Şimdi Ara

Kış lastiğine geçerken : Tavsiyeler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
2
Favori
2.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • diyelim ki kış lastiğini taktık yollarda kar yok ama buzlanma var...işe yarar mı kış lastiği...
  • drakyuz D kullanıcısına yanıt
    Tabii ki kesinlikle. Zaten kış lastikleri 7°C ve altı sıcaklıklarda kullanım için üretilirler. Yaz lastiğinin hamuru 7°C'nin altındaki sıcaklıklarda sertleşir, frenleme kabiliyetinde ve tutunmada azalmalar yaşanır. O yüzden, bulunduğunuz yerde kar yağmasa bile güvenliğiniz için kış lastiği takmanızı öneriyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rezulteo Lastik -- 12 Aralık 2013; 14:55:24 >
  • kia sportage 2.0 crdi awd model aracımız var 1700 kilo , 235 55 r 18 ölçüsü için 1 takım kış bir takım yaz lastiği alıcaz , önerielerinizi beklıyoruz , (samsun -ordu, ılıman ıklım perfonmans oncelıklı ) ! Teşekkürler

Not: Kar lastiği ve kış lastiği arasındakı ana fark nedir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadohan -- 13 Aralık 2013; 10:09:46 >
  • sadohan kullanıcısına yanıt
    Kar lastiği dedikleri aslında kış lastiğidir.yani kar lastiği ve kış lastiği diye ayrı ayrı kavramlar yoktur.
  • web sitenizde ki AB etiklendirme simülatörü güzelmiş.
  • ancakveancak kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederiz, işinize yaradıysa ne mutlu !
    Merhaba,
    Aracınızın motor tipi de yazabilir misiniz rica etsem? Buradan bakabilirsiniz dilerseniz :http://www.rezulteo-lastik.com.tr/kia-icin-lastik/sportage/sportage

Ve lord66'nın dediği gibi, kış ve kar lastiği aslında aynı şeydir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rezulteo Lastik -- 13 Aralık 2013; 15:43:10 >
  • Arkadaşlar 2008 model cliom var kış lastiği lamka istiyorum internet sitelerinde dolaşırken kliksada bu lastiği gördüm nasıldır fiyatı ve performansı bilen ve yardımcı olacak arkadaş varsa çok sevinirim.
    http://www.kliksa.com/urun/michelin-175-65-r14-82t-alpin-a4-oto-kis-lastigi/901909508
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rezulteo Lastik

Türkiye’nin birçok bölgesinde hava sıcaklıkları oldukça düştü, ayazlar başladı, bazı bölgelerde çoktan kar yağdı, bazılarında ise çok yakında kar düşmesi bekleniyor. Yani kısacası; kış lastiklerine geçme zamanı çoktan geldi. Yaz lastiklerinizden kış lastiklerinize geçerken ihtiyacınız olabilecek tavsiyeler :

Lastik saklama

Kış sezonu boyunca kullanmadığınız yaz lastiklerinizi bıraktığınız gibi bulmak istiyorsanız, onları uygun bir şekilde saklamalısınız. Çünkü aksi takdirde, uygun şartlar altında saklanmamış olan lastiklerde çatlamalar olabilir ve lastiğin hamuru özelliğini kaybedebilir. Bunu önlemek, lastiklerinizi kaybetmemek için uymanız gereken saklama koşulları mevcut :

- Lastiklerin havalandırılmış, kuru ve sıcaklığın 10 ile 25°C olan bir alanda saklanması gerekmektedir.

- Lastikle herhangi bir kimyasal maddenin (çözücü, hidrokarbon) temas halinde olmadığından emin olunmalıdır. Çünkü bu maddeler lastiğin hamuruna zarar verir.

- Lastiklerin jantlı ya da jantsız saklanma durumlarına göre değişen saklama yönüne uyulmalıdır. (Ayrıntılarını burada bulabilirsiniz :http://www.rezulteo-lastik.com.tr/lastik-rehberi/lastik-bakimi/lastikleri-mevsimden-mevsime-nasil-muhafaza-etmeli-4539 )

Kış lastiklerini takmadan önce

Kış lastikleriniz henüz aracınıza takılı değilken, onları kontrol etmek ve özellikle aşınmasını ölçmek. çok daha kolaydır.

