Şimdi Ara

Judo ve Box arasında kaldım yardım pls!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
4.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar.. Öncelikle kendimi tanıtiyim 1.81 boyunda 65-70 kg arasındayım ve dövüş sporu yapmayı düşünüyorum.Yani yeni başlamayı.Ancak judo ve box arasında kaldım.Ben hem spor yapmak hemde dışarıda kendimi korumak gerekirse dövmek istiyorum.Çünkü bulunduğum okul - ortam vs.. hep kavga gerektiriyor yani bulaşanlar oluyor ve karşılık veremeyince insanın içine oturuyor.Düzenli basketbol yapıyorum yanına ek olarak dövüş sporu eklemeyi düşünüyorum. Babam Judo konusunda istekli.Bir judocu dövüş esnasında 1-2 yumruk yer ama adamın altına girince yere düşürür kolunu bacağını kırar diyor ama ben pek doğrulamıyorum.Box da insan daha avantajlıdır diye düşünüyorum :D Sizlerin de yorumlarınızı önerilerinizi almaktan memnun kalırım .Şimdiden teşekkür ederim herkese.....

• Yapay Zekanın Yanıtı

Judo ve Boks: Hangisi Senin İçin Daha Uygun?

Hem judo hem de boks, kendini savunma ve zindelik için mükemmel olan popüler dövüş sanatlarıdır. Ancak her birinin kendine özgü avantajları ve dezavantajları vardır.

Judo

• Alt etme tekniklerine odaklanır: Judo, rakibi yere indirmek ve kontrol altına almak için atışlar, süpürme hareketleri ve boğma teknikleri kullanır.
    • Sokakta işe yarar: Judo, kendini savunmak için kullanılabilecek çeşitli teknikler öğretir, çünkü saldırganların genellikle seni yere düşürme veya boğma olasılığı yüksektir.
    • Esneklik ve denge gerektirir: Judo antrenmanı, esneklik ve dengeyi artırır, bu da hem günlük yaşamda hem de diğer sporlarda faydalı olabilir.

Boks

• Yumruk atma tekniklerine odaklanır: Boks, rakibe yumruk atarak zarar vermeyi amaçlar.
    • Kendini savunmada etkilidir: Boks, saldırganları uzaklaştırmak ve ciddi yaralanmalara neden olmak için kullanılabilir.
    • Kardiyovasküler sağlığı iyileştirir: Boks, kalp atış hızını ve solunum kapasitesini artıran yoğun bir kardiyovasküler egzersizdir.

Hangisi Senin İçin Daha Uygun?

Hangisinin senin için daha uygun olduğuna karar vermek, hedeflerine ve tercihlerine bağlıdır:

• Kendini savunma konusunda ciddiysen ve yere indirme tekniklerini öğrenmek istiyorsan judo daha iyi bir seçenek olabilir.
    • Ayakta kalmak ve rakiplerine yumruk atmak istiyorsan boks daha uygun olacaktır.
    • Genel zindelik ve esneklik için bir dövüş sanatı arıyorsan judo iyi bir seçimdir.

Judo sokakta işe yarar mı?

Evet, judo sokakta kendini savunmak için kullanılabilir. Saldırganların seni yere düşürme veya boğma olasılığı yüksek olduğundan, judo'nun alt etme teknikleri özellikle etkilidir.

Judo mu boks mu?

Hangisinin daha iyi olduğu sorusunun kesin bir cevabı yok. En iyi dövüş sanatı, senin hedeflerine ve tercihlerine uyandır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • judo yap.
    çok iyi spordur
    seni inanılmaz güçlendirir, sokakta yaralılığı yavaş yavaş gelişri ama terminatör olursun.
    boks da farklı değil aslında.
    babayı da üzmeden judoya bakılabilir.
    malum ana sponsor babadır.
  • Aslında vaktin olursa ikisini de yapman mükemmel olur. Bildiğim kadarıyla öyle pahalı sporlar da değiller.

Her ikisi de iyi birer tercih fakat, beraber çok iyi olurlar.
  • Anladım ama basketbol oynuyorum zaten yanına ek olarak yapıcam.Judoya 1 ay kadar gittim iyi bir spor kasları iyi güçlendiriyor ama dışarıda sokakta kullanmak istiyorum yani bazen insanı fıttırıyor bazı insanlar. O zaman bişi yapamayınca oturuyor içime. O yüzden istedim. Ama şimdi düşünüyorum da karşımda bir boxor ile tartıştığımı ve kavga ettiğimi şimdi ben judodaki dirsekten tutmayı nasıl yapcam adama adam gardını almış , pardon ama dirseğini verir misin dicem herif seri seri yumruk atarken ben dirsek tutmaya mı çalışıcam ? Bana mantıklı gelmedi ama başkalarının yorumlarını ve tecribelerini merak ediyorum. Tecrübe sahibi olanlar da bir yardım edebilir mi lütfen :D ?
  • ^^ do not feed the baby-troll
  • quote:

