Şimdi Ara

Kablo TV ve LCD ilişkisi + modeller hakkında bilgi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
8.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar öncelikle herkese selamlar, bu forum gerçekten Türkiye'de tek deiyebilirim. Tüketiciler için gerçekten çok faydalı bilgiler içeriyor.

Neyse benim sorunum şu ki, 32" LCD panel almak istiyorum. Ancak ilk etapta (yaklaşık 1 yıl) kablo tv ile yetinecegim.

Sizlerden yardım beklediğim sorular;

1) Kablo TV'yi LCD panel de seyrederken CRT'lere göre performans düşüşü olur mu yoksa en kötü aynı kalitede mi izlenir?

2) Kablo TV'yi LCD panel de seyrederken görüntü kalitesini nasıl arttırabilirim?

3) Kullanmaktan çok memnun oldugum Samsung HTDS 100 tipi ev sineması sistemini LCD panele nasıl bağlamalıyım.( Sistemin bağlantı özellikleri / Çıkış Terminalleri : 1 Komponent / 1 S-Video / 1 Kompozit ---- Giriş Terminalleri : 1 Kompozit )

4) Almayı düşündüğüm bir kaç model var bunlardan hangisini / neden tavsiye edersiniz?

. Samsung LE32S71B
    . Philips 32PF5331
    . LG 32LC2R
    . Toshiba 32WL66
    . Sony KDL 32U2000

Sorularım biraz fazla oldu ancak kısıtlı bütçe ile en iyi performansı yakalamam lazım.

Yardımınıza gerçekten çok ihtiyacım var.

Şimdiden Tesekkürler

• Cevaplarım

1. Şuan Türkiye deki yayınlar arasında kablo TV, LCD TV de en kötü gösterecek yayın tipidir. En azından digitürk, imkanınız varsa da uydu receiverla TV yayınlarını seyretmenizi öneririm. Kablo yayında, CRT lerdeki görüntü kalitesi, LCD TV ye göre çok daha yüksek olucaktır.

2. Kullanıcagınız kablo ve menude yapıcagınız görüntü ayarları ile çok az bir iyileştirme sağlanabilir. Ama sonuçta gelen sinyalin tipi ve yayın çözünürlüğü, LCD TV için çok düşük.

3. Sahip oldugunuz baglantılar içerisinde, player - TV arasındaki bağlantıyı kaliteli bir component kablo ile yaparsanız, en kaliteli görüntüyü alırsınız.

4. Şahsi fikrim, vermiş olduğunuz modeller içinde Samsung, LG ve Toshiba arasında bir şeçim yapmalısınız.

• ben sony KLV-27HR3 kullanıyorum ilk çıkan sony lcd lerden kablolu var herhangi bir problerm yok görüntüde. ama büyük ihtimal uydu ile çok daha iyi performnas göstrereceğini düşünüyorum. o yüzden sırf daha iyi görüntü için bir uydu seti almayı düşünüyorum.

almayı düşündüğünüz modeller içinden de sony yi tavsiye ederim
  • Kablo Tv'deki görüntü kaybı farkedilecek kadar yogun olur mu?
  • Konu biraz göreceli onedenle öncelikle bunların şahsi fikrim olduğunu belirtmeliyim

LCD de kablotv izlemek pek iyi bir fikir değil. CRT ile karşılaştırınca çok ciddi bir kalite düşüklüğü olduğunu göreceksiniz. Ama alım amacınız sadece kablotv izlemek değilde bilgisayara bağlarım vs diyorsanız o zaman lcd de kablotv görüntüsüne 1 sene katlanmanıza değebilir.

Karar vermek için yapabileceğiniz tek şey var o da gidip bir kaç lcd tvyi uydu yayını açtırıp izlemek ve kablotv nin bu yayından belirgin ölçüde kötü olduğu gerçeğini düşünerek alım kararını vermek.

