Şimdi Ara

[b]Kablolu modeme laptop bağlantısı YARDIM[/b]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • evde Inca ım-204 marka kablolu 4 ethernet portlu modemimle masaüstü pc kullanıyorum. ancak bir laptop aldım modemimi değiştirmeden internete bağlanabilirmiyim. mesela modemin diğer 3 ethernet girişlerinden birine bir çeşit wireless adaptör takılarak laptoptan wireless internete bağlanabilirmiyim? yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eebu -- 23 Şubat 2011; 22:28:29 >

• Merhaba,
    Kablosuz adaptörlerle modemi kablosuz yapamazsiniz.
    Kullandığınız interneti kablosuz yapabilmeniz için birkaç yöntem var.
    1. Access Point (AP): Alacağınız herhangi bir AP'yi modemin ethernet portuna bağlayıp basit birkaç ayar ile kablosuz internet kullanabilirsiniz.
    2. Kablosuz Router: Modeme kablosuz router takabilirsiniz. Basit birkaç ayar ile kablosuz internet kullanırsnız. Maliyet 40 TL'den başlar.
    3. Kablosuz ADSL modem almak.

Esasında işin kökten çözümü kablosuz ADSL modem almaktır. Bu sayede birden fazla cihazla uğraşmanız gerekmeyecek.
    Ama mevcuttaki Inca modemi kullanmanız şart ise AP veya Kablosuz router işinizi görecektir.
    http://www.hepsiburada.com/liste/department.aspx?sp=brand%3dtp-link&CategoryId=410&sc=8
    Bu ürünlerden birini alabilirsiniz.
    Hatta şunu da belirteyimki 2. el sitelerinden çok daha uygun fiyata modem veya router bulabilirsiniz.

• bu konuda forumu araştırdığımda oldukça uzman bir kişi olduğunuzu gördüğüm için yazmıştım çok teşekkür ederim ilginiz için.
    benim masaüstü de olduğu için kablosuz modem seçeneğini dışlamalıyım sanırım. ama bu dediğiniz access pointle kablosuz routerin
    ne farkı var hangisi pratik olur acaba? kullanma kolaylığı bağlanma şifre koyma gibi seçeneği bakımından hangisini tercih etmeliyim?
  • internette şöyle bir ürün dikkatimi çekti, Netmaster WDS-300N 802.11n Ap-router 300 Mbps mantıklı mı almak?
  • KABLOLU modeminizi Access Point yardımı ile kablosuz olarak bağlayabilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: eebu
    benim masaüstü de olduğu için kablosuz modem seçeneğini dışlamalıyım sanırım. ama bu dediğiniz access pointle kablosuz routerin
    ne farkı var hangisi pratik olur acaba? kullanma kolaylığı bağlanma şifre koyma gibi seçeneği bakımından hangisini tercih etmeliyim?

Kablosuz modem kullanmanız masaüstü PC kullanılamayacağı anlamına gelmez. Yani 1-4 portlu kablosuz ADSL modem kullandığınızda istediğiniz kadar masaüstü PC ve istediğiniz kadar kablosuz olarak notebook vs bağlayabilirsiniz. Diğer bir deyişle ister ethernet portundan isterseniz kablosuz olarak dilediğiniz kadar bilgisayar bağlayabilirsiniz. Hatta masaüstü bilgisayarı kablosuz ethernet adaptörü ile internete bağlayabilirsiniz.

Router ve AP arasında amaca göre birtakım temel farklılıklar var. Gerekirse detaylı anlatılabilir. Ama pratik olarak şunu bilinki Router AP'ye göre daha gelişmiş bir cihazdır ve daha çok özellik barındırır. Bir router AP gibi kullanılabilir ama AP router gibi kullanılamaz vs.
    Bağlanma kolaylığı, şifreleme vs açısından bir fark yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: ramazanyalcin

Merhaba,
    Kablosuz adaptörlerle modemi kablosuz yapamazsiniz.
    Kullandığınız interneti kablosuz yapabilmeniz için birkaç yöntem var.
    1. Access Point (AP): Alacağınız herhangi bir AP'yi modemin ethernet portuna bağlayıp basit birkaç ayar ile kablosuz internet kullanabilirsiniz.
    2. Kablosuz Router: Modeme kablosuz router takabilirsiniz. Basit birkaç ayar ile kablosuz internet kullanırsnız. Maliyet 40 TL'den başlar.
    3. Kablosuz ADSL modem almak.

Esasında işin kökten çözümü kablosuz ADSL modem almaktır. Bu sayede birden fazla cihazla uğraşmanız gerekmeyecek.
    Ama mevcuttaki Inca modemi kullanmanız şart ise AP veya Kablosuz router işinizi görecektir.
    http://www.hepsiburada.com/liste/department.aspx?sp=brand%3dtp-link&CategoryId=410&sc=8
    Bu ürünlerden birini alabilirsiniz.
    Hatta şunu da belirteyimki 2. el sitelerinden çok daha uygun fiyata modem veya router bulabilirsiniz.

önerileriniz için çok teşekkür ederim tp-link in 8951 model nolu kablosuz modemini aldım, sorunsuz kullanıyorum, modem hiç aklımda yoktu AP fiyatına geldi hepsi birada komple bir cihaz halloldu sağolun tekrar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: eebu
    önerileriniz için çok teşekkür ederim tp-link in 8951 model nolu kablosuz modemini aldım, sorunsuz kullanıyorum, modem hiç aklımda yoktu AP fiyatına geldi hepsi birada komple bir cihaz halloldu sağolun tekrar

Rica ederim, kolay gelsin...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.