Şimdi Ara

JİNLUN 250-5 HAKKINDA ACİL BİLGİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
16.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bnm motorum var made in has mı has japon ama genede söylemeden edemeceğim o paraya yazık china malı hak etmiyor bile..
  • quote:

Orjinalden alıntı: otobusalemi

bnm motorum var made in has mı has japon ama genede söylemeden edemeceğim o paraya yazık china malı hak etmiyor bile..

TAMAM güzel kardeşim hak etmiyor sizce fakat japon malının bu ayarda bi motoru bu özelliklerdeki bi motoru ne kadar ?
  • geçen honda bayisinde honda rebel 2,500 ytl ye qitti yazık üzüldüm motora ama 500 ytl koysam alırdım baktım ki boşuna masraf yapcam gerek yok dedim salladım
    iyice araştırırsan kesinlikle bulursun..
  • (phanters01 sağol düzelltim)Önce bi sür test et içine sinerse al.sadece tip olayına takılma. keeway supershadow 250 yi de incele nispeten daha kaliteli ve çift silindirli bi motor.Bunun da noter satış devir komple masrafı yaklaşık 200 civarı tutar.A2 ehliyeti ise maliye harcı 67 ytl+30 ytl kart parası+sağlık raporu+sürücü kursu ücretidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ss01 -- 10 Mayıs 2008; 22:10:24 >
  • Aralarında Titreşim Farkı Yoktur Heralde .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phanters01 -- 11 Mayıs 2008; 10:22:55 >
  • bu motorun yakıtı nedir acaba..
  • forumlardan okuduklarımı size de aktarayım:)
    bu motorun vidaları dökülebilir
    bu motor %100 tescilli titreşim açısından, belli bir hız muhtemelen 100 km/h den sonra fena titriyormuş, sırf bu titreşim yüzünden tercih edilmiyor
    sıfır alınacaksa ilk motor olarak fena değil ama 2.el de zarar çok edilir, 2.eline güven olmaz
    sürekli bakım yapılırsa adam olur ama titreşim baki:) adam olur dediğim yolda bırakmaz, bu gibi motorlar yolda bırakabilir...

çinli olarak alıabilecek bir numaralı motor regal raptordur, 250 cc, su soğutmalı, titreşimsiz, uzun yol motorudur, ne yazık ki 16hp gücündedir, max 120 km/h hızı vardır, ikinci olarak tiger diyeceğim, o da 15li dişli değişimi ile adam oluyor, titreşimi azalıyor, o daha güçlü 140 km/h yapabiliyor, yedek parça sorunu yok, alınabilecek en ideal motor bence hyosung, kore malıdır, 28 hp, 170 km/h yapabilir, su soğutmalı, sıfırı 7500 ytl, 2.eli 4500 ytl den başlar ve artar, dört dörtlük makina, bence chopper olarak bunlar şu an iyi motorlar...

dorado corvus poseidon diye bir motorda var, o da çinli ama sorunsuz motor, cvt otomatik şanzumanı var, su soğutmalı, fiyatı onunda regal raptor gibi biraz tuzlu 5000 ytl civarında...

sorunsuz olarak tiplerini beğeniyorsan honda cbf150 ve yamaha ybr125 var, 3500 ytl civarındalar, az yakarlar, cbf 120 km/h max yapıyormuş, ybr 90-100 olması lazım, dağ tepe bayır bu motorlarla gezenler var

sonuç olarak motordan anlamıyorsan iyi motor alıcan başka çaren yok, yolda kalırsan tamir edemeyeceksen, başının çaresine bakamayacaksan paraya kıyacaksın, sonra acil bir durumda yapacağın harcamalar vs ile aynı paraya gelir olay haberin olsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amdfanatic -- 11 Mayıs 2008; 2:03:43 >

• quote:

Orjinalden alıntı: amdfanatic

forumlardan okuduklarımı size de aktarayım:)
    bu motorun vidaları dökülebilir
    bu motor %100 tescilli titreşim açısından, belli bir hız muhtemelen 100 km/h den sonra fena titriyormuş, sırf bu titreşim yüzünden tercih edilmiyor
    sıfır alınacaksa ilk motor olarak fena değil ama 2.el de zarar çok edilir, 2.eline güven olmaz
    sürekli bakım yapılırsa adam olur ama titreşim baki:) adam olur dediğim yolda bırakmaz, bu gibi motorlar yolda bırakabilir...

