Merhabalar, Superonline abonesi arkadaşım 15ms ping alırken ben 20-23ms alıyordum. Son zamanlarda (4 ay) o hala 15ms alırken ben 55-60ms alıyorum. Aynı şehirden aynı sunucuya bağlanıyoruz, değişen hiç bir cihaz vs. yok ama eskisinin tam 4 katı kadar ping alıyorum. Bu sorun sadece bende değil, aynı şehirde yaşayan 3 arkadaş olarak yaşadığımız bir problem. Üçümüz de kablonet abonesiyiz üçümüzde de arttı ping değerleri. Süperonline olan arkadaşın pingi sabitken bizim artması garip. Aynı oyunun frankfurt sunucusunda 70 ping alıyorum, istanbul sunucunda 55. Balıkesir-Frankfurt: 1900 KM > 70ms Balıkesir-İstanbul: 175 KM > 55ms Kabloyla bağlıyım modeme, cgn havuzunda değilim. 13'ünde mail atıp tracert ss'ini gönderdim dönüş yok. Ne yapabilirim? bu da sunucu tracert ekran görüntüsü. |
KabloNet - Ping/Ms - CGN&IP Havuzu
-
-
İptal ettirip SoL'e geçsem daha mı iyi bunu düşünmeye başladım. Cayma bedelinin 600TL'sini ödüyorlar benim cayma bedeli 400 TL
-
Bende Bandırma'dayım dediğiniz problem burada da var.Ben Superonline kullanıyorum benim pingim düşükken 2 sokak arkada arkadaşlarım var kablonette pingi yüksek
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sorun yurtdisi peering ile alakali. Kablonet TurkTelekom peering'lerini kullaniyor ve TT Omurgasinda cok yuk var etkilenmeniz dogal. (Bilimum kucuk operator, neredeyse tum anadolu ve dogu ve ortadogu trafigi vs)
Superonline ise kendi peering altyapisina sahip oldugundan dis dunyaya daha az acik denebilir. Bu asla sorun yasamaz anlamina gelmez ama daha az riskli gibi gozukuyor oyun oynamak ve gercek zamanli internet kullanimi icin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AndJusticeForAll -- 19 Mart 2021; 17:56:23 > -
merak edip de arama sonuçlarından gelenler için:
asla sorunu çözmediler, ben de süperonline geçtim 12 ping alıyorum şu an. cayma bedelini de süperonline karşlıyor.
-
Aslında ortada bir gariplik yok. trafik önceliklendirme diye bir şey var ve bu KabloNet'te peering maliyetlerini düşüşrmek için oldukça geride.
-
Gariplik şurada, Türkiye'deki bir sunucuya bağlanıp sanki yurt dışı sunucusuymuş gibi ping almak.
Cimerden tutun, ofislerine, müşteri hizmetlerine, teknik desteğe her yere dil döktüğüm halde pingde gram oynama olmamıştı. Parasıyla da düzeltemiyorsunuz. Deseniz 10 kuruş* vereyim düzeltin bunu onu da yapmıyorlar.
100mpbs yapınca da aynı hızla da alakalı değil tamamen dediğinizle alakalı.
Maliyet ayağına düşük kalitede internet kitliyorlar.
-
statik ip aldınız mı?
-
müşteri hizmetleri bir şeyi değiştirmez dediği için almadım. akşamları 10mpbs olan internete 70 tl ödüyordum. onu da alsam 90 tl olacak 10mpbs internet. şaka gibi olduğu için türkcell'e geçtim. akşamları 100mpbs 99tl.
-
Pingler fark etti mi?
-
yurt dışı sunucularında 15-20
tr sunucularında 40 civarı ms düşüşü oldu.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X