Şimdi Ara

KabloNet Modem/Router Önerisi(Docsis 3.0) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
515
Cevap
23
Favori
137.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam netmaster modemi bridge modda kullanırsak sıkıntı çıkarmaz değil mi burda önemli olan router mi oluyor artık ?peki hangi routerleri almam gerek ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goztepeli__ -- 31 Mayıs 2020; 10:56:45 >
  • goztepeli__ G kullanıcısına yanıt
    Yok sikinti cikarmaz, merak etmeyin. İyi bir wifi ve ag kullanmak isteyenler bu sekilde kullaniyor.

Router butce ile ilgili. 150 liraya da var 1000 liraya da...
    Asus, keenetic bircok marka ve model var. İhtiyaciniza gore belirlemelisiniz. Tp link alirsaniz iyi arastirin cunku bazi modelleri sikintili.
  • alierr A kullanıcısına yanıt

Bu ürün baya iyi gibi duruyor ve benim işimi görür düşünüyorum ama? sizin önerebilceğiniz başka router varmıdır fiyatı biraz daha yüksek olabilir yeterki sıkıntı olmasın.Birde bunu gördüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goztepeli__ -- 31 Mayıs 2020; 11:24:38 >

İlk linkteki adsl/vdsl modem router. Onu almaniza gerek yok. Sadece router ozelligi olsun yeter. Siz hangi amacla kullanacaksiniz? 5ghz (wifi ac) lazim mi? Standart ev kullanicisi misiniz?

https://forum.donanimhaber.com/isletim-sistemli-modem-keenetic-extra-dsl-incelemesi--140920894

https://forum.donanimhaber.com/138-tl-keenetic-start-n300-2x5dbi-cloudvpn-wpa3-4xfe-wifi-router-genisletici-access-point-modem--143349562

• Ellerinde kalmamış mi 😄 Ben Uydunet geçmeden önce doksis 3.0 100mb destekli "Motorola Modem" aldım mevcut mi router 3 ile wifi dağıtıyorum. Yaklaşık 5-6 aydır sıkıntı yaşamadım.
  • alierr A kullanıcısına yanıt
    5 ghz olaylarını anlamıyorum hocam evde kullanacağım ama işte evde bir kaç kişi telefondan YouTube Instagram vs. takılıyorlar oda bende sıkıntı yaratıyor net gelip gidiyor gibi oluyor
    Hocam çoğu modem 2.4ghz kullanıyor fakat evdeki kablosuz sinyaller bunu çok kolay bozarken 5ghz olunca bağlantı çok daha stabil oluyor özellikle oyun oynarken en önemli kriter hızdan çok stabillik olduğundan önemi artıyor
    2.4ghz’de 100 mbit hiz almak cok zor. Ayrica komsularda wifi modem sayisi coksa imkansiz zaten.

5ghz burada devreye giriyor; full hiz alirsiniz ama kapsama alani 2.4ghz kadar genis degil.
  • @VS18 @alierr
    komşularda çok var wi-fi ağı.Evdede 2-3 kişi telefon bağlantısı kullanıyor.ben 5 ghz alayım o zaman fazla uzaklaşmayayım routerden.Ben şimdi netmaster modemi bridge moduna alıp 5 ghz bir router bulayım başka dikkat edilecek bir şey yoksa bu özellik yeterli sanırım benim için dual band dedikleri 2.4ghz le alakalı bir şey sanırım benim onunla bir alakam yok sanırım 5 ghz alsam yeterlimidir ?
    Hocam çok uçuk fiyatlar vermeyin bilinen bir markanın 5 ghz destekleyen mümkünse 1den fazla anteni olan bir modelini alabilirsiniz. Güncel modeller konusunda pek bilgili değilim fakat forumda bilgili arkadaşlar vardır, isterseniz açılmış konulara bakabilirsiniz çok kararsız kalırsanız arasında kaldığınız modeller arasında seçmenize yardımcı olmaya çalışırım
  • Merhabalar arkadaşlar, bu konularda pek bilgi sahibi olmadığımdan dolayı izniniz olursa sizlerin birikimlerinden faydalanmak istiyorum. Turksat kablonet 100-25 akıllı sınırsız tarife için 15 mayısta başvuru yaptım fakat ellerinde modem stokları olmadığı için başvuruyu iptal ettiklerini öğrendim. Bahsi geçen interneti bağlatmak için modemi nasıl temin edebilirim? Önceki entrylerinizi okudum ve modemi temin etmemizin çok güç olduğunu gördüm. Evimde hali hazırda kullandığım tp-link td-w9970 modemim var sanırım turksatın istediği modem özellikleriyle uyumlu değil ama bahsi geçen turksat uyumlu modemden temin edebilirsem elimdeki tp link modemi wifi için kullanabilirim sanırım. Bilgi fakiri kardeşinize yol gösterirseniz çok minnettar olurum iyi forumlar

