Daha önce yazılmıştı bi çok kere ama sanırım database den silinmiş veya ben bulamadım onun için buraya yazıyorum. anlatımdaki ayarlar K700i+tcell içindir. Menü+bağlantı+data iletişim+data hesapları+yeni hesap ekle ye giriyoruz gprs data+yeni hesap ismi( atın kafadan bişey)
APN: internet (mutlaka böle olmalı) kullanıcı ismi: boş bırakılır şifre: boş bırakılır yapıyoruz ve kaydediyoruz. sonra telin mesajlar bölümünden emaile giriyoruz ordan ayarlara girip yeni hesaba giriyoruz ve örneğin posta yazıyoruz okeyliyoruz sonra kullanılan hesap bölümüne hani kafadan atmıştık ya işte o hesabı seçiyoruz. protokol: pop3 gelen sunucusu: kullanmak istediğiniz pop destekli mailin gelen sunucu adresini yazıyoruz. gelen port: 110 şifreleme: yok posta kutusuna: mail adresimi tastamam yazıyoruz şifre: şifremizi girelim ama dikkat! rakamları yazarken modu rakama döndürmeyi unutmayın. giden sunucusu: kullanmak istediğiniz pop destekli mailin giden sunucu adresini yazıyoruz. geden port: 25email adresi: ayne tastamam yazalım giden, kopyala: kapalı veya açık siz seçin ben de kapalı. konrtol sıklığı: istediğiniz aralıkta yazın ama sık aralıklaarda fatura kabarabilir aman dikkat!!! ve evet işlem bitti kaydet çık... bu arada gprs ayarlarınızda Apn de internet yazılı olması gerekebilir/gerekmektedir. ki zaten en ucuz budur ben bunu kullanıyorum. 1750 Tl/kb+%25 ÖİV veya 60kb 1 kntr. walla aynen böle yapıyorum:) elimden geldiğince yazmaya çalıştım.