Bildirim
JPEG FORMATINDAKİ RESİM BOYUTUNU NASIL KÜÇÜLTEBİLİRİM?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
jpeg en uygun kalitedeki resimlerdir benim bildiğime göre..
Ben 2mb lık bir png resmini jpeg yaparak 200jkb'e düşürüyorum..
Daha düşük bilen varsa bende öğrenim yaw.. -
arkadaslar offıce2003 power poınt format lara çeviriyor ama düşürüyomu bılmıyorum -
Visualizer Photo Resize 5.1 bu işini görebilir -
acdsee 7.0 surum ile "resize" yapabilirsin -
acdsee 4.0 proğramı hem türkçe hemde her özellik var -
Dikkat ederseniz arkadaş resmin kalitesini ve boyutunu bozmadan diyor. Bu işlem için Jpeg sıkıştırma (Jpeg optimizer, Jpeg resize, Super jpeg ) programları kullanılabilir. Bu programlar ile resmin çerçeve boyutu sabit tutularak resmin içeriği sıkıştırılabilir, örneğin 500 kb olan dosya büyüklüğü 100 kb ve daha aşağılara çekilebilir.JPEG Optimizer deneme sürümü için:
http://www.yenidownload.com/program.asp?id=820 -
PS CS2 . Önce fotografı resize et . Ondan sonra Save As değil Save for Web yap . -
ben biliorum onun nası küçülceğini söliyim mi
painti aç ve resmini aç daha sonrada
hiç değişiklik yapmadan resmini kaydet
bak gör ne kadar deişcek resmin boyutu -
ha unutmadan bi yere kaydet not olarak resmin boyutunu daha sonra yapınca da aradaki farkı görüceksin eminim başarılar kolay gele -
Ben Capturewiz programı ile 849 KB'lık bir resmi 69 KB'ye düşürebiliyorum. Bu program ile ekranındaki herhangi birşeyi anında kopyalayabiliyorsunuz.
www.pixelmetrics.com/CaptureWiz/Download.htm
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi indomie -- 4 Mart 2007; 11:43:14 > -
Arkadaşım tabi ki düşürebilirsin boyutu ama daha sonra o resmi basbak istediğinde kalitenin ne kadar kötü olacağını görecektisn. Bilgisayar ekranında her ne kadar pek bir fark olmasa da baskıda belli oluyor sonuçları.
Program içinhttp://forum.donanimhaber.com/blog_tm.asp?m=7766364&mem=87639&cat=13 buraya bak. -
Arkadaşım büyük boyutlu resmi paintte aç sonra başka biyere farklı kaydet de resmin boyutu küçülür.. -
paintin yaptığından bahsetmiyor arkadaş heralde. ben yaptım paintte 250 kb 201 e düşürdü ve 1280x1024 boyut aynı kaldı yani sadece 5 te 1 oranında düşürdü ve pixel aynı kaldı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguz1 -- 3 Mart 2007; 12:13:59 > -
walla ben paintle açıyorum ve hiçbir işlem yapmadan sadece farklı kaydet diyerek düşürüyorum
Sayfa:
1
Benzer içerikler
- cmd açılıp kapanıyor
- bilgisayar klavyeyi görmüyor
- sistem düzgün kapatılmadan yeniden başlatılmış. bu hatanın nedeni sistemin yanıt vermeyi durdurması, kilitlenmesi veya beklenmeyen bir şekilde güç kaybına uğramış olması olabilir.
- dcr nedir
- bu yazılım oyunla aynı anda kullanılamaz virtual controller
- hoparlörden ses gelmiyor
- mavi ekran
- bilgisayar otomatik kapatma
- windows ekran görüntüsü alma
- bu site güvenli bağlantı sağlayamıyor
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X