Şimdi Ara

Kablonet Ping Problemi(PS5) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
4
Favori
10.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Benim attığım video zaten sezondan da değil, arkadaşla karşılıklı oynuyoruz ve host benim o maçta. Ping göstergesini açtım 60 70 ten 800 1400 aralığına fırlıyor ping, haliyle packet loss yapıp takılıyor oyun.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sizin bağlantı da ciddi bir sıkıntı var. Bende kablonetim böyle dalgalanmıyor. Arkadaşımla oynarken 15-20ms. Normal Fut maçların 48-60 arası. Modemden bağlantı değerlerini kontrol edin. db sıkıntısı olabilir parazitlenme var mı bakın.

• Jitter, spike ve inanılmaz derecede yüksek oranda paket kaybı var Kablonet ile online oyunlarda. Bu paket kayıpları yüzünden input lag yok, çünkü paketi kaybedince zaten inputu verdiğin anda işliyor, diğer bir çok detay kaybolan paketlerle yok oluyor ama çok garip ve can sıkıcı bu sebepten düzgün bir akış yani hareket akışı olmuyor keşke input lag olsa problem diye dua ediyorsunuz ama değil çok şey. :)

• Aynı sorunu bende yaşıyorum. Çözüm bulabilen var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diwanji -- 29 Eylül 2021; 23:37:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Diwanji

Aynı sorunu bende yaşıyorum. Çözüm bulabilen var mı?

Ben 6 yıldır bireysel olarak tüm denemelerime, yoğun yabancı kaynaklı araştırmalarıma vs. rağmen çözemedim, çözüm için de Kablonet bünyesinde çabalayan bir sorumlu ya da yetkili muhatabı da bulamadım. Kaderimizle baş başayız.

• ataman5 kullanıcısına yanıt
    Ben özellikle geçen sene ve bu sene yaşıyorum. Daha önceleri böyle değildi.

• quote:

Ben özellikle geçen sene ve bu sene yaşıyorum. Daha önceleri böyle değildi.

Bundan sonra da düzelmeyecektir, bölgesel yoğunluğa göre değişiyor, demek ki bölgenizdeki yoğunlaşma artmış, Kablonet de bu konuda herhangi bir geliştirme/optimizasyon vb. asla yapmayacağı için bundan sonra da bir iyileşme göreceğinizi düşünmüyorum şahsi tecrübelerime dayanarak bu görüşü belirtiyorum tabi ki.

• ataman5 kullanıcısına yanıt
    ISS mi değiştirdiniz?

• Bumudur yani sorun

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

ISS mi değiştirdiniz?

Yok maalesef hala devam ediyor Kablonet aboneliğim, binada benzer hızlarda tüm ihtiyaçları karşılayacak başka bir seçenek yok, 6-7 yıldır sürekli fiber hat için dilekçe vs. santrale oraya buraya veriyor olsak dahi bir gelişme olmadığı için, hız olarak da en iyisi kablonet olduğunda diğer kullanımlarda, mecburen oyun tarafını bir nevi bıraktım ara ara tester olarak açıp bakıyorum sonra kapatıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ataman5

Yok maalesef hala devam ediyor Kablonet aboneliğim, binada benzer hızlarda tüm ihtiyaçları karşılayacak başka bir seçenek yok, 6-7 yıldır sürekli fiber hat için dilekçe vs. santrale oraya buraya veriyor olsak dahi bir gelişme olmadığı için, hız olarak da en iyisi kablonet olduğunda diğer kullanımlarda, mecburen oyun tarafını bir nevi bıraktım ara ara tester olarak açıp bakıyorum sonra kapatıyorum.

Alıntıları Göster

En iyisini yapıyorsun hocam.

Kablonet ciler ONLİNE oyun oynamayı unutun.

Modem arayüzünde KÖPRÜ bağlantı yapıp dünyanın en iyi ROUTER ını koysanız bile olmayacaktır.

Iss tarafından milyon defa İP değişsenizde olmayacaktır.

Netmaster modem değişip dünyanın en iyi modemini alsanız dahi olmayacaktır.

Tek bir çözüm var oda SÜPERONLİNE EVE KADAR FİBER.

Umarım anlaşılmıştır.

Kolay Gelsin. 

• quote:

Orijinalden alıntı: notropil

En iyisini yapıyorsun hocam.

Kablonet ciler ONLİNE oyun oynamayı unutun.

Modem arayüzünde KÖPRÜ bağlantı yapıp dünyanın en iyi ROUTER ını koysanız bile olmayacaktır.

Iss tarafından milyon defa İP değişsenizde olmayacaktır.

