Şimdi Ara

kablonet internet paylaştırma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam arkadaşlar, kablonet kullanıcısıyım , 2 . pc ye internet bağlamak için 1 adet switch (tp-link 5li) 25 metre kablo aldım , yaklaşık 2 haftadır uğraşmama rağmen 2. pc ye internete girmiyor. fakat 1. pc giriyor,ayrıca 2. pc kısa olan kabloyla(2metre) internete giriyor. denediklerim :
    1. lan sürücüleri güncelledim
    2. el ile ip girdim
    3. format attım. sürüciüleri kurdum
    4. 25metrelik kabloyu direk modeme bağladım
    5. bunları denedim fakat pc de hala ağ kablosu takılı değil diyor ve sinyal lambası yanömıyordu bende sorun ethernet kartındadır diye yeni bir ethernet kartı aldım , kart sağlam yine kısa olan kabloyla nete giriyor. fakat 25 metrelik kabloyu takınca sinyal ışığı yanıyor ve sınırlı bağlantı veya bağlantı yok diyor. bu arada kabloyu test ettirdim çalışıyor, cat:5 kablo. kafayı yemek üzereyim anlıcağınız

sorun ne olabilir gelin şunu halledelim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onask -- 22 Mayıs 2009; 22:14:24 >

• Merhaba,
    Bahsi geçen 25 m'lik kablo sağlamlığını kontrol etmek gerek. Siz sağlam demişsiniz ama ben yinede sorayım. Sağlamlığını nasıl test ettiniz? Kablonun ucundaki konnektörün tırnağı arkaya gelecek şekilde tutup soldan sağa doru renk sıralamasını yazabilirmisiniz.
  • Normalde kablonet 2'den fazla IP vermez, ikinci IP'yi de almasi gerekir, 3. olursa onu almamasi gerekir. Ancak size piyango 1'de vurmus. Kablonette switch yerine router almalisiniz ki istediginiz kadar bilgisayara bunu dagitabilesiniz. (Eger router özelligi olan bir modeminiz yoksa, ki geneli böyledir.)
  • quote:

Orjinalden alıntı: ramazanyalcin

Merhaba,
    Bahsi geçen 25 m'lik kablo sağlamlığını kontrol etmek gerek. Siz sağlam demişsiniz ama ben yinede sorayım. Sağlamlığını nasıl test ettiniz? Kablonun ucundaki konnektörün tırnağı arkaya gelecek şekilde tutup soldan sağa doru renk sıralamasını yazabilirmisiniz.

bilgisayarcıda test ettirdim ayrıca 1. pc'mde denedim çalıştı
    renk sıralaması tur.beyaz-turuncu-yeşilbeyaz-mavi-mavibeyaz-yeşil-kahverengibeyaz-kahverengi

quote:

Orjinalden alıntı: Serdar

Normalde kablonet 2'den fazla IP vermez, ikinci IP'yi de almasi gerekir, 3. olursa onu almamasi gerekir. Ancak size piyango 1'de vurmus. Kablonette switch yerine router almalisiniz ki istediginiz kadar bilgisayara bunu dagitabilesiniz. (Eger router özelligi olan bir modeminiz yoksa, ki geneli böyledir.)

modemin markası netmaster cxc 150 , aynı modem ile bir arkadaş switch alıp denedi(8li) interneti paylaştırdı , bende neden olmuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onask -- 22 Mayıs 2009; 22:15:12 >

• quote:

Orjinalden alıntı: onask
    bilgisayarcıda test ettirdim ayrıca 1. pc'mde denedim çalıştı
    renk sıralaması tur.beyaz-turuncu-yeşilbeyaz-mavi-mavibeyaz-yeşil-kahverengibeyaz-kahverengi

İlk mesajınızda 2. PC'nin kısa kablo ile çalıştığını belitmişsiniz. Bu durum 2. PC'nin İSS'den IP alabildiğini göstermektedir. 25 m'lik uzun kablo ile bağlanmaması problemin kablo ile ilgili olabileceğini göstermektedir.
    Bu durumda şunu bir deneyin: 2. bilgisayara kablomodemin kullandığı IP gurubundan bir IP verin. Saatin yanındaki ethernet ikonunda bağlantı durumuna bakın. Kablo bağlantısı doğru ise orada bağlantı sorunu mesajı olmaması gerekir. Ve sonrasında kablomodeme erişmeyi deneyin.
  • sorunu dün gece hallettim arkadaşlar,
    sanırım bios ta bir sorun vardı pili söküp yarım saat bekledim ve ethernet kartını başka bir slota taktım ve internete girdi
    yardımcı olan arkadaşlar teşekkürler, bu forum sizin gibiler sayesinde bu kadar büyüdü
  • Geçmiş olsun diyelim. Sorunun çözülmesine sevindim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İnternet sorunu
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.