Şimdi Ara

JJ Abrams: “Skywalker’ın Yükselişi’nin senaryo kopyası Ebay’e düştü!”

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Aktörlerin çalışması için dağıtılan senaryo kopyaları, gizli evrak niteliğindedir. Star Wars filmleri ise basılı senaryo kopyalarının gizliliği konusunda nam salmış yapımların başında geliyor. Filmlerin başrol oyuncularına dağıtılan kopyalarda, aktör isimlerinden ziyade numaraların kullanıldığı bir ortamdan bahsediyoruz.

Gizliliği bu kadar ön planda tutan bir markaya ait son filminin senaryosu ise bir aktörün dikkatsizliği sebebiyle dünyanın en kapsamlı açık arttırma ve çevrimiçi satış sitesi olan Ebay’e düşmüş. Filmin yönetmeni JJ Abrams’ın Good Morning America adlı programda gündeme getirdiği hadise, kadrodaki aktör ya da aktrislerden birinin senaryoyu bir otel odasında unutmasıyla ortaya çıkmış.

Ayrıca Bkz.UUİ’de görevli bir astronot, Dünya’daki ay taşıtı prototipini yörüngeden kontrol etti

Abrams’ın bu konuda yaptığı açıklamada, “Aktörlerimizden biri, adını söylemek istiyorum ancak söylemeyeceğim, senaryoyu yatağının altında unutmuş. Aktörün kaldığı odayı temizlemek için gelen görevli, bulduğu senaryoyu başka birine vermiş ve o da belgeyi Ebay üzerinden satışa çıkarmış.” ifadelerini kullanmış.

Açıklamaların devamında, senaryoyu platformda gören bir Disney çalışanının belgeyi hemen satın aldığı ve olayın büyümesini engellediği ifade ediliyor. Halihazırda bir sıkıntının olmadığını ifade eden Abrams, sadece birkaç tane basılı senaryonun bulunduğunu ve bunların da kopyalanamaz kâğıtta olduğunu belirtmiş.

Yaşanan olayın doğruluğunu teyit etmek pek mümkün görünmese bile, anlatılanların filme olan ilgiyi taze tutmak adına kurgulanmış olabileceğini de düşünmek yanlış olmayacaktır. 24 Kasım günü çekimlerinin tamamlandığı ifade edilen film, 20 Aralık’ta gösterime girecek.

• yakında film'in kendisi de nete düşer
  • "Abrams, sadece birkaç tane basılı senaryonun bulunduğunu ve bunların da kopyalanamaz kâğıtta olduğunu belirtmiş."
    Kopyalanamaz kağıt nedir?

• Böyle bir olay gerçek ise, satın alan çalışana film karından pay versinler, çok büyük bir olayı engellemiş...

• quote:

Orijinalden alıntı: Ulan Musk

"Abrams, sadece birkaç tane basılı senaryonun bulunduğunu ve bunların da kopyalanamaz kâğıtta olduğunu belirtmiş."
    Kopyalanamaz kağıt nedir?
    Var öyle kağıtlar. Yapısı itibariyle yazıcıyla taradığında boş kağıt veriyor. Ama fotoğrafını engelliyor mu bilmiyorum.
  • Satışa çıkacak ve ilk alan kişi şirketin çalışanı olacak, anlıyorum tabi olur böyle şeyler yav.

• olum star wars u rezil ettiniz. kim napsın sizin kıçı kırık senaryonuzu?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ulan son filmin adı skywalkerin yükselişi senaryodan ne beklenir ki ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doanc4n

olum star wars u rezil ettiniz. kim napsın sizin kıçı kırık senaryonuzu?
    Disney mahvetti Star Wars serisini... zaten eleştiri yağmuruna tutuluyor, merak etme... ama yine de gideceğim son filmine:):):) Kötü de olsa sinemada izleyeceğim.
  • George Lucas star wars telif haklarını disneye sattığı gün zaten bu üçleme film serisinin akibeti belliydi.Orjinal star wars hikayesine zaten zıt bir senaryoda çekilen bu seriden beklentiler zaten azaldı,şapkadan yumurta çıkarmaya çalışıyorlar ama nafile.Artık gözler yeni çekilecek üçleme filme çevrildi.Skywalker'sız ve jedi düzeninin olmadığı ,farklı yeni karakterler ile yeni bir üçlü seri star wars filmi çekilecek,bakalım görelim o filmlerde şapkadan tavşan çıkaracakmı disney..
  • Bende merak ettim insan gözü görüyorda makine görmüyor ilginç nasıl bir teknoloji acaba.

