Şimdi Ara

Kablonet binadaki internet kutusuna 11 pingle ulaşması :) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
4.956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    layer 2 switch'e bağlı SVI oluşturunca VLAN da işin içine giriyor.
  • İçinde ampli ve splitter'dan başka bir şey olmayan şu kutunun IP adresi olabileceğini iddia eden, karşılığında coax kablo olmayan FTTB kabini fotoğrafı atan süper zekalar var. Türksat bile bunlara pasif node diyor. Cehalet + Dunning-Kruger + edepsizlik birleşince engel gerçekten kaçınılmaz oluyor.

Kablonet binadaki internet kutusuna 11 pingle ulaşması :)

quote:

Millet 2 kem küm birşey öğreniyor sonrada bir yerlerinden uydurmaya başlıyorlar

Tipik Ortadoğulu insanı.

Kendin hakkında yine yanılmadın karşim. İnsanın kendini bilmesi kadar güzel bir şey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cormen -- 19 Kasım 2019; 17:22:20 >

• cormen kullanıcısına yanıt
    Evet haliyle giriyor. Katman 1-2'yi neden yüksek doğrulukla ölçemeyeceğimizi açıklarsanız sevinirim. Ya da ölçebiliyorsak nasıl oluyor.

Edit: Kablonet, fiber vb. apartman kutuları gösterdiğinizden ibaretse haklısınız biz ölçemeyiz anladığım kadarıyla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Roby -- 19 Kasım 2019; 16:57:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Roby R kullanıcısına yanıt
    Sinyal ölçü aletleriyle ölçülür.
    HFC ağlar bu şekilde. Şimdi bazı yeni tesislerde FTTB kabinler olduğunu duydum muhtemelen mini CMTS'lerdir. Onların adı zaten BDK değil.
    Anladım, bir miktar araştıracağım teşekkürler. Şimdiye kadar binada ya da saha dolabından ping cevabı aldığımı hatırlamıyorum zaten.

Özellikle MPLS ağlarda VLAN yaygın kullanıldığı için (SOL gibi) saha dolabı IP layer'da çalışsa bile traceroute'ta node olarak görünmeyebilir. Cihaza erişmek isteyen personel başka VLAN üzerinden bağlanıyordur. Tamamen konfigürasyonla ilgili yani. En basit ve herkesin anlayabileceği örnek VPN mesela. VPN'le bir yere bağlanıp traceroute yapıldığında ilk hop bağlı olunan VPN sunucusudur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cormen -- 19 Kasım 2019; 17:41:0 >
  • Bu nasıl oluyor ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Türk telekom ping konusunda çok garip bir marka. 35 ping sabit alıyorken(Western Europe) bazen 60'lara çıkıyor.

• Switch'in IP adresi sizin Router'da zaten görünüyordur. Ona ping atıp, sonucu ekler misiniz? Benim aşağıdaki gibi 0ms çıkıyor. Switch, Router'ıma 5m uzaklıkta.

Kablonet binadaki internet kutusuna 11 pingle ulaşması :)
    MPLS'i düşünmedim bir an için o da doğru konfigürasyon belirliyor sonucu; bizim normal şartlarda node'u göremememiz beklenen bir yapılandırma hatta belki güvenlik açısından da olumlu ama arkadaş da kutuya gecikme ölçebildiğini söylüyor, istisnai ve/veya farklı bi kurulum yapılmış olabilir diye düşünüyorum. Bizde işgüzar da çoktur malûm belki 3. katman erişimli cihaz yapılandırıp kullanıcıya görünür bırakıldı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Patren

Bu mesaj silindi.
    Ali kardeş millete ne diye atarlı yorum atıyorsun? Kaybol falan emir kipiyle konuşuyorsun? askere emir mi veriyorsun anlayamadım :)

• Benimde aynı çıktı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Patren

Bu mesaj silindi.
    Bunun bina ktv dağıtımı ile hiç alakası yok. Ktv şebeke henüz switch kullanmıyor da. Mümkünse dolabın dışardan resmini paylaşır mısın?

Ktv şebekede bina içinde veya sahada ip alan hiç bir malzeme yoktur

Mini cmts uygulaması henüz yok hocam. Fttb - fiber to the building oluyor, fttb node bi nevi mini node. Bina nodeu aslında

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.