< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
KabloNet Modem/Router Önerisi(Docsis 3.0) (10. sayfa)
-
-
Hocam işiniz ancak iyi bir routerla çözülebilir gibi duruyor
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Var mı öneriniz? Tplink archer c60 varmış galiba onu önerdiler de ben mantalitesini anlamadım. Modemi kabloyla başka bir modeme mi bağlayacağım? Ben öyle istemiyorum 1 tane modem olsun bütün eve sinyali versin istiyorum. Öyle bir model yok mu?
Routerlar konusunda çok yetkin degilim çok az model denedim modelleri araştırmanızı öneririm. ikinci sorunuza gelirsek ne yazık ki iyi bir kablosuz bağlantı isteyen herkes router almak zorunda modemin işi evi internete bağlamak he iyi antenliler var mı derseniz var fakat ülkemizde resmi satışları yok ve fiyatları da oldukça yüksek en azından kablonet için
Selamlar herkese. Ailemin evinde Netmaster CBW-383Z4 Modem var. Türksat 25mbit internet kullanıyorlar.
Şimdi ben onlara IPTV aldım. İnterneti 50mbit e çıkaracağım. Müşteri hizmetlerinin Netmaster Infinity 401 Modem önerdi. Ama o modelin de hakkında iyi seyler okumadim. Mevcut modemden de çok şikayetçi bizimkiler.
Sormak istediğim android box in ethernet girişi yok. O nedenle wireless benim için önemli olacak. Sizce infinity ye geçiş yapayım mı yoksa router alıp wireless i mi güçlendirmeye çalışayım. Hızı 50 mbit olarak kullanicam. Teşekkürler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Modemi değiştirmek için ekstra bir ücret vermeyecekseniz değiştirip öyle deneyin duruma göre başka çözümler denersiniz
Netmaster CBW-383Z4 bizimmis. İnfinity alırsam aylık 6 TL kiralama bedeli verecekmişiz. O sıkıntı değil de 50 mbit bağlantı için modemi değiştirmeye gerek var mi? İnfinity için de hiç olumlu yorum okumadim. En azindan 383Z4 te şu konuda wireless bağlantı kopma sıkıntılarından kurtulduğunu yazmış arkadaşlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
O çözümler tamamen şans gibi geliyor sorunu çözülmeyen çok var ne yazık ki kesin bir şey söylemek zor , çözümleri deneyin olmazsa bir router ya da powerline gibi çözümleri deneyebilirsiniz
IP tv için sabit 25 mbps ise hız gayet yeterli bi hızdır, modem de docsis 3.0 ise ikisinide değiştirmek gereksiz, güzel bi wifi extender alman sorununu çözecektir
-
mevcut modemde ara ara internette kopma sıkıntısı oluyormuş da. o nedenle sormuştum. diğeri daha sorunsuz mu acaba diye. teşekkür ederim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: VS18
O çözümler tamamen şans gibi geliyor sorunu çözülmeyen çok var ne yazık ki kesin bir şey söylemek zor , çözümleri deneyin olmazsa bir router ya da powerline gibi çözümleri deneyebilirsinizKesinlikle doğru. Bende denedim. Hala kablosuz bağlantıda kesilmeler mevcut. Sıkıldım.infinity 401 kiralamayı düşünüyorum. Ama sanırım o da çok iyi değil. Önerilere açığım. Infinity 401 kiralama yada ıyi bir router alma. Sizce ne yapmalıyım ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trmp -- 8 Ekim 2020; 16:36:0 >
Hocam şahsen benim gördüklerim aradındaki en iyisi ubee modemler fakat ben ubee modem bulmakla uğraşmak yerine xiamio router aldım ucuza aldım fiyatına göre iyi ama şimdi alıcak olsam daha iyi bir router alırdım
quote:
Hocam şahsen benim gördüklerim aradındaki en iyisi ubee modemler fakat ben ubee modem bulmakla uğraşmak yerine xiamio router aldım ucuza aldım fiyatına göre iyi ama şimdi alıcak olsam daha iyi bir router alırdımXiaomi hangi router aldınız? Şimdi hangisini alırsınız mesela? Memnun değil misiniz router dan?
