Şimdi Ara

Kablonet Bağlatmayı Düşünüyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün gördüğüm tarifeye göre 75GB AKN 24Mb/s hızda internet 40.99₺ 12 ay taahhütlü sizce bağlatmalı mıyım?

Kullananlar deneyimlerini paylaşabilir mi?

Vadettiği hızları sunabiliyor mu?
    Ve en önemlisi ping kaç civarı seyrediyor?
    Cevaplar için şimdiden teşekkürler hayırlı forumlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafa042 -- 12 Nisan 2017; 13:56:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kesinlikle öneriyorum paketindeki hız neyse tam o hızı veriyorlar ben suana kadar pingle ilgili bi sorun yaşamadim.

• Binanızda kablo hizmeti var ve siz düşünüyor musunuz?
  • Ping işi maalesef bazı yerlerde çok kötü. Şansınıza bağlı. 50 de çıkıyor 350 de

• zulu123 Z kullanıcısına yanıt
    Benim bulunduğum bölge de henüz fiber internet altyapısı mevcut değil ondan dolayı sordum zaten adsl konusunda yani

• quote:

Orijinalden alıntı: mustafa042

Benim bulunduğum bölge de henüz fiber internet altyapısı mevcut değil ondan dolayı sordum zaten adsl konusunda yani

Kablo altyapısı var mı, yok mu? Varsa zaten fiber kullanacaksınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zulu123

quote:

Maalesef Yok olsa zaten hiç düşünmeden

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: zulu123

quote:

Maalesef Yok olsa zaten hiç düşünmeden

Kablonet adsl üzerinden hizmet vermiyor sadece kendi altyapısı üzerinden veriyor.
  • Kablo altyapısı fiber değil kaç kere diğeceğiz. Docsis Koaksiyel Kablo Altyapısı

• Docsis 3.1 bile daha yeni yeni GPON fiber ile kıyaslanabilir hâle geldi.

• Kablonet Bağlatmayı Düşünüyorum

Türksat Kablonet 10 mbit sınırsız
  • Al bence ama modemlerinin cekim gucu vasat evin tam ortasina kurdur fiyat olarak en ucuzu alabilirsen 50mbps

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NITRO

Kablo altyapısı fiber değil kaç kere diğeceğiz. Docsis Koaksiyel Kablo Altyapısı

Belki bölgesel farklılıklar olabilir ancak bölgemde sokaktaki kutuya kadar fiber geliyor oradan koaksiyele dönüştürülüp binalara veriliyor. Ben bu kutudan en son beslenen binadayım mesela kablo mesafesi 150m kutuya. RF sinyaliyle neredeyse kayıpsız olarak fiber dönüştürücüye bağlantı sağlanıyor. Kablo sisteminde binadaki yükselticiye kadar fiber bağlanmıyor. Sebebi de tabi ki maliyet. Bölgenizde belirli hatlardan fiber hatları geçiyor ve belirli mesafelerle yerleştirilmiş kutulara fiber bağlanıyor. Fiber-Koaksiyel dönüştürücüleri büyük sitelerin girişlerine yerleştirme de yapabiliyorlar ihtiyaca göre. Sonuç olarak Kablo altyapısı fiberdir. Fiber altyapısı denildiğinden modemin konektörüne kadar fiber kablo bağlanacak olarak anlamıyorsanız durum budur. DOCSIS 3.1 ile kanal sayısı artmıştır kabaca söylemek gerekirse. 32x8 kanalla 1gbps kadar hıza ulaşmayı sağlıyor. Her kanalın 33mbps taşıdığı hesabına göre böyle çıkmaktadır. Yani sandığınız gibi DOCSIS 3.1 fibere yakın özellik sağlamıyor. Sadece koaksiyel kablo üzerinden alınabilecek maksimum hızı belirliyor. Ama mevcut durumda 8x2, 16x4, 24x8 veya 32x8 modemlerinden hangisini kullanırsanız kullanın fiber altyapıdan geçiyorsunuz. Bu konuları çeşitli sebeplerle birçok noktada yerinde ve ilgili mühendislerle incelediğim için son derece emin olarak yazıyorum.

