Şimdi Ara

JİNEKOMASTİ AMELİYATI SORULARI VE AMELİYAT OLANLARIN YORUMLARI (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: fany43 Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 4 Misafir - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.139
Cevap
141
Favori
930.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 40 yaşında bir agabeyiniz olarak söyleyeceklerim var.

Geçen hafta bu ameliyati oldum.

Hem liposuction yapildi hem de meme dokusu çıkarıldı.
    Genel anestezi ve özel hastanede (izmir kent) yapildi.
    Op. Dr. Cemil Tugay yapti.
    Maliyet: bir gece yatış, hastane ve anestezi ucreti, cerrah ucreti 3500 TL
    Sonuç bana göre mükemmel.

1- Gerçek jinekomasti meme başının büyümesi, pembe ve çıkıntı şeklinde kadın göğsüne benzemesidir. Yağ varsa sadece bu duruma eşlik eder ve daha kötü hale getirir. Pek çok şişman erkekte de meme vardır, ama meme başı büyümediği ve çok çıkıntılı olmadığı için sahilde kimse onlara bakmaz.
    2- Gerçek jinekomasti varsa liposuction ameliyatı hiçbir işe yaramaz. Kilo alindiginda meme başı tekrar belirgin ve rahatsiz edici hale gelir. Liposuction yaptiranlarin %20'sinden fazlasi bu yuzden ameliyat sonuçlarindan memnun kalmaz. Tek çözüm yağ ile birlikte mem başının küçültülmesi ve meme dokusunun çıkarılmasıdır.
    3- Gerçek jinekomasti kilo vermekle veya sporla kesinlikle geçmez. Ben 2 yil önce 93 kg idim. Doktor tavsiyesiyle diyet ve body buildinge basladim 38 yasinda . Simdi 70 kiloyum ve inanilmaz vücut yaptim. Ama zayiflayinca ve göğüs çalışınca durum daha da belirginleşmişti. Şu anda boy 176 kilo 70.
    4- Ameliyat sonrasi acele etmeyin. 1 ay sabirla gece gündüz korsenizi takin. 2. ay da jnekomasti fanilasina benzer cok bunaltmayan ama bölgeye baskı uygulayan giysiler giyin. Body'e 2-3 ay sonra baslayin (8-12 hafta). Yoksa taze kaynamış dokular bench press vb ağır hareketlerle yırtılabilir ve oluşabilecek küçük boşluklar vücut sıvısıyla dolarak yine şişkinlik (ödem)yapar. Sizi rahatsiz eder.
    5- Ameliyattan sonra tek bir ağrı şişlik morluk bile olmadi, 5.gun araba kullanmaya basladim. İzmir'de oturanlara işinin ehli doktor Cemil Bey'i tavsiye ederim.

Şimdiden söyleyeyim, ssk devlet hastanesi prosedürünü bilmiyorum. Durumum müsait oldugu icin devlette istemedigim doktorun kesip bicmesini istemedim.

Tüm genç arkadaşlara şimdiden geçmiş olsun diyorum.

• Arkadaslar bende de buyuk ihtimalle var bu jinekomastiden.

Bu hafta hastaneye gidip muayene olmayi dusunuyorum.

Size sormak istediklerim sunlar:

- Ben devlet memuruyum; sgk kesin karsiliyor degil mi bunu?

- Diyelim doktor sende jinekomasti var dedi, gun verdi, ameliyat 3-4 ay sonra mi oluyor yoksa daha kisa bi zamana mi gun veriyorlar?

