Şimdi Ara

Kablonet Ping Problemi(PS5) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
4
Favori
10.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben zamanında bu işe çok kafa yormuş biri olarak kendimce DNS MTU değerleriyle oynamak dışında bir cozum bulamamıştım. Nedeni de şu hangi iss kullanirsaniz kullanın yurtdışı çıkış portlarında darboğaz yaşandığı için pinginiz fırlıyor ve ne yazikki oyunun tr sunucusu yoksa bunu çözmeniz mümkün değil. Özellikle FIFA için söylüyorum sizin trace route yaptığınızda dikkat edin 24ms den 149a fırlamış işte tam burası yurtdışı çıkış noktası. FIFA serverları bize çok uzak ve eşleştirmede saçma bir algoritması var, yakın sunucuya değil uzak sunucuya bağlanıyor çoğunlukla, ümidinizi kırmak istemem sadece kendi deneyimimi paylaşmak istedim. Butun bunları dusundugumuzde FIFA ve iss açısından soyliyim 149 kötü bir ping değil ama fut champions bizim için hayal, ben sadece sezonları oynardım p2p olduğu için yurtiçinden maç yapabilmek için

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bendede aynı sorun var. Vnp olayı ile çözmeye çalışıyorum. İnşallah çözerim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kablonetli olarak kablonetin pinginin diğer isplere kıyasla hep yüksek olduğunu belirtmek isterim.

• 60-70 e kötü demek de ne biliyim yani.. kötü görmemiş olabilirsiniz bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0CF803C4C

zamanında ödeyin faturanızı

Alıntıları Göster

Ayın 5 inde alıyoruz maaşı, ayın 29 unda kesiyorlar nasıl ödeyelim?

• fasakasa kullanıcısına yanıt

Görülen o ki CGNAT kapsamındasınız.

Eğer bulunduğunuz bölgede kablonet abonesi bakımından yoğunsa şunu deneyebilirsiniz (ki öyle görünüyor)

kablonet modemi yarım saat kadar kapalı tutun tekrar açın. kablonet sistemden modeminizi düşecek (modemin almış olduğu 100.x.x.x ipsi değişecektir)

tekrar açtığınızda muhtemelen daha rahat bir bloğa geçiş yapabileceksiniz.

Deneyip tekrar traceroute yaparsanız karşılaştırma yapabiliriz.

• TekniKerim kullanıcısına yanıt
    Çağrı merkezi ile zor da olsa 100lük ip bloğundan çıktım ancak fifa oynarken hala drop yiyorum.

• fasakasa kullanıcısına yanıt

şuan ki tracert sonucunuz nasıl peki? atar mısınız?

hatta modem üstünden tracert veya ping arayüzü varsa oradan da dener misin?

Edit: İmkanınız varsa modemi köprü moduna alıp arkasına Router bağlayın. Netmaster (Castlenet) modemlerin NAT, Routing yönetimleri çok zayıf.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TekniKerim -- 5 Eylül 2021; 17:5:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TekniKerim

şuan ki tracert sonucunuz nasıl peki? atar mısınız?

hatta modem üstünden tracert veya ping arayüzü varsa oradan da dener misin?

Edit: İmkanınız varsa modemi köprü moduna alıp arkasına Router bağlayın. Netmaster (Castlenet) modemlerin NAT, Routing yönetimleri çok zayıf.

Kablonet Ping Problemi(PS5)

İlki fifa fut serverı ikincisi genel fifa serverı sanırım, ikisinde de drop yiyorum ama benim için çok daha öncelikli olan fut. BF oynarken 67 pingle oynuyorum mesela Almanya serverlarına giriyorum genelde. Sonuncusu fut ping testi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fasakasa -- 5 Eylül 2021; 17:15:21 >

• yurtdışı çıkışları ile ilgili probleminiz var hocam. Yurt içi sunucularda birçok kullanıcıya fark atarsınız ama yurtdışı maalesef ortalamanın çok üstünde.

• Allah yardımcın olsun kardddeşim

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-FC3FB83DB

türkiyede yaşayıp en düşük pingleri alman ihtimalin çok düşük, bilmesek yedirecen.

Ttnet'te 1 ile 5ms arasında pingim var speedtest'e göre. LoL'de 13ms ve Pubg'de 40 civarında geziyor.

24mbps eve kadar fiber.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzhanc64 -- 5 Eylül 2021; 19:40:5 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TekniKerim

yurtdışı çıkışları ile ilgili probleminiz var hocam. Yurt içi sunucularda birçok kullanıcıya fark atarsınız ama yurtdışı maalesef ortalamanın çok üstünde.

