Şimdi Ara

Kablonet Kullanıcılarına Upload Hızı Sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kablonet kullanıcıları elde ettikleri upload hızlarını belirtirlerse sevinirim. Bir arkadaşım Kablonette upload ve download arasında 1:1 oran olduğundan bahsetmişti, benim asıl merak ettiğim upsteam ve downstream hızlarının birbiriyle bağlantılı olup olmadığı. Mesela ADSLde upload ve download tümüyle bağlantısız, yani bittorrent/emule gibi programlarda upload download olayını yavaşlatmıyor. P2M ve P2P kullanan biri olarak Kablonete geçmem mantıklı mı onu düşünüyorum. Bir de upload:download 1:1 oran olduğunu teyit ederseniz sevinirim.

Şimdiden teşekkürler...

• Selam,

Kablonet de ADSL gibi baglanti hizlarini asymetric olarak veriyor .. yani 4:1 oraninda .. fakat symetric ollarak 1:1 oraninda config dosyalari TFTP serverlerinde mevcut .. symetric baglantiyi satisa sunacaklarini sanmiyorum cunku web adresinde baglanti hizlari ve fiyatlarindan bahsetmis, hepsi asymetric .. yani sonuc olarak basvuru yapip kablonet baglattiginda baglantin asymetric olacaktir .. yine de telefon veya mail yolu ile bunu telekom yetkililerine sorman en iisidir .

Greetz *//.
  • Aynen arkadaşın dediği gibi aysmetric veriliyor.
    Şöyle bir örnek vereyim.
    Benim bağlantım şuan 1 mbps kablo internet ve p2p tarzı bir programda rahatlıkla 28-29 kb/s upload yapıp 100-110 kb/s download hız değerlerine ulaşabiliyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ufster

Kablonet kullanıcıları elde ettikleri upload hızlarını belirtirlerse sevinirim. Bir arkadaşım Kablonette upload ve download arasında 1:1 oran olduğundan bahsetmişti, benim asıl merak ettiğim upsteam ve downstream hızlarının birbiriyle bağlantılı olup olmadığı. Mesela ADSLde upload ve download tümüyle bağlantısız, yani bittorrent/emule gibi programlarda upload download olayını yavaşlatmıyor. P2M ve P2P kullanan biri olarak Kablonete geçmem mantıklı mı onu düşünüyorum. Bir de upload:download 1:1 oran olduğunu teyit ederseniz sevinirim.

Şimdiden teşekkürler...

Hocam adsl için upload/download olayında yanlışsın(en azından pratikte),herhangi bir p2p'de upload'u çok verirsen direk düşer dl'un.Hatta özellikle bu ul/dl trafiğini düzenleyen programlar var,cfosspeed gibi.

• ADSL'de aynı sizin dediğiniz gibi upload yaparkenken,download hızım ya çok düşüyor yada hiç olmuyordu.Bu kadar etkileniyordu.Ama kablo internette böyle bir sorun yaşamıyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ocularis

ADSL'de aynı sizin dediğiniz gibi upload yaparkenken,download hızım ya çok düşüyor yada hiç olmuyordu.Bu kadar etkileniyordu.Ama kablo internette böyle bir sorun yaşamıyorum.

Hocam doğrudur,yalnız bende birşey sormak istiyorum bu arada.Kablo net bağlattırmamız için illaki kablo tv abonesi olmamız mı gerekiyor?Yani ayrıca kablo tv için de mi aylık ücret ödememiz lazım?
  • E tabi kablo tv üzerinden kullanılan bir hizmetolduğu için kablo tv gerekli.
    Ve evet aylık kablo tv ücretini vermek zorundasınız.
    Gerçi artık 2 ayda bir alınıyorlar ama...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    superonline 500 Mbps hız sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.