Orijinalden alıntı: onurkilic1359

Merhabalar.. Öncelikle kendimi tanıtiyim 1.81 boyunda 65-70 kg arasındayım ve dövüş sporu yapmayı düşünüyorum.Yani yeni başlamayı.Ancak judo ve box arasında kaldım.Ben hem spor yapmak hemde dışarıda kendimi korumak gerekirse dövmek istiyorum.Çünkü bulunduğum okul - ortam vs.. hep kavga gerektiriyor yani bulaşanlar oluyor ve karşılık veremeyince insanın içine oturuyor.Düzenli basketbol yapıyorum yanına ek olarak dövüş sporu eklemeyi düşünüyorum. Babam Judo konusunda istekli.Bir judocu dövüş esnasında 1-2 yumruk yer ama adamın altına girince yere düşürür kolunu bacağını kırar diyor ama ben pek doğrulamıyorum.Box da insan daha avantajlıdır diye düşünüyorum :D Sizlerin de yorumlarınızı önerilerinizi almaktan memnun kalırım .Şimdiden teşekkür ederim herkese.....

Yumruk çeneye oturursa iyi uykular. İlk seferde devrilirsin. Ayrıca bolca masa bulunan bir mekanda yere yatmak pek de mantıklı değil. Cam kırıkları olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: onurkilic1359

Anladım ama basketbol oynuyorum zaten yanına ek olarak yapıcam.Judoya 1 ay kadar gittim iyi bir spor kasları iyi güçlendiriyor ama dışarıda sokakta kullanmak istiyorum yani bazen insanı fıttırıyor bazı insanlar. O zaman bişi yapamayınca oturuyor içime. O yüzden istedim. Ama şimdi düşünüyorum da karşımda bir boxor ile tartıştığımı ve kavga ettiğimi şimdi ben judodaki dirsekten tutmayı nasıl yapcam adama adam gardını almış , pardon ama dirseğini verir misin dicem herif seri seri yumruk atarken ben dirsek tutmaya mı çalışıcam ? Bana mantıklı gelmedi ama başkalarının yorumlarını ve tecribelerini merak ediyorum. Tecrübe sahibi olanlar da bir yardım edebilir mi lütfen :D ?

Konuyu hortlattıgım için özür dılerim öncelıkle. Aslında evet dedıklerın mantıklı seri bır sekılde yumruk sallıyan adamın dırsegını kolunu nasıl tutup da yere vuracaksın adamı . Şunu belırteyım kı sokak dovuslerınde kendıni savunmada basarılı olmak ıcın usta bır judocu olmak gerekıyor yanı kırmızı kahverengı kusak sökmez sokak dovuslerıne . en az 1. dan 2. dan usta olmak lazım. judoyu ıyı kavramıs ve güçlenmıs bır vucuda sahıp olmak lazım. Serı bır sekılde yumruk savuran adamın kolunu usta judocu tutmasını bılır. tuttugunda saglam tutacaksın kı bır daha kolunu kurataramasın. tuttugunda saglam vuracaksın adamı yere.. bu işler ne yazık kı 6-7 ay kursa gıtmekle belıne kusak takmakla olmuyor bu işler. judocu olacaksan saglam usta judocu olmak lazım... çoğu kişi yarıda bırakıyor judoyu. bence ustalaşmak gerekıyor. yoksa ben sokaktakı serserıyı dovemedıkten sonra neye yarar oğrendıgım judo..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: TanridanKutBolmus

Konuyu hortlattıgım için özür dılerim öncelıkle. Aslında evet dedıklerın mantıklı seri bır sekılde yumruk sallıyan adamın dırsegını kolunu nasıl tutup da yere vuracaksın adamı . Şunu belırteyım kı sokak dovuslerınde kendıni savunmada basarılı olmak ıcın usta bır judocu olmak gerekıyor yanı kırmızı kahverengı kusak sökmez sokak dovuslerıne . en az 1. dan 2. dan usta olmak lazım. judoyu ıyı kavramıs ve güçlenmıs bır vucuda sahıp olmak lazım. Serı bır sekılde yumruk savuran adamın kolunu usta judocu tutmasını bılır. tuttugunda saglam tutacaksın kı bır daha kolunu kurataramasın. tuttugunda saglam vuracaksın adamı yere.. bu işler ne yazık kı 6-7 ay kursa gıtmekle belıne kusak takmakla olmuyor bu işler. judocu olacaksan saglam usta judocu olmak lazım... çoğu kişi yarıda bırakıyor judoyu. bence ustalaşmak gerekıyor. yoksa ben sokaktakı serserıyı dovemedıkten sonra neye yarar oğrendıgım judo..

kimle judo çalıştın bilemem
    ama
    yazdıkların net yanlış.
    Ne kahverengi kemerler gördüm, pis adam da dövdüler, Türkiye'de derece de yaptılar.
    İş biraz da insanda demek ki!

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.