Arkadaşlar malum üniversite öğrencisiyim evde kalıyorum. Yazın evde değilken modemin fişi çekikti. Gelince tekrardan taktım. Akk ye takılma gibi bir durum yok. Ama internetimin çok yavaş olduğunu fark ettim. Modemi resetleyip tekrardan kurulum yaptım yine sonuç aynı. Telefondadanda hız testi yaptım sonuç yine aynı 3 mbit civarında. TurkTelekon müşteri hizmetlerini aradım onlarda sorunun benden kaynaklı olabileceğini onlardan kaynaklı bir sorun gözükmediğini söylediler. Neyse bende kabloyla bir deneyim dedim hızım birden 40mbitlere çıktı. Bir yerde bir sorun var ama çözemedim. Yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı ?
Wifi tarayı programlar çalıştırıldığında hız çok düşebiliyor. Böyle bir program çalışıp çalışmadığına emin olun. En azından sizin cihazlarda. Öyle bir durum yoksa başkası tarafından sizin wifi adınızın olduğu belli olmayacak bir isim ile değiştirip onunla bağlanın. Ayrıca wifi kanal numaralarınıda tek tek deneyip en iyi hangisinde sonuç aldığına bakabilirsin.
Sadece benim bilgisayarımda değil diğer bir bilgisayarda deneme yaptım sonuç değişmedi. Kanalları değiştirdim 6-7 kez ondada sonuç değişmedi.