Şimdi Ara

Jquery Nivo Slider Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Arkadaşlar babacanevdeneve.com 'da nivo slider ekledim. Bilgisayarımda çalışıyor ancak dosyayı sunucuya attığımda çalışmıyor. Problemi çözemedim. Yardımcı olursanız sevinirim.

• Ftp ile bağlanıp dosya adreslerini düzenleyin büyük ihtimalle dosya adreslerinde bir sıkıntı vardır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dosya adreslerinde sıkıntı olacağını sanmıyorum çünkü httpdocs kök klasörünü klasörünü komple atıyorum ama yinede tek tek yolları kontrol edeceğim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • thegameyou T kullanıcısına yanıt
    Dostum resim yollarında sorun var gibi görünüyor. Fotoğrafların isimlerini kontrol et sonlarındaki JPG etiketinde büyük harf küçük harf sorun yaratır. Eklediğin resimlerin sonu .JPG olabilir ve sen .jpg yazdıysan resimler görünmez.

Ayrıca, kontrol ettim de asıl sorun resim isimlerinin kısa olmasından kaynaklı. 1.jpg değil bir.jpg yaparsan çözülecektir.

Bu ikisinden biri sorununu çözer hocam, iyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Berk_Kaya -- 29 Eylül 2013; 20:40:15 >
  • Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. Her iki çözüm önerinizi de denedim. Yalnız ikisindende sonuç alamadım. Kamyon resmine girişte bir efekt vermiştim. Ondan kaynaklı bir problem olabilirmi ? Nivo ve o efekt için farklı farklı javascript dosyaları çağrılmasından kaynaklanan bir problem olabilirmi ? İşin içerisinden bir türlü çıkmadım. O efekti kaldırıyorum yine sonuç alamıyorum yardımcı olursanız sevinirim...
  • Bu resimde hata açıkça görünüyor ama ben yine de açıklamak istiyorum.

Nivo plugini bir jquery plugini olduğundan jquery.js dosyasına ihtiyaç duyuyor. Fakat tanımlaması yapıldığı gibi scripts klasöründe jquery.js dosyası bulunmuyor. Bu nedenle de http 404 hatası veriyor. Çözüm için, scripts içine jquery.js dosyasını koymalısınız.

ps1: scripts dosyalarınızı tanımlarken, hata almamak adına; önce jquery.js, sonrasında nivo.js tanımlamalısınız.
    ps2: head içine 2 kere jquery.js referansı yapılmış. Bu kısmı düzeltirseniz eğer kodda duplication oluşmaz, aynı dosya iki kere yüklenmemiş olur.

• Problemi en sonunda çözebildim :) Aslında çok basit birşeymiş en başından beri dosya yollarında problem var diye düşünüyorduk ve doğru tespit etmişiz. :) Tek problem "scripts/jquery.js" yazmasıymış. Ama benim klasörüm "Scripts" şeklindeydi. Sanırım sunucu büyük küçük harflerde problem çıkartıyordu. klasör ismini "scripts" olarak değiştirdim bir problem kalmadı.. Yardımlarınız için teşekkürler..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.