Şimdi Ara

Kablonet Bağlatmayı Düşünüyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: zulu123

quote:

Orijinalden alıntı: ender

bende yıllardır ttnet abonesıyım.. binamda kablonette mevcut... artık mayıs ayında kablonete geceyım dıyorum

ttnette 35mbps / 100gb akn vardı ve yaklasık 10 gun sonra 300kb lerde surunmeye başlıyordum..

kablonette ne önerırsınız ?

modem olarak ne onerırsınız Wifi de AC yeterlılıgı olan modemlerden mı verıyorlar ? modemlerde usb girişi var mı ? printer ve harddısk baglamak ıcın?

Modem olarak Türkiye'de satılan ve Kablo'nun verdiği tek marka var o da NetMaster. Son modelleri AC destekli. Modemler son derece uyduruk. Kalıbına bakınca sanki çok şey yapacakmış geliyor ama maalesef tık yok. USB bağlantısı falan gibi şeyleri hiç aklınızdan bile geçirmeyin, bu cihazlar şu anki haliyle tırt zaten bir de USB şu bu olsaydı her gün yağını değiştirmek gerekirdi herhalde . İnternetinden sorun istemeyen kullanıcılar genellikle iki yöntem kullanıyorlar. Birincisi verdikleri modemi bridge moduna alıp (alet sadece gelen sinyali dönüştürmede ve CMTS'lere bağlanmada kullanılıyor) arkasına paraya kıyıp sağlam bir router bağlayıp ağ ve internet işlerini bu router üzerinden yaptırıyorlar. İkincisi ise Verdikleri bu dandik cihaza hiç bulaşmayıp yurt dışından (kablo sistemimiz Amerikan sistemiyle uyumlu o nedenle avrupa'daki kablo modemlerin uyumluluk sorunu çıkabiliyor) uygun bir cihaz alıp kullanıyorlar. Modem dışında verdikleri hizmet gayet iyi. Servis hizmeti ise mükemmel diyebilirim. Her açılan arızanın 5 saat süresi var.5 saat içinde bölgenize bakan ilgili taşeron firma sorunu çözmek zorunda ve çözüyorlar da. Genel arızaların süresi ise 10 saat. Kablo altyapısından kaynaklanmayan bir sorunsa bu süreler devre dışı kalıyor.
    Önereceğim kampanya isehttps://www.turksatkablo.com.tr/internet-Kampanyalari,443,konusturan-maksimum-keyifli-kampanya-2017 olacak. Nedeni ise tüm hizmetleri kapsayan en ucuz tarifeler bu kapmayada ve en fazla tarife çeşidi de yine bu kampanyada. En alt tarife olan 24/150'den kampanyaya giriş yapın artık 24 ay 24/150 ile 100/500 arasında ayda 1 defa olmak üzere tarife değişikliği yaparak tüm tarifeler emrinizde. Kampanyada ücret olarak giriş tarifenizin altına düşmemek kaydıyla ileri geri tarife değişikliği hakkınız olduğundan en alt tarifeden giriş size büyük serbestlik sağlıyor.

çok tşşkur ederım... bende 50mbps yada 100mbps dusunuyordum ama dedıgınız gibi giriş hızı önemli ise.. en dusukten gırmek mantıklıymış...

• quote:

quote:

quote:

bende yıllardır ttnet abonesıyım.. binamda kablonette mevcut... artık mayıs ayında kablonete geceyım dıyorum

ttnette 35mbps / 100gb akn vardı ve yaklasık 10 gun sonra 300kb lerde surunmeye başlıyordum..

modem olarak ne onerırsınız Wifi de AC yeterlılıgı olan modemlerden mı verıyorlar ? modemlerde usb girişi var mı ? printer ve harddısk baglamak ıcın?