- Son olarak Samsun'da ya da Sinop'ta bu ameliyati olan var mi? (Pek sanmiyorum gerci ama belki vardir)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jinekomasti ile iligli buradakinden biraz daha detaylı bilgi isteyenler için,
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=56217727

konuyu (özellikle benim mesajlarımı) okumadan soru sormamanızı rica ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Doce

quote:

Orijinalden alıntı: Doce

Çok canım sıkılıyorr
    Bu arada yazayım... Yaş:19 Boy: 1.72 Kilo: 90 Yıllardır bu sorun var.Ne tişört giyince dik durabiliyorum ne üstümü çıkartabiliyorum ne denize..Allah sabır versin

Benimki tek taraflı meme büyümesi.Doktora gitmiştim aynen öyle ameliyatla demişti tabi ben üni öğrencisi olduğum için sigorta yok.Neyse sonra öğrendim ki babanın üstüne sigorta yapılıyormuş baba da 5 aydan beri hala yapıcak sigortayı!!

Benim ameliyat durumum nasıl olur? Tek taraflı...Komple uyuturlar mı? Lokal anestezi mi oluruz.

JİNEKOMASTİ AMELİYATI SORULARI VE AMELİYAT OLANLARIN YORUMLARI

Cidden yardım bekliyorum

Bugün bununla ilgili cevap almam lazım..

hocam senin durum harbiden vahimmiş her türlü komple uyuturlar

• Arkadaslar ben de dun doktora gittim sende jinekomasti var dedi ultrasona git gun al dedi ben de gittim pazartesiye gun verdiler

Simdi ameliyata kadar baska hangi islemler yapilacak arkadaslar, cok uzun surer mi acaba? 1-2 hafta icinde ameliyat olma samsim yok dimi, en az ne kadar surer tahmininiz var mi?
    (Not: sgk ile yaptiracam)

• Hepinize geçmiş olsun arkadaşlar.

Sıradaki hasta benim, üniversite tatile girdikten sonra muayene için gideceğim hastaneye ancak ben teşhisi koydum zaten. Çok net olarak var. 2 yıldır ne denize ne evimin önündeki havuza ne de arkadaşlarımla üniversitenin havuzuna gidebiliyorum.
    T-shirt giymeyi bıraktım t-shirt gömlek takılıyorum mecburen ki bu durum özgüvenimi yok ediyor, içime dert oldu.

Ne anestaziden ne de ameliyattan çekiniyorum açıkçası. Reflü olduğu için pek uzak değilim anestaziye, daha önce 2 kere oldum.

Asıl sorun aslında para durumu. Maddi durum olarak kötü durumda değiliz ancak şöyle bir durum var;

Bazı arkadaşlar üniversite hastanelerinde bunu ücretsiz olarak olmuş, bazı arkadaşlar ise özel hastanelerde 2 bin ile 3 bin lira arasına olmuş.

Bu konuyla ilgili bir kaç sorum var;

1- Neden özel hastanede olmalıyım? Ne farkı olacak devlet ile?

2- Üniversite hastanelerinde ameliyat yaklaşık olarak ne kadar ileri tarihe verilir?

3- Aslında cevabı biliyorum ama buradan da sorayım bir daha; Tam kapsamlı özel sigortamız var ancak bu ameliyatı kapsamaz değil mi?

Biraz uzun tuttum kusura bakmayın, teşekkürler. Bilgili arkadaşların yorumuna göre artık özel iyiyse ona gideriz, para gururdan önemli değil ya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ephialtes -- 9 Mart 2013; 15:39:59 >

• ben de 2008 yılında jinekomasti sebebi ile ameliyat oldum ankarada eğitim ve araştırma hastanesinde. doktorum Genel Cerrahtı adını şimdi hatırlamıyorum ancak pek memnun kalmamıştım çünkü istediğim gibi dümdüz olmadı göğüslerim yine bir şişkinlik vardı. o zamanlar 91 kiloydum şimdi ise 108 kiloyum ve göğüslerim ameliyat öncesi ile aynı şuan sanki hiç ameliyat olmamış gibi bi durumdayım.. bu sebeple tekrar ameliyat olmayı istiyorum ancak hem kamu da çalıtıgımdan dolayı iznim olmaması sebebiyle bir fırsat bulup olamıyorum.. umarım önümüzdeki kasım aralık ayları gibi ameliyat olucam tekrardan ve bu sefer bir estetik cerraha olacağım parası neyse de vereceğim... doktor tavsiyesi yada hastane tavsiyesi olanlar var mı ?

teoman doğan - ufuk bilkay - arda katırcıoğlu ön plana çıkan ünlü estetikçiler bildiğim kadarıyla kime olsak ki :(
  • Beyler benimde biraz sıkıntim var bu konuda universite ogrencisiyim vurda baya buyum hastene var zaten nerdeyse dogunun hepsine burasi bakiyor. Universite hastanesi falan var hep.

