Şimdi Ara

KabloNet DOCSIS 3.0 modem alternatifleri ? (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
771
Cevap
31
Favori
128.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Olabilir hocam. Genel olarak kronik problemli diyebilirim. Ben amerikadan iki cihaz getirtmiştim. İkiside çalışmadı burada. Sonra uğraşmayı bıraktım. Yarım yamalak kullanmaya devam :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ben de amazon'dan şu wifi'lı DOCSIS 3.0 modem'i alayım diyordum. o zaman hiç bulaşmıyayım amazon'daki modemlere.

https://amzn.to/2Svj3Cy

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Netmaster serilerinin neredeye hepsini kullandım diyebilirim.
    Türksat kablo kullanırken (şu an VDF Fiber) en sorunsuz kurulumum Motorola SB6120+Router olan zamandı.Modemin varlığını unutmuştum diyebilirim.
    Bence ucuz yollu, stabil bir DOCSIS3.0 modem bulun ve arkasına bütçeniz oranında sağlam bir router takın.Routera verdiğiniz her kuruş karşılığını verecektir, bundan şüpheniz olmasın ama aynı şeyi modem için söylemek zor.
    Aslında Türksat'a sürekli söyleyip durdum;Fiber bağlantıdaki ONT gibi ufak bir düzgün modem sonlandırıcı kullanının arkasına Router seçimini müşteriye bırakın diye ama ne hikmetse Netmaster dışında bir alternatif sunamadılar müşterilerine.

Sahibinden'de Motorola Modem ilanları var, satanları tanımam. (sb6120e diye arattırınca çıkıyor.)
  • sb6120e Modele güncel firmware atılabiliyor mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Algenthor kullanıcısına yanıt
    Yaklaşık 1 senedir Kablonet kullanmıyorum, son durum nedir bir bilgim yok.Motorola kullandığım süre boyunca da firmware güncellemesi gelmiş mi gelmemiş mi çok ta umurumda olmadı açıkcası, çünkü hiçbir problem yaşamadım.
    Satan kişiye deneyip çalıştığını gördükten sonra ödeme yaparım vs. diyebilirsin.(2.el alacaksan tabi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Charmlander -- 31 Aralık 2018; 17:40:28 >
  • Arkadaşlar modem olarak tavsiye verebilecek varmı? Elimde 383ZN modem var bunu satıp yeni modem + router almayı düşünüyorum mantıklı mı? Hangi modem ve router tavsiye edersiniz

• Modeme router eklemek pingi artirir mi?

• Sbg6580 ime router eklemeyi planliyorumda

• quote:

Orijinalden alıntı: Rouvax

Sbg6580 ime router eklemeyi planliyorumda

O modem wifi olarak başarılı değil mi ??

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Wifi normal sayilir ama wireless ac si falan yok. Sadece 8 kanala baglaniyor ve yavas yavas eski teknoloji kaliyor. İlerde ki cozumum router ve modemi ayirmak olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: serdarski

Ben 2012'den beri Z4 kullanıyorum. Geçen sürede bariz şekilde beni rahatsız eden bir problem yaşamadım. Çoğu kişi kablosuzda sıkıntı çektiğini yazmış ama ben kablosuzda da sorun yaşamadım.

İstanbul Avrupa yakasındayım. Belki altyapıdan belki de bana sıkıntısız ve sorunsuz cihaz denk geldi.
    Aynen 10 numara cihaz 5 yıldırda bende 1 kere üzmedi anlam veremedim yorumlara...
  • SBG6580 kullanıyorum, geçen gün ablamlara aldığım TP-link VR600'ü arkasına wireless router olarak bağladım, çekim gücü 2.4ghz de fazla artmadı ama kesinlikle ağda bir rahatlama ve hızlanma oldu.

Bu Vr600'ü ablamlara vericem zaten ama bir router almaya karar verdim, Gözümü Xiami mi Router R3P (pro, 4 antenli aliminium kutulu) olana diktim.

Bilginize

• Gayet güel ikili olmuş. Bu routerı evde kullanıyorum çok memnunum. 185metrekare evde her noktada çekiyor.