Eğer plazma alacak olsaydınız kablotv ile bir süre idare edebileceğinizi gönül rahatlığıyla söyleyebilirdim çünkü ben öyle yapıyorum. Görüntü eski televizyonumdan daha iyi diyebilirim, en azından renkler açısından

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lost_ -- 6 Şubat 2007; 16:51:15 >

• dün lcd tv evime kuruldu, burda okuduklarım kadarıyla ciddi anlamda kablolu tv de görüntü kaybı olacağıydı, evet bariz bir görüntü kaybı oluyor crtlere göre, ama benim beklediğimden daha iyi bir görüntü var şuan kablo tv de. birde göreceli bir kavram, ben digiturkten izliyorum ama kablo tv de izlenmeyecek gibi değil
  • Merhaba. Kablo TV nin görüntüsü çözünürlük olarak düşük olduğu kesin. Dolayısı ile Lcd ile seyretmeye kalktığınızda görüntü çok kötü oluyor. Size görüntünün bütün hatalarını sunuyor. :-) Ancak plazmalarda görüntü biraz daha soft tur ve tv yayınına biraz daha uygundur. Ancak şuda bir gerçek ki kablo Tv yakın bir süre içinde tarih olacak. Çünkü eskiden kullanılan çatı antenlerinin kalitesiyle hiçbir farkı yok. Birçok insan dijital yayın kullanır hale geldi. Kablo tv kullanmaya devam etseniz bile karasal yayına geçildiğinde (bir türlü olmadı ama) kalite şuanki dijital yayınlar seviyesine gelecektir. Birçok mağazada component veya HDMI kablo ile bağlanmış kaliteli yayınlar görebilirsiniz. İstanbul Bilişim ise showroomunda kalitesiz sinyal bağlantısı yapıyor. Fikir edinmek için oradaki görüntülere de bakabilirsiniz. Daha önceki başlıklarda İstanbul Bilişim e nasıl gidilir sorulmuştu. Oradaki harita linki ve firma linkini vereyim, işinize yarar diye düşünüyorum.. Kolay gelsin... http://forum.donanimhaber.com/m_12108525/tm.htm
    http://www.istanbulbilisim.com.tr/contact.asp

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bizde de sonys 40s2010 var kablo tv de gorutu puslu gibi ama ole cok bir sorun yok sadece insanda biraza moral bozuklugu yaratıyor.

Ama yakında kablo tv de dijital yayına gececekmis beklicez bakalım :)
  • arkadaşlar da yazmış ama eklemek istedim. mevcut kablo yayın kalitesi ile lcd tv izlemek acaip canınızı sıkabilir. ağzı var ama konuşamıyor gibi bir şey olur. ya görüntü kaynağınızı değiştirin. ya da kablolu yayının dijitale geçmesini bekleyin ki (6 ay içinde üç büyük ile başlayacak), kurlarda oynama olmazsa o zamana kadar lcd tv'ler daha da ucuzlayacaktır.
  • Özellikle Kablo TV ile ilgili cevaplar için herkese tesekkürler, ilk yazdıgım yazıda belirttiğim modeller için neler diyorsunuz?

. Samsung LE32S71B
    . Philips 32PF5331
    . LG 32LC2R
    . Toshiba 32WL66
    . Sony KDL 32U2000
  • benim kişisel fikrim samsung bu modeller içinde çok iyi ama tabi karar sizin..
  • ya arkadaşlar büyük hayallerle 32u2000 lcd tv aldım uydu ile bağlantım var bazen görüntüler süper ama eski yayınlarda gölgeli gösteriyor bu problem nasıl giderilir
  • Bende LCD almayı düşünüyorum ve seçemedim fakat samsung düşünüyorum 3500 gibi bir fiyatı wardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moffaka -- 14 Ağustos 2007; 1:14:24 >
  • aranızdan biri kablolu tv ile lcd tv sinin çekilmiş bir resimini koyarsa sevirnirm bende kablolu ile kullanacağım lütfen
  • hocam çamur oluyor hiç girişme
  • yahu peki napayım babam ısrarlı bende ısrar etmiyorum zaten ama dsmart ve digitürk erken daha bizim için babam almaz ps 3 ten olurum vallahi uydu desen bayaa zor öff
  • hocam aşağıda toshiba 32c3005p ile çekilmiş kablo tv fotoları var çektiğim makine çok kötü ama yine de size bir nebze fikir verebilir (bulunduğum şehir kocaeli)

• tesekkurler fordt. fotograflar sayesinde bir fikir edinebildik az cok.
    ben de 32" bir lcd alip belli bir sure kabloluyla idare edicem. ztn pc we ps3 baglamak icin alicam lcd'yi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.