Şimdi Ara

Kablo çok uzun olursa baglanti yavaşlarmi ?Gelin tartişalim !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
7.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba ben bu konu üzerine tartişilmasi gerektigini düşünüyorum bazilarimizin evinde kablo baya uzundur internet kablosu ve bağlanti hizi etkilermi hiç fark edemeyiz. ben örnek vereyim size .

ben dün süperonline internet bağlattim. Giriş den salona ve salondan odaya kadar 15 25 metre kablo geçti

kablolar kivrik şekilde döndü bazen ve kapilar kapanmiyor kablo yüzünden zorladigimizda kapaniyor ama kablo hasar görüyor tahminimce ezilmeler oluyor kabloda bu hizi etkilermi ? ne derecede etki olur

çok uzun kablo olmasi neti yavaşlatirmi ? nasil anlariz ? bu konulari tartişalim arkadaşlar beraber.

umarim cevaplicak babayigit vardir ben şuan şüpheliyim net hizimden çünkü çok kablo dolaşti evin içinde modem de zaten dandik tigin marka modem verdiler süperonline allah yardimcimiz olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kral3535 -- 5 Aralık 2010; 17:42:38 >

• bende yaklaşık 20-25 mt kablo çektim salondan odaya kadar. Herhangi bir sorun yok. hatta ortalarda bir yerde kablo ezile ezile artık içindeki telleri gözükmeye başladı bende bantlamıştım hız testi yaptığım zaman tam verim alabiliyorum.. kablonun uzunluğu interneti yavaşlatığını sanmıyorum
  • Bakır telli bildiğimiz telefon kablosu mu ? ethernet kablosu mu ?

Ekleme:

http://forum.donanimhaber.com/m_44978050/tm.htm

Açmış olduğunuz konuya bakılırsa evinize fiber optik kablo döşendiğini söylüyorsunuz. Bu kabloda mesafe sorun olmaz.

İki konu arasında çelişki var.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

Orijinalden alıntı: krm-iks

Bakır telli bildiğimiz telefon kablosu mu ? ethernet kablosu mu ?

Ekleme:

http://forum.donanimhaber.com/m_44978050/tm.htm

Açmış olduğunuz konuya bakılırsa evinize fiber optik kablo döşendiğini söylüyorsunuz. Bu kabloda mesafe sorun olmaz.

İki konu arasında çelişki var.

ETHERNET kablosu hocam döşettim.
  • Cat5e veya Cat6 kablo döşemişlerdir.

Teoride 100m, pratikte 90m ye kadar problem olmaz. 90m ye yaklaşıyorsa, araya bir tane basit switch koyarsınız, bir 90m daha uzatırsınız.

bir zahmet şu adrese gidin :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: PhantomX

bir zahmet şu adrese gidin :)

ahah sevdim bunu guzelmis
  • Tartışılacak birşey yok aslında her kablo türünün kaldırabileceği bir uzunluk değeri vardır kayıp olmadan data iletişimi sağlanması için.Bizim tartışmamızla değişecek bir şey değil.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam wi-fi adaptör alın 30-40 tl civarı hem çevre güzel olur hemde kablo ile uğraşmasınız

Konuya gelecek olursak pek fazla hız düşümü olmaz kayıp olur ama abartılacak kadar değil yani
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.