Bildirim
KabloNet DOCSIS 3.0 modem alternatifleri ? (20. sayfa)
DeFacto Su Geçirmez Relax Fit Mont : Amazon.com.tr: Moda
https://www.amazon.com.tr/dp/B0CG6MMMNN
14 sa. önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
-
modemden memnunum bir kablo modemin yapacağı herşeyi yapıyor ama wifi router özelliği yok bilginiz olsun sadece düz kablo modem.
benim arrisi şeçme nedenim, turksatın yapmış olduğu dayatmaya karşı çıkmaktan başka birşey değil.
turksat docsis 3.1 e geçmedikten veya 100 mbit üstü hızlar vermedikten sonra bu modem çok gerekli değil, özellikle fiyatına bakacak olursak.
dışardan getirtecek olursanız, wifi router dahil olan motorola veya netgear markalarına bakmanı tavsiye ederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sculpneo -- 24 Mayıs 2018; 20:10:45 > -
bende de SB8200 var. 10-15 gündür çalışmıyor.
sizinki çalışıyor mu?
4 yada 5 ayrı servis geldi turksat'tan.
kablolara bakıp gidiyorlar. bir çözüm yok.
kapattıracağım herhalde. -
Hocam ben de SB8200 kullanıyorum yaklaşık 2 aydır, başta Türksat merkezden upload frekansını ayarladilar 5-85 olarak, problemsiz kullanıyorum.
Siz öncesinde kullanıyorsunuz da yeni mi oldu 10-15 gun once?
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
sorun yok 1. senesini dolduracak, taş gibi maşallah tahtaya vuralım
önceden online oluyordu dimi? turksatla mail yoluyla iletişime geçip uygun config dosyası göndermeleri gerekiyor modeminize.
ondan sonra bağlantı sağlayamıyorsanız, tekrar turksata mail yoluyla ulaşın, sorunu çözerler.
eğer mail yoluyla ulaşmadan, modemi aldığınız gibi takıp online olmasını bekliyorsanız boşuna beklersiniz, gelen elemanlarda hiçbirşey yapamaz boşuna m.h. den kayıt açtırmayın. kablotvbilgi@turksat.com.tr burayla görüşün modeminizi ve abone numaranızı bildirin, online hale getirirler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sculpneo -- 5 Haziran 2018; 22:45:31 > -
Türksat’tan başka internet sağlayıcıya geçtiğim için elimde fazladan Modem vardır ihtiyacı olan arkadaşlara yardımcı olabilirim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
PM attım.
Edit: PM atamadığım için yazmıştım. PM atıldı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi westergate -- 6 Haziran 2018; 15:15:22 > -
Bende de su zn’den var.Donma sorununu gectim modemin wifi ozelligi o kadar sikintili ki..Adam akilli bi modem almayi dusunuyorum, 100Mbit netim var hangi modemi almaliyim ? Cihaza ayni anda 5 cihaz bagli oluyor genellikle (3 telefon, ps, pc) nasil bir modem almaliyim ?
Bende de su zn’den var.Donma sorununu gectim modemin wifi ozelligi o kadar sikintili ki..Adam akilli bi modem almayi dusunuyorum, 100Mbit netim var hangi modemi almaliyim ? Cihaza ayni anda 5 cihaz bagli oluyor genellikle (3 telefon, ps, pc) nasil bir modem almaliyim ?
Selamlar, arris sb6183 modelini kullanmaya başladım, router olarak da xiaomi router 4 aldım.
güzel bir ikili oldu aynı internet paketimle infinity 401'den daha stabil ve hızlı bir internete kavuştum. -
Netgear cm500 stabil çalışıyor mu? Kullanan var mı?
Arkadaşlar kablonet bağlattım. Netmaster Infinity 401 getirdiler ama sahibinden uyguna satanlar var. Her ay 6 TL vermek gereksiz geldi. Bu aşağıdakilerden hangisini almamı önerirsiniz? Yani uydunetin kendi modemlerinden en iyisi hangisi?
Ubee - EVW32C
Netmaster Infinity 401
Netmaster CBW-383ZN
Netmaster CBW-383Z4 -
netmaster alma da.... -
Pek seçenek kalmıyor o zaman :D İdareten 1 tane alayım da sonra router eklerim bir tane diyorum. Modem olarak en azından işe yarasın yeter. -
Sizin modemler amma çok kanala kitleniyormuş, benim sbg6580 8 kanala kitlenmiş gerçi ben 24 mbit kullanıyorum -
Router 'ı olmayan sadece modem olarak hangi marka model var?
Aslında motorola /arris almak istiyorum ama kablonet ten destek olmadığı için alıp çalışmamasından çekiniyorum. -
Merhaba arkadaşlar
Bağlantı bilgisi, 50 mbit indir 5 mbit yükleme tarifesini kullanıyorum sistem binama kadar fiber geliyor binam dan sonra rg6u6 kablo ile hiç bir arada bölünmeden modeme geliyor modemden ise cat 7 kablo ile 1 gbit olarak bağlanıyor uydunetin dns leri bilgisayarına bağlanabiliyor. Normalde bu şekilde optimize edilmiş pc de 5 ms ping alıyordum. Modeme ping atığım zaman 192.168.0.1 olarak 1 ms ping alıyorum. kayıp 0 google ping atığım zaman yük altında 300ms çıkıyor.
Sistem en ufak yük altına girdiğinde ping 100 lü rakamlara çıkıyor. Docsis 3.1 geçsem yük altına girdiğinde pingim atıyorum 10 sa 15 mi olur yoksa şuan ki gibi 10 sa 100 mü olur. Bölgemde docsis 3.1 destek var. normalde 8 kanal destekliyor modemim ama bölgem 12 mi 16 mı ne destek veriyor.
-
docsis 3.1 modem kullanan biri olarak yazıyorum, hiç bir fark olmaz pingde
turksatın sisteminde şuan için docsis 3.1 desteği yok,
ben ve benim gibi docsis 3.1 modem kullananlar, 3.0 a geri dönük uyumlu olduğu için docsis 3.0 modunda kullanıyoruz modemi -
Ben 2012'den beri Z4 kullanıyorum. Geçen sürede bariz şekilde beni rahatsız eden bir problem yaşamadım. Çoğu kişi kablosuzda sıkıntı çektiğini yazmış ama ben kablosuzda da sorun yaşamadım.
İstanbul Avrupa yakasındayım. Belki altyapıdan belki de bana sıkıntısız ve sorunsuz cihaz denk geldi.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X