Bilinmelidir ki kış lastikleri de diğer lastikler gibi bir yasal aşınma sınırına tabiidirler : bu lastiklerin de yasal aşınma sınırı 1,6mm.’dir. Bununla birlikte, bazı markalar lastiğin belli bir aşınma sınırına ulaşınca kar üstünde istenilen performansı göstereceğini garantilemezler. Örneğin; Michelin, kış lastikleri için bu aşınma sınırını 4mm. olarak belirtmiştir.

Yeni kış lastikleri seçmek

Eğer mevcut bulunan kış lastikleriniz çok aşındıysa, artık yeni kış lastikleri alma zamanınız gelmiştir. Bu konuda size birkaç öneri :

- Bir lastik kullanıcısı tarafından çok beğenilen bir lastik, başka bir kullanıcı tarafından oldukça kötü bir şekilde eleştirilebilir. Aslına bakarsanız bu çok normal; çünkü bir kişinin ihtiyaçlarına hitap eden, kullanım tarzına, aracına ve aracın kullanıldığı yola uygun olan lastikler; bu koşulların değiştiği diğer bir kişiye beklenildiği şekilde hizmet etmeyebilirler. En iyi lastiğin aranmasından ziyade kişinin ihtiyaçlarına en uygun lastiğin aranması daha mantıklıdır.

- Lastikler alınırken sadece ebatlara değil, yük ve hız endekslerine de dikkat edilmelidir. Kış lastiklerinizi alırken ise hız endeksi konusunda biraz daha toleranslı davranabilir; Q (160 km/s) hızına kadar inebilirsiniz.

- Size en uygun lastikleri bulmak için lastikleri birbirleriyle karşılaştırın. Bunun için Rezulteo'dan faydalanabilirsiniz.

Geç kalmadan, stoklar tükenmeden kış lastiklerinizi almanızı öneriyoruz.

Yani sitenizde pirelliye lider lastik markası demişsiniz ya başka bir şey demiyorum. Brigestone de çalışan prosesçi falansınız heralde.

• Rezulteo Lastik kullanıcısına yanıt
    2.0 crdi 184 ps awd arac 1740 kg , perfonmanslı kullanılmakta , yaz ve kış lastiği önerisi
    nokian goodyear ve contnental tercıhen ))
  • gezginbur kullanıcısına yanıt
    Dünyada 5 buyuk lastık markası var , mıchelın brıgstone contınental pırellı ve dunlop, eee demekkı 5 buyuk lıder markadan bırı pırellı, f1 de sponsor , superspor aracların tedarıkcısı demekkı var bı lıderlık !!!!!
    kışın dediğiniz 3 marka da olur.

ama yaza bu gider

https://www.youtube.com/watch?v=72pokEsMo-4
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadohan

Dünyada 5 buyuk lastık markası var , mıchelın brıgstone contınental pırellı ve dunlop, eee demekkı 5 buyuk lıder markadan bırı pırellı, f1 de sponsor , superspor aracların tedarıkcısı demekkı var bı lıderlık !!!!!

Pirelli Türkiye deki binek lastik üretimini durdurdu bilyormuydunuz
  • gezginbur kullanıcısına yanıt
    Komple robotıze tek fabrıka pırellıye aıt , hala perfonmans lastıklerınde genelde ılk ucte , hepsını gectım turkıyede fabrıka kapatması bu pazara aıt bır durum , dunyadaki durumunu etkılemez ;)
  • SATURNUS2014 kullanıcısına yanıt
    z yi bilmiyorum astrada er300 u kullandık sesli konforsuz ama saglam lastıktı , bıde arastrırken bır sey farkettım , lastık olculerınde de belırgın bır perfonmans farkı var , dıelım 195 de testi bırıncı bıtıren lastık , 225 de ılk 4 e zar zor gırebılıo , bıde sessızlıkte ve yakıtta nokıan baya ıyı , kış lastıklerınde de cok ıyılermıs ancak her avrupa sıtesınde olan her model turkıye sıtesınde yok ;)
    2 yazdır er300 vardı arabada. valla çok sağlam, balon yapması zor ama mermer gibi lastik. konfor çok kötü, bir de uzun yolda tam kafa şişirme lastiği, çok sesli. babamın araca nokian h aldık 2 yıldır kullanıyor. arada büyük konfor ve ses farkı var. arabada yalnızken lastikleri denemeyi severim. yağmuda sert fren yapıyorum, çok çok zorluyor, abs devreye girmiyor. enteresan bişi var. etikete göre er300'ün ses değeri nokian h'tan daha düşük. ama aksine nokian h çok daha sessiz, hem de japon arabasında. o ses değerleri aracın dışından alınan değeri gösteriyor diye bir yazı okumuştum ama emin de değilim. ses değeri pratik kullanımda tutmuyor.

