Şimdi Ara

Visual Studio Code türkçe karakter problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
4.552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Visual Studio Code'da projem üzerinde çalışırken türkçe karakter kullandığım zaman uyarı veriyor.

Bunu nasıl düzeltebilirim?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Visual Studio Code Türkçe Karakter Sorunu: Çözümleri ve Nedenleri

Visual Studio Code (VS Code), birçok programlama dili ve web geliştirme çerçevesi için popüler bir kod editörüdür. Ancak, bazı kullanıcılar Türkçe karakter kullanırken sorunlarla karşılaşabilmektedirler.

Nedenleri

• Karakter Kodlaması Sorunu: VS Code, UTF-8 karakter kodlamasını varsayılan olarak kullanır. Türkçe karakterlerin doğru şekilde görüntülenmesi için dosyanın karakter kodlaması da UTF-8 olarak ayarlanmış olmalıdır.
    • Yazı Tipi Sorunu: VS Code'da kullanılan yazı tipi, Türkçe karakterleri desteklemeyebilir. Bu durumda, tüm karakterler yerine soru işareti (?) veya kareler görünebilir.
    • Python Türkçe Karakter Sorunu: Python, varsayılan olarak ASCII karakter kodlamasını kullanır. Bu, Türkçe karakterlerin doğru şekilde görüntülenmesini engelleyebilir.

Karakter Kodlamasını Ayarlama:

• Dosyanın en üstüne şu satırı ekle: # -*- coding: utf-8 -*-
    • VS Code'un "Dosya" > "Tercihler" > "Ayarlar" bölümüne git.
    • "Metin Düzenleyici" > "Dosyalar" bölümünde "Dosyalar için Varsayılan Karakter Kodlaması" seçeneğini "UTF-8" olarak ayarla.

Yazı Tipini Değiştirme:

• VS Code'un "Dosya" > "Tercihler" > "Ayarlar" bölümüne git.
    • "Düzenleyici" > "Yazı Tipi" bölümünde "Yazı Tipi Ailesi" seçeneğini Türkçe karakterleri destekleyen bir yazı tipine (ör. Arial, Calibri) değiştir.

Python Türkçe Karakter Sorunu için:

• Python kodunun en üstüne şu satırı ekle: # -*- coding: utf-8 -*-
    • Python yorumlayıcısını şu komutla çalıştır: python3 -u script.py

Bu çözümleri uyguladıktan sonra Türkçe karakterler VS Code'da doğru şekilde görüntülenmelidir. Sorun devam ediyorsa, farklı bir kod editörü kullanmayı veya profesyonel bir geliştiriciden yardım almayı düşünebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Files: Encoding'i UTF-8 yap. Ek olarak HTML dosyasını farklı kaydet yapıp UTF-8 olarak kaydetmeyi deneyebilirsin.

• Merhaba eski bir konu ama ben de çözüm ararken buldum paylaşmak istedim.

Settings > Text Editör > Editor › Unicode Highlight: Ambiguous Characters

Kutucuğundaki Check işaretinin kaldırılması ile çözdüm

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.