Şimdi Ara

KabloNet DOCSIS 3.0 modem alternatifleri ? (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
771
Cevap
31
Favori
128.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bende 50/250 AKN paketi vardı.
    Baktım 24 Mbps üzeri AKNli paket çıkaracakları yok Türksat'ın bende kapattırma kararı verdim.Bana 4 mbps upload gerekiyordu.Duran, durmayan, hoplayan, zıplayan paketler çıkarttılar ama benim kafama pek yatmadı o işler.En azından eski taahhütlü müşterilerine aynı paketten 2019'a kadar devam etme seçeneği sunmalıydı Türksat.Benimde Superonline Fiber ve VDSL ISS alternatiflerim olduğundan, babamın şirketi değil ya Türksat dedim kapattırdım.

Modemi 2. el almıştım.Alan kişi tamir görmediğini söylemişti.(Kefil değilim).Bendeyken herhangi bir tamir vs. görmedi.Tornavida bile yanına yaklaşmadı.Ben onun varlığını zaten unutmuştum Kablonet aboneliğimi bitirince modemimin olduğunu anladım ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Charmlander -- 3 Nisan 2018; 10:40:51 >
  • Charmlander kullanıcısına yanıt
    50 ve 100 megabit 5 megabit uploadlu tarifeler var.
  • apespecter A kullanıcısına yanıt
    Benim pek kafama yatmadı o paketler, duran durmayan falan.
  • Charmlander kullanıcısına yanıt
    AKN'li ekosınırsız tarifelerden bahsediyorum.
    50 Mbps'e kadar 5 Mbps'e kadar 100 GB 16 Mbps'e kadar 119,99 (TL/Ay)
    100 Mbps'e kadar 5 Mbps'e kadar 100 GB 24 Mbps'e kadar 259,99 (TL/Ay)
    Kablo
    Tarifeler - İnternet | Kablo
    https://www.turksatkablo.com.tr/internet-Tarifeler

Kampanyalı ücretler(KabloTV Üst Paket + Altın Sinema Paketi dahil):
    50 Mbps'ye kadar 100 GB AKN'li Eko-Sınırsız 90,99
    100 Mbps'ye kadar 100 GB AKN'li Eko-Sınırsız 130,99

• apespecter A kullanıcısına yanıt
    50/250 AKN Vodafone'a geçtim şu an ₺72.90 ödüyorum.
    100 GB AKN çok az zaten ben rahat 250 GB'yi geçiyordum her ay.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Charmlander

Vodafone Vdsl'emi geçtiniz ?

Speed test ekranı verirmisiniz.

Online oyunlarda ping sorunu varmı?(ping yükselmesi)

24 saatlik stabilitesi nasıl yani gün boyu aynı hız veriliyormu ?

Verilen modem nasıl ? Wi-Fi V.s V.s

Teknik detayları Kablonet ile karşılaştırınca sizce hangisi tercih edilmeli.

Saygılar.
  • quote:

50/250 vodafone sitesinde görünmüyor. Bayiden mi aldınız yoksa telefonla mı başvurdunuz? Bu tarifeyi hangi birim veriyor?
  • merhaba,

arris surfboard aşağıdaki linteki modem kablonet ile çalışır mı?

kurulumu kolay mıdır? router ozellikli modelide var acaba uyumlu mudur?

https://www.amazon.com/ARRIS-SURFboard-SB6183-Docsis-Packaging/dp/B00MA5U1FW

elimde airties 5760 var, bu modemi router olarak eklesem ,
    arris surfboard kablosuz ozelliği olmayan modeli alsam acaba olur mu

teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prfctm -- 4 Nisan 2018; 10:38:47 >
  • @notropil, @zulu123
    Benim Vodafone'a geçiş sürecim biraz problemli oldu.Kısaca yazayım;
    -Kullandığım bu hat aslında işyerimde yedek hat olarak duruyordu ve TT altyapısıyla 60Mbps/150GB AKNli tarifeydi.
    -2018 Ocakta taahhütü dolacak olan bu hat için MH aradı ve eski müşteri ayağına aynı tarifeyi aynı fiyata 250GB olarak 24 ay taahhüt istedi.
    -Ben bu hattı evime naklettirmek istediğimi ve evimde SOL fiber olduğunu, oraya bağlanırsa tamam dedim.Onlarda tamam dediler.
    -Nakil işlemi oldu ama benim hattı TT'nin telefon kofrasına VDSL olarak bağladılar.
    -Hani benim hattı SOL FiBER kutuya bağlyacaktınız n'oldu diye bayağı bir (2 ay boyunca) MH ile kanka olduk.
    -Bu hafta SOL Fiber kutuya taşımak için işlemlere başladılar.
    -Şu an VDSL hattım askıda ama geçiş süreci için 30 Mbps bağlantı veriyorlar.(Geçici)
    -VDSL korktuğum kadar kötü değilmiş aslında ama benim saha dolabına uzaklığım çok fazla (250m) o yüzden apartmandaki SOL Fiber kutusuna bağlanması için ısrar ettim aslında bir problemim yoktu.
    -Frankfurt Softlayer'da ping olarak 40-45 ms alıyorum, Türksat Kablonette bu 55-60 ms arasında geziniyordu.
    -Modem Huawei veriyorlar diye biliyorum ama bende zaten modem olduğu için istemedim.
    -Online oyun oynayan birisi değilim ancak FTP kullanan birisi olarak en azından dosyaların daha hızlı ve seri bir şekilde UL/DL olduğunu görüyorum.
    -Teknik detay olarak ben VDSL'den korktuğum kadar bir sıkıntı olmadı açıkcası, eski ADSL kullanıcısı olarak VDSL hep kafamda böyle ucube olarak kalmıştı ama boşuna kaygılanmışım diye düşünüyorum.Ancak saha dolabına olan uzaklık önemli VDSLde.
    -Türksat KABLONET mantıklı bir tarife sunsaydı eğer ben aboneliğimi sonlandırmayacaktım ama hem pahalı hemde duran, zıplayan paketler sununca müşterilerine bunlardan artık bir cacık olmaz dedim.
    -Son paketim 100 Mbps/100GB AKNli hız düşümü sonrası 24 Mbps olacak ve fiyat ₺69.90 mış.

Aklıma gelenler bunlar. ;)

• quote:

@notropil, @zulu123
    -Kullandığım bu hat aslında işyerimde yedek hat olarak duruyordu ve TT altyapısıyla 60Mbps/150GB AKNli tarifeydi.
    -2018 Ocakta taahhütü dolacak olan bu hat için MH aradı ve eski müşteri ayağına aynı tarifeyi aynı fiyata 250GB olarak 24 ay taahhüt istedi.
    -Ben bu hattı evime naklettirmek istediğimi ve evimde SOL fiber olduğunu, oraya bağlanırsa tamam dedim.Onlarda tamam dediler.
    -Nakil işlemi oldu ama benim hattı TT'nin telefon kofrasına VDSL olarak bağladılar.
    -Hani benim hattı SOL FiBER kutuya bağlyacaktınız n'oldu diye bayağı bir (2 ay boyunca) MH ile kanka olduk.
    -Şu an VDSL hattım askıda ama geçiş süreci için 30 Mbps bağlantı veriyorlar.(Geçici)
    -VDSL korktuğum kadar kötü değilmiş aslında ama benim saha dolabına uzaklığım çok fazla (250m) o yüzden apartmandaki SOL Fiber kutusuna bağlanması için ısrar ettim aslında bir problemim yoktu.
    -Frankfurt Softlayer'da ping olarak 40-45 ms alıyorum, Türksat Kablonette bu 55-60 ms arasında geziniyordu.
    -Modem Huawei veriyorlar diye biliyorum ama bende zaten modem olduğu için istemedim.
    -Online oyun oynayan birisi değilim ancak FTP kullanan birisi olarak en azından dosyaların daha hızlı ve seri bir şekilde UL/DL olduğunu görüyorum.
    -Teknik detay olarak ben VDSL'den korktuğum kadar bir sıkıntı olmadı açıkcası, eski ADSL kullanıcısı olarak VDSL hep kafamda böyle ucube olarak kalmıştı ama boşuna kaygılanmışım diye düşünüyorum.Ancak saha dolabına olan uzaklık önemli VDSLde.
    -Türksat KABLONET mantıklı bir tarife sunsaydı eğer ben aboneliğimi sonlandırmayacaktım ama hem pahalı hemde duran, zıplayan paketler sununca müşterilerine bunlardan artık bir cacık olmaz dedim.
    -Son paketim 100 Mbps/100GB AKNli hız düşümü sonrası 24 Mbps olacak ve fiyat ₺69.90 mış.

