Şimdi Ara

Jiayu G6

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar Öncelikle Forumda Çok fazla Jiayu G6 Kullanıcısına rastlamadım ve Alacaklara bilgi mahiyetinde güzel bir açıklama göremediğimi üzülerek bildirmek istiyorum ve ekliyorum ben Jiayu markasıyla ilk G3s modelinde tanıştım ve inanılmaz hoşuma gitti ben çift hat kullanmıyordum ama iki hatlı telefon arayanlar aynızamanda android ve interneti sosyal ağları yoğun kullananlar için birebir telefondu benim nazarımda, birde telefon kullanımında bataryanın önemini en iyi bilenlerdenim heleki bu bir akıllı telefonsa ömrümüzü piriz başında geçiriyoruz :) her neyse uzatmıyalım ben bunları Jiayu g3s marka telefonumla aşmıştım, Günlük telefon kullanımım ise şöyleydi;

1.Normal telefon görüşmemi günde toplamda 1 - 2 Saat yapan,
    2.Buna rağmen sosyal ağlarda en az 3 saat harcayan,
    3.Oyunu pek sevmesemde şu şeker patlatma çılgınlığına bende takılmıştım ve metroda seyahat ederken Batak oyunu 1 Saat oynayan,
    4.Watsupp'da Viber'de yaklaşık 1 saat mesajlaşma şeklinde telefonu kullandığımda,

Jiayu g3s'te 4 gün EVET TAM 4 Gün telefonu kullanıyordum ama bu telefonun çekirdek sayısı Jiayu g6'ya göre az ve ekran boyutu normal standartlarda olmasına rağmen yukarıda bahsettiğim şekilde bir kullanımla tam 4gün gidiyordu şarjı ama bu maximum sınır 4.günde şarj bitiyordu ( resmi olsa onuda ekliyecektim ) Telefonu kaçdefa elimden düşürmeme rağmen en ufak bir kırık ekranda sorun vs olmadı hatta bir seferinde birine sinirlenip fırlattığım bile oldu :D taş gibi derler ya işte o bu telefon için söylenen sözdü sanırım :) neyse çok fazla anlattık sanırım G3S'i ama jiayu markası ve diğer modellerini seçmem için en önemli etken bu telefon olduğu için bunu önce açıklamak istedim gelelim Jiayu G6 'ya

Jiayu G3s'i 9 ay kullandıktan sonra Artık telefon elime kalın gelmeye başladı 0,9mm ( aslında telefon sıkılmıştım herhalde ) yeni ince ve şarjı uzun giden ve bu sefer ekranı daha büyük bir telefon aramaya başladım malum Türkiyede jiayu'yu bulmak imkansız ya buradaki forum dahil telefonu satan bulan aracılara değerinin 150 - 250 Dolar üstü bir para verip alacaktım, yada gümrükte yakalanmasını göze alıp riskle telefonu getirtecekdim.

Bende öyle yapıp telefonu getirttim hemde ne cesaret bende de :D Jiayu G6 nın yanında 2 telefon daha sipariş vermiştim başka markalar onlarda, ya herru ya merru durumu yani :D geçerse yaşadım geçmezse hepsi gider demiştim neyseki 3 tlefonda gümrükten biraz sıkıntılıda olsa geçti, peki sıkıntı ne Jiayu G6'nın Bataryası dahili olmasıydı kısaca batarya telefona sabit bunun için Xray cihazından geçerken kutuyu açmalarına neden oluyor am neyseki kutu açıldığı için 3,5 Tl gibi bir para verdik kapımıza geldiğinde onun haricinde hiçbir sorun olmadı neyseki telefon geldi, elime ulaştı başladım kurcalamaya...

1.Öncelerde telefon gözüme çok büyük geliyordu :( bu sadece canımı sıkmıştı ama sonra alıştım bu duruma hatta iyiki bunu almışım dedim hem tablet keyfini hemde telefon keyfini bir arada sunuyordu tablet derken yuh felan demeyin okadarda büyük değil ekranı 5,7inç.

2.Yine Alıştığım jiayu kalitesiydi telefon ve bişey dikkatimi çekti, tablet gibi dedik ya bir tablete göre çok daha küçük, çok daha ince, veee çoooook hafifiti 170Gr, batarya dahil entegre zaten telefona buna rağmen 170 Gr manyak ötesi şaşırtıcıydı benim için.

3.Telefon yine Çift hatlı kullanım için uygun çift sim yuvası vardı, dahili belleğide 32GB ve Ram 2GB idi bunlar benim ne denli bir doğru bir seçim yaptığımı kanıtlıyordu vee telefonun 8 çekirdekli ( octacore ) bir MTK işlemciye sahip olmasıda imei ve diğer işlemler için basitliği arttırıyordu hiç bilmeyen biri bile çok basitce eski bir telefonunun imei numarasını bu telefona geçirebilirdi.