Netmaster modem değişip dünyanın en iyi modemini alsanız dahi olmayacaktır.

Tek bir çözüm var oda SÜPERONLİNE EVE KADAR FİBER.

Umarım anlaşılmıştır.

Kolay Gelsin. 

Alıntıları Göster

6 yıllık deneyimlerim sonucunda tüm söylediklerinizin altına birebir test ederek, deneyimleyerek ve onaylayarak imza atabiliyorum. Kaç kere sırtımda konsol arkadaş arkadaş gezdim zamanında Türkiye'deki mevcut tüm internet sağlayıcılarını detaylıca inceledim ve deneyimledim. :)

• Bende online oynuyorum memnunum. Ping 40 küsür stabil istanbuldan. Salgın zamanı başladı sorunlar ama yer altı kablolarını sokak kutusuna kadar fiber yaptılar geçen kış. Hiç sorun yaşamıyorum.

Bence yanlış bir algı yaratılan kablonet le oyun oynanmaz diye.

Fps oyunuda oynuyorum, fifa da. Memnunum. Hiç sorun yok.

Yaşanılan sorunlar yüksek ihtimal lokasyon bazlıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miraclescape -- 1 Ekim 2021; 10:12:27 >
  • Siz hangi modemi kullanıyorsunuz ve ip bloğunuz hangisi? Online seasons'ta şuan fifa 21 ve 22 Ps4'te lagsız oyun oynamak imkansız derecede.

• Diwanji kullanıcısına yanıt

Benim bağlantı şu şekilde sırasıyla.

Netmaster kablo modem CBW-383Z4 (Bridge Mod) - Xiaomi 4A Gigabit (Router) - Playstation

Konsola mutlaka kabloyla bağlıyorum. 100 lü ip bloğundayım ama çok bir sıkıntı olmadı Nat2 çıkıyor testlerde. Netmaster modemi bridge mod yapıp wi-fi kapatıyorum. İnternet ve Wifi yi xiaomiden dağıtıyorum. Bu şekilde 45-55 arası değişiyor maçına göre.

Burada modemin konsoldaki db değerleri ve parazitlerde önemli. Tavsiyem modemi günde 1 kez kapatıp açmanız.

Daha iyi ping değerleri mümkün değil kablonette. Fibere geçmek gerekiyor. Fiberde 33-45 arası değişiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RunoLegend -- 1 Ekim 2021; 16:39:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RunoLegend

Benim bağlantı şu şekilde sırasıyla.

Netmaster kablo modem CBW-383Z4 (Bridge Mod) - Xiaomi 4A Gigabit (Router) - Playstation

Konsola mutlaka kabloyla bağlıyorum. 100 lü ip bloğundayım ama çok bir sıkıntı olmadı Nat2 çıkıyor testlerde. Netmaster modemi bridge mod yapıp wi-fi kapatıyorum. İnternet ve Wifi yi xiaomiden dağıtıyorum. Bu şekilde 45-55 arası değişiyor maçına göre.

Burada modemin konsoldaki db değerleri ve parazitlerde önemli. Tavsiyem modemi günde 1 kez kapatıp açmanız.

Daha iyi ping değerleri mümkün değil kablonette. Fibere geçmek gerekiyor. Fiberde 33-45 arası değişiyor.

Modemi günde 1 kez açıp kapattıktan sonra zaten her şey ilk 5-10 saat iyi olabiliyor ve bu tamamen placebo etkisi önemli olan o standartta hiç kapatıp açmaya gerek kalmaması, yoksa dediğiniz şekilde her tip internet için belli süre iyileşip sonra yine kötüleşir. Hepsini çok çeşitli testlerle laboratuvardaki bir araştırma titizliğinde yaptığım için çok emin konuşuyorum maruz görün.

• Bazen 18-20 ms online season maçı oynuyorum. Anlamıyorum ben bu işi

• Daha iyisi icin fiber şart.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • boşuna konuşuyoruz çoğu kimse teknik konuları anlamıyor....

lütfen kablonet im iyi diyen biri EA server lara yukarda arkadaşın yaptığı gibi tracert atsın veya ping atsın bakalım kaç çıkacak sonuç ms olarak.

ister saha dolabına turuncu fiber kablo girsin ister evindeki kablonet kutusuna turuncu fiber kablo girsin durum değişmez.

değişen varsa buraya copy paste yapsın görelim.

evinize kadar GPON bağlantı gelmesi dileğiyle hepinize kolay gelsin.  

• Gerçekten standart iyi normal bir online oyun deneyimi için Fiber şart aksi durumlar bazen iyi kötü, çoğunlukla da kötü şeklinde devam ediyor maalesef.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.