Şimdi Ara

Kablonet binadaki internet kutusuna 11 pingle ulaşması :) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
4.956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yalnız bırakın Turksat'taki pasif sistemleri, Türk Telekom'u kullandığı FTTC/B, Turkcell'in kullanıldığı FTTB sistemlerde (FTTH sistemlerde zaten cihaz falan yok sadece splitter var) DSLAM/MDU'nun lokal bir IP adresi olsa dahi L3 transit yapmadıkları için göremezsiniz trace route sonucunda. Yani @cormen haklı ki kendisi Turksat sistemleri üzerinde gayet bilgili bir üyedir. Lütfen nezaket içerisinde birbirimizi kırmadan öğrenmeye bakalım
  • HeroTech kullanıcısına yanıt
    kablonetde çalışıyorsan ne zaman docsis 3.1 lower latency gelecek ? sözde fiber satıyorsunuz rakiplerinize göre +10 ping geridesiniz
  • 30 ping alıyorum superboxda iyi bence 11

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne diyonuz la ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Patren

kablonetde çalışıyorsan ne zaman docsis 3.1 lower latency gelecek ? sözde fiber satıyorsunuz rakiplerinize göre +10 ping geridesiniz
    Konu başlığı ile devam et
    Şu resmin tamamını at bir bakalım.

şaka yaptım ciddiye aldınız
  • Madem konuda Kablonet hakkında bu kadar bilgili insan var, sorayım o zaman.

10.57.0.1 IP adresi, Türksat FTTB/DOCSIS sistemlerde hangi cihaza tekabül ediyor? Cevaplarınızı bekliyorum..

Kablonet kullanıyorsanız kendiniz de deneyebilirsiniz bu adresi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi k8s -- 19 Kasım 2019; 20:21:54 >
  • Maşallah ne bilgili arkadaşlar varmış. Cahil hissettim kendimi

Affınıza sığınarak, dediğinizin yanlış olduğunu düşünmekteyim.

Türksat için, FTTB sistemlerde bina içerisinde, FTTN sistemlerde ise binadaki pasif cihazın bağlı olduğu "Fiber to DOCSIS" olarak adlandırabileceğimiz cihazlar IP alır.

Saha dolapları genelde pasiftir. Ancak İstanbul ve Ankara dışında genelde tek santralde bağlanır. Santralde kurulu Türksat cihazları ip alır. Santrale uzaksa eğer, gidene kadar geçilen aktif cihazlar ip alır. Hepsi de traceroute sorgularında görünür. Ben santrale yakınım ve tek aktif cihaz ile ulaşmaktayım. İşyeri ise daha uzakta. Aynı santral üzerinden çıkış yapmaktayız, bende 3. hop, işyerimde 5. hopta aynı lokal cihaz görünüyor, işyerimden bağlantıda arada 2 aktif cihaz daha mevcut.

Sistemler hakkında bilgili değilim, ancak bunlar benim gözlemlerim. Şehirden şehire fark var mı bilgim yok açıkçası.
  • Bu fotoğraftaki patch panel ve switch Superonline'a ait, zaten patch panelde sol üst köşede superonline yazıyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • LGR9 kullanıcısına yanıt
    hiç anlamamak tek kutu bunu buldum bodrumda.

hocam kablonet neyi değitirmesi gerek 10 pingden 1 pinge düşmesi için
  • Hocam sadece şunu söyleyeyim
    HFC - Hybrid Fiber Coaxiel şebeke yapısını biraz araştırınız.
    Kablo tv şebekelerinde santralden çıktıktan sonra herhangi bir route cihaz veya ip alan bir cihaz olmadığını görürsünüz.
    HFC şebekede Veri rf sinyal ile taşınır. Rf sinyalin kullanıcıya sağlıklı iletimi önemlidir ve bunun için öncelikli fiber hatlar sonra node ve amfiler kullanılır.

Hop rout vs litaratüre yabancıyım ama ktv şebeke yapısına da yeterince vakıfım :)

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Araştıracağım.
  • 10.xxx.0.1 ip adresleri bölgedeki edge-core switchlere veriliyor Türksat tarafında, sonrasında trafik zaten Türk Telekom ya da Turkcell tarafına geçiyor.
  • LGR9 kullanıcısına yanıt
    Devamında yine aktif bir cihaz var hocam Türksat'a ait. 172.25.xx olarak veriliyor onun IP adresleri de. İşyerine uğradığımda sonuçlara bakayım ancak işyerinde 10.57.0.1'den sonra 3 farklı 172'li ip geliyor, devamında TT'ye devrediliyor trafik.

Kablonet binadaki internet kutusuna 11 pingle ulaşması :)
  • Kardeş sen haklımışın kusura bakma, sildim mesajlarımı.

• quote:

Orijinalden alıntı: HeroTech

Mini cmts uygulaması henüz yok hocam. Fttb - fiber to the building oluyor, fttb node bi nevi mini node. Bina nodeu aslında
    Hocam lower latancey docsis 3.1 ne zaman gelir sizce.

• cormen kullanıcısına yanıt
    Konu başlığını yeni gördüm.
    @cormen forumun sağlam üyelerindendir.Biraz ayıp etmişsin gibi ama eminim anlayışla karşılayacaktır özrünü.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.