4.Gelelim benim için En önemli undurlardan birine şarj demiştim dimi yukarda işte buda benim yukarıdaki verdiğim günlük kullanım standardımı harkulade karşılıyordu, yukarıda maddeler şeklinde verdiğim kullanımda Jiayu G3s'de 4gün kullanırken jiayu G6'da bu süre 3Güne inmişti oda normaldi çünki 4çekirdekli telefon değildi elimdeki o 8çekirdekte gücü yiyordu vee ekranda 4inç değilde 5,7 inç gorilla glass 3'tü haklı olarak daha telefon daha çok güç tüketecekdi ve yukarıdaki kullanımda 4 gün olan kullanım standardım 3 güne inmişti ama buna cidden değerdi. Telefonun bataryası 3500MA ve resmi aldığımda şarjı %29'du ve benim kullanım standardıma göre 3günde bitmişti aşağıdaki resimdeki gibi bir pil kullanımım söz konusu :

Jiayu G6

5. Telefonun video çekerken kullandığı çift mikrofonu var yani stereo video kayıtları yapıyor, bunun yanında gerçek bir stereo hoparlör çıkışıda var seside G3s'e göre oldukça fazla iki katı diyebilirim, çekim kalitesi bana göre muhteşem, video kaliteside harika, ön kamerası 8MP ( yuuh dimi :D ) arka kamera 13MP

6.Dokunmatik hassasiyeti vede ellerinizi dokunmadan menülerin, şarkıların ileri geri değişmesi görsel anlamda hoşdu, sadece elini sağa salla bir sonraki menüye veya şarkıya anında geçiyordu sensörleri hassas, OTG özelliğiyle Flas diskten video resim veya müzik atması oldukça hızlı.

Bu standartlarda bir telefon Jiayu G6 arada atladığım bir özelliği olursa eklerim sonra konuya ama ben çok memnunum telefondan alacaklara veya almayı düşünenler için umarım açıklayıcı olmuştur inşallah, bu arada küçük bir sorunumda var bunuda sorayım ustalara bilen kişilere cevaplarlarsa çok memnun olurum

Sorunum şu : Telefonun android sürümü 4.2.2 ve haziran ayında son güncelleme gelmeşti, onu telefona flash tool ile yükledim şimdi geçenlerde bir rom sitesinde kitkat 4.4.2 yep yeni bir güncelleme çıkmış buna çok sevindim telefona yükledim ama yanlış rom attım yüklerken, Jiayu S2 romu attım yüklendi telefonun ekranında garip garip renkli renkli çizgiler çıktı sonra farkettimki yanlış romu yüklemişim :( hemen indirdiğim 4.4.2 firmware'i yükledim telefon açıldı ohbee dedim korkmuştum ama sevindim sonradan taa ki telefon açılıp kilit ekranında telefona dokunana kadar kilidi açmaya dokunuyorum dokunuyorum tık yok ekrana elimi sürtmeye başladım bir yerde denk geldi telefonun kilidi açıldı ama bu seferde menülere tıklıyorum hiçbirine girmiyo nedendir diye düşünürken farkettimki telefonun dokunmatiği farklı farklı bölgelerde algılıyor :( yani alttaki bir menüye tıklıycan üstten boş bir yere tıkladığında o menü açılıyor , kısaca dokunmatiği farklı farklı bölgelerde algılıyor olması gereken yerde değil yani menüye giremediğim için herhangi bir ayarda yapamıyorum bunu nasıl düzeltirim bilmiyorum belki 5-6 kez yeni offical romu atmama rağmen birtürlü ekran düzelmedi, en eski offical firmware romuna kadar denedim telefona yüklemediğim rom kalmadı ama nafile dokunmatik hepsinde olması gereken noktalarda değil farklı yerlerde dokunuyor bunun bir çözümü bir fix dosyası varsa bilen kişilerden yardım bekliyorum şimdiden çok çok teşekkürler...

Bu telefonu alacaklar için açıklayıcı olmuştur umarım anlatımım, ve şu sorunuda çözersem benden mutlusu olmayacak, haa son birşey bu telefondan sonra merak ettiğim ve almayı düşündüğüm telefon THL'nin 5000MA'lik telefonu cezbediyor beni bunuda açıklamış olayım bataryasından dolayı :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eleavucasigmaz -- 12 Ekim 2014; 2:34:41 >

