Arkadaşlar TP Link modemmie virüs bulaştı ve ethernet girişi de arızalı.
Üç hafta önce Müşteri temsilcisi ile yaptığım bir görüşmede wifi üzerinden modeme girip güncelleştirdik ama virüs tekrar geldi.
Forumda bir arkadaş yeni bir kaç şey önerdi ama modem arayüzüne ethernet arızalı olduğu için giremiyorum, ifi üzerinden nasıl girdiğimizi de hatırlamıyorum daha sonra aradığım müşteri temsilcisi de etherne kartı harici modem arayüzüne girmeyi bilmiyor. Bilen müşteri temsilcisi kimdi onu da kayıtlarda göremiyorlar çünkü kayıt tutmamışlar.
Modem arayüzüne Wifi üzerinden nasıl girebilirim bilen var ise minnettar kalırım.
Ethernet çıkışlarının modemde yüzde yüz arızalı olduğunu belirteyim. Bayka kablo veya bilgisayar önermeyin.
wifi üzerinden bağlandıysan, ağ ayarlarından ipv4 kısmına manuel olarak ip ve gateway adresini girersen bağlanabilirsin.
bilinmiyorki
kullanıcısına yanıt
Yani bu bölüme ne yazmam gerekiyor?
192.168.1.1 modemin arayüzüne girme rakamlarını mı? Nasıl olmalı yardımcı olabilir misin?
192.168.1.1
Kullanıcı adı: admin Şifre: admin
Siz soruyu yanlış anlamışsınız arkadaşım.
Sorun: Wifi üzerinden modeme nasıl girilir? Siz ise Wifi üzerinden girdikten sonra modeme nasıl girilir onu yazmışsınız.
Teşekkür ederim arkadaşım yardımınızın bi yardımı olmadı, gerisini zaten ben de biliyorum. Ethernet kartı ile yapılan modeme girişin izah etmenizin bana yardımı olmadı.
Başka bilen var mı, lütfen yardım.
Modem Kurulum Ayarlarını Yapma ve Kablosuz İnternet (Wifi) Şifresini Ayarlama Modeminize reset attınız ve internete bağlanamıyorsanız. Modem kurma ayarlarını yapmayı bilmiyorsanız veya Kablosuz ağ şifresini tekrardan ayarlamak istiyorsanız aşağıdaki bilgileri göz önünde bulundurarak gerekli tüm modem kurulum ayarlarını yapabilirsiniz. Modeminizin Wlan Vlan ayarlarını yapabilir değiştirebilir mevcut şifrelerinizi görebilirsiniz. Ayrıca modemi daha önce başka bir yerde kullanıyor ve modemi başka bir yere taşıdıysanız aşağıdaki kurulum ayarları yaparak gerekli düzenlemeleri sağlayabilirsiniz.
Modem Kurulum ve İnternet Ayarlarını Yapma ve İlk ADSL Modem Kurulumu Nasıl Yapılır: Burada bilmeniz gereken iki konudan bahsedeceğim bunlar Wifi kablosuz ağ şifresini değiştirme veya yeniden oluşturma ve İnternetiniz çalışmıyorsa yapmanız gerekenleri sırasıyla yazacağım.
Öncelikle Modeminizin resetlenmiş olduğunu varsayıyorum. Yani yeni alınmış bir modemde neler yapılması gerekmektedir bunlardan bahsedeceğim ve ilk olarak internet ayarlarımızı yapacağız.
Modem İnternet Ayarlarını Yapmak; Öncelikle elinizde Kullanıcı Adı: 2761512302@ttnet Şifre: adsl15 benzeri bir modemin Ttnet internet sağlayıcısından hat almasına ve internet bağlantısına erişebilmesine izin verecek sadece bulunduğunuz yerdeki hattınıza tanımlı bir kullanıcı adı ve şifre bulunması gerekmektedir. Eğer yoksa 444 0 375 numaralı ttnet müşteri hizmetlerini arayarak alabilirsiniz ve birde modeminizin arkasında Telefon hattını bağlamış olmanız ve modemin çalışıyor olması gerekmektedir. Modeminizin ADSL hattını almaya çalıştığını yani ADSL lambasının yanıp sönmeler sonunda sabit olarak yanması gerekmektedir. Kullanıcı adını ve şifresini girmediğimiz için internet ışığı yanmaz.
Ardından modeminize bağlantı yapmış olmanız gerekmektedir. Bu bağlantıyı bir ETHERNET kablosu veya KABLOSUZ olarak modeme Sınırlı Erişim olarak da olsa bağlanmanız gerekmektedir.
Bu bağlantıyı yani ilk bağlantı sırasında sıkıntılı olan modemde bir şifre varsa ve sizden şifre istiyorsa fabrika ayarlarında tanımlanan şifre modemin arka yüzünde WLAN şifresi olarak bulunan şifreyi girebilirsiniz.
Bağlantıyı Sınırlıda olsa yaptıktan sonra internet ayarlarımızı yapmak için varsayılan ağ geçidi numarasıyla modemin ayarlarına giriş yapmamız gerekmektedir.
Varsayılan Ağ geçidi Numarasını Öğrenmek ( Modemin arayüzüne yani Ayarlarına girmek için Gerekli olan adres numarayı öğrenmek için) ; Bilgisayarım>Denetim Masası>Ağ ve Paylaşım Merkezi>Ağ Bağdaştırıcı Ayarlarını değiştire giriyoruz. Açılan ekranda Bağlandı yazan yani üzerinde kırmızı Çarpı olmayan simgeye iki defa basalım ve Açılan ekranda Ayrıntılar bölümüne girelim. Aşağıdaki resimden de varsayılan ağ geçidi numarasını nasıl öğrenebileceğinize dair yolu görebilirsiniz.