çinli olarak alıabilecek bir numaralı motor regal raptordur, 250 cc, su soğutmalı, titreşimsiz, uzun yol motorudur, ne yazık ki 16hp gücündedir, max 120 km/h hızı vardır, ikinci olarak tiger diyeceğim, o da 15li dişli değişimi ile adam oluyor, titreşimi azalıyor, o daha güçlü 140 km/h yapabiliyor, yedek parça sorunu yok, alınabilecek en ideal motor bence hyosung, kore malıdır, 28 hp, 170 km/h yapabilir, su soğutmalı, sıfırı 7500 ytl, 2.eli 4500 ytl den başlar ve artar, dört dörtlük makina, bence chopper olarak bunlar şu an iyi motorlar...

dorado corvus poseidon diye bir motorda var, o da çinli ama sorunsuz motor, cvt otomatik şanzumanı var, su soğutmalı, fiyatı onunda regal raptor gibi biraz tuzlu 5000 ytl civarında...

sorunsuz olarak tiplerini beğeniyorsan honda cbf150 ve yamaha ybr125 var, 3500 ytl civarındalar, az yakarlar, cbf 120 km/h max yapıyormuş, ybr 90-100 olması lazım, dağ tepe bayır bu motorlarla gezenler var

sonuç olarak motordan anlamıyorsan iyi motor alıcan başka çaren yok, yolda kalırsan tamir edemeyeceksen, başının çaresine bakamayacaksan paraya kıyacaksın, sonra acil bir durumda yapacağın harcamalar vs ile aynı paraya gelir olay haberin olsun...

gelde anlat işte bi anlatamadım qitti çok matah bi motormuş qibi herkes med ediyo yaw n özeliği abs li dediler bi hafta geçmedi bizim buradaki china malı satan dükkanlar doldu taştı neden frenleri boşalmış bu mu çok med edilen china malı varan varsa birde aklın alma derim

• ben 2-3 yıldır motor piyasasını takip ediyorum, fazla param olmadığı için çoğu kişi gibi ucuz modelleri inceledim, ilk heves heyecan derken herkes gibi alsam mı olabilir mi dedim ilk başta, sonra bekledim, acaba hangi motorlar ayakta kalacak, distiribütörleri markaya sahip çıkıp inatla devam edecek derken o saydığım markalar iyi durumlar, diğerlerinin servisleri satıcıları bugün var yarın yoklar, servis olayı karaborsa gibi:) zırt pırt servisler el değiştiriyor...

2 hafta önce tipini beğendiğim dorado corvus'u az kalsın alıyordum, çok araştırdım, büyük sorunları olmayan, çok konforlu bir motordu, bunun karşılığında fazla yakıt tüketiyordu, 2.eli de güçlü değil, parçaları servislerde bulunmuyor, ankaraya sipariş veriliyor öyle geliyor, sonuçta bunları bile bile yanaştım gittim gördüm ama mağaza sahibi o gün orada yoktu, olsaydı alıyordum, eve geldim, haftada 1 gün o da pazar için fazla lüks olacak dedim vazgeçtim ama dayanamıyorum okuyorum geceleri motorlar hakkındaki yazıları:) tiger s'i merak ediyorum, fuarda s modeli ile önceki modellerdeki sorunlar giderildi dendi, tiger hem az takıyor (3 lt) hemde güçlü motor, iri de duruyor ama eski modellerden memnun olmayan çok insan da var ...

bu arada keeway vardı, o da macar markalı çin üretimli motordu, onunda distribütörü su koyverdi, artık o motorlar gelmiyor, efsane motor (harley'i getirenler) keeway land cruser'ı getirecekler bu ay içinde, fuar da gördüğüm kadarıyla tiger ve hyosung gv250 den de iriydi, zaten bilmem kaç sene önceki regal raptor gibi harley kopyasıymış, keeway supershadow-bisan lifan, ledow, monero v motorlu honda rebel kopyası, tigerdaki motor suzuki gn250 motoru, dorado corvusun kasası bilmem kaç senesinden prototip bmw kasası :) bu gibi benzerlikler çok hoş :)

