Şimdi Ara

KABLONET [ANA KONU] (3242. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64.849
Cevap
415
Favori
3.480.889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
58 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 32393240324132423243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Çözünürlük aldatıcıdır önemli olan o çözünürlükteki verilen bitrate sayısıdır büyük ihtimal kablo izle dediğinizde yüksek bitrate sayesinde daha iyi bir görüntü elde ediyorsunuz.

• İstanbul Avrupa yakasında genel arıza var. Ne zaman düzeleceği hakkında bilgisi olan var mı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok ben Ataköy'deyim. 3 sene önce binaya kadar fiber yaptılar ama koca Ataköy'de hiçbir İSS'nin gpon'u yok maalesef.

• 10 yıldan fazladır kablo internet kullanıyorum, nadiren kesinti olup kendiliğinden geliyordu, 1 günden fazla modem online olmayınca arıza kaydı açtım.CBW-383Z4 U/S ışığı mavi yanıp sönüyordu. Modem arayüzüne dahi giremiyordum. Herhalde ya genel arıza var ya da modem arızalandı dedim. Bölgemde genel arıza gözükmüyor.

2 saat sonra teknik servis geldi, apartman kutusundan sinyal ayarlaması yaptı, modem online oldu, daha sonra evin içindeki kablo TV ile kablo internet ayıran splitter arızalı dedi ve değiştirildi. Sinyal değerlerini yanındaki tabletten kontrol etti, gayet iyi dedi ve gitti. Problem çözüldü, modem mi arızalandı dedim, nedenlerden biri de o olabilirdi ama modemde arıza yok dedi.

Modemi sadece bridge mod ile kablosuzu kapalı halde kullanıyorum, interneti mercusys router ile eve dağıtıyorum. Hız testi yaptım gayet iyi, ping 10 çıktı, oyun oynamıyorum, interneti genelde TV box yayınları için kullanıyorum. modemin snr değerleri de, down snr 42, down power 5, up pwr 41.

Şimdilik problem yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar merhaba. Ben daireme internet bağlatacağım siteden sorguladığımda "Seçmiş olduğunuz adreste fiber altyapısı ile 4K KabloTV ve 100 Mbps'ye kadar destekleyen Kablonet hizmeti sunulmaktadır yazıyor" bu ne demek? İnternet de mi fiber yoksa VDSL mi anlamadım. 1000 mbps fiber desteklemiyor diyor. Türk telekomla görüştüğümde VDSL demişti.
    Bir de kablotv nedir neleri kapsıyor?
    Online oyun oynuyorum ping sorunu türk telekom da mı yoksa bunda mı daha azdır? Türk telekom 96 mbps dedi altyapıyı.

• _THANOS_ _ kullanıcısına yanıt

Kablonet fiber 100 dediği; ne fiber ne vdsl, kendi docsis ( koaksiyel kablo üzerinden) kendi altyapısı. 100 üstü yok. Pazarlama taktiği. 

Türksat hem kendi altyapısı üzerinden( docsis-100 e/ Fiber-1000 e kadar), hem de Tt altyapıdan (vdsl-100/fiber 1000 e kadar) hizmet veriyor.

Yahni; Tt altyapıdan vdsl veya fiber hizmetini Türksat'tan da satın alabllirsin, diğer firmalar gibi.(varsa)

Kablo tv, antensiz kablo üzerinden tv. Analog ve diçital, 2 çeşit. Diçital de şifre çözücü kartla ( kutu veya modül) izleniyor. Paketli ve kanal sayısı çok. Fiyatı da çok.Güzel paketliyorlar. 

• HesaplıBilgi kullanıcısına yanıt

Teşekkürler hocam. Kendi altyapısı mı yoksa tt altyapısı mı üzerinden verdiğini nasıl öğrenirim? Müşteri hizmetleri söyler mi? Bir de kendi altyapısı varsa tt altyapısına göre nasıl oluyor? Normalde tt zaten yalın internet kampanyasıyla bile 400'e geliyor. Kanal alayım bari 500 olsun dedim ama..

Büle çıkıyorsa; Docsis kendi altypaısı, Sağda ki yeşil olsaydı, Türksat-çipon (Fiber)

KABLONET [ANA KONU]

Binada ki kutunuza bakın. Kutu mühim.KABLONET [ANA KONU] 

Kutunuz şöle ise, Docsis (100 e kadar). Kablo farklı dikkat ediniz; koaksiyel kablo.

KABLONET [ANA KONU]

Kutunuz büle ise; Çipon (fiber-1000 e kadar)

KABLONET [ANA KONU]

Tt altyapı sorguda; vdsl veya fiber varsa, onu da diğer alternatif firmalarda olduğu gibi alabilirsiniz. Altyapınız ne ise.

• Türksat'ta Tt altyapıdan vdsl veya fiber alırsan, upload hızları Telekom'a göre düşük.

KABLONET [ANA KONU]

Kendi Docsis altyapısnda da; farklı uploada için farklı fiyat var.

KABLONET [ANA KONU]

Tt daha mantıklı olur; bence.

Görseldeki gibi çıkıyor hocam. Docsis altyapısı VDSL'e göre nasıldır acaba? Bir de kablotv kanal çeşitliliği olarak digiturke göre nasıldır?

• Normal kullanımda iyidir; oyun konusunda iyi değil gibi, ping bakımından. Modemleri de sıkınıtılı; vdslde ki gibi alternatif cihaz olayıda yok, o da sıkıntı.

verdikleri modemi bridge moda alıp cat kablo ile routera bağlanılır

Kablonetin kendi altyapısındaki fiberde uploud hızları telekomdan çok daha yüksek mesela 1000 lik pakete uploud 125mbit telekomda 50mbit

• bil21 kullanıcısına yanıt

Arkadaş da Türksat-çipon yok, sorunda orada. Tt altyapıdan, Türksattan alırsa up düşük olur. Docsis'den alırsa da fiyat up lu olur. Hem docsis modem kirası öde+ rüter masrafı o da çok up lu oluyor. 

O fiber sayfası hatalı olabilir bence mh yi aramak en iyisi olur

Aramak faydalı olabilir tabii ki; bina içi kutulara bakarakta anlaşılır. Kutudan dairelere giden kablo türüne göre. Ben de doğru gösteriyor. Tabii önce 100 mbps Docsis'e fiber diye yazmamak lazım. 

Ben onu demiyorum hocam uploud hızları hatalı yazılmış olabilir

Bilemiyorum; sitede yazan bu şekilde.Daha önce vdsl-fiberde 4,5 gibiydi; yükselmiş sanki.

aynı vdsl gibi yüksek ping sorunu ve max 100mbps üstü yok doccis de binam da var doccis ancak boşuna duruyor türksat binalara kadar fiber altyapı çekti ancak sistem olarak doccis kurdular fiber altyapının hiç bir anlamı kalmadı yazık çekilen fibere bölgemizde zaten turknet gigafiber var gpon ve türktelekomun gpon var kimse doccis sistem kullanmaz kimse almaz türksat kablonet boşuna yapılan bir sistem doccis

• inceoktay İ kullanıcısına yanıt

Hocam docsis sitemi çok önceden yapılan bir sistemdi o yüzden gpon fiberler yok iken ADSL/VDSL kullanmak yerine tam hız kullanmayı sağlıyor zaten kablonete docsis yapmıyor fiber yapıyorlar banada 2024te gpon fiberi geldi onu kullanıyorum

• 
Sayfa: önceki 32393240324132423243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.