Şimdi Ara

Justice League gişede beklentilerin altında kaldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
1.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  Justice League gişede beklentilerin altında kaldı
    DC Comics'in Batman, Superman, Wonder Woman ve Flash gibi sevilen kahramanlarını bir araya getiren Justice League, geçtiğimiz hafta vizyona girdi. DC hayranları tarafından yıllardır beklenen Justice League filminden beklentiler oldukça yüksekti. Ne var ki film vizyondaki ilk haftasında gişede beklentileri karşılayamadı.

Yönetmenliğini Zack Snyder (Man of Steel, Batman v Superman)'in üstlendiği filmin vizyondaki ilk hafta sonunda 110 ile 120 milyon dolar arasında bir gişe hasılatı elde etmesi bekleniyordu. En karamsar tahminlerde bile filmin 100 milyon barajını rahatlıkla aşması öngörülüyordu ancak Justice League beklentilerin çok altında kaldı ve vizyondaki ilk hafta sonunda 94 milyon dolar hasılat elde ederek hayal kırıklığı yarattı.

ABD'de Şükran Günü tatili olması nedeniyle film normalde sinema salonları için sakin geçen hafta içinde de geniş bir izleyici kitlesine ulaştı ve bu sayede ilk hafta sonundaki zayıf başlangıcı biraz da olsa telafi etmiş oldu. Bugün itibariyle Justice League'in Kuzey Amerika gişe hasılatı 147 milyon dolara ulaşmış durumda. Bu rakamın Şükra Günü tatili sonunda 172 milyon dolara yükselmesi bekleniyor.

Bu rakam sıradan bir film için büyük bir başarı olarak kabul edilirdi, ancak söz konusu Justice League gibi pahalı ve büyük umutlar bağlanan bir film olduğunda, 172 milyon dolar hayal kırıklığı anlamına geliyor.

Justice League, Warner Bros'u zarara uğratacak

300 milyonu aşan prodüksiyon bütçesine bir de tanıtım kampanyası için harcanan 150 milyon dolar eklendiğinde Justice League'in Warner Bros'a maliyeti 450 milyon doları buluyor. Bu yüzden filmin sadece maliyetini karşılaması için bile 650 - 700 milyon dolar gişe hasılatı elde etmesi gerekiyor. 
     Justice League gişede beklentilerin altında kaldı 
    Filmin ABD dışındaki gişe performansı (185 milyon dolar) biraz daha umut verici olsa da bunun da Warner Bros'u zarardan kurtarmaya yetmeyeceği söyleniyor. Forbes'in geçtiğimiz günlerde yayınladığı makaleye göre Justice League, Warner Bros'u 50 ile 100 milyon dolar arasında zarara uğratacak.

DC sinematik evreninin geleceği şüpheli hale geldi 

DC'nin sevilen kahramanlarını bir araya getiren Justice League'in gişede hayal kırıklığı yaratması DC sinematik evreninin geleceğini de tehlikeye attı. Warner Bros'un DC sinematik evreninden hepten vazgeçmesi beklenmiyor ancak Justice League'in devam filmi başta olmak üzere hazırlık aşamasındaki çeşitli projelerin rafa kaldırılabileceği söyleniyor.

Resim Galerisi

Resimin Açıklaması
    Justice League filminden yeni görüntüler
    DC sinematik evreninin bir sonraki filmi 21 Aralık 2018'te vizyona girecek Aquaman olacak. Aquaman'i 2019 yazında vizyona girecek Shazam! ve 1 Kasım 2019'da vizyona girecek Wonder Woman 2 izleyecek. Bu noktadan sonra DC sinematik evreninin nasıl şekilleneceği ise şimdilik belirsizliğini koruyor.

• Nerde o eski filimler en azindan bir duygu vardı ruh vardı gişe kaygısı yoktu simdiyse adamlar sanatı falan bir kenara bırakmis işin muhasebesiyle uğraşıyorlar tabi abartiyor olabilirim isin maddi yönüde önemlidir fakat örnek vermek gerekirse ilk spiderman serisinde ki o ruh diğer serilerde bariz bir sekilde yoktu bu sebepleki artık süper kahraman filmlerine pek sıcak bakamıyorum böylesi güzel serileri hiç ediyorlar.
    DC bu kafayla daha çok beklentilerin altında kalır.

Marvel, Infinity War'a gelinceye kadar kaçtane Avengers filmi çekti ve kaçtane karakterine solo film çekti ortada. DC ise Man of Steel sonrası bodoslama dalış yaptı. Nolan olmasaydı şuan Batman bile beyazperdede neredeyse unutulmuş olacaktı.

