Kablonetin verdiği Atalanta modeme ip kamera bağlamak için yapılması gereken ayarları biliyormusunuz?
quote:
Orijinalden alıntı: hmert
Kablonetin verdiği Atalanta modeme ip kamera bağlamak için yapılması gereken ayarları biliyormusunuz?
herhangi bir modeme herhangi bir ip kamera baglamaktan farki olmamali. - once lokal networkte ip kamerayi calistirin networkten erisilebilir ve izlenebilir oldugundan emin olun - port forwarding ile ip kameranin kullandigi portlari disariya acin - static ip ya da dyndns.org gibi bir dinamik dns hizmetinden uyelik alip disaridan erisimde kullanacaginiz ip yi ya da domaini sabitleyin. afiyet seker.
valla çok güzel demişsin ama bunu konuya yabancı birine anlatır gibi :) anlatsan da tam olarak ne yapmamız gerektiğini anlasak daha iyi olmaz mı
quote:
valla çok güzel demişsin ama bunu konuya yabancı birine anlatır gibi :) anlatsan da tam olarak ne yapmamız gerektiğini anlasak daha iyi olmaz mı
olmaz, tadi kacar soruyu sorarken "ip kamera" yerine marka model yazsaniz daha iyi olmaz mi? muneccimcilik oynamasak? ya da takildiginiz yer tam olarak neresi onu yazsaniz da o adim uzerine yogunlassak... oyle nota boyle cevap az bile aslinda
neyse isin sakasi bir yana verdigim adimlardaki anahtar kelimeleri aratirsaniz forumda ip kameradan bagimsiz modemden bagimsiz olarak o adimlari nasil yapacaginiz hakkinda daha detayli bilgi bulabilirsiniz.. ana fikir, kamerayı yerel ağa bağla (kameranın dokümantasyonu bu konuda size en büyük yardımcı) internetten erişmek için modem üzerinde portları aç (modem markası port forwarding diye aratsanız google imaj aramada eminim görsel anlatım bile bulursunuz) ve son olarak da sabit IP yoksa dinamik dns hizmeti alma... onu da bu forumda bulursunuz... buyrun olta...yem...misina
quote:
Orijinalden alıntı: oasisngn
quote:
olmaz, tadi kacar soruyu sorarken "ip kamera" yerine marka model yazsaniz daha iyi olmaz mi? muneccimcilik oynamasak? ya da takildiginiz yer tam olarak neresi onu yazsaniz da o adim uzerine yogunlassak... oyle nota boyle cevap az bile aslinda
neyse isin sakasi bir yana verdigim adimlardaki anahtar kelimeleri aratirsaniz forumda ip kameradan bagimsiz modemden bagimsiz olarak o adimlari nasil yapacaginiz hakkinda daha detayli bilgi bulabilirsiniz.. ana fikir, kamerayı yerel ağa bağla (kameranın dokümantasyonu bu konuda size en büyük yardımcı) internetten erişmek için modem üzerinde portları aç (modem markası port forwarding diye aratsanız google imaj aramada eminim görsel anlatım bile bulursunuz) ve son olarak da sabit IP yoksa dinamik dns hizmeti alma... onu da bu forumda bulursunuz... buyrun olta...yem...misina
quote:
Bence arkadaş çok bile yardımcı olmuş. Siz diyorsunuzki benim elimde bir tencere var birde malzemeler.. Nasıl yemek yaparım tadı tuzu kıvamı nasıl olur diyorsunuz ama bu işi dışarıda para amaçlı yapıp geçimini sağlayan insanlarda var... Bilmem anlatabildimmi. Bu kadar hazırcı olmayalım lütfen...
Herşeyden önce eğer modeminizde router özelliği yoksa ki genelde ucuz kablo modemlerde bu özellik yok bu işi yapamazsınız!
Elinizdeki cihazları bilmeden soruya cevap vermenin imkanı yok. Cevap verebilecek arkadaşların birçoğu sistemin başına otursa 10dk. içinde bağlantıyı ayarlayabilir. Elinizdeki cihazların ne olduğunu bilsek bile oturup kimsenin kullanıcı kılavuzu gibi adım adım size tarif vermesine de imkan yok.
Özellikle başlangıç seviyesinde bilgisi olanlar sordukları sorunun sadece bir tek cevabı olabileceğini düşünüyor. Bu nedenle sorularını sorarken cevaba etki edebilecek faktörleri gözden kaçırıyorlar.