Şimdi Ara

KabloNet DOCSIS 3.0 modem alternatifleri ? (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
771
Cevap
31
Favori
128.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sadece Netmaster Infinity 401 AC destekli.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bu modemin 4 port ve 2 port olanını gördüm. bunların farkı sadece port sayısı mı?
  • CXath1 C kullanıcısına yanıt
    Netmaster CBW-383ZN kullanıyorum ben ama bildiğim kadarı ile o 2 ürün arasında port sayısı dışında fark yok.

Şurdan bakabilirsiniz;

netmaster.com.tr
    Netmaster
    http://netmaster.com.tr/urun/70/t

netmaster.com.tr
    Netmaster
    http://netmaster.com.tr/urun/69/t

• alierr A kullanıcısına yanıt
    Modem olarak çalışmaz maalesef.
  • Charmlander kullanıcısına yanıt
    amazon'dan netgear vb markalari getirtip kullananlar var ama.

ozellikle bu marka mi calismaz?
    en son ben getirdim geçen ay amazondan olmadı boşuna uğraşmayın derim çünkü çoğu modem 5-42 arası 85 olan yok bende arris sbg7400ac2 almıştım amazon.com a iade ettim. Aslında benim dikkatimi geçen şu oldu amerikadaki cihazların telefon özellikli olanları 5-85 mhz ama sadece internet olanlar 5-42 bence tel özellikli olanlara bakma lazım ama oda tr teslim 200-250 dolar civarında buda baya bir pahalı açıkcası

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Bildiğim kadarıyla Turksat, Motorola(Arris) ve Netgear'a, o da kısmen destek veriyor, bazı modelleri çalışmıyor.Fritzbox hangi chipset ve frekans aralığını kullanıyor bilgim yok.Ancak deneyip görebilirsin çalışıp çalışmadığını.
    Fritzbox calismiyormus. Ayrica euroDocsis’mis ve tr’de euroDocsis modemler desteklenmiyormus.

Edit:

quote:

Satın alacağınız modeminizin klavuzunda aşağıdaki özellikler yer almalıdır;

• Docsis 3.0 standartlarına uyumlu olmalıdır, EuroDocsis standartlarına sahip modemler Türksat Kablonet şebekemizde çalışmamaktadır.
    • Downstream tarafında en az 108Mhz - 1Ghz aralığını desteklemelidir.
    • Downstream’ de Full Band Capture çalışmalıdır.
    • Upstream frekansı en az 5-65 Mhz aralığını desteklemelidir.
    • Kablo arayüzü 75 Ω dişi F-konektör olmalıdır.
    • ANNEX-B Frekans Planı önyüklemeli olmalıdır.
    • PacketCable 1.x , NCS uyumlu olmalıdır bununla birlikte Türksat ses tarafı için herhangi bir çalışma garantisi vermemektedir.
    Türksat dışarıdan temin edilen modemler için yazılım, konfigürasyon vb. destek konusunda da herhangi bir garanti vermemektedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alierr -- 28 Ocak 2019; 10:51:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yok mu amazondan şu modemi alırsan sorunsuz bir şekilde türksatla kullanabilirsin bilgisi olan bir kişi?
  • m184 M kullanıcısına yanıt
    arris sb8200 sorunsuz, tam uyumlu tek geçerim.
  • sculpneo kullanıcısına yanıt
    240 dolar modem tr teslim değermi ?????

• hopeful H kullanıcısına yanıt
    cebine göre değişir, arkadaş model sormuş bende sorunsuz olanı söyledim.
    eminim aynı uyumlulukta daha ucuz marka modellerde vardır ama ben bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sculpneo -- 31 Ocak 2019; 21:33:50 >
  • hopeful H kullanıcısına yanıt
    20 USD'ye bridge moda geçme sorunu olmayan bir DOCSIS 3.0 Netmaster al.
    Kalan 220 USD'ye arkasına güzel bir router tak.
    Riske girmeye gerek yok.
    Bende 4-5 yıl evvel senin gibi düşünüyordum ama o zaman ₺60'a Motorola SB6120E aldım ve arkasına ₺300'lük Zyxel VMG8924-B10A taktım, sıkıntısız kullandım.
    Netmaster yerine bulabiliyorsan Motorola bul diyeceğim ama piyasada pek yok ne yazık ki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Charmlander

20 USD'ye bridge moda geçme sorunu olmayan bir DOCSIS 3.0 Netmaster al.
    Kalan 220 USD'ye arkasına güzel bir router tak.
    Riske girmeye gerek yok.
    Bende 4-5 yıl evvel senin gibi düşünüyordum ama o zaman ₺60'a Motorola SB6120E aldım ve arkasına ₺300'lük Zyxel VMG8924-B10A taktım, sıkıntısız kullandım.
    Netmaster yerine bulabiliyorsan Motorola bul diyeceğim ama piyasada pek yok ne yazık ki.
    Bu modemlerin ekstra routerla kullanılmasının amacı nedir? Çekim kalitesi amaçlı mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • m184 M kullanıcısına yanıt
    Kablonet'in DOCSIS 3.0 olarak verdiği Netmaster cihazlarında modem+router özelliği vardır.
    Cihaz tek olarak Türksat kablonun koaksiyelinden sinyali alıp modeme iletir, modemde sinyal dönüşümünü yapar ve içindeki entegre routera gönderir.
    Netmaster'ı BRIDGE MOD'a aldığında cihaz sadece koaksiyel kablodan gelen sinyali çevirir, router görevi yapmaz.Kısacası LAN ve WLAN'a karışmaz, tek görevi Türksat sinyalini dönüştürmektir.Geri kalanı arkasına takacağın router yönetir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: m184

Bu modemlerin ekstra routerla kullanılmasının amacı nedir? Çekim kalitesi amaçlı mı

Alıntıları Göster
    evde birçok bağlantı varsa ve router'ların fonksiyonları kullanılıyorsa iyi bir router şart...

sallıyorum kafadan; ben görüntü stream ettiğim için 5.0 ghz router ihtiyacım var. ya da download yapabilen veya bağlanan cihazları düzgünce organize edebilmem gerekiyor.

modemin routerıyla olacak iş değil bunlar... hele hele netmasterin çöp modemlerinin routerları allaha emanet zaten...

• sculpneo kullanıcısına yanıt
    senin dediğin model doğru daha ucuzları türkiye deki standartları yok maalesef ben geçen ay arris 7400 getirdim 154 dolara çalışmadı bence iyi routerla çözebiliriz sadece fikir paylaşımı

aynen bende asus ac86u aldım çok ama çok memnunum

• Arkadaşlar modemler hakkında hiç bilgim yok. Şu modemi alsam KabloNet ile çalıştırabilir miyim?
    https://www.amazon.com/dp/B0781VN7W5/ref=emc_b_5_t

Birde bunlar sadece modem değil mi yani kullandığımız iğrenç Netmasterdaki gibi wireless özellikleri yok?

Birde bana wireless özelliği olan combo modem ne önerirsiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mapel -- 2 Şubat 2019; 21:57:39 >
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.