İşin tuhafı kablolu bağlantı kurunca nat tipi 3 oluyor Kablonet Ping Problemi(PS5) 

• Belki 5-6 yıldır dilimin döndüğünce her yerde konsollar ile online oyunlarda Kablonet internetin ne denli yetersiz, kalitesiz olduğunu, iyileştirilmediğini, oyun oynamak için aldığınız konsolu kenara bırakıp tozlanmasını izlemenize sebep olduğunu anlatmaya çalıştım.

Bir arpa boyu değişmedi, gelişmedi, hep de daha kötü oldu. Oynanabilirlikteki sorunlar, böyle cmd den yapılan ping testleriyle gözler önüne serilebilen sorunlar değil, ping değerlerinin çok ötesindeki işler başta paket kayıpları, oyun içindeki ışınlanmalar, online oyun alemindeki adıyla 'rubberbanding' sebebiyle oynadığın oyunun normalden çok ama çok aşırı bir hız akışı ile hareket etmesi, hiç bir şeyin kontrolünün sende olmaması, ya da kontrol ettiğin hangi karakter hangi oyunda olursa olsun sanki havada turbo jet takmışçasına hareket etmesi yere basmıyor hissi gibi, vb. gibi sayısız farklı problem içeriyor. Input lag bu problemlerin içinde ilk 10a bile girmez. Hatta diğer her şey doğru bir akışı olsa da keşke sadece input lagim olsa diye dua eder durumda oluyorsunuz, kablonet ile konsolda oyun oynamak yıllardır aynı kötülükte. Malesef sizin özelinizde yapabileceğiniz hiç bir şey yok. Bir şeyler yapmaya çalışıp sinirlerinizi daha da yıpratmayın benim tavsiyem gerçek fiberi bulduğunuz anda hemen hangi iss ise ona geçin önünüze bakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ataman5 -- 5 Eylül 2021; 20:27:38 >

• oguzhanc64 kullanıcısına yanıt

lol türkiye serveri, ttnet den 1 ms alman beni ilgilendirmiyor bu yazdığın kendi modemine ping atıp sonra benim pingim 1 den düşük demek gibi bir şey, PUBG'de senin 40 aldığın yerde elin ingilizi 15 - 20 elin almanı 5-10 alıyor.

rainbow six de ingilterede londrada oturan adam 6 pingle oynuyor, ben burdan 50 60 alıyorum. arada 70 80 lere fırlıyor.

söylemek istediğim şey şu, upload hızlarımız çok kötü, adamlar orada simetrik 100 100 50 50 alıyorlar. biz burda o hızları alsak en azından 35ms den yukarı ping görmeyiz kolay kolay.

superonline fiber kullanıyorum 100/10

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FC3FB83DB -- 5 Eylül 2021; 20:30:55 >
  • Oyun oynarken sadece oyun oyna internete baskasi baglaniyorsa instagram vs vs video stream yaoan seyler ping yapar. Tr de gercek fiber yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ataman5 kullanıcısına yanıt
    Evet uğraştıkça sinir ediyor beni gerçekten. Taahhüt bitince ttnet denemek lazım o halde.

• Bende kablonet'in 100mbps internetini kullanıyorum fortnite 100ping. Yurt dışı serverı olan oyunlara 100ping'e kadar normal olduğunu söylediler.

• Yaşadığım şehirde 10 yılı aşkın süredir Kablonet kullanıyorum. Bir zamanlar CS:GO oynarken bu ping işini aşırı kafayı takmıştım. Rank kasmaya çalıştığım için bir türlü doğru dürüst oyun oynayamıyordum. Pingim 60-75 arasında gidip geliyordu devamlı başladım adamları devamlı aramaya en sonunda bana yaşadığım şehrin teknik hizmetinin normal numarasını verdiler. Bayağı bir tartıştım hizmetten memnun değilim vs diye. İptal edicem diye çirkeflik yaptım. Telefondaki adam bir şeyler yapmaya çalışalım dedi. 1 saat sonra bir baktım pingim 7-12 arasında gidip geliyor. Bambaşka bir deneyim olmuştu. 15-20 gün böyle devam etti sonra yine normale döndü. Bir daha da üstüne gitmedim. Kaderime boyun eğdim bir süre sonra da online oyun oynamayı bıraktım. Şu aralar söyledikleri tek şey var yurt dışına çıkışlar için bir şey yapamayacakları çünkü TR ne yazık ki çok uzun yıllardır internet alt yapısına en ufak bir yatırım yapmadı. Superonline'da ping sorunu yok diyorlardı kendim görmedim.

• Ne diye insanları yalan söylemekle itham ediyorsunuz?
    Millenicom vdslde 55-60 altına inmeyen ping gpon kablonette 35 üstü görmüyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.