Ssk kabul ediyomu ?

Yaglanmadan olabilir mi ?

Hangi doktora gitmeli

Para olarak ne istiyorlar?

Yazin cok sıkınti oluyo.aslinda kilom fazla degilde gobek e biraz gogus var iste bi yardimci olabilecek varsa bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jasonn123 -- 10 Mart 2013; 19:00:22 >
  • 8 martta bu ameliyatı oldum.2 gün drenler kaldı çok acı çektim:(
    Şu an şükür ki iyiyim.Ameliyat normal lipo değil.
    Bugün 5. Gün sol tarafımda hafif ağrım var.Cuma da dikişlerim alınacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: gokhan99747

8 martta bu ameliyatı oldum.2 gün drenler kaldı çok acı çektim:(

Devlet hastenesi mi ? Hangi doktora gittin ne kadar Para odedin ?

• quote:

Orijinalden alıntı: jasonn123

quote:

Orijinalden alıntı: gokhan99747

8 martta bu ameliyatı oldum.2 gün drenler kaldı çok acı çektim:(

Devlet hastenesi mi ? Hangi doktora gittin ne kadar Para odedin ?

Ankara'da özel bir hastanede plastik cerraha oldum. Prof.Dr cemal aytemiz.
    2800 lira ödedim.

• müdür sonuçlar nasıl peki memnun musunuz...
  • Bugün 17.gün
    Sonuçlar tatmin edici.Şükür ağrım vs yok.
    Her ameliyat olanın tekrarladığı gibi olun ve kurtulun diyorum.

• 1-ameliyat öncesi aspirin kullandıysanız doktorunuza kesinlikle bildirin.Ameliyat sonrası şunu yapmayın diyebileceğim bir şey yok
    2-işe dönmeniz 7-10 gün alır(eğer açık ameliyat olursanız)
    3-sol tarafımda şişlik vardı fakat geçti.Ödem vs olmadı ama şu an meme başlarım şiş .Doktorum korse uygulamamı önermedi açık kalmasını söyledi.Sadece geceleri bandaj kullanıyorum.
    4-yaşım 21 öğrenciyim.Malesef öncesi ve sonrası diyebileceğim fotom yok
    5-prof dr cemal aytemize 2800 tlye oldum.
    6-hoca zaten ayakta kontrol ediyor memeleri.Öyle bir sıkıntı olacağını sanmıyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • eyvallah hocam teşekkürler yanıtların için... başka paylaşmak istediğin aklına gelen birşey varsa yazarsan sevinirim muhabbetine olsa da olur illa ki resmi bilgi aktarmaya gerek yok çünkü her türlü bilgiye ve muhabbete ihtiyacım var...

1 nisan pazartesi günü Medikal park hastanesinde Estetik Cerraha 1500 TL ye ameliyat olacam hocamı araştırdım güvenilir biri... Op.Dr. Hilal Kurul...

bugün ultrasonogrofi - kan tahlili - parmak ucu kan tahlili - anestezi gibi kontrollerden geçtim.. yarın doktorumla son bir görüşmem olacak ve aklıma takılan bazı şeyleri soracağım...

sonrasında 1 nisan pazartesi ameliyata gireceğiz büyük ihtimalle inşallah güzel bir sonuç elde ederiz artık.. benimki büyük ihtimalle liposaction olacak çünkü göğüs bölgesinde tamamen yağlanma var... bakalım hayırlısı bir kurtulaydık şu göğüsten diğerlerini eritiriz bir şekilde ...

