyi olur.Ama benim gibi bekleyemeyip yüklerseniz de kullanımda batarya ve ilk başta dediğim sorun haricinde hiç bir sıkıntı yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Khang -- 3 Şubat 2013; 2:52:20 >
  • build.pro dan imza işini ben de yapmadım.Programdan save diyorum kaydediyor ancak reboot bile etmeden programdan çıktıktan sonra herşey eski haline dönüyor.
  • Bir program superuser izni istediğinde kaç kez " izin ver " e tıklıyorsunuz.Ben en az 6-7 kez tıklıyorum.Altta hatırlaya bassamda kuşkusuz aynı metin defalarca izin istiyor.Bu da bir hayli zamanımı alıyor.Sizlerde de mi aynı ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ukkaşe

Bir program superuser izni istediğinde kaç kez " izin ver " e tıklıyorsunuz.Ben en az 6-7 kez tıklıyorum.Altta hatırlaya bassamda kuşkusuz aynı metin defalarca izin istiyor.Bu da bir hayli zamanımı alıyor.Sizlerde de mi aynı ?

dont ask me again yada remember me diye bir kutucuk var onu işaretle bir daha sormaz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guapon -- 3 Şubat 2013; 13:16:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bdivrik

bu androidlerin batarya yönetimini anlayamıyorum.
    bataryayı harici şarjdda doldurup taktım telefonda %100 olarak başladı.
    öğlen rom denemesi yaptım %20 falan yazıyordu ekranda.romdan sonra jwm den restore yaptım %40 oldu.
    akşam 00 civarı %17 dedi yine harici şardaki bataryayı takıp %17 diyen bataryaya yazıcıdan söktüğüm motoru bağladım.
    elektrik motorlar normalde bataryayı en hızlı bitiren cihazlardır ama bir saattir kafam şişti hala aynı gürültüyü çıkarıyor motor.
    şimdi ikinci bir motor bağladım. aynı anda iki motor çeviriyor bakalım ne zaman bitecek batarya.
    cihaz üzerinden şarj yapsam batarya kalibrasyon sorunu diyeceğim ama şarj dışarıdan olunca ve %100 ile açılınca bataryayı adam gibi kullanabilmesi gerekli.
    uyduruktan nokia telefonlar bile daha iyi batarya bilgisi verir sanırım.
    daha önceden vodafone 945 kullanmıştım ve onda da aynı sorun vardı bu tamamıyle androidin beceriksizliği sanırım.

%17 kalan batarya gece saat 3 te hala aynı hızda iki motoruda döndürmeye devam ediyordu.
    bu durumda bu batarya bana ertesi günü de çıkartması lazım.
    belki de bataryanın %17 den sıfıra inmesi daha uzun sürüyordur bu sefer %5 lere kadar kullanmayı deneyeceğim.

• quote:

quote:

bu androidlerin batarya yönetimini anlayamıyorum.
    bataryayı harici şarjdda doldurup taktım telefonda %100 olarak başladı.
    öğlen rom denemesi yaptım %20 falan yazıyordu ekranda.romdan sonra jwm den restore yaptım %40 oldu.
    akşam 00 civarı %17 dedi yine harici şardaki bataryayı takıp %17 diyen bataryaya yazıcıdan söktüğüm motoru bağladım.
    elektrik motorlar normalde bataryayı en hızlı bitiren cihazlardır ama bir saattir kafam şişti hala aynı gürültüyü çıkarıyor motor.
    şimdi ikinci bir motor bağladım. aynı anda iki motor çeviriyor bakalım ne zaman bitecek batarya.
    cihaz üzerinden şarj yapsam batarya kalibrasyon sorunu diyeceğim ama şarj dışarıdan olunca ve %100 ile açılınca bataryayı adam gibi kullanabilmesi gerekli.
    uyduruktan nokia telefonlar bile daha iyi batarya bilgisi verir sanırım.
    daha önceden vodafone 945 kullanmıştım ve onda da aynı sorun vardı bu tamamıyle androidin beceriksizliği sanırım.

%17 kalan batarya gece saat 3 te hala aynı hızda iki motoruda döndürmeye devam ediyordu.
    bu durumda bu batarya bana ertesi günü de çıkartması lazım.
    belki de bataryanın %17 den sıfıra inmesi daha uzun sürüyordur bu sefer %5 lere kadar kullanmayı deneyeceğim.