Modem olarak Türkiye'de satılan ve Kablo'nun verdiği tek marka var o da NetMaster. Son modelleri AC destekli. Modemler son derece uyduruk. Kalıbına bakınca sanki çok şey yapacakmış geliyor ama maalesef tık yok. USB bağlantısı falan gibi şeyleri hiç aklınızdan bile geçirmeyin, bu cihazlar şu anki haliyle tırt zaten bir de USB şu bu olsaydı her gün yağını değiştirmek gerekirdi herhalde . İnternetinden sorun istemeyen kullanıcılar genellikle iki yöntem kullanıyorlar. Birincisi verdikleri modemi bridge moduna alıp (alet sadece gelen sinyali dönüştürmede ve CMTS'lere bağlanmada kullanılıyor) arkasına paraya kıyıp sağlam bir router bağlayıp ağ ve internet işlerini bu router üzerinden yaptırıyorlar. İkincisi ise Verdikleri bu dandik cihaza hiç bulaşmayıp yurt dışından (kablo sistemimiz Amerikan sistemiyle uyumlu o nedenle avrupa'daki kablo modemlerin uyumluluk sorunu çıkabiliyor) uygun bir cihaz alıp kullanıyorlar. Modem dışında verdikleri hizmet gayet iyi. Servis hizmeti ise mükemmel diyebilirim. Her açılan arızanın 5 saat süresi var.5 saat içinde bölgenize bakan ilgili taşeron firma sorunu çözmek zorunda ve çözüyorlar da. Genel arızaların süresi ise 10 saat. Kablo altyapısından kaynaklanmayan bir sorunsa bu süreler devre dışı kalıyor.
    Önereceğim kampanya isehttps://www.turksatkablo.com.tr/internet-Kampanyalari,443,konusturan-maksimum-keyifli-kampanya-2017 olacak. Nedeni ise tüm hizmetleri kapsayan en ucuz tarifeler bu kapmayada ve en fazla tarife çeşidi de yine bu kampanyada. En alt tarife olan 24/150'den kampanyaya giriş yapın artık 24 ay 24/150 ile 100/500 arasında ayda 1 defa olmak üzere tarife değişikliği yaparak tüm tarifeler emrinizde. Kampanyada ücret olarak giriş tarifenizin altına düşmemek kaydıyla ileri geri tarife değişikliği hakkınız olduğundan en alt tarifeden giriş size büyük serbestlik sağlıyor.

çok tşşkur ederım... bende 50mbps yada 100mbps dusunuyordum ama dedıgınız gibi giriş hızı önemli ise.. en dusukten gırmek mantıklıymış...

rica ederim. abone olduğunuz ilk ay da tarife değiştirme hakkınız var. hizmet aktif olduktan sonra bir 50 veya 100mbps çakarsınız.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sniper23

quote:

Benim nacizane tavsiyem; Yeni tarifeler ve kampanyalar belli olmadan bir şey yapmamanızdır.

yenı tarıfeler ne zaman belli olabilir ki ?
    ve siz bu duzenleme ile fiyatların düşebileceğine inanıyormusunuz

1 Mayıs'tan önce veya sonra fiyatlar belli olabilir. Fiyatlar düşmez ise ben Türknet'e geçecem. Ama fazla yükseleceğini sanmıyorum ki zaten en uygun fiyatları Türknetten önce gene Türksat veriyordu.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Benim nacizane tavsiyem; Yeni tarifeler ve kampanyalar belli olmadan bir şey yapmamanızdır.

1 Mayıs'tan önce veya sonra fiyatlar belli olabilir. Fiyatlar düşmez ise ben Türknet'e geçecem. Ama fazla yükseleceğini sanmıyorum ki zaten en uygun fiyatları Türknetten önce gene Türksat veriyordu.

hocam ttnet var iken aracı bir kuruluş olan turknete hiç bulaşmam... bence sizde bulaşmayın...

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

hocam ttnet var iken aracı bir kuruluş olan turknete hiç bulaşmam... bence sizde bulaşmayın...

1 aylık deneme var, beğenmez para iade gibi bir kampanyasını gördüm. Tabi 1 Mayıs'ı bekliyorum.

• zulu123 Z kullanıcısına yanıt
    En mantıklısı cm-32 muadili bir cihaz getirtebilirsek güzel olacak. Olmadı CM-16+Router almak bile mantıklı geliyor. Artık NetMaster modemleri kiralayacakmışız.2 TL'ye zaten ayda modemu satıyordu.Bir bu eksikti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Kardeşim ben 100 mbps 100 gb akn olanhttps://www.kablonet.net/kampanya/yuz-gulduren bu kampanyayı düşünüyordum.
    1 mayıs btk olayı var iptv kullanacağım 50 mbps 150 gb akn sizce daha mı mantıklı olur?
    Birde şu tarife yükseltip düşürme olayını anlatabilir misiniz? Her ay o tarifeyi yükseltip sonra yine alt tarifeye geçebiliyor muyuz?

• boyieee kullanıcısına yanıt
    Bence o kampanya yerinehttps://www.turksatkablo.com.tr/internet-Kampanyalari,443,konusturan-maksimum-keyifli-kampanya-2017 kampanyasını kullanın. En alt tarifeden abone olun yani kampanyaya giriş tarifeniz en düşük ücretli olsun. Sonra ayda 1 defa olmak üzere ücret olarak giriş tarfienizin altına düşmemek şartıyla kampanyadaki tüm tarifeler arasında geçiş yapabilirsiniz ihtiyacınıza göre. Mesela tatile gideceğiniz ay çekersiniz en alt tarifeye gereksiz yere yüksek fatura ödememeiş olursunuz gibi çeşitli amaçlarla bunu kullanabilirsiniz.

• quote:

Bence o kampanya yerinehttps://www.turksatkablo.com.tr/internet-Kampanyalari,443,konusturan-maksimum-keyifli-kampanya-2017 kampanyasını kullanın. En alt tarifeden abone olun yani kampanyaya giriş tarifeniz en düşük ücretli olsun. Sonra ayda 1 defa olmak üzere ücret olarak giriş tarfienizin altına düşmemek şartıyla kampanyadaki tüm tarifeler arasında geçiş yapabilirsiniz ihtiyacınıza göre. Mesela tatile gideceğiniz ay çekersiniz en alt tarifeye gereksiz yere yüksek fatura ödememeiş olursunuz gibi çeşitli amaçlarla bunu kullanabilirsiniz.