• hocam problemi hala gideremediyseniz bir onerim olacak. belki işe yarar. cihaza otg kablosuyla mouse baglayip marketten mobile uncle tools yukle. bu programla engineer moduna girip touchscreen menusunden kalibrasyon yapmayi dene. umarim ise yarar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bunkie kullanıcısına yanıt
    Ne yazıkki hala çözemedim :( ayrıca Yüklemediğim Rom kalmadı bi türlü olmuyor :( hepsinden garibi dokunmatik alakasız yerlerde algılıyor ama alttaki dokunmatik tuşlarda çalışmıyor HOME-BACK ve benzeri 3 dokunma yeri varya orasıda çalışmıyor :( orasıda dokunmaları hiç algılamıyor ekran az çok algılıyorda yani ne yaptıysam bi türlü düzeltemedim olmuyor deli olucam Ekran sanki ikiye katlanmış gibi Görüntü tam ekranda ama dokunma hissi ikiye katlanmış gibi ekranın en altına yakın bir yerde en üstteki menüler operatör adı saat yazan yer felan varya oralara dokunuyor :( yarıya yakın bir bölümü normal dokunuyor anlamadım gitti deli olucam Düzelmiyor bir türlü Farklı birşey önerirseniz sevinirim :( En alttaki dokunmatik home tuşları çalışmıyor kesinlikle acaba dokunmatik entegresi zarar görmüş olabilirmi yanlış Rom yüklemeden dolayı bunu düşünmeye başladım artık :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eleavucasigmaz -- 9 Kasım 2014; 1:15:13 >

• Mediatek turkey gibi adi olan bir forum var. Oryaa uye olup seyit acara bir sor, belki yardimci olabilir

• wickersan kullanıcısına yanıt
    Tam linkini verebilirmisiniz size zahmet, Çünki ben şöyle biryer buldum ama bu satış sitesi gibi duruyor, Forum bölümü varsa bile bulamadım bu sitede Mediatek Türkiye
  • Pardon Mediatek.kim galiba

Dediğiniz yeri buldum çok teşekkürler, hatta ismini verdiğiniz Forum yöneticisi Tanıdık bile çıktı çok teşekkürler... Eğer bu sorunu aşarsam buradan Çözümünüde Paylaşıcam Mantığıma göre Yazılımsal bir sorun bu ama yine bilgi birikimini bizlerle Paylaşacak dostlarında fikirlerine açığım, Şimdiden teşekkürler iyi forumlar...
  • bir kaç yabancı siteye baktım ama sizin soruna benzer pek birşeyle karılasmadım.www.needrom.com sitesinde "promix" niki ile siz yazmışsınız sanırım.
    bende teelfonu aldıgımda kitakat güncellemsi yapmayı düşünüyorum. Pek anlamam bu işlerden ama asagıdaki videoyu referans alıp aynını deneyeceğim.
    Yasadığını sorunu birde bu videoyu hazırlayan almana mesaj atın, bekli bir çare biliyordur.
    http://www.youtube.com/watch?v=TpKbJwhPmv8

Doğru " Promix " benim, orayada defalarca yazdım ama adam akıllı cvp veren yok..! Zaten benim yazılım yüklemeyle alakalı sorunum yok ben 20 - 30 defa telefona yazılım attım, her seferinde de telefon çalıştı halada çalışıyor benim sorunum Dokunmatikle alakalı... Dokunmatik alakasız yerlerde algılıyor, en alttaki HOME ve benzeri 3 tuş çalışmıyor, bununla ilgili bir video çektim şu videoyu izleyin beni daha iyi anlayacaksınız...

Jiayu G6 Dokunmatik sorunu, alakasız yerlerde Algılama Alttaki dokunmatik tuşların hiç çalışmaması :http://youtu.be/8QeO0IvrFSg
  • Bu sorunu şu linkteki:http://www.needrom.com/download/back-to-4-2-2-fix-calibration/ 3-4 kişi daha yasamış ama hic biri çözümü yazmamış

• Tlf root edilip imei atılıyormu

• Red_Devil33 kullanıcısına yanıt
    Babacan bak MTK işlemcili telefonların heeeeeeepsine 15 - 30 Saniye arasında ROOT ve imei Atıla biliyor, bizim sorunumuz bunlar değil telefona yazılım attıktan sonra DOKUNMATiĞiN Alakasız yerlerde Çalışması Algının alakasız noktalarda olduğu ve netten telefonu incelersen alttaki 3 dokunmatik tuşun hiçbir şekilde çalışmıyor olması meselemiz bu ama sen bunu bilgi amaçlı soruyorsan sadece 15 ila 30 Saniyeni alır Root Atılması veya yeni imei atılması nettede bunlarla ilgili milyonlarca video var ayrıca bu Forumda bile atarırsan MTKlı telefonlara root atılması veya imei atılması diye yazılı olarak anlatan en az 20 yazı vardır :)
  • eleavucasigmaz kullanıcısına yanıt
    Siz yanloş yazılım atmışsınız galiba yoksa dokunmatik sapıtmz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.