Sonunda fibermax'a geçebilmişsiniz hocam, sevindim Sorun neymiş, şubeden mi hallettiniz? Önceki vdsl aboneliği için taahhüt cayma bedeli vs aldılar mı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• EnemyTerritory E kullanıcısına yanıt
    Yok daha geçemedim.Geçiş için işlemleri başlatacaklarmış.Öyle dediler.Bilmiyorum bende bekliyorum bakalım n'olcak diye ;)
    Saldım çayıra olayına döndü benim iş o yüzden pekte kafaya takmamaya çalışıyorum artık.
  • quote:

Yok daha geçemedim.Geçiş için işlemleri başlatacaklarmış.Öyle dediler.Bilmiyorum bende bekliyorum bakalım n'olcak diye ;)
    Saldım çayıra olayına döndü benim iş o yüzden pekte kafaya takmamaya çalışıyorum artık.

Anladım hocam. Keşke iss'ler akn düzenlemesinden sonra alengirli işlere girişmeseydi de kimse uğraşmak zorunda kalmasaydı. Neyse, yapacak bir şey yok.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • prfctm P kullanıcısına yanıt
    Bence kablolu Arris Surfboard'a o kadar para yatıracağına ya yurtiçinden 2. el falan Motorola SB6120E bulun yada bridge moda geçme sorunu olmayan bir netmaster bulun ve airties 5760 ile birlikte kullanın.Hiç gerek yok bence çalışıp çalışmadığını bilemediğin cihazlarla uğraşmaya.Arada gözle görülür bir farkta olmayacak benden söylemesi ;)
  • quote:

@notropil, @zulu123

slm hocam;

Speed test ekranı paylaşırmısın değerlerine bakalım,

Mümkünse modem arayüzündeki değerleride görelim.

• notropil kullanıcısına yanıt

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bende vdslden cikip turksat kabloya gecmeyi dusunuyorum binaya turksat kablo kutusu baglandi.

ancak duzgun bir router modem almak lazim, turksatin kendi verdigi modem cok kisitli.

bana AC bandi, kablosuz cekim gucu yuksek, VPN kurabilecegim kalifiye bir modem router gerek.

asagidakini siparis versem sikintisiz calisir mi ?

bir de docsis 3.1 cikmis, bu modemler cok pahali ama turksat 3.1 e yakin zamanda gecer mi ?

ASUS CM-32 Cable Modem Wifi Router (AC2600, 32x8) DOCSIS 3.0 with dual USB 2.0, Certified for use on Comcast Xfinity and Spectrum
    https://www.amazon.com/CM-32-Certified-Comcast-Xfinity-Spectrum/dp/B06Y3XQ8M9/ref=pd_sbs_147_3?_encoding=UTF8&pd_rd_i=B06Y3XQ8M9&pd_rd_r=YQGFH9BZWPPKCHPATBTH&pd_rd_w=LV6Lo&pd_rd_wg=zUxcf&psc=1&refRID=YQGFH9BZWPPKCHPATBTH&dpID=41taSfQGZNL&preST=_SX300_QL70_&dpSrc=detail

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cancakmak -- 7 Nisan 2018; 12:34:38 >

• cancakmak C kullanıcısına yanıt
    Docsis 3.1 uyumlu bir modem istiyorsanız MB8600 veya CM1000 alabilirsiniz ve bir routerlada diğer cihazlara dagıtımını yapabılırsınız böyle tek bir cihaz alırsanız bozuldugunda yada sorun çıkarttıgında komple paranız boşa gidecek garantisi olmadıgı için ve tr de uyumlu olup olmadığını bilmiyoruz benim yazdığım cihazlar tr de çalışan cihazlardır forumda bir arkadaş denemesini yapmıştı ilk önceliğiniz Motorola modemlerde olsun
  • bir is icin 2 cihaz kullanmak istemiyorum bos yere yer ve elektrik sarfiyati demek.

motorolalari ben customize firmware edilemiyor bilsigim kadariyla ? mesela asus da merlin wrt veya ddwrt kurabiliyorsun.

bende airplay hoparlor, apple tv gibi cesitli routers baglamam gereken cihazlar var. bu yuzden yuksek hiz almam ve genis kapsama alani kurmam ayni zaman vpn client olarak kullanacam.

asus bunlari yapiyor ama turkiyede de satilmadigindan dolayi uyum sorunu yasar diye korkuyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Netmaster CBW-383ZN bridge modunda router ile kullanıyorum. Pek memnun değilim, Motorola SB6120E geçmeye değer mi?
  • mcsergeant kullanıcısına yanıt
    değmez
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.