• bende zealsun 150-19 chopper var 2 sene oldu alalı ve şuan 25.000 km filan olması lazım yalovadan ayvalığa izmire kadar heryere gittim hiçbir sorun çıkarmadı halen daha kullanmaktayım herkes ister japon almak ama birazda imkan meselesidir ben çok memnunum motorumdan motor yağ soğutmalı ve balansör var bu yüzden titreşim çok az hissetmiyorsun bile ama jinlunlarda genel sorun titreşimdir belli bir km yaptıktan sonra direksiyonunda vibrasyondan ellerin uyuşuyor bence jinlunu ele derim alıcaksan zealsun regal raptor yada keeway alabilirsin bunlar sorunsuz makinelerdir.
  • zealsun 150-19 sıfırları artık getirilmiyor di mi? ben öyle hatırlıyorum, o sebepten yazmamıştım yoksa o da iyi çinlilerdendir di mi ? ama işte servis parça polen motor iyi şeyler okumamıştım sanki :(
  • 2.el bi ybr bul tepetepe kullan
  • quote:

Orjinalden alıntı: atsuren

2.el bi ybr bul tepetepe kullan

hiç yaa en güzeli ayağımızı yerden kessinde amann..
  • arkadaşlar bu motoru yakından inceleme fırsatım oldu
    2 ayrı modeli var 150 cc tek ve 250 cc çift silindirli olan modelleri.
    150 cc bi süre sonra titreşiminden rahatsız olabileceğiniz türden ancak 250 cc de titreşim oldukça az
    uzun yolda konfor olarak sürücüsüne oldukça rahat bir kullanım sunuyor pek çok arkadaşımın japon ısrarına ben şu şekilde cevap vermek istiyorum. neredeyse japon motorlarının 250 cc ye kadar racingler hariç hepsi çin üretimidir
    teknik özellikleri aşağıdadır
    JL 250 -5 ELEGANCE - Teknik Özellikler

Boyu 2160 mm

Genişliği
    815 mm

Yüksekliği
    1090 mm

Yerden Yüksekliği
    140 mm

Ağırlığı
    140 kg

Max.Taşıma Kapasitesi
    160 kg

Fren Sistemi
    Ön Disk,Arka Kampana

Motor
    JL 253 FMM

Motor Tipi
    4 Zamanlı Çift Silindir

Silindir Tipi
    Vertikal

Piston Deplasmanı
    233.8 cc.

Kompasyon
    9.2:1

Max.Tork
    15/ 6500

Max.Hız
    95 Km

Ateşleme Sistemi
    C.D.I.

Çalıştırma
    Elden Marşlı

Soğutma Sistemi
    Hava Soğutmalı

Şanzuman
    5 Vites

Akü
    12 V -7 Ah

Yakıt Tankı Kapasitesi
    10 lt.

Ortalama yakıt Tüketimi
    2.8 lt./ 100 Km

• Merhaba arkadaşlar,

Benzin göstergesinin devre şemasını resim olarak paylaşabilecek arkadaşlardan yardım bekliyorum. Özellikle lehimli alt kısmının resmi lazım ...

Şimdiden teşekkürler ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AgArAbi -- 15 Eylül 2014; 23:10:56 >
  • 27.04.2008
    15.09.2014

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bombacimülayim -- 16 Eylül 2014; 1:05:53 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Binilecek en rahat motordur ben kullaniyorum 16 yazımda aldım motor aldigimda çok yakiyo diyolardi ama fazla yakmiyo diğer motorlardan 15 kuruş fazla yakmaktadir gaz başaran değişir tabi benim motorum full oynadım yoksa motor 150 ligi geçmiyordu simdi 3 vites geliyor nerdeyse dağda sorun çıkarmadı bide ben hor kullandığım halde akla gelmeyecek şeyler yapiyor bi cikkat edilecek şey dişli seti ve yağ aslında dişli setin değişmesi gerekiyorsa hemen değiştir yoksa sansimani yer başka hic bi sorun vermez omurluk gibi nerdeyse ben motormu çok hor kullandım edeceğim masrafın şuan 150 TL oda çamurluk filan kırıldı avantajı da düştüğünde cizilmiyo koruma demiri moturuda seni de koruyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.