Şimdi Ara

KabloNet Modem/Router Önerisi(Docsis 3.0) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
515
Cevap
23
Favori
137.908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Conax modemi alalı yıllar oldu fakat sorun çıkaracağını sanmıyorum bildigim kadarıyla standartlar zaten

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: VS18

Conax modemi alalı yıllar oldu fakat sorun çıkaracağını sanmıyorum bildigim kadarıyla standartlar zaten
    Benim alacağım 2018 üretimi 3-4 ay kadar mağaza içinde kullanılmış bir modül. Görüntüsü sıfırdan farksız ve televizyona takınca hemen tanıyor. Tanıdık vasıtası ile alacağım için sorun olacağını düşünmüyorum da başka marka yazmayınca bir ikilemde kaldım. Hocam çok yardımcı oldunuz çok teşekkür ederim.
  • Wakanda W kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam her zaman , inşallah bir sorun çıkmaz

• quote:

Rica ederim hocam her zaman , inşallah bir sorun çıkmaz
    Bakalım hocam. Sıfır tesisat kurulacak yarın bir aksilik olmazsa bağlatıyorum. Modem ve modül için arada tanıdık var sorun çıkacağını sanmıyorum, bağlantı içinde sorun çıkmazsa yarın 24 ay taahhütlü kablonet üyelerinden biri olacağım Memnun kalmazsam taahhüdü bozarım sadece 1 aylık tarife fark cezası ile sistemden ayrılmış olurum.
  • Arkadaşlar ,

Evde kullandığım Netmaster CBW-383ZN Docsis 3.0 Modem'in kablosuz bağlantısından oldum olası memnun değilim zaten.

Dolayısıyla yurtsışından Docsis 3.0 destekli ( ve de Wi-Fi özellikli ) bir modem almak istiyorum artık.

Çok uçuk fiyatlı olmamak şartıyla Wi-Fi destekli Kablonet modem tavsiyeleriniz nedir ?

Mesela aşağıdaki seçeneklerden hangileri fiyat-performans ürünüdür ?

Başka tavsiyeleriniz varsa onları da alabilirim.Ya da Kablonet'in modemini kullanıp Wi-Fi bağlantısı için TP-Link'in Deco 4 cihazını kullananlar ve tavsiye edenler var.

https://www.tp-link.com/tr/home-networking/deco/deco-e4/v1%20(2-pack)/

Bende Wi-Fi bağlantısı için böyle bir çözüme mi odaklansam acaba ?

Selamlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 28 Haziran 2020; 17:32:47 >

• Papirus P kullanıcısına yanıt
    Hocam şu ana kadar dışardan modem alıp kullanan görmedim alıp memnun kalırsanız deneyimlerinizi merak ediyorum çoğu kişi ekstra router takarak sorunu çözüyor fakat sizin çözümünüz çok daha etkili

• Benim evim en üst kat, çatı arasını kullanarak salon-yatak odası arasına kablo çektim
    Önce eski bir airties ap dün itibariyle xiaomi 4a kablosuz router ile evin kalan yarısına kaliteli kablosuz interneti çekmiş oldum
    Kablonet modem salon+ön balkona xiaomi 4a kalan yerlere yetiyor

ara katta olanlar kablosuz yayın yapabilen bir powerline a bir sefer para versinler.

kablo çekmeden ap ile randıman alınmıyor ne ayar yapılırsa yapılsın
  • Merhaba,

Ben de kablonet fiber bağlantı ile internete giriyorum. Eski modemimde sadece 2.4 ghz vardı. İnternet rezaletti. Daha sonra aylık kira ödeyerek dual band (sanırım 2.4 ghz ve 5 ghz demek oluyor) bir modem aldım. 2.4 ghz yine çok kötü. Ama 5 ghz bağlantım gayet iyi. Fakat çekim kuvveti düşük. Bu forumda okuduklarımdan router alabileceğimi anladım.

1- Acaba bir router alsam eski modemi ( 5 ghz olmayan) köprü yaparak Dual band olarak kullanabilir miyim?

2- Bir de istiyorum ki odalarda yer değiştirdikçe en yakın modem neresi ise oradan otomatik bağlantı sağlaması mümkün mü?