• 3 gün önce bende oldum bu ameliyatı İzmir'de Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi'nde yada eski adıyla Yeşil Yurt Devlet Hastanesi.5 kuruş para ödemedim.Ameliyatı anlatıcak olursam ilk kontrollere ocak ayının sonlarında gitmiştim Plastik Cerrahiye o direk benden Ultrasyon istededi ve beni Endokrinoloji'ye gönderdi hormanel ve kan testleri için .Ultrasyona gittik 2 ay sonraya gün verdiler neyse işte okuduğum için pek sorun olmadı arada geldim 21 marta ultrasyon günü vardı orda işlerimi hallettim 2 tane kan sonucum vardı endkrinolojide tekrar doktorun yanına gittim benden 2 test daha yapmamı istedi spermlerime ve yumurtalıklarıma kadar incelediler sizde de bu kadar ayrıntıya girdilermi bilmiyorum belki de araştırma hastanesi diye bu kadar incelediler neyse bütün sonuçlarım temiz çıktı ben ultrasyon raporumla birlikte plastik cerrahi doktoruma geldi tamam dedi ameliyat edicez seni işte risklerinden bahsetti biraz lipo yaptığını söyledi ama 3 4 kişiye böyle tedavi etmiş lipo ile tekrarlamış o hastalarda onun için bana seni açık edicem dedi kendi gözlerimle göreceğim daha kesin sonuç için iz kalırmı dedim mememin kahve rengi yerinden kesik açcağı için gözle net görülür bir iz kalmaz dedi neyse ak ciğer filmi ekg tekrar kan verdim doktorum salı gününe gün verdi ameliyat için salı saat 7.30 da hastaneye yattım öğlen 13.30 gibi ameliyata aldılar açık ameliyat yaptı daha kesin bir sonuç için beklenenden uzun sürdü ufaktı benimkiler ama büyük çıktığını söyledi 1 gün sonra taburcu olacağımı söyledi 2 tane sağ ve sol göğsüme dren takmıştılar kanın akması için 1 gün yattıktan sonra sabah kontrole geldi.1 gün daha kalmamın iyi olacağını söyledi hala kan geldiği için neyse 1 gün kaldıktan sonra sabah drenleri çıkarttı pansumanı yaptı tekrardan.göğsüm dümdüzdü o sırada görmüştüm.Cumartesi tekrar gideceğim pansuman için.Şuan korse takıyorum 2 tane hap verdi bir ağrı kesici 1 taneside antibiyotik.Heralde 10 tane teste girdim bu ameliyatı olmadan önce sanırım araştırma hastanesi diye bu kadar incelediler yada standart prosödürdür.Korse takılı çok kaşıntım var sadece onun dışında öyle pek bir ağrım yok yalnız ilk gün çok ağrım oldu hemşire iğye yaptı geçti dren takılı iken gerçekten çok ağrı oluyor.Bu sorun olan arkadaşlar 1 defa yapacaklar kurtulcaklar bunda utanılcak bir şey yok buda bir çeşit hastalık sonuçta.Merak ettğinz bir şey olursa cevaplarım.Ben ücretsiz oldum gayatte iyi baktılar hastanede çok da memnun kaldım :)

• hayırlı olsun hocam... memnunsanız görüntüden gerisinin koy ...... rahman gitsin :))) ben de pazartesi 1 nisan da olacağım inş.. bakalım... 15 gün de rapor alacağım dinlenmek için sonra malum işe dönecez.. yaz gelmeden şu işi halledip biraz da kilo verdik miydi bazı sorunlardan kurtulmuş olacağız inş...
  • Umarım sonuç istediğiniz gibi olur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkürler gökhan hocam ... ameliyattan sonra paylaşıcam sonuçlarımı... tavsiye edeceğiniz birşey var mı ameliyat öncesi...
  • jinekomasti atleti ihtiyacınız olursa herzaman yardımcı olabilirim arkadaşlar

http://www.reyonburada.com/store/Search.aspx?search=true&srchtxt=jinekomasti
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.