DC'nin yapacağı en güzel şey; Solo filmlere abanmak sonrasında ise Justice League'i yeniden odaklanmak. Kimse ne izlediğini anlamıyor kopuk bölük pörçük birşeyler yapmaya çalışıyorlar.
  • şahsen yorumları okuduktan sonr tüm hevesim kaçtı, aylardır beklediğim filme daha gitmedim. bu kadar bariz ve saçma hatayı nasıl yapmışlar insanın aklı almıyor. superman matrixteki agent smith'e benzemiş. onun fotosunu gördüm kusasım geldi zaten

• Warner Bros kendi yaptı kendi buldu, aynı EA gibi. Anlayan anladı, anlamayanlar filmin anakonusuna baksınlar.

• canguler917 kullanıcısına yanıt
    Alakası yok. Sinemaya gitmezsin belki ama bilgisayar ya da vb. bir yerde izlediğinde hiç öyle bir şey olmadığını görürsün. Fragmanlar kötü hazırlanmış onu anlıyorsun.

//spoiler//
    Superman gayet iyi. Flash harbi komik geldi bana. Çoğu sahnesinde baya güldüm. Batman' in ise filmin girişinde camdan yansıyan görüntüsü ve genel duruşu wb oyunlarında ki gibiydi. Yani baya heyecan vericiydi.Daha çok şey var söylenecek ancak eleştirmen değilim sadece batman' i seven bir izleyiciyim.

//spoiler//

• Yine karanlik dovus sahneleri ve kotu dovus sahnesi gorsel efeftleri kendileri kasiniyor insan biraz kopya ceker Marvel den

• Çok başarılı bir film değil, DC yi daha çok severim. Marvel kötü film yapsa bile DC'nin filmlerinden daha başarılı görülüyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şuan filmden eve geldim, ilk seans filmi kuracağız diye bence tamamen boştu. İkinci seansta da film çok basit son buluyor, biraz uğraşsalar son anda kazansalardı falan.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • DC'nin en büyük düşmanı WB

• ne filmi izledim ne de fragmanları (psg ile ozel çekilen hariç) dizi takipçisi olarak flash' ı cok garipsedim. batman da zaten kara şovalye serisindeki tadında degil izlemem herhalde heyecanlandıran bir film olmadı

• dc kahramanlarını ve senaryolarını yeterince iyi satamıyor, aslında durumun ana ekseni bu

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eskiden Batman olsun Superman olsun bi anlamı vardı. Şimdi sırf gişe yapmak için hepsini toplayıp birşeyler yapmaya çalışmışlar ama heyecan uyandırmadı bende.

• Gidene saygı duyarım ama ne Marvel ne de DC filmlerine gitmem. Bunlar zararlı ot gibi. Kaliteli bilimkurgu ve özgün projelerin önünü kesiyor.

• Batman'ı sen alır bu hale getirirsen olacağı budur. Gişe olsa ne olmasa ne? Kara Şövalye nerde bu nerde bir düşünün. Nolan sonrası bir daha Batman tutmaz. Batman'ı da Superman'ın yancısı yaparsanız hiç tutmaz.

• film senaryo olarak güzel dğeil konu çok dağılmış.ayrıca wonder women olan kadının kurşunlara kolunu kaldırarak durdurması bence saçma bir senaryo.ayağına gelen kurşunlar koluna nasıl geliyor anlamış değilim.artık tüm filmlerde bir kaç tane kahramanı toplayıp oynatmak ne kadar mantıklı bilmiyorum.

• Tek bir kahramanin etrafinda hikayenin sekillenmesini hep daha guzel bulmusumdur. Birkac kahramanla birlikte film oldugunda konu cok dagiliyor, karakterin tarzlari uymuyor bu seferde seyirci filmi benimseyemiyor, sevemiyor.

• Batmanin enfes refleksleri ile adam oldurmeye ramak kala olarak sinirli sekilde adam dovmesini isterdim. Makine gibi dovusmek 15-20 adama karsi. Hic yardim almadan. Batmanin karanlik tarafini gormek cok iyi olurdu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7 yaşındaki çocuklar bile sıkılmış artık süper kahraman çöplerinden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nerde o eski filimler en azindan bir duygu vardı ruh vardı gişe kaygısı yoktu simdiyse adamlar sanatı falan bir kenara bırakmis işin muhasebesiyle uğraşıyorlar tabi abartiyor olabilirim isin maddi yönüde önemlidir fakat örnek vermek gerekirse ilk spiderman serisinde ki o ruh diğer serilerde bariz bir sekilde yoktu bu sebepleki artık süper kahraman filmlerine pek sıcak bakamıyorum böylesi güzel serileri hiç ediyorlar.

• ÇÖP olduğu için normal .

• Hak eden hak ettiği kadar izleniyor..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.