Şimdi Ara

Kablonet modemi değiştirmek istiyorum, tavsiye ve öneri ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
5.724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kablonet Modemi Değiştirme: Bilmeniz Gerekenler

İnternet bağlantınızda sorunlar yaşıyorsanız veya hızınızı artırmak istiyorsanız, kablonet modeminizi değiştirmeyi düşünmeniz gerekebilir. Kablonet modem değiştirme işlemi nispeten basit olsa da, dikkate almanız gereken birkaç önemli husus vardır.

Uydunet ve Türksat Modem Değiştirme

Kablonet modem değiştirmek, Uydunet veya Türksat modem değiştirmekten biraz farklıdır. Her sağlayıcının kendine özgü prosedürleri ve ekipman gereksinimleri vardır. Türksat Kablonet modem değiştirme işlemi için sağlayıcınıza başvurmanız önerilir.

Kablonet Modem Değişim Adımları

• İnternet Servis Sağlayıcınızla (ISS) İletişime Geçin: Değişim için onay alın ve yeni bir modem talep edin.
    • Yeni Modeminizi Alın: ISS'nizden yeni modeminizi alın veya postayla teslim edilmesini bekleyin.
    • Eski Modeminizi Kapatın: Eski kablonet modeminizin güç kablosunu çekin ve koaksiyel kabloyu çıkarın.
    • Yeni Modemi Bağlayın: Yeni modemi koaksiyel kabloyla bağlantı noktasına takın ve güç kablosunu prize takın.
    • Modemi Ayarlayın: Modemdeki talimatları izleyerek modemi kurun ve yapılandırın.
    • İnternet Bağlantısını Test Edin: İnternete bağlanıp bağlanamadığınızı test edin ve hızınızı kontrol edin.

Önemli Hususlar

• Modem Uyumluluğu: Yeni modemin ISS'nizle uyumlu olduğundan emin olun.
    • Kurulum Yardımı: İhtiyacınız olursa kurulum yardımı için ISS'nize başvurabilirsiniz.
    • Güvenlik Ayarları: Modemin güvenlik ayarlarını yapılandırmayı unutmayın.
    • Ücretler: Bazı ISS'ler modem değiştirme için ücret talep edebilir.

Kablonet modem değiştirmek, internet bağlantınızı iyileştirmenin etkili bir yolu olabilir. Yukarıdaki adımları takip ederek ve önemli hususları göz önünde bulundurarak, sorunsuz bir geçiş sağlayabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kablonet'e sormadan DOCSIS modem almanızı tavsiye etmem.
  • Kablonet e sordum, biz marka model söyleyemeyiz docsis 3 olmalı diyor. :/

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • experienced kullanıcısına yanıt
    NETGEAR CM600 tavsiye ederim, alacaksanız en az 24 kanallı bir modem alın ayrıca bu marka ve model turksatda çalışıyor denendi.
  • Bence modeme hiç para gömmeye gerek yok.Daha önce Motorola SB6120E kullanmıştım ve cihazı kurup bir kere Türksat'a tanıttım sonra modemin nerede olduğunu unuttum.Bir kere bile müdahele etmedim cihaza.2. el piyasasında 40-80 TL bandında gidiyor.Hatta geçen ay ben kendiminkini sattım 50 TL'ye.Niye sattın diye soracak olursan , bende bilmiyorum, rahat battı.Geçtim Netmaster Infinity'e, hayat maceralarla doluymuş meğersem, ben Motorola ile gayet durağan bir hayat yaşıyormuşum. ;)

Dağıtıcına (daha doğrusu routera) istediğin kadar para gömebilirsin.Bu senin bütcene kalmış ancak bence artık bu devirde mutlaka ve mutlaka AC destekli bir router almanı tavsiye ederim.Ev için 150 TL'yede router var 1500 TL'yede.Dediğim gibi seçim senin bütcene kalmış...
  • Bilgiler için teşekkürler arkadaşlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sculpneo

NETGEAR CM600 tavsiye ederim, alacaksanız en az 24 kanallı bir modem alın ayrıca bu marka ve model turksatda çalışıyor denendi.

Bu modeme baktımda çok pahalı geldi TL ye çevirince neredeyse 400 tl filan :/ bana daha uygun bir şey lazım, yanına daha dağıtıcısı filan da olacak wifi için.
  • Bende modem değiştirmek istiyorum Docsis 3 kullanıyorum kablonetin verdiği

Konu takipte
  • router al güzel güzel kullan, kablonet modem kalsın, önüne tak...Bridge mod yaparsın kablonet modeminide...

Derdin sorunun kalmaz, daha ucuz ve sorunsuz çözüm olur

Ben bunu alıp taktım
    www.hepsiburada.com
    TP-Link Archer C50 AC 1200 Mbps Kablosuz Dual Band Access Fiyatı
    http://www.hepsiburada.com/tp-link-archer-c50-ac1200-kablosuz-dual-band-router-p-BD805549

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shadow Fox -- 16 Mayıs 2017; 15:35:10 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.