Şimdi Ara

Windows 10 Single Language Dil Değiştirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
2.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar örneğin Windows 10'un ingilizce Single Language sürümünü kullanıyorsunuz ve bunu Türkçe yapmak istiyorsunuz:

Öncelikle buradan Türçeyi [tr-tr (Turkish)] bulup sistemimizi göre indiriyoruz (32 bit veya 64 bit)

Daha sonra indirdiğiniz dosyanın adını "lp.cab" yapın ve direk C sürücüsüne atın.

Ardından Komut İstemini yönetici olarak açıp sırasıyla şu kodları yazın:
    DISM /Online /Add-Package /PackagePath:C:\lp\lp.cab 
    bcdedit /set {current} locale en-US
    bcdboot %WinDir% /l en-US

Bu kodlar dil dosyasını yükleyecektir ve sonra:

Windows+R ile veya sol alttan windows simgesine tıklayarak "çalıştır" yazarak çalıştır'a girin. Ardından "regedit" yazarak kayıt defterini açın ve aşağıdaki yolu izleyin:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\MUI\UILanguages

Burada hem en-US (veya hangi dil kullanımda ise) hem tr-TR klasörü olacak. Ne olur ne olmaz daha sonra ingilizceye çevirmek isterseniz diye en-US klasörüne sağ tıklayın ve "Ver" seçeneği ile bir yerlere kaydederek yedeğini alın ve daha sonra silin. en-US klasörünü sildikten sonra sistemi yeniden başlatın, sistem Türkçe olacaktır.

Şimdi nasıl tekrar eski dile dönebiliriz:

Komut İstemini yönetiçi olarak çalıştırın ve sırasıyla şu komutları girin:

bcdedit /set {current} locale tr-TR 
    bcdboot %WinDir% /l tr-TR

Ardından da daha önce yedeğini aldığınız .reg dosyasına çift tıklayarak kayıt defterine ekleyin. Sonrasında Kayıt Defterini tekrar açarak aynı konumda bu sefer tr-TR klasörünü silerek sistemi yeniden başlatın, sistem ingilizceye dönecektir.

• merhabalar,

Paylaşım için teşekkürler,

Bahsetmiş olduğunuz yöntemle dili türkçeye çevirmeye çalışıyorum ama aşağıdaki gibi bir hata alıyorum.
    Yardımcı olabileceğiniz bir durum mudur? yardım edebilirseniz çoook mutlu olurum

Bu mesaja eklenen görseller:

• xxx44 X kullanıcısına yanıt
    Yeni gördüm kusura bakmayın, muhtemelen sorunu çözmüş bile olabilirsiniz de :D

Dil dosyasını tekrar indirmenizi önerebilirim sanırım ve aklıma başka bir şey gelmedi şuan. hata kodlarını aratabilirsiniz de, kolay gelsin :)

Bu arada sorunu çözdüyseniz ya da çözemediyseniz belirtirseniz sevinirim, iyi forumlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.