3-Konuyu araştırırken usb girişi olan modemlerde disk takılırsa cloud gibi kullanılabildiğini öğrendim. Bu ihtiyaçlarımı karşılaması için aşağıdaki router i almayı düşünüyorum. Tavsiye eder misiniz? Bir de xiaomi 3 baktım. Daha ucuz alternatifler iyi olur tabii 🤗

Keenetic Extra DSL AC1200 4x5dBi Cloud VPN WPA3 Amplifier USB 4xFE VDSL2/ADSL2+ Fiber Mesh WiFi Modem Routerhttps://www.hepsiburada.com/keenetic-extra-dsl-ac1200-4x5dbi-cloud-vpn-wpa3-amplifier-usb-4xfe-vdsl2-adsl2-fiber-mesh-wifi-modem-router-p-HBV00000MI5NL?magaza=OVY

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aresinbabasi -- 1 Ağustos 2020; 13:34:38 >

• 1-Dual band konusunda emin değilim bilen bir arkadaşımız varsa yardımcı olur

2- Dediğiniz sistem var ve ismi Mesh sistemi 2li 3lü paketleri var fakat maliyeti biraz yüksek

3- Modem konusunda şu an tplink ve asus’un güzel modelleri vardı fakat ucuz modellerin genelde çok mutlu etmediğini gördüm ne yazık ki

• VS18 kullanıcısına yanıt
    Bu ürünü tavsiye eder misiniz. Router alırken sanırım docsis 3.0 gibi birşey aramaya gerek olmuyor.

Keenetic Extra DSL AC1200 4x5dBi Cloud VPN WPA3 Amplifier USB 4xFE VDSL2/ADSL2+ Fiber Mesh WiFi Modem Routerhttps://www.hepsiburada.com/keenetic-extra-dsl-ac1200-4x5dbi-cloud-vpn-wpa3-amplifier-usb-4xfe-vdsl2-adsl2-fiber-mesh-wifi-modem-router-p-HBV00000MI5NL?magaza=OVY

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aresinbabasi -- 1 Ağustos 2020; 13:36:13 >
  • Şahsen ben modem veya router bakarken bilinen sorun yaşatmayacak markalar dışındakilere bakmıyorum bu ürünü ilk kez gördüm almayı düşünüyorsanız alıp deneyimlemiş birilerinin yorumlarını almanızı tavsiye ediyorum ve evet docsis 3 olmasına gerek yok

• Papirus P kullanıcısına yanıt
    Yeni modem almaniza gerek yok. Hem yurt disindan alacaginiz modemin garantisi olmayacak.

Saglam bir router alin kafaniz rahat etsin. Keenetic’e bakabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alierr A kullanıcısına yanıt
    Eyvallah Üstad ,

Ama bu modemi hakikaten benim değiştirmem lazım.En azından " Evden gitti başımın belası " deyipte psikolojik anlamda rahatlarım.

İşin şakası bir yana büyük bir olasıklıkla , kaliteli bir Router da alıp kullanacağım gibi duruyor evde...
  • Arkadaşlar merhaba.

Bu iş ne zormuş. Yıllar öncesinden kalma bir kablonet modemim var herhalde bi 5 yıllık falandır. 100mbit tarifeyi alayım diyorum. Wifi sorunları için de router tavsiye ediliyor anlaşılan. Benim modem muhtemelen 50mbit olan eski modelden. Router ile kullanırsam hızım 50mbit i geçmez mi yoksa modem önemsiz mi olur router ile?

• forgotten2006 kullanıcısına yanıt
    İnternet hızını modem belirler.
  • forgotten2006 kullanıcısına yanıt
    Benimki 6 7 yıllık 100 mbps destekliyor benim bildigim 50 mbps sınırı olan modem yok hepsi 100 mbps

• quote:

Benimki 6 7 yıllık 100 mbps destekliyor benim bildigim 50 mbps sınırı olan modem yok hepsi 100 mbps
    Anladım çok teşekkür ederim. Ev eşyaları gelince açıp bakacağım modeme. İyi ki zamanında teslim etmemişim. Satın alalım diye bir sürü mesaj gelmişti.

• arkadaşlar netmaster infinity 401 turkcell veya vodafone aboneliğinden kalma satan kişiler var bunların yazılımları farklı mıdır? uydunet için ikinci el alsam kullanamaz mıyım?
  • ilkerkara İ kullanıcısına yanıt
    Normalde kullanabilirsiniz ama konuya yazan bir kaç kişi modemlerin mac adresi üstüne borç varsa kullanamazsınız yazmış müşteri hizmetlerini arayıp sorarsanız en sağlıklı cevabı alırsınız

• Netmaster CBW-383Z4 modemim bir kaç gündür arızalıydı. Sadece Power ışığı yanıyordu. Bugun teknik servis geldi modem arızalı değiştirmeniz lazım dedi. Sonrasında bir kaç kez açıp kapattı çalışmaya başladı ama servis randıman vermez dedi.

Önceki yorumların hepsini okudum. Bu bozuk veya bozulma ihtimali yüksek modem kalsa bir Router alsam yeterli olur mu. Ya da ne tavsiye edersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ccordeshi -- 13 Ağustos 2020; 21:22:8 >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.