ben er300'leri geçen ay çıkarıp kışlıkları taktım, yazın yeni yaz lastiği olarak nokian line denemek istiyorum. deseni biraz daha değişik.

zline daha üst hız sınıfında. yani bizimki gibi c sınıfı araçlarda gerek yok bence, eğer araç gt falan değilse tabi.

eğer köy yolu, çakıllı asfaltlı karışık yolda kullanacaksanız er300 iyi, aşınması az olur ama normal asfaltta nokianın her hangi bir yaz modeli çok daha zevkli olur. hız yapacaksanız zline

selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sabansipsak -- 15 Aralık 2013; 1:36:02 >

michelin kadar yumuşak değil nokian h. michelin kadar yumuşak lastik yok. ama ne kadar yumuşaksa o kadar iyi yol tutar mantığı da yanlış, yumuşaklığın optimum bir değeri olur her araç için. çok yumuşak lastik ağır bir araçta problem oluyor. araç hızı artırdıkça gezelemeye başlıyor. nokian h'ı çok kasisli yolda kullanıyoruz samsunda şehir içi şehir dışı, 2 yıldır balon yok. hatta ben bir gelin alma merasiminde fena bir yerde çok süratli geçtim kasisten, jant eğildi ama lastik balon yapmadı.

z line hız sınıfı farklı olduğu için setliği ve karkas yapısı çok farklı. yanakları daha sağlam ve sert diğer muadil markalar gibi. balon yapma riski nokian h'a göre çok daha düşük. tabi aracın ağırlığı, hızı ve girilen kasis çok önemli. öyle yer olur ki lastiğin sağlamlığı da para etmez. er300 kadar sert lastik ben henüz kullanmadım. ne kadar yüksek hız sınıfında olursa olsun er300 kadar konforsuz değil. ama tabi er300 kadar sağlam mıdır test etmek lazım, maşallah mermer gibi :)

• quote:

Orijinalden alıntı: SATURNUS2014

quote:

Orijinalden alıntı: sabansipsak

michelin kadar yumuşak değil nokian h. michelin kadar yumuşak lastik yok. ama ne kadar yumuşaksa o kadar iyi yol tutar mantığı da yanlış, yumuşaklığın optimum bir değeri olur her araç için. çok yumuşak lastik ağır bir araçta problem oluyor. araç hızı artırdıkça gezelemeye başlıyor. nokian h'ı çok kasisli yolda kullanıyoruz samsunda şehir içi şehir dışı, 2 yıldır balon yok. hatta ben bir gelin alma merasiminde fena bir yerde çok süratli geçtim kasisten, jant eğildi ama lastik balon yapmadı.

z line hız sınıfı farklı olduğu için setliği ve karkas yapısı çok farklı. yanakları daha sağlam ve sert diğer muadil markalar gibi. balon yapma riski nokian h'a göre çok daha düşük. tabi aracın ağırlığı, hızı ve girilen kasis çok önemli. öyle yer olur ki lastiğin sağlamlığı da para etmez. er300 kadar sert lastik ben henüz kullanmadım. ne kadar yüksek hız sınıfında olursa olsun er300 kadar konforsuz değil. ama tabi er300 kadar sağlam mıdır test etmek lazım, maşallah mermer gibi :)

teşekkürler hocam. bridgestone la devam öyleyse. ancak son olarak bana yaz lastiği olarak ne kullanmamı tavsiye edersiniz

aracınız nedir?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SATURNUS2014

quote:

teşekkürler hocam. bridgestone la devam öyleyse. ancak son olarak bana yaz lastiği olarak ne kullanmamı tavsiye edersiniz

aracınız nedir?

ha golf 7 idi sanırım, 17 jant, zline çok güzel olur.

hatta kulanan bir arkadaşın yorumu var ekşi sözlükte;

https://eksisozluk.com/nokian--1014521?p=2

• Saglamlık onemlı tamam ama frenaj ve yoltutus da onemlı er300 turkıye kosulları ıcın fena degıl ,, ama 4 mewsım lastıgı , artık ımkanlar dahılınde varsa bır takım yaz bır takım kıs lastıgı almak lazım ;) bnde bunu arastırıyorum ama hala cevap bulamadım
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.