• Arkadaşlar merhaba, docsis 3 ve usb bağlantısı modemi olup aktif olarak kullanan var mı? Netmaster da yok. Bu sayfanın 2 yıl önceki mesajlarında gördüm netgear c6300 modeminde olduğunu gördüm. çoğu modelinde var sanırım. Almadan önce birşey denemek istiyor da, bakabilir misiniz? :))
    https://www.amazon.com/Netgear-C6300-100NAS-Certified-Spectrum-Cablevision/dp/B00J65WQHU

• Linkini yukarıda paylaştığım paket ile yeni abone oldum, kurulum için 1 haftadır bekliyoruz, stoklarında modem kalmamış :)

Çağrı merkezi ile yaptığım görüşmede ''modemi siz alın, aylık 6 TL cihaz kira bedelini paketinizden düşelim'' dediler.

Bende evime bir an önce internetin bağlanması için modem arayışına girdim. Aşağıda paylaştığım uzun listedeki özellikleri istemişler.
    Paketim 100 mbps hızında olduğu için MOTOROLA SB6120E uygun değilmiş :) Netmaster modemlerden çok şikayet var, göz göre göre lades olmak istemiyorum.

100 mbps hızını destekleyecek, mümkünse kablosuz, netmaster gibi kopma ve ping sorunları yaşamayacağım modem önerilerinizi rica ederim :)

Satın alacağınız modeminizin klavuzunda aşağıdaki özellikler yer almalıdır;
    • Docsis 3.0 standartlarına uyumlu olmalıdır, EuroDocsis standartlarına sahip modemler Türksat Kablonet şebekemizde çalışmamaktadır.
    • Downstream tarafında en az 108Mhz - 1Ghz aralığını desteklemelidir.
    • Downstream’ de Full Band Capture çalışmalıdır.
    • Upstream frekansı en az 5-65 Mhz aralığını desteklemelidir.
    • Kablo arayüzü 75 Ω dişi F-konektör olmalıdır.
    • ANNEX-B Frekans Planı önyüklemeli olmalıdır.
    • PacketCable 1.x , NCS uyumlu olmalıdır bununla birlikte Türksat ses tarafı için herhangi bir çalışma garantisi vermemektedir. Türksat dışarıdan temin edilen modemler için yazılım, konfigürasyon vb. destek konusunda da herhangi bir garanti vermemektedir. Modem temin etmeniz durumunda Çağrı Merkezini arayarak modeminizi sisteme tanımlatmanız gerekecektir.

• merhabalar bende dün amazon.com üzerinden arris sbg7400ac2 aldım inşallah çalışır umuduyla türksatın verdiği veriler ile uygun sadece
    Upstream frekansı en az 5-65 Mhz aralığını desteklemelidir benim modemde (5-42 aralığında)
    ANNEX-B Frekans Planı önyüklemeli olmalıdır. bu özelliği göremedim açıkcası yardım edecek arkadaş varmıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hopeful

merhabalar bende dün amazon.com üzerinden arris sbg7400ac2 aldım inşallah çalışır umuduyla türksatın verdiği veriler ile uygun sadece
    Upstream frekansı en az 5-65 Mhz aralığını desteklemelidir benim modemde (5-42 aralığında)
    ANNEX-B Frekans Planı önyüklemeli olmalıdır. bu özelliği göremedim açıkcası yardım edecek arkadaş varmıdır?
    Eski SBG6580 çalışıyor (gerçi çok kavga verdik)

TR'de şebekede 4 kişide var demişti merkeze faxla uşlamıştım.Sonra bir güncelleme ile gene gitmişti gene telefon trafiği sorun halledilmişti hatta yıllar sonra şebekeden firmware update bile yolladılar.

Motorola yeni ad ARRIS biraz ketumluğu var ama, yeni modelleri çalışacaktır.Tek sorun işte ilerde firmware güncellemeleri olduğunda bunu son kullanıcıya vermiyorlar sadece şebekeden modeme yollanıyor.

Router kısmı bir süre sonra size yetmez ise ilerde router alıp uzun yıllar kullanırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jackdaniels™ -- 9 Ocak 2019; 21:45:56 >

• benimki yeni mi eski mi bilmiyorum girdik bir işe ama gelmeden pişman oldum eğer çalışmaz ise eski modemi tak çalıştır oluyor mu yoksa onuda tekrar kayıt ettirmek gerekiyor mu

• hopeful H kullanıcısına yanıt
    yok yeni modem aldım deyip modemin mac adresini şebekeye vermeniz lazım sonrası

klasik modem kurumulu wifi pass word,firewall kapama vb
  • teşekkürler inşallah sıkıntısız çalışır

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.