• Ulan ne kadar cahilim ya hayatımda ilk defa kopyalanamaz kağıt diye bir şey duydum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kopyalanamaz kağıt diye birşeyin varlığından haberdar oldum.

• quote:

Orijinalden alıntı: gun

Bende merak ettim insan gözü görüyorda makine görmüyor ilginç nasıl bir teknoloji acaba.
    Çok acayip bir teknoloji değil yau. Gerçi yapısı itibariyle demişim ama yanlış demişim. Kağıda filigram mı kod mu ne ekliyorlar, sonuçta dijital bir fotokopi makinasında çekiliyor ya bu, onu engelliyor işte. Ne bileyim bir yerde okumuştum bulsam atacağım link de bulamadım.
  • Görmeyince acayip geliyor insana görüp kullanınca normal geliyor. Şimdi biraz daha anlaşılır oldu teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: gun

Bende merak ettim insan gözü görüyorda makine görmüyor ilginç nasıl bir teknoloji acaba.
    Hem fotoğraf makinesinde gözükmüyor hem de fotokopisi çekilemiyorsa ilginç. Gerçi belirli bir ayarlama ile gelişmiş bir fotoğraf makinesinde resmi çekilebilir gibi geliyor kulağıma. Anyway, bloke edici veya yavaşlatıcı sayılsa da yine de metnin çalınmasına ve elle kopyalanmasına engel değil. Onun için de zehir sürsünler ya da parmak izi tanımalı self destruction sistemi koysunlar. Yabancı birisi dokununca kağıt kendiliğinden yanıyormuş felan :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • star warsı mahvettiler jj abrams sağolsun bok etti

bi tane kadın karakter var nasıl yıllarca süren jedi eğitimi olmadan gücü ışın kılıcını kullanabiliyor ?

luk skywalker o kadar gazlandı ama bu kadar sönük bir final ona yakışmadı

uzay boşluğunda geçen o rezalet sahne

say say bitmez

bana old republic dönemini anlatan star warsla gelin banane dartçı vaderden
  • Moşer kullanıcısına yanıt
    Işın kılıcı kullanımının bu kadar iyi olmasını ben önceden kullandığı sopaya dayandırıyorum. Gerçek dünyadaki kılıç eğitimlerin örnek alalım mesela ilk önce herkese kılıç değil tahta sopa veriliyor. Tabi işin kılıcı kullanımı daha farklıdır elbette yıllarca sırf ışın kılıcı eğitimi almış birisini nasıl böyle yendi diye sorarsanız bir de buna Chewbacca'nın bowcaster'ını da dahil etmek lazım. Ben de bu silahla vurulduğunu unutmuştum ve JJ film boyunca bu silahın ne kadar güçlü olduğunu sürekli gösterdi. Kylo bu silahla vuruluyor. Üzerinde çok etkisi olmuş sanırım. Force nasıl kullandı diye sorarsanız kendisi zaten Force sensitive,Luke da direk olarak Force kullanmasını öğrenmeden (Dagobaha gitmeden.) Obiwan'dan çok kısa şeyler öğrenmişti. Ama o da ufak tefek Force kullandı. O kadarı normal. Ayrıca Force'un da Rey'in yanında olduğunu unutmamak lazım.

Asıl soru bence Luke neredeydi olmalı. Luke arkadaşlarının tehlikede olduğunu rüyasında görerek yanlarına eğitimini yarıda bırakarak uçmadı mı? Peki böyle birisi neden aralarındaki köprüyü kapatıp tamamen inzivaya çekilir? Bence Luke Starkiller base'e giden olmalıydı.

8. Film konusunda konuşmaya gerçekten de gerek yok. Yani Star Wars falan demeyin şimdi Lucas bile milleti tatmin edemiyor. 8. Filmin en büyük sıkıntısı plot twistler. Filmi tahmin edilemez yapınca çok iyi olacağını düşünmüşler. Sırf plot twist yapacağım diye lore'u mahvetti herif.

Old Republic fena olmaz fakat oradan nasıl bir film potansiyeli çıkar bilmiyorum. Bence animasyon seri yapsınlar daha iyi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.