Aslında 50 mbps 150 gb ile 100 mbps 100 gb arasında kaldım. 100 mbps 150 gb olsa ama yok 250 gb var o da pahalı oluyor.
    TTnet şuan 24mbps kullanıyorum ve tatmin etmiyor. İPtv kullanacağım için hem hız hem kota önemli. 50 ve 100 ikisi de akn sonrası 24 oluyor fark yok.
    Sizce 50 mbps yeterli olur mu veya 100 gb kota yeterli gelir mi şuan rahat 70 gb yapıyorum. 4k film ve tv falan ile beraber nasıl olur bilmiyorum.

Birde 50 mbps 150 gb en uygun bu kampanya var:https://www.kablonet.net/kampanya/uc-ay-bizden
    100 mbps içinde yazmıştımhttps://www.kablonet.net/kampanya/yuz-gulduren

Sizin söylediğiniz tarife değişiklikler için en iyi fakat ben tarifelerde fazla oynamam çünkü tatil bile maksimum 15 gün sürüyor. Zaten dediğim iki tarife fiyatları bunlardan aşağıda olduğu için tarife değiştirmeyecekler için daha uygun.

Merhaba ip tv olayında kablonet kullanıcıları sıkıntı yaşıyor diye bir konu dönüyor. araştırdınız mı acaba?
    bende kablonet kullanıyorum ip tv istiyorum ama sorun yaşar mıyım diye de düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otisabi44 -- 20 Nisan 2017; 10:13:45 >
  • Konu bu forumdaysa bakıp soralım araştırmadım.
  • Ciddi misiniz?

İnternet sitesinde 8mb/s gibi rakamları görünce adsl den başka alternatif olmayan yerlerde hizmet verdiğini düşünmüştüm.Ayrıca altyapısı yoksa nasıl 8mb/s hızda internet sağlıyor ki eğer altyapısı varsa da muhtemelen en az 24 mb/s olması gerekmez mi?

50mbps 16mbps'ye düşüyor. 51 ve üzeri 24mbps'ye düşüyor.

4K işin içine girince kotanız en fazla 2-3 gün gider. Aynı anda tek cihazdan 4K izleyecekseniz 24mbps de yeterli olabilir. Ama gerçek 24mbps olması lazım KabloNet'te olduğu gibi. Ayrıca 1 Mayıs sonrasında AKN sonrası düşürülecek hızların internet kalitesi ne olacak o da önemli. 24mbps görmek çok önemli değil. O 24mbps'nin kalitesi önemli. Normalde 3mbps ile bile çok şeyler yapılabilecekken AKN sonrası verilen 3mbps ile neredeyse kıpırdayamayacak hale geliyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sefacatal

Merhaba ip tv olayında kablonet kullanıcıları sıkıntı yaşıyor diye bir konu dönüyor. araştırdınız mı acaba?
    bende kablonet kullanıyorum ip tv istiyorum ama sorun yaşar mıyım diye de düşünüyorum.

Şimdi baktım sıkıntı yaşayan çok kişi var. Şimdi kararsız kaldım. Sen 100 mbps internet alacaksın iptv donacak wifiden istediğin hızı alamayacaksın.
    Bu sıkıntılar olunca insan tekrar ttnet düşünmeye başlıyor fiyatlar arasında da uçurum var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafa042

Ciddi misiniz?

İnternet sitesinde 8mb/s gibi rakamları görünce adsl den başka alternatif olmayan yerlerde hizmet verdiğini düşünmüştüm.Ayrıca altyapısı yoksa nasıl 8mb/s hızda internet sağlıyor ki eğer altyapısı varsa da muhtemelen en az 24 mb/s olması gerekmez mi?

En az 10 en fazla 100Mbit hizmet veriyo kendi altyapısı bulunmayan yerlerde istesende geçemezsin.

1 aylık alıp denemek lazım aslında. Genelde dns sorunlarından bahsediliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otisabi44 -- 20 Nisan 2017; 11:21:37 >
  • Oturduğun lokasyona göre performans değişebiliyor. Mesela ben şu an hizmetlerinden ne kadar memnunsam bazı insanlar bir o kadar mutsuz. Ben oyunlarda gruptaki arkadaşlardan hep daha iyi ping alıyorum. Sürekli soruyorlar hangi neti kullanıyorsun diye.

• Bunu bilmiyordum hocam sağolun hangi şehirde oturuyordunuz bu arada?

• quote:

Orijinalden alıntı: mustafa042

Bunu bilmiyordum hocam sağolun hangi şehirde oturuyordunuz bu arada?

İzmir

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.