• Kesinlikle öneririm güzel hizmet alıyorum ben bu kere sorun oldu onunda hemen çözdüler bende 50 megabit e 75 GB dayım.
    Kablonet Bağlatmayı Düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaterialScience -- 13 Nisan 2017; 1:47:52 >
  • Kablonet Bağlatmayı Düşünüyorum

Memnunum, memnunuz, memnunlar...
  • sniper23 kullanıcısına yanıt
    Sonuçlar çok güzelmiş

• bende yıllardır ttnet abonesıyım.. binamda kablonette mevcut... artık mayıs ayında kablonete geceyım dıyorum

ttnette 35mbps / 100gb akn vardı ve yaklasık 10 gun sonra 300kb lerde surunmeye başlıyordum..

kablonette ne önerırsınız ?

modem olarak ne onerırsınız Wifi de AC yeterlılıgı olan modemlerden mı verıyorlar ? modemlerde usb girişi var mı ? printer ve harddısk baglamak ıcın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ender

bende yıllardır ttnet abonesıyım.. binamda kablonette mevcut... artık mayıs ayında kablonete geceyım dıyorum

ttnette 35mbps / 100gb akn vardı ve yaklasık 10 gun sonra 300kb lerde surunmeye başlıyordum..

modem olarak ne onerırsınız Wifi de AC yeterlılıgı olan modemlerden mı verıyorlar ? modemlerde usb girişi var mı ? printer ve harddısk baglamak ıcın?

Benim nacizane tavsiyem; Yeni tarifeler ve kampanyalar belli olmadan bir şey yapmamanızdır.
  • quote:

bende yıllardır ttnet abonesıyım.. binamda kablonette mevcut... artık mayıs ayında kablonete geceyım dıyorum

Modem olarak Türkiye'de satılan ve Kablo'nun verdiği tek marka var o da NetMaster. Son modelleri AC destekli. Modemler son derece uyduruk. Kalıbına bakınca sanki çok şey yapacakmış geliyor ama maalesef tık yok. USB bağlantısı falan gibi şeyleri hiç aklınızdan bile geçirmeyin, bu cihazlar şu anki haliyle tırt zaten bir de USB şu bu olsaydı her gün yağını değiştirmek gerekirdi herhalde . İnternetinden sorun istemeyen kullanıcılar genellikle iki yöntem kullanıyorlar. Birincisi verdikleri modemi bridge moduna alıp (alet sadece gelen sinyali dönüştürmede ve CMTS'lere bağlanmada kullanılıyor) arkasına paraya kıyıp sağlam bir router bağlayıp ağ ve internet işlerini bu router üzerinden yaptırıyorlar. İkincisi ise Verdikleri bu dandik cihaza hiç bulaşmayıp yurt dışından (kablo sistemimiz Amerikan sistemiyle uyumlu o nedenle avrupa'daki kablo modemlerin uyumluluk sorunu çıkabiliyor) uygun bir cihaz alıp kullanıyorlar. Modem dışında verdikleri hizmet gayet iyi. Servis hizmeti ise mükemmel diyebilirim. Her açılan arızanın 5 saat süresi var.5 saat içinde bölgenize bakan ilgili taşeron firma sorunu çözmek zorunda ve çözüyorlar da. Genel arızaların süresi ise 10 saat. Kablo altyapısından kaynaklanmayan bir sorunsa bu süreler devre dışı kalıyor.
    Önereceğim kampanya isehttps://www.turksatkablo.com.tr/internet-Kampanyalari,443,konusturan-maksimum-keyifli-kampanya-2017 olacak. Nedeni ise tüm hizmetleri kapsayan en ucuz tarifeler bu kapmayada ve en fazla tarife çeşidi de yine bu kampanyada. En alt tarife olan 24/150'den kampanyaya giriş yapın artık 24 ay 24/150 ile 100/500 arasında ayda 1 defa olmak üzere tarife değişikliği yaparak tüm tarifeler emrinizde. Kampanyada ücret olarak giriş tarifenizin altına düşmemek kaydıyla ileri geri tarife değişikliği hakkınız olduğundan en alt tarifeden giriş size büyük serbestlik sağlıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: sniper23

quote:

Benim nacizane tavsiyem; Yeni tarifeler ve kampanyalar belli olmadan bir şey yapmamanızdır.

yenı tarıfeler ne zaman belli olabilir ki ?
    ve siz bu duzenleme ile fiyatların düşebileceğine inanıyormusunuz

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.