O bataryanın motorları döndürmesi gayet normal. Daha fazla güç çeken bir cihaza bağlamanız lazım. O haldeki bataryanın voltajı nedir avometre varsa ölçün bakalım. Telefonun çektiği akım daha fazla olduğu için bataryanın düşük voltajdaki gücü yetmiyordur. Bataryayı fazla deşarj da etmeyin 2.75 V'nin altına düşerse tehlikeli olabilir ve ömrü azalır.

• şarj durumu nasıl bu telefonda. sürekli 3g açık ne kadar gider ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hospital

şarj durumu nasıl bu telefonda. sürekli 3g açık ne kadar gider ?

Ben hergün şarja takıyorum hocam.Ama benim pilde sorun var galiba.bunu en basit %15 e kadar pil düşüyor orada takılıyor çok duruyor.Bugün pil kalibrasyonu yapacağım o zaman pilin gücü durumu nedir anlaşılacak.Şöyle diyim sana 3g çok fazla harcıyor .3g açık ve opera mobile açıkken 2 dk da %1 kesin .gidiyor.

Birde operamobile ile mini arasında ne fark var hangisini kullanmamı önerirsiniz ?

• Bu arada telefonu google markete nexus 4 olarak gönderme işini çözdüm.Öncelikle google marketin verilerini silin. Sonra programı açın o ekranda telefonun alttaki 3 tuşundan en soldakine basıp edit 'e tıklayın.Orada Paperboy arkadaşımızın dediği yerleri değiştirin.Altta fotoğraftaki gibi olacak..Sonra kaydedip çıkın.

JIAYU G3 // 1 GHZ 1GB Ram / 8.0 MP HD 1280x720P / 4.5 Inch IPS

• quote:

hocam ayarların bu şekilde yapıldığında çalıştığından eminmisin? Resmin 12.satırı
    >ro.product.brand=google< olması gerekirken sende hala >ro.product.brand=JIAYU< şeklinde duruyor.

• quote:

quote:

%15 den sonra uzun süre bekleme olayı bendede mevcut. Dün sabah 10:00 gibi %40 dayken saat 4 e kadar %15 e indi ve kardeşim oyun oynamasına rağmen gece 12 ye kadar %15 te kalmaya devam etti.

Tam şarj dan sonra fişden çektiğim anda %99 a düşüyor. Tuş kilidini açtığımda %97 ye düşüyor. Gözlemlediğim kadarıyla %70 lere gelinceye kadar hızlı bi düşüş sergiliyor fakat ondan sonra normal şekilde devam ediyor.

Ve bu şekilde 3G sürekli açık halde 2 günü rahat çıkarıyor. Gayet memnun edici benim için

Hocam ben opera mini kullanıyorum. Aradaki fark nedir tam bişey diyemem ama opera mini gayet kullanışlı.

• quote:

Orijinalden alıntı: surga

quote:

quote:

%15 den sonra uzun süre bekleme olayı bendede mevcut. Dün sabah 10:00 gibi %40 dayken saat 4 e kadar %15 e indi ve kardeşim oyun oynamasına rağmen gece 12 ye kadar %15 te kalmaya devam etti.

Tam şarj dan sonra fişden çektiğim anda %99 a düşüyor. Tuş kilidini açtığımda %97 ye düşüyor. Gözlemlediğim kadarıyla %70 lere gelinceye kadar hızlı bi düşüş sergiliyor fakat ondan sonra normal şekilde devam ediyor.

Ve bu şekilde 3G sürekli açık halde 2 günü rahat çıkarıyor. Gayet memnun edici benim için

Hocam ben opera mini kullanıyorum. Aradaki fark nedir tam bişey diyemem ama opera mini gayet kullanışlı.

Hocam çok saolasın o bölümüne düzeltince sonunda lge nexus 4 olarak göründü telefon.Ama şuan benim google markette 2 telefon görünüyor Biri nexus 4 diğeri vodafone jyt jiayu g3 diye görünüyor . O jiayu yu nasıl silebilirim ?

• quote:

Hocam çok saolasın o bölümüne düzeltince sonunda lge nexus 4 olarak göründü telefon.Ama şuan benim google markette 2 telefon görünüyor Biri nexus 4 diğeri vodafone jyt jiayu g3 diye görünüyor . O jiayu yu nasıl silebilirim ?

Silmene gerek yok çünkü o bi sorun oluşturmaz. İkisininde gözükmesi aynı gmail hesabıyla iki tarafdada oturum açtığın için senkrondan kaynaklanıyor. Aynı hesap ama iki farklı cihaz olarak algılıyor(Benim görüşüme göre). Çünkü benim eski telefonda markette hala gözüküyor.

O değilde aynı ayarlara rağmen benim telefon niye nexus olmadı anlamış değilim. Markette nexus olduktan sonra bi farklılık varmı??
  • quote:

Orijinalden alıntı: surga

quote:

Silmene gerek yok çünkü o bi sorun oluşturmaz. İkisininde gözükmesi aynı gmail hesabıyla iki tarafdada oturum açtığın için senkrondan kaynaklanıyor. Aynı hesap ama iki farklı cihaz olarak algılıyor(Benim görüşüme göre). Çünkü benim eski telefonda markette hala gözüküyor.

O değilde aynı ayarlara rağmen benim telefon niye nexus olmadı anlamış değilim. Markette nexus olduktan sonra bi farklılık varmı??

Hiçbir farklılık yok aynı uygulamalar yine görünüyor.Ben son 2-3 gündür bir çok uygulamaya baktım hiçbiride jiayu g3 ile uyumsuz demedi Buna bakarak telefonu Nexus olarak göstermenin çokta önemli olmadığı aşikar.Ayarlar uygulamalar tüm uygulamalar google play i seçip verileri temizlediniz mi acaba ? Ondan sornada telefondan google playe 1 defa girin böylece telefon artık nexus olarak belirecektir.

• görüntülü görüşmede sorun yaşayan arkadaşların problemi çözüldümü acaba bende alıcam 1 ay sonra
  • Rom değişikliği yapmak istiyorum şuan kullandığım 4.1.2 custom rom bunu 4.0.4 firma tarafından çıkarılan orjjinal roma nasıl geir döndürebillirim ?

Birde ben telefona windows 8 teması yüklemiştim.Titanium backup pro ile tüm uygulamaları ve verilerini yedekledim.Yeni romda bunları geri yüklersem , restore edersem yine bu tema ve uygulamaların yerleri aynen geri gelir mi ? Titanium backupta yedeklemenin içinde bu temayıda işaretledim launcher 8 diye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ukkaşe -- 4 Şubat 2013; 15:42:50 >
  • quote:

Rom değişikliği yapmak istiyorum şuan kullandığım 4.1.2 custom rom bunu 4.0.4 firma tarafından çıkarılan orjjinal roma nasıl geir döndürebillirim ?

Birde ben telefona windows 8 teması yüklemiştim.Titanium backup pro ile tüm uygulamaları ve verilerini yedekledim.Yeni romda bunları geri yüklersem , restore edersem yine bu tema ve uygulamaların yerleri aynen geri gelir mi ? Titanium backupta yedeklemenin içinde bu temayıda işaretledim launcher 8 diye

hocam orjinal roma dönecekseniz SP_Flash_Tool ile romu yüklerseniz daha iyi olur...

http://jiayuturkey.blogspot.com/2013/01/jiayu-g3-jelly-bean-sp-flash-tools.html burdaki adımları takip edin.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guapon -- 4 Şubat 2013; 16:56:00 >

• quote:

Rom değişikliği yapmak istiyorum şuan kullandığım 4.1.2 custom rom bunu 4.0.4 firma tarafından çıkarılan orjjinal roma nasıl geir döndürebillirim ?

yukardaki linkteki rom jb stock rom dur......buradaki romlarda hem cwm hemde flash tool ile yüklenebiliyor bakınız...

http://vondroid.com/threads/jiayu-g3-official-firmware.5522/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guapon -- 4 Şubat 2013; 16:57:54 >

• Pil durumu

Sabah 6'da şarjdan çıkardım. 3G açık

Şu an %78

11 Saat 4 Dakika 25 Saniye pilde

Gün içindeki telefon görüşmeleri

9 Dakika 42 Saniye.

22 civarı mail okuma
    15 dakika civarı twitter okuma-yazma

Bence gayet iyi..

Rom yükleme sırasında cwm'den pilide sıfırlayın
  • bataya kalibrasyon programını çalıştırdıktan sonra normal kullanımda 38 saat ve %22 şarj kalmış.
    gece wifi yi kapatmayı unutmuşum hatta.
    2000 ma bataryanın bu şekilde davranması gerekiyordu zaten bu şekilde giderse 2 gün rahat gider sanırım.
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.