soracağım soruya "benzer" sorular buldum forumdai ancak tam olarak benim durumuma uymadığı için sormak zorunda kaldım.
Kablo Tv + Teledünya + Uydunet kullanıyorum.
Teledünya görüntü kalitesinden ve uydunet'ten yana bir sıkıntım yok, ancak kablo tv tam bir felaket. görüntü çok karıncalı + ahereket eden gölge dalgalanmalar var. bir nevi eski balkon antenlerinin görüntüsü gibi. bu görüntüyü nasıl düzeltebilirim?? (bağlantı yapıldıktan sonra hemen ertesi gün arıza bildiriminde bulundum, gelip baktılar, kablolarda sorun yok, sinyali de ölçtüler normal dediler. en sonunda çareyi "sitede genel bir sorun olduğunu ve yakın zamanda çalışma yapacaklarını"söyleyip gittiler. neredeydse 30 aylık taahhütüm bitti, ne çalışma yapan oldu ne de yayında düzelme. doğrusu uğraşmak da istemiyorum.)
kurulu sistemden bahsedeyim: binada merkezi uydu sistemi var (15 katlı apartman). çatıdaki uydudan kablolar bodrum kattaki dağıtıcıya geliyor. oradan tüm dairelere dağılıyor. her dairede bir dağıtıcı kutu var, tüm odalara kablo gidiyor. ben tüm odalarda kablo tv izleyebileyim diye splitter taktırdım. kablo tv'yi kuran arkadaşlar mevcut splitter'i değiştirip yerine Procomm marka 4'lü splitter taktı ( S05-04 ... 5-1000 Mhz DC BLOCK).
dediğim gibi, uydunet ve teldünya'dan yana derdim yok, ancak kablo tv yayın kalitesi berbat. şimdii...
1-görüntü kalitesini araya sinyal güçlendirici takarak düzeltebilir miyim? eğer düzeltmek mümkünse kullanacağım yükselticinin özellikleri nasıl olmalı? (marka model önerisine her zaman açığım).
2-kablo tv'ye geçince daireye gelen kabloyu merkezi uydu sisteminden çekip hemen yakınındaki kablo tv sistemine bağladılar. şimdi aynı hat üzerinden uydu sistemini de bağlatmak istiyorum. bunun için sinyal birleştirici kullanmam gerekiyor sanırım. bunun özellikleri nasıl olmalı? ve bu durumda kablo tv'nin kalitesi daha da düşer mi?
şimdiden teşekkür ediyorum.
Uydu ve kablo yayınını birleştirirsen İnternet ve Tv de çok sorun yaşarsın. Panodan daireye kadar ilave bir kablo çekmek en mantıklısı bence.
kablo tv yayını için yükselteç bağlarsan sorunu çözebilir ancak 4 lü bölücü attık dediğin yere kadar sinyalin düzgün geldiğinden emin olman lazım. bölücüyü devre dışı bırak kabloyu düz ek yap ve bir televizyonda bak. düzgünse bölücünün önüne yükselteç at ondan sonra tv yayınını tüm noktalarda izleyebilirsin.
kablo tv kapatılacak... analog yayın devri bitti... devir digital tv ve radyo yayını devri...