Xiaomi Mi WiFi AC1200 Router 4A Giga Version 1167 Mbps 2.4G 5G Çift Bant 4 Antenli www.hepsiburada.comXiaomi Mi WiFi AC1200 Router 4A Giga Version 1167 Mbps 2.4G Fiyatıhttps://www.hepsiburada.com/xiaomi-mi-wifi-ac1200-router-4a-giga-version-1167-mbps-2-4g-5g-cift-bant-4-antenli-p-HBV00000MK46E?magaza=Torima
Router menzil içersindeyken harika çalışıyor fakat menzili beklentilerimi karşılamadı özellikle 4 anteni oluca bir bekletiniz oluyor açıkcası
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VS18 -- 8 Ekim 2020; 16:47:54 >
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
-
quote:
Xiaomi Mi WiFi AC1200 Router 4A Giga Version 1167 Mbps 2.4G 5G Çift Bant 4 Antenli
https://www.hepsiburada.com/xiaomi-mi-wifi-ac1200-router-4a-giga-version-1167-mbps-2-4g-5g-cift-bant-4-antenli-p-HBV00000MK46E?magaza=Torima
Router menzil içersindeyken harika çalışıyor fakat menzili beklentilerimi karşılamadı özellikle 4 anteni oluca bir bekletiniz oluyor açıkcasıSon sorum. Menzili nedir bu cihazın. Ve siz olsanız şimdi hangi router alırsınız?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hiç düşünmeden düzgün bir Tp-link veya asus cihaz bakardım menzil olarak 2 duvardan sonra iptal bağlanmak imkansız gibi oluyor koridora koyunca 10 15 metre dahilinde zayıf da olsa çekiyor ama işime yaramıyor öyle
Çok teşekkürler. Hemen bakıyorum 😊
Arkadaşlar herkese selam
Oturduğumuz bölgeye kablonet altyapısı geldi. Yaklaşık 1 hafta 10 gündür sokaklarda kazı yapıyorlar. Sanırım yakın bir zamanda çalışmalar sonuçlanır. Bu nedenle biraz araştırma yapmayı düşündüm.
Size sorum modem konusunda olacak. Daha önce hiç kablo tv, kablonet vs kullanmadım. Konuya hakim değilim o yüzden. Cihaz kiralamak yerine ikinci el satın almayı planlıyorum. Modem olarak netmaster infinity 401 ve netmaster cbw-383zn önerildiğini gördüm. Hali hazırda oldukça kaliteli router cihaz var. O nedenle bridge(köprü) modunu desteklemesi çok önemli. Alırken neye dikkat etmek gerekli?
1) Kimi ichazın önceki sahibinden borçu olabiliyormuş. Eğer öyle bir cihaz denk gelirse bu benim problemim mi olur?
2) Bir de netmaster kablo modemi olup sadece vodafone veya turkcell firmasıyla çalışan versiyonları varmış. Öyle bir cihazı nasıl ayırt edip anlayabiliriz?
3) MAC adresi konusunu tam anlamadım. Aldığımız cihazı kablonet'e bildirip aboneliğimizle eşleştirmemiz mi gerekiyor?
4) Kablo tv için cihaz önerir misiniz? Tek şart scart girişi gerekli.
-
iki modemde ortalama, wifi çekimi zayıf, ev büyük ise wifi extender al, bridge modunu desteklemeyen modem hiç duymadım, muhakak ayarlarda bir yerde vardır.
- olmaz, modemin mac adresi kara listede olsa bile kendin ile eşleştirirsen çalışır.
- kablo modem docsis 3.0 olsun her firmada çalışır, zaten vodafone ve turkcell turksat üzerinden hizmet veriyor, kablo internet altyapısı turksat kabloya ait
- evet kablomodemin mac adresi senin hesabın ile eşleniyor öyle hizmet alıyorsun. 2 aktif modemi aynı hatta bağlayıp aynı konumda bile hizmet alabilirsin, annemlerin evinde kotalı bağlantı var giderken kendi modemimi götürüp sınırsız olarak bile kullanıyorum
- tüm hd ve sd kutularda scart girişi var, eskilerin bazılarında hdmi yok.
-
Merhaba. Konuyu baştan sona okudum. 2 senelik kablonet kullanıcısıyım. Başka bir eve de kablonet bağlatacağım fakat ben kiraya para vermek istemiyorum. Çünkü uzun süre oturacağım. Bu yüzden modem almak istedim. Konunun geçmişinde Türkiye'deki modemlerin fiyatı uçuk deniyor.
Hepsiburada'da şöyle bir modem var. https://www.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/technicolor-thomson-twg870-docsis-3-0-modem_pdp_498324374
Bu cihazında mı wifi sıkıntı olacak? Turksat'ın kendi verdiği modem gibi mi wifi çekecek?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X