• LNCTR kullanıcısına yanıt
    Öncelikle bir docsis modem bulursanız elinizdeki modemi de çok büyük ihtimalle wifi için kullanabilirsiniz fakat docsis modem bulma konusu biraz karışık en basit ve uygun fiyatlı çözüm ikinci el bir modem almak gibi duruyor ama ikinci el bir modem alırken mac adresini sorgulatıp üstüne borç olup olmadığından emin olmak lazım o noktada da forumda üstünde borç olan modemi dilekçe verip kulanmaya başlayanlar varmış sanırım , size önerim ikinci el ilanlara göz gezdirmeniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VS18 -- 1 Haziran 2020; 18:19:30 >
  • VS18 kullanıcısına yanıt
    Hocam çok teşekkür ederim yardımcı olup açıkladığınız için
  • LNCTR kullanıcısına yanıt
    Rica ederim
  • konuyla biraz alakasız olacak ama bahsedildiğini gördüm önceki sayfalarda.

Netmaster Infinity 401 modemim günde 5-6 kez wifiden kaybolup geri geliyor bi 5 dakika bağlantı kesiliyor. Hatta sıkıntı yok türksat ekipleri bi sorun bulamadı modemi değiştirdiler ama aynı sorun devam ediyor. modem ışıkları çoğunlukla hiç değişmeden oluyor bu anlattığım olay. bazen iki mavi ışık yanıyor

bu sorunu nasıl aşabilirim. ne vodafone ne türksat sorunu tespit edemediler hatta anlayamadılar bile sorunun kendisini.
  • Hocam modemi bridge moda alıp bir router takın valla bu işin düzgün bir çözümü yok modem ayarları falan faydasız aynı sorunu yaşayan çok ne yazık ki
  • merhaba ,

bende netmaster inf 401 kullanıyorum , router / ap önerisi olan varmı , hangi ürünü alsam performansı artar , teşekkür ederim
  • fatih delibalta F kullanıcısına yanıt
    Size spesifik bir model önerenem ama 5ghz destekleyen ve bilinen tp-link asus gibi bir markanın uygun fiyatlı modellerine bakabilirsiniz. Sitelerde sadece router özelliği olan modemler var onların fiyatları bir tık daha uygun oluyor kararsız kalırsanız yeni konu açmanızı tavsiye ederim bilgili arkadaşlar size model önerirler
  • çok teşekkür ederim bilgilendirme için
  • quote:

Orijinalden alıntı: VS18

Hocam modemi bridge moda alıp bir router takın valla bu işin düzgün bir çözümü yok modem ayarları falan faydasız aynı sorunu yaşayan çok ne yazık ki
    Sevgili kardesim bendede zn modeli var netmasterin fakat benim sorunum sadece wifi ile alakali kablolu bagladigim cihazlarda sorun yok bana 5ghz bir urun tavsiye edermisiniz birde nasil ayar yapmam gerekicek bu netmaster ve aldigimiz cihaz uzerinde ?
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.