Şimdi Ara

KABLONET [ANA KONU] (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
64.763
Cevap
416
Favori
3.474.694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: EliasGS

kablonet baglantimi kablolu bicimde desktop ta ve wireless olarak da notebook da kullanmak icin USR 5461 wireless router almak istiyorum ancak nereye gitsem farkli yorumlarla karsilasiyorum. kimi olur diyor kimi kablonette kullanamazsiniz diyor. acikcasi kafam karıstı.

USR 5461 kullanan var mı? ya da kesin bilgisi olan?

kullanırsın....
  • wireless router alabilirsin..ben router almadim eski motorola modemimi sattim. yerine wireless li bir motorola aldim yabanci bir siteden :D kargo ile birlikte 100$..Türkiyede motorolanin wireless modemi yok olsa bile bu fiyata bulmaniz imkansiz..
  • biraz once turksat kablo hizmetlerini aradim. Kablo hizinda artis olacak mi diye sordugumda, verdikleri cevabın yanı sıra yeni bişey daha ogrendim ve cok hosuma gitti. :)

Bundan sonra kesinlikle kablonet destek bedeli odemeyeceksiniz, 256 hizinizda 37 YTL odeyceksiniz, 512 yaptirmak isterseniz eger 72 YTL odeyceksiniz sadece dendi.

Yani sonuc olarak, artik teknik destek bedeli yok, zaten istersen arada 20 YTL fark olsun yinede adsl e gecmem, kablo ile kiyaslanmicak kadar kotu benim gozumde, neyse mevzu bu degil.

şimdi en son fiyatlar su sekilde;

128 Kbps 20.Ytl
    256 Kbps 37.Ytl
    512 Kbps 72.Ytl
    1024 Kbps 160.Ytl
    2048_Kbps 250.Ytl

yarin hemen 512 ye geciyorum.

Limitsiz ADSL 512 - 89 YTL iken, ayni hizlarda bile hız farkinda cok ustun olan kablonet 512 - 72 YTL iken, 3 senedir 256 kablo kullanicisi olarak hemen 512 ye gecmem gerek sanirim :)

Ayrica sunu da belirttiler, sınırlı baglanti da geliyormus kablonete, adasl deki gibi, ve daha ucuz olacakmis.

Bu Turksat nasıl olduysa bi işi duzgun yapti ve eline aldi su kabloneti, hic ummazdim bu sekilde olacagini.

Son sozum sudur ki, yanlis anlamayin beni tabi, umarim ADSL ile Kablonet daha cok kapişir da birbiriylen, fiyatlar daha da duser... :)

• quote:

Orjinalden alıntı: m_girit

biraz once turksat kablo hizmetlerini aradim. Kablo hizinda artis olacak mi diye sordugumda, verdikleri cevabın yanı sıra yeni bişey daha ogrendim ve cok hosuma gitti. :)

Bundan sonra kesinlikle kablonet destek bedeli odemeyeceksiniz, 256 hizinizda 37 YTL odeyceksiniz, 512 yaptirmak isterseniz eger 72 YTL odeyceksiniz sadece dendi.

Yani sonuc olarak, artik teknik destek bedeli yok, zaten istersen arada 20 YTL fark olsun yinede adsl e gecmem, kablo ile kiyaslanmicak kadar kotu benim gozumde, neyse mevzu bu degil.

şimdi en son fiyatlar su sekilde;

128 Kbps 20.Ytl
    256 Kbps 37.Ytl
    512 Kbps 72.Ytl
    1024 Kbps 160.Ytl
    2048_Kbps 250.Ytl

yarin hemen 512 ye geciyorum.

Limitsiz ADSL 512 - 89 YTL iken, ayni hizlarda bile hız farkinda cok ustun olan kablonet 512 - 72 YTL iken, 3 senedir 256 kablo kullanicisi olarak hemen 512 ye gecmem gerek sanirim :)

Ayrica sunu da belirttiler, sınırlı baglanti da geliyormus kablonete, adasl deki gibi, ve daha ucuz olacakmis.

Bu Turksat nasıl olduysa bi işi duzgun yapti ve eline aldi su kabloneti, hic ummazdim bu sekilde olacagini.

Son sozum sudur ki, yanlis anlamayin beni tabi, umarim ADSL ile Kablonet daha cok kapişir da birbiriylen, fiyatlar daha da duser... :)

Hocam zaten destek bedeli bayadir alinmiyor...kablolu turksat a gectiğinden beri boyle..bunlara bir de aylik tv ücretini ödüyörsün..gerci onu haric tutmak lazim..bende 256ya gecicem 128di.. 256kb 37YTL + 7YTL tv ücreti toplam 44.. Yine iyi bence..Daha da düşecek diye tahmin ediyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Weezer -- 13 Eylül 2006; 21:46:21 >

• sonuçta bu topicte ve başka topiclerde de söylediğim gibi bu rekabet bize yaradı.ancak yinede dünyanın en pahalı interneti bizdegerçi bu tüketiciyi kandırma yönteminden ziyade gerekli alt yapıya yatırım yapmama sorunu.yani şu an bize 2mbitlik bağlantı 20 ytlye verilse muhtemelen servis sağlayıcılar zarar edecekler.yani yatırım yapılması şart.
  • Arkadaşlar eskiden teknik destek alıyorduk ve bedelini ödüyorduk, şimdi evet para kesildi ama adam gibi teknik destek de kesildi. Yıllardır kablo tv ve internet kullanıcısıyım, yıllardır karşılaşmadığım sorunlarla son bir iki aydır sık sık karşılaşır olduk. Geçenlerde 24 saat süreyle kablo tv ve internet yoktu ve bu hiç alışık olduğumuz bir durum değil. Ayrıca sık sık internette yavaşlamalar ya da kesilmeler oluyor. Bunlar kablo tarihinde görülmüş olaylar değil :(

Böyle yapacaklarsa bıraksınlar ben interaktife destek hizmet bedeli ödemeye razıyım, en azından sağlıklı bir internetimiz vardı eskiden

Kablo tesisatı gibi çok değerli ama ülkemizde çağın çok çok gerisinde kalmış uyuyan bir devi, kullanıcılara daha iyi hizmet verecek hale getireceğini beklediğimiz Türksat’ın, tesisatı aldıktan sonra kavga etmek dışında hiç bir şey yapmamış olması ve ilerisi için de ümitlenmemizi sağlayacak hiç bir şeyin olmaması nedeniyle büyük bir kızgınlık ve üzüntü içindeyim. İşin kötüsü her şey gün geçtikçe daha kötüye gidiyor.

Sorumlu ve vicdanlı birileri artık bu işe bir el koysun lütfen. Göz göre göre kablo’yu öldürmeyelim.

http://www.kablodatekelehayir.org/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hatipoglu -- 13 Eylül 2006; 22:54:30 >

• quote:

Orjinalden alıntı: hatipoglu

Arkadaşlar eskiden teknik destek alıyorduk ve bedelini ödüyorduk, şimdi evet para kesildi ama adam gibi teknik destek de kesildi. Yıllardır kablo tv ve internet kullanıcısıyım, yıllardır karşılaşmadığım sorunlarla son bir iki aydır sık sık karşılaşır olduk. Geçenlerde 24 saat süreyle kablo tv ve internet yoktu ve bu hiç alışık olduğumuz bir durum değil. Ayrıca sık sık internette yavaşlamalar ya da kesilmeler oluyor. Bunlar kablo tarihinde görülmüş olaylar değil :(

Böyle yapacaklarsa bıraksınlar ben interaktife destek hizmet bedeli ödemeye razıyım, en azından sağlıklı bir internetimiz vardı eskiden

Kablo tesisatı gibi çok değerli ama ülkemizde çağın çok çok gerisinde kalmış uyuyan bir devi, kullanıcılara daha iyi hizmet verecek hale getireceğini beklediğimiz Türksat’ın, tesisatı aldıktan sonra kavga etmek dışında hiç bir şey yapmamış olması ve ilerisi için de ümitlenmemizi sağlayacak hiç bir şeyin olmaması nedeniyle büyük bir kızgınlık ve üzüntü içindeyim. İşin kötüsü her şey gün geçtikçe daha kötüye gidiyor.

Sorumlu ve vicdanlı birileri artık bu işe bir el koysun lütfen. Göz göre göre kablo’yu öldürmeyelim.

http://www.kablodatekelehayir.org/

kablolarda degisme oldugundan o sorun gercekleşmişti, ayrica ben neden kablonetin eski sahiplerine destek veriyim ki, onlar kadar kaliteli olmasa da turksattakilerde yardimci oluyor, ayrica 12 ytl denen destek parasini vermiyorum artik, beni ilgilendirmez kim almiş kim almamiş kabloneti, dunyada en pahali in ternetin uygulandigi ulkelerden birinde oldugumuzu hatirlatarak, en ucuzu kim saglicaksa o eline alsın kabloneti, ayrica yillardir teknik destek parasi alanlarin derdi halk filan degil, tamamen artık bu işten para kazanamamalarıdır, bide site yapmişlar verdigin link gibi, madem o kadar bizi dusunuyolardı, bu fiyatlara cekselerdi onceden.

Diger arkadaslarin da dedigi gibi, kimde olursa olsun isterlerse kavga etsinler, birbirlerini yesinler, ama bu işten biz karli cikalim...

• Ben bu kavgada herhangi bir tarafı savunduğum için vermedim linki, o linkde sorun yaşayanların ve kızgın olanların bol bol mesajı var, o yüzden verdim. Türksat da açsın böyle bir site, oraya da yazalım, oranın da linkini verelim.

Şu anki son durum: 12 YTL kazandık, sağlam çalışan sistemi kaybettik. Kesinlikle biz karlı çıkalım, ama 12 YTL karşılığında kaliteyi düşürerek değil

Ne firmalar bizi düşünüyor ne de Türksat, orası kesin. Ama şu an Türksat'a kızgınlığım çok daha fazla.

Benim 24 saat sorunumda kablo değişimi filan da yoktu, İncesu'daki arızayı 24 saat gideremediler. Halen ara sıra internet yavaşlıyor ya da kopuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hatipoglu -- 14 Eylül 2006; 0:06:46 >
  • Bu yazıyı kendi blog'uma yazmıştım, buraya da alıntılayım.

quote:

Kablo TV / İnternet bilmecesi
    Kablo şebekesi gibi çok değerli, ancak yıllarca ihmal edilen bir sektörde bugünlerde kullanıcıları oldukça mutsuz eden sıkıntılı bir süreç yaşanıyor ve nasıl sonuçlanacağı da belli değil.

Bugün dünyada dijital TV, VoIP ve interneti en kaliteli ve hızlı şekilde evlere sunan kablo şebekelerinin Türkiye'de halen içler acısı halde olmasını Türk Telekom'un satışı öncesi ADSL şebekesini güçlü tutmaya çalışmakla açıklamak belki de kolaydı, ama Türksat'a devredilen ve büyük potansiyel vadeden bu şebekenin gün geçtikçe daha can sıkıcı bir çıkmaza sürüklenmesini kavramak ve bu çıkmazdan kimlerin kar ettiğini anlamak mümkün değil.

Bugünlerde Türk Telekom'la 1997 yılında gelir paylaşımlı sözleşme imzalayan İnterkatif, Kablonet gibi aracı firmalar ile şebekeyi ele alan Türksat arasındaki anlaşmazlık nedeniyle şiddetli bir kavga yaşanıyor ve bu nedenle bırakın ihmal edilmiş şebekenin geliştirilmesi, kablo kullanıcıları için her şey eskisine göre daha kötü olmaya başlıyor.

Anlaşmazlık sözleşmenin maddelerinin her iki tarafca farklı yorumlanması nedeniyle ortaya çıkıyor. Türksat, lisanslarını alan aracı firmaların tüm alt yapıyı Türksat'a terkederek kendi yeni alt yapılarını kurmalarını istiyor. Zaten bir süredir bu firmaları devre dışı bırakmış ve yeni taşeron firmalarla anlaşmış durumda. Firmalar ise buna karşı çıkıyor; mahkemelere yansımış olan ve yürütmeyi durdurma ya da yürütmeyi durdurma istemine ret ile giden kararlar var. Korkulan bu çekişmenin son kullanıcıya bir şekilde yansımasıydı ve malesef bu da gerçekleşti.

Bu süreçte kablo kullanıcılarının hiç görmediği büyüklükte arızalar yaşandı, 24-72 saat sürebilen kablo tv ya da internet arızaları gerçekleşti. Firmalar bunu beceriksiz ve tecrübesiz yeni taşeron firmaların hizmeti sağlıklı verememesi şeklinde açıklarken, Türksat farklı yerlerde eş zamanlı çıkan bu büyük arızaların sabotaj olma olasılığını ima etti. Firmalar buna karşı çıktı ve şebekelere zaten hiç bir şekilde sokulmadıklarını söylediler vs vs.

Sonuçta kablo kullanıcları şu anda isyandalar. Artık eskiden ADSL'de olduğu gibi telefonda saatlerce teknik destek yetkililerine ulaşmaya çalışan, internetleri ve tv yayınları ikide bir kesintiye uğrayan kızgın kablo kullanıcıları var. İşin kötüsü 1 Mbit internetin rutine girdiği ülkemizde halen mantıklı bir tarifeye ancak 256K bağlanabiliyorlar ve halen bir kısmının görüntü kalitesi bozuk 45 analog TV yayınına sıkışıp kalmış durumdalar.

http://www.kablodatekelehayir.org/ firmaların kurduğu bir isyan platformu. Kimin bu kavgada haklı olduğunu ve kullanıcı için kimin daha hayırlı olacağını bilememekle beraber kullanıcılar öfkelerini burada her geçen gün daha sesli ifade ediyor. Bakalım bu maceranın sonu ne olacak?

• quote:

Orjinalden alıntı: hatipoglu

Ben bu kavgada herhangi bir tarafı savunduğum için vermedim linki, o linkde sorun yaşayanların ve kızgın olanların bol bol mesajı var, o yüzden verdim. Türksat da açsın böyle bir site, oraya da yazalım, oranın da linkini verelim.

Şu anki son durum: 12 YTL kazandık, sağlam çalışan sistemi kaybettik. Kesinlikle biz karlı çıkalım, ama 12 YTL karşılığında kaliteyi düşürerek değil

Ne firmalar bizi düşünüyor ne de Türksat, orası kesin. Ama şu an Türksat'a kızgınlığım çok daha fazla.

Benim 24 saat sorunumda kablo değişimi filan da yoktu, İncesu'daki arızayı 24 saat gideremediler. Halen ara sıra internet yavaşlıyor ya da kopuyor.

ben istanbuldaki sorun zannettim, o yuzden oyle yazdim. Ne olursa olsun, 512 baglantiya su an 72 YTL verecegim, adsl de bile 89 iken hemde. dedigim gibi, birbirlerini yemeye devam etsinler, kazanan halk olsun ilk kez bu ulkede

• haklısın fiyatlar indi kalitede indi biraz ama kalitenin inmesinin sebebi birazda şudur : Bize teknik destek veren firmalar hacize ugradıktan sonra kablo internetin serverlarına ya da nasıl denir baglantı merkezlerine saldırıda bulunmuş bir kaç kez. yagmalamışlar. geçenlerde ankara çayyolu bilkent tarafındakine saldırdılar mesela. böyle şeylerde var yani ama haklısın ben 4 senelik kablo kullancısıyımı şu 1 ay en fazla sorun yaşadıgım ay oldu .
  • kablolu 256 ile maximum 25-26 arasi download yapabiliyorum..bunu farklı serverlardan da denedim..tek servera bagli kalmadim..lakin adsl 256 kullananlar 30 a kadar cıkıyormus..niye böyle anlamadim. :(
  • Ben Ankara'da sorunsuz olduğu zamanalrda 29-30 ortalama ile indirebiliyorum.
  • Dün akşam saatlerinden beridir internetim çok kötü, modem online olmasına rağmen sık sık kesildi, geri geldiği zamanlarda da çok yavaştı. Sabrettim sabrettim geceye doğru aradım. Artık hep bana mı denk geliyor bilmiyorum ama, arıza olduğu zamanlarda genelde olduğu üzere Ankara'dan 4440126 ya da 126 telefonlarına ulaşmak mümkün olmadı, çalıyor açılmıyor, telesekreter de devreye girmiyor. Ben de her zaman yaptığım üzere önüne başka bir ilimizin şehirlerarası kodunu ekleyerek aradım: 0212 4440126. Daha önceki başka denemelerimde de olduğu gibi Ankara'dan direkt olarak ulaşılamayan telefonlar 0212 ile ilk çalışta açıldı.

Telefonu açan arkadaş Ankara'da özellikle Dikmen bölgesinde çok büyük çaplı ciddi arızalar olduğunu ve çok fazla ihbar aldıklarını, ancak benim bölgemde arıza kaydı olmadığını söyledi. Ancak sistemlerinde problem olduğunu ve modemimi oradan kontrol edemeyeceğini söyledi. Bana iki öneri getirdi: isterseniz arıza kaydı alalım arkadaşlar gelsinler, isterseniz yarın sabah tekrar arayın 9 gibi dedi. İlk önerisi gece yarısı gelecekler gibi duruyordu ve zannederim kabul etmeyeceğimden emindi. Ben hemen arıza kaydı alın, gelsinler dedim, ne derse beğenirsiniz, ekipler yarın sabah 9'da çalşmaya başlıyormuş :) Daha önce interaktifte bu tür sorunlarımızın direkt giderildiğinden bahsettim, biz de giderebilirdik ama otomasyonumuzda problem var dediler. Telefondaki arkadaşa Ankara'dan neden ulaşamadığımı, bunu özellikle mi yaptıklarını da sordum. Not aldı, yarın soracak zannederim.

Bu işin tadı iyiden iyiye kaçmaya başladı :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hatipoglu -- 20 Eylül 2006; 7:09:20 >

• 12 den kurtulduk derken böle hizmetler almak üzücü tabi.Bende 3-4 gün arızalı gitti kablo aradım konuştum sonraki gün düzeldi kimsede gelmedi hala sorunsuz o günden beri :)

Yani 5 senelik aboneyim ilk defa böle dandirik bi durumla karşılaştım bende ama ne yapalım 512 e geçicem bende utv ye dilekçemi veriyorduk para almamaları için ?
  • Arkadaşlar önümüzdeki hafta okulum açılıyor, dolayısıyla şu an kullanmakta olduğum 1Mbps/3gb kotalı Adsl'i kapattırmayı düşünüyorum. Ama elimin altında yine internet olmasını istiyorum, lakin 29 ytl vermek gelmiyor içimden. Gördüğüm kadarıyla da kablonet 128kbps 20ytl alıyor sınırsız için. Sorularımsa şunlar,

1.Adsl modemim var, kablonet için yeni modem almam gerekir mi?
    2.Bağlantı ücreti vs. gibi eksta ücretler ne kadar tutuyor?
    3.Destek ücreti denen şey tam olarak ne oluyor ve ödememe hakkım var değil mi?

Bilgilendirirseniz sevinirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: darthAquila

Arkadaşlar önümüzdeki hafta okulum açılıyor, dolayısıyla şu an kullanmakta olduğum 1Mbps/3gb kotalı Adsl'i kapattırmayı düşünüyorum. Ama elimin altında yine internet olmasını istiyorum, lakin 29 ytl vermek gelmiyor içimden. Gördüğüm kadarıyla da kablonet 128kbps 20ytl alıyor sınırsız için. Sorularımsa şunlar,

1.Adsl modemim var, kablonet için yeni modem almam gerekir mi?
    2.Bağlantı ücreti vs. gibi eksta ücretler ne kadar tutuyor?
    3.Destek ücreti denen şey tam olarak ne oluyor ve ödememe hakkım var değil mi?

Bilgilendirirseniz sevinirim.

Bunlar zaten sitesindeyazıyor oradan bakabilirsin ve yeni modem alman gerekior tabikide

• Millet isyan ediyor, sanırım uzak dursam iyi olacak şimdilik kablodan..
  • arkadaşlar şu ip olayı geçmiş bi kaç kez ip değişmek için yapmanız gerekn şu

önce başlat çalıştır cmd yazın ve enterlayın

gelen pencerede komut satırına ipconfig /release yazın ve bekleyin ipnizin değerleri 0lı bir şekilde gelcek karşınıza sora modeminizi fişten 10saniye kadar çektikten sonra geri takın ve ipconfig /renew yazın ipniz değişecektir ve rapid-share gibi download sitelerinden rahatlıkla downloadunuza devam edebilirsiniz umarım işinize yarar daha önce verildiyse kusura bakmayın....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ruxano -- 23 Eylül 2006; 19:32:45 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kolcu4

arkadaşlar şu ip olayı geçmiş bi kaç kez ip değişmek için yapmanız gerekn şu

önce başlat çalıştır cmd yazın ve enterlayın

gelen pencerede komut satırına ipconfig /release yazın ve bekleyin ipnizin değerleri 0lı bir şekilde gelcek karşınıza sora modeminizi fişten 10saniye kadar çektikten sonra geri takın ve ipconfig /renew yazın ipniz değişecektir ve rapid-share gibi download sitelerinden rahatlıkla downloadunuza devam edebilirsiniz umarım işinize yarar daha önce verildiyse kusura